Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2281 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 04-January 07

Postat 30 March 2008 - 10:38 PM

vrajitoru, la 30 Mar 2008, 22:04, a spus:

. Acuma depinde de si ce preturi oferi sau sau nu faci ca si toate firmele din RO, toti aduc dar nimeni nu are nimic pe stoc... iar cand le ceri iti arunca niste preturi de nu-ti mai vine sa cumperi

Hai lasa "vrajeala".........om trai si om vedea
numa" bine celu
0

#2282 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 30 March 2008 - 10:50 PM

Toti merg pe ideea "om trai si om vedea" de asta suntem unde suntem in RO cu tehnica...
0

#2283 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 30 March 2008 - 11:19 PM

Mai baieti, fara suparare. Cumparati de afara. Preturile cu transport cu tot nu ajung nici la jumate fata de preturile din Ro.
O idee
http://cnc-plus.de/index.php?cat=c38_Stepp...ing-Motors.html
http://www.mjcnc.com/
Lumea incearca sa gaseasca tot felul de solutii (nu totdeauna cele mai bune) pentru a compensa preturile infernale din Ro.
0

#2284 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 March 2008 - 11:48 PM

hellas, la 30 Mar 2008, 23:19, a spus:

Cumparati de afara. Preturile cu transport cu tot nu ajung nici la jumate fata de preturile din Ro.

Ai partial dreptate. Poate ca la unele produse este asa. Dar ce te faci cand lucrurile sunt ceva mai incurcate?

Am luat un produs (nu chiar la intamplare) de care nu scapa nici un CNC (hobby). Ma refer la "capul" de frezare si am comparat preturile pentru Kress-ul de 800W.

Pe pagina germana este 110 euro.
Pe pagina in italiana este 157 euro.
La reprezentantul kress din RO este 140.
De unde ma sfatuiesti sa cumpar? Freza are ambalata pana in 2 kg, garantia nu stiu daca e internationala ca la laptop...
Presupun ca 30 euro,diferenta de pret intre firma germana si asta romaneasca desi nu ma avantajeaza deloc, nu ma determina sa iau din Germania. Sa fac aceleasi comparatii si cu alte produse? Ca situatia e asemanatoare. Ai nostri uneori au preturi mai mari si exact la limita. Adica exact pretul de afara la care se adauga transportul. Si nu prea ai de ales.

Adica ajungi la solutia romaneasca. Cumperi din Metro o freza pentru lemn, de 30 euro, dai jos totul de pe ea, si o folosesti, bineinteles cu cate o rugaciune in avans, sa reziste pana la sfarsitul job-ului.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 March 2008 - 11:51 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2285 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2008 - 12:21 AM

vrajitoru, la 30 Mar 2008, 22:50, a spus:

Toti merg pe ideea "om trai si om vedea" de asta suntem unde suntem in RO cu tehnica...

Ma, activitatea mea principala si din care vreau sa scot bani e productia si ma bucura foarte tare ca am reusit sa sar peste enshpe intermediari, printre care esti si tu de altfel, si sa reusec sa cumpar la pretz de fabrica unele chestii care ma ajuta sa scot un pretz mai mic la produsul final. Nu vreau sa traiesc din vanzare-cumparare iar comisionul meu o sa fie ca atare.
Iar cu tehnica suntem unde suntem nu din cauza mea ci din cauza unora ca tine care comozi nevoie mare cumpara de ici si vand dincolo......exemplu toata Romania de astazi.

numa' bine celu
0

#2286 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-February 04

Postat 31 March 2008 - 02:41 AM

bitex, la 30 Mar 2008, 23:48, a spus:

Am luat un produs (nu chiar la intamplare) de care nu scapa nici un CNC (hobby). Ma refer la "capul" de frezare si am comparat preturile pentru Kress-ul de 800W.

Pe pagina germana este 110 euro.
Pe pagina in italiana este 157 euro.
La reprezentantul kress din RO este 140.

Unde este reprezentanta Kress in Romania? Ca eu n-am dibuit-o pana sa-mi iau freza Kress din Germania de pe cnc-plus.de. In Romania am gasit AICI si mi s-a parut cam scump :lol: Si parca a fost mai comod sa comand online cu plata prin Paypal.
Tell me and I forget it; show me and I remember; involve me and I understand.
0

#2287 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2008 - 06:33 AM

Ai mare dreptate, dar ce te faci cand vrei sa ti construiesti o freza cu ghidaje si carucioare cu bile (sau chiar si bare rectificate si rulmenti liniari) cand ai nevoie de minim 8 carucioare sau rulmenti liniari (sau 12) + ghidajul liniar (vreo 2m minim)?
Sa facem un calcul (ghidaje + carucioare 15mm) 8 * 60€(pretul vazut in ro) =480€ (fata de 8*30€=240€ afara)
2m*120€=240 ghidajul liniar (sina)(pretul vazut in Ro) fata de 2m*55€ =110€ afara
Rezulta vreo 3-400€ in plus daca iei din ro.
Plus ca mai ai nevoie si de alti rulmenti , suruburi trapezoidale, piulite (teflon sau bronz) etc..
Hm.... as sta sa ma gandesc de 2 ori pana sa cumpar din ro.
Si ar mai fi ceva; daca pretul de transport e prea mare si ajung la acelasi pret cu cel de afara, mai adaug la comanda niste freze , niste cabluri ecranate pentru motoare .... Asa mi acopar pretul de transport si l fac sa devina convenabil.
Parerea mea e ca totul e o chestiune de timp pana cand ne invatam ca suntem in europa si ca ar fi bine sa aruncam o privire si pe afara.
Nu i totul roz nici prin magazinele straine dar, parerea mea, e totusi o alta lume ...
Salutare

(Am incercat sa mi fac o idee despre diferite utilaje si scule de prin magazinele din ro .... ma tot intreb ce o fi avand in plus produsele din ro ??? !!! poate manere poleite cu aur, sau lucreaza singure ???!!! ....) :lol:(
0

#2288 Useril este offline   mayer_maryus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 31 March 2008 - 07:33 AM

hellas, la 31 Mar 2008, 06:33, a spus:

Ai mare dreptate, dar ce te faci cand vrei sa ti construiesti o freza cu ghidaje si carucioare cu bile (sau chiar si bare rectificate si rulmenti liniari) cand ai nevoie de minim 8 carucioare sau rulmenti liniari (sau 12) + ghidajul liniar (vreo 2m minim)?
Sa facem un calcul (ghidaje + carucioare 15mm) 8 * 60€(pretul vazut in ro) =480€ (fata de 8*30€=240€ afara)
2m*120€=240 ghidajul liniar (sina)(pretul vazut in Ro) fata de 2m*55€ =110€ afara
Plus ca mai ai nevoie si de alti rulmenti , suruburi trapezoidale, piulite (teflon sau bronz) etc..
Si ar mai fi ceva; daca pretul de transport e prea mare si ajung la acelasi pret cu cel de afara, mai adaug la comanda niste freze , niste cabluri ecranate pentru motoare .... Asa mi acopar pretul de transport si l fac sa devina convenabil.
Parerea mea e ca totul e o chestiune de timp pana cand ne invatam ca suntem in europa si ca ar fi bine sa aruncam o privire si pe afara.
Nu i totul roz nici prin magazinele straine dar, parerea mea, e totusi o alta lume ...
Salutare

(Am incercat sa mi fac o idee despre diferite utilaje si scule de prin magazinele din ro .... ma tot intreb ce o fi avand in plus produsele din ro ??? !!! poate manere poleite cu aur, sau lucreaza singure ???!!! ....) ;)(

Salutare oameni buni!!!!

sant si eu in constructia unui ruter cnc la fel ca si voi, am neste schite care sper sa va ajute,
am si eu o pb :lol: un motor pas cu pas ce rpm are ? :) stiu ca e banala intrebarea dar nu stiu...
0

#2289 Useril este offline   mayer_maryus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2008 - 07:36 AM

Salutare

(Am incercat sa mi fac o idee despre diferite utilaje si scule de prin magazinele din ro .... ma tot intreb ce o fi avand in plus produsele din ro ??? !!! poate manere poleite cu aur, sau lucreaza singure ???!!! ....) ;)(

Salutare oameni buni!!!!

sant si eu in constructia unui ruter cnc la fel ca si voi, am neste schite care sper sa va ajute,
am si eu o pb :lol: un motor pas cu pas ce rpm are ? :D stiu ca e banala intrebarea dar nu stiu...
nu reusesc sa pun atachul.... are 1.2mb :) cine il vrea sa imi dea um mail pe mayer_maryus@yahoo.co.uk
unde ai gasit freza kress la banii astia ?

Aceasta postare a fost editata de mayer_maryus: 31 March 2008 - 07:40 AM

0

#2290 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 March 2008 - 10:32 AM

Hai sa facem un alt calcul.

Tu poti cumpara la 30 euro un carucior si la 60 euro metrul de bara de pe acel site. (8x30+2x60=360)
Vorbesc de pagina asta: http://www.mjcnc.com...ewais-c-42.html unde bara este 0.61 euro/cm.
Eu o sa aplic varianta romaneasca si o sa cumpar de la reprezentantul ISEL de la noi, ghidaj la 36 euro si carucior la 26 euro. (8x26+2x36=280). Daca mai adaug TVA o sa ies pe la 330 euro, fara sa mai am de platit zeci de euro pe transport.
O sa zici ca e diferenta intre materialele calculate de mine (MLF1) si alea folosite de tine (ghidaj de 15). Din punct de vedere al functionalitatii si caracteristicilor nu-s diferente sau nu-s importante.
Dupa cum observi unde sunt carucioare ieftine e ghidajul scump, in alte locuri e invers. Unde gasesti freza ieftin o sa cumperi la pret dublu pensetele. Si tot asa. Totul sta in informatie sau informare...

Mai ca as recunoaste ca suntem in Europa, dar vezi si tu ca ei nu prea recunosc asta. Uneori nu recunosc asta nici reprezentantii firmelor straine de la noi. Am intrat pe pagina Allegro pentru niste componente electronice, am gasit reprezentantul de la noi, i-am cerut informatii pentru o componenta si mi-a raspuns ca nu se poate aduce, ca nu-s piese facute de Allegro. Mi-e si rusine sa le aduc de la reprezentanta din Ungaria a firmei Allegro, dar o s-o fac.
Eu mai degraba inclin spre ideea ca suntem o tara undeva pe Terra si ar fi bine sa privim nu numai spre Europa.

Aztec, daca intri pe pagina kress, gasesti cateva firme recunoscute de ei: http://www.kress-elektrik.de/en/contact/kr...s_worldwide.php
Eu am incercat la PGM. Nu comentez preturile. Pot apela la cineva sa-mi trimita din Germania dar nu merita deranjul pentru cativa euro diferenta.

Mayer_maryus, turatia MPP-urilor este in functie de frecventa cu care alimentezi fazele. Practic o comanzi prin acele impulsuri. O sa ai alte marimi importante acolo. Din documentatia motorului o sa gasesti cuplul in functie de frecventa (turatie), si eventual turatia maxima la care poate ajunge motorul. Dar si asta e legata de sarcina. Ca sa revin, frecventa cu care alimentezi fazele iti stabileste turatia. Asta e limitata de electronica de comanda sau de motor. De regula de motor, ca electronica suporta mai mult.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 31 March 2008 - 10:51 AM

0

#2291 Useril este offline   mayer_maryus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2008 - 12:10 PM

http://www.clicknet.ro/falco2000/ROM/KRESS...SRO/800fme.html

aici gasesti freza kres la 131 de euro:D

poti sa-mi dai un exemplu te rog ca eu sant pe dinafara cu partea electronica de aceea intreb:((

e posibil sa ajunga la 3000rpm?

Aceasta postare a fost editata de mayer_maryus: 31 March 2008 - 12:11 PM

0

#2292 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 March 2008 - 12:16 PM

Da, poate sa ajunga la 3000 dar cuplul disponibil la arbore este mai mic, poate prea mic. Cauta o diagrama concreta si vezi exact ce te intereseaza. Sunt ceva artificii pentru imbunatatirea raspunsului si o sa fii nevoit sa le aplici.
Caut si eu acum si revin cu exemplu dar nu stiu cat te ajuta.
0

#2293 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 March 2008 - 01:48 PM

bitex, la 31 Mar 2008, 10:32, a spus:

Hai sa facem un alt calcul.

Ideea este, ca eu hobist (nu profesionist), sa mi pot permite sa cumpar la un pret rezonabil (nu conteaza daca din ro sau america) produsele de care am nevoie , fara ca un personaj de la celalalt capat de linie sa mi spuna (vorba lui Vrajitoru) ca sunt produse ce necesita un pret special sau ca nu trateaza cu persoane fizice. Nu i o mare placere sa astepti un raspuns de la o firma de la care ai dori sa iei ceva dar pentru simplul motiv ca esti o persoana fizica te ignora.
Important e sa se inteleaga ca sunt si alte locuri unde se pot gasi produsele de care ai nevoie fara a plati suprapreturi.
Sa fii informat, vorba ta , nu strica. Consider discutia de pana acuma , o informare.
Preturile de pe mjcnc sunt mari fata de cele din magazinele de componente de unde mi mai cumpar cate una alta.
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
0

#2294 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 March 2008 - 02:35 PM

hellas, la 31 Mar 2008, 13:48, a spus:

Ideea este, ca eu hobist (nu profesionist), sa mi pot permite sa cumpar la un pret rezonabil (nu conteaza daca din ro sau america) produsele de care am nevoie , fara ca un personaj de la celalalt capat de linie sa mi spuna (vorba lui Vrajitoru) ca sunt produse ce necesita un pret special sau ca nu trateaza cu persoane fizice. Nu i o mare placere sa astepti un raspuns de la o firma de la care ai dori sa iei ceva dar pentru simplul motiv ca esti o persoana fizica te ignora.

Aici ai zis-o, cu varf si indesat. Nici eu n-am reusit sa cumpar produse de la ISEL ca persoana fizica, desi era vorba de multe zeci de milioane de lei.
Am fost nevoit sa cumpar pe o firma asa ca daca e s-o iau legal, nu pot demonstra ca produsele imi apartin.
Nu ca nu primeam preturi bune, efectiv nu puteam cumpara ca persoana fizica! Si am aceeasi problema in continuare.
Asa ca au o bulina neagra din partea mea, desi preturile sunt bune si marfa OK.
In schimb alte firme discuta si cu particulari, ca pentru ele banii au acelasi miros, indiferent de unde vin.

Din cauza asta discutia de aici e ceva mai libera (si din pacate cam amestecata), sa putem gasi in acelasi loc informatii utile. Se cauta grau, se copiaza greu topicul, dar sunt toate in el http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Cu ceva efort se poate tipari si lua in vacanta, eventual se poate citi in tren sau pe plaja (pentru cine merge la plaja cu nevasta).
0

#2295 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 March 2008 - 11:05 PM

Mai am putin si termin de facut cablarea. Am constatat ca nu-i simplu deloc. Pun o poza cu CNC-ul meu vazut din spate, inca in lucru. Am mai avansat cu treaba si sunt sanse sa si termin. E facut din "bucatele" dar facut bine (zic eu). Alte noutati n-am pe ziua de azi.
Spor la lucru.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1206997503.jpg

0

#2296 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2008 - 06:34 AM

Ce curse utile are, ce motorizare, structura din ce i facuta?
Lateralele par din tabla; nu vibreaza pentru Z-ul pe care l ai?
Imi place cum vine.
E posibila si o foto din fata?
0

#2297 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2008 - 07:34 AM

Buna,

Mashina lu' Bitex pare facuta pe module de la Isel, da' bine ar fi sa ne dea el detalii mai multe. Poti sa ne dai mai multe detalii despre modulele astea....merita?
Referitor la persoana fizica/persoana juridica eu ma bag sa aduc componente pentru ambele....
in rest numa' bine Celu
0

#2298 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:12 AM

Nu e facuta de mine. Am gasit o oferta la ISEL. Am cumparat doua masini incomplete (prototipuri care nu puteau fi vandute ca produse de catalog adica un Euromod-P si un Euromod-F) si am facut din 2 incomplete una completa. Am preferat sa completez varianta cu cabinet de protectie ca masina e in scoala si e mai bine asa. Dezavantajeaza pentru inceput, dar e OK.
Am mai avut de adaugat destule, dar mi-a convenit pretul. A fost de munca aproape cat la una facuta din elemente comandate separat.
Incomplet inseamna: fara axa Z, fara motoare, fara electronica, fara suportii de motoare, fara suportii de cablu (cable chain), fara cabluri, fara conectori, fara cutia pentru electronica, fara capul de frezare, fara suportul pentru fixarea lui si fara alte cateva fleacuri.
Practic au fost doua structuri mecanice, goale, dar fara Z.
Am luat axa Y de la una si am folosit-o drept Z la cealalta, de aia e mai lata putin ca in poza din catalog. Nu s-a micsorat cursa pe Y ca era loc destul. Am avut de facut si placile de montare ale axei Z pe Y. Am avut avantajul ca trebuind sa montez totul de la capat am si invatat ce-i acolo. Nu rezistam nici sa le las nedemontate. Am scris mai devreme ca mai de voie de nevoie am demontat pana si o piulita de pe surubul cu bile. Am facut poze multe dar nu stiu daca intereseaza. Spatiul unde-i masina acum e cam micut si nu pot face poze de la distanta, sa se observe ceva. Abia am 1 m loc sa ma invart in jurul ei. Pun cateva poze cu detalii de prin interior. Inca nu e terminata cablarea ca abia ieri am cumparat si ultimul suport de cabluri. Structurile astea nu au gaurile de fixare pentru accesorii asa ca imi revine onoarea sa le fac eu unde am chef. Cu ocazia asta o sa schimb putin pozitia unor elemente cum imi place. Am dupa ce sa ma inspir (au la firma si structuri complete) dar prefer sa schimb cate ceva.
Z-ul original era mai ingust ca al meu. Structura e rigida, nu vibreaza. Adica nu se simte nimic, desi zgomotul motoarelor se aude in anumite situatii. Inca n-am testat cu noua electronica, in conditii reale. Lateralele chiar sunt din tabla de otel de 4 mm grosime. Orice as fi pus nu puteam construi forma aceea. In sectiune orizontala, e ca un U. Tabla alba care se vede spre interior e subtire si fara rol functional. Momentan nu o scot de acolo ca ma scuteste de ceva munca daca e de curatat. Vad pe parcurs daca am nevoie de ea sau nu. Partea cu aspectul nu ma intereseaza acum, dar si fara ea arata bine. O sa fac mai multe poze cu detalii.

Initial am vrut sa ma interesez doar de suruburi cu bile ca erau preturi faine, dar cand am vazut cat e de solida o structura, n-am rezistat. Pana la urma am primit-o cadou de la nevasta (e buna si ziua indragostitilor la ceva) ca tot era oferta si eu am avut grija s-o cumpar si pe a doua, ca sa-i folosesc o axa sa o completez pe cea incompleta :D
Atasez o foaie din catalog pentru structurile de care am vorbit. Si dupa aia incerc cateva poze.
Spor la treaba!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207030326.jpg

0

#2299 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:18 AM

Asa ar fi din fata, dar e pozata aiurea ca nu am loc. Oricum nu conteaza.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207030703.jpg

0

#2300 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:23 AM

Asta ar fi suportul pentru freza pe care o am acum pentru teste pana procur una adevarata. De fapt pana ma duc s-o iau de la firma ca e deja pe stoc.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207030982.jpg

0

#2301 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:25 AM

Gaura pare data prea aproape de perete, dar e la locul ei. Adica am loc pentru capul surubului. Am preferat varianta asta decat sa merg la urmatoarele canale T. Era material aruncat fara rost.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207031158.jpg

0

#2302 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:31 AM

Aici e o poza din interiorul unei axe. Cuplajul e unul din cele primite de la CRES si e OK.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207031504.jpg

0

#2303 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:35 AM

Si o alta vedere.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207031748.jpg

0

#2304 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 08:52 AM

Tot ce-i pozat acolo e fixat cu o placa de otel. In rest, shaft de 16, surub cu bile de 16x5, intrerupatoare pe capete de cursa, o carcasa de protectie din aluminiu si cam asta-i tot.
Spalat si curatat totul inainte de montare, uns bine, arata mai fain la interior decat pe exterior.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207032745.jpg

0

#2305 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2008 - 09:10 AM

Nu ne ai povestit despre electronica si motoare.
Structura e interesanta; nu am mai vazut sistemul asta.
Sunt curios cum lucreaza. Lateralele de 4mm mi se par cam subtiri, dar ramane de vazut cum se comporta cand o sa pui masinaria la munca. Am fost pornit si eu sa fac lateralelel de grosimea asta dar pana la urma le am facut pentru una dintre masinarii de 8mm, pentru a doua de 6mm, iar acuma am revenit la 8mm pentru ceea ce construiesc. Sunt un pic cam grele, dar greutatea elimina din vibratiile din timpul,lucrului.
Sa ne tii la curent cu evolutia lucrarii.

;) sa nu uiti ca una dintre lucrarile realizate cu cnc sa fie pentru sotie. Da rezultate; o spun din experienta. :)
0

#2306 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 09:36 AM

Lateralele m-au facut sa ma indoiesc de rigiditate cand am vazut prima oara masina fara sa o ating. Dar dupa ce am stat mai mult pe langa si pe sub ea m-am lamurit ca sunt OK. O bucata e practic un profil U fixat cu suruburi M6 pe toate cele 3 laturi. In partea de sus, in dreptul axei Y se fixeaza doar pe spatele profilului. Are aripile destul de late si la lungimea aia nu se deformeaza. Sunt suruburi peste tot, mai multe nu se puteau pune. Daca era placa si daca o faceam de 20 grosime tot puteam sa am surprize. Asa cum este e OK. Nu zic ca in functionare nu pot fi probleme dar cred ca la regimul la care o sa lucrez o sa fie bine. Sau caut unul la care sa fie bine.

Motoare am pus momentan de 1,35 Nm cu 400 pasi pe rotatie, ca asa am avut cumparate, noi. Am din recuperari si mai puternice dar cu 200 pasi si le las ca rezerva daca o fi cazul. Am testat 2 electronici dar ambele alimentate incorect (insuficient). Chiar si asa au fost satisfacatoare. Nu puteam sa opresc nici o axa cu mana. Doar la frecvente mari sau foarte mici reuseam, dar asta se intampla oricum.
Electronicile merg pana la 40-50V si eu alimentam cu 12V ca atat aveam atunci. Acum am sursa buna de 40V (38 in realitate) si in cateva zile fac din nou testele. Am mai cumparat un modul si aleg din cele 3 varianta cea mai buna cat de curand.
2 variante sunt facute de Sofian daca nu gresesc (cumparate de pe www.pickit.ro si www.hi-end.ro) si unul este de la http://www.hobbycnc.com/products/hobbycnc-...ver-board-kits/
Unul din cele de la Sofian e si cu jumate de pas, celalalt l-am cerut programat pentru jumate de pas, iar cel de la hobbycnc are caracteristicile in linkul de mai sus. Si cele de la Sofian au documentatia pe site.
O sa mai primesc unul de la o alta firma de care nu stiu foarte multe acum. Cand o fi cazul revin cu detalii despre ultimul.
Ca soft am tot incercat cateva. Posibil sa ma opresc la o versiune de Catia cand o sa am timp sa invat. Pana atunci tot fac probe cu Visualmill dar ma tot incurc. La ce am de facut poate e mai simplu sa folosesc o varianta moka 2D pe care s-o manaresc in adancime cat imi trebuie. Import modelul din solidworks dar e atat de complex sau sunt eu atat de nepriceput ca nu pot face operatiile nici macar ca in tutorial. Desi acolo pare totul clar. Mai incerc! De fapt abia acum incerc 3D, ca pana acum am tot lucrat 2D. Acolo era mai simplu.

Si mai am doua electronici pe 3 si 4 axe de la Pavcostel dar pe care nu le-am pornit niciodata ca n-am avut motiv. Poate acum o sa le scot si pe alea pe masa!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 01 April 2008 - 09:57 AM

0

#2307 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2008 - 10:25 AM

Vad ca folosesti drivere unipolare. Care ar fi diferenta in functionare fata de cele bipolare? Eu am pornit din start cu bilpolare si oarecum m a facut curios si unipolarul. Nu cunosc driverele despre care mi povestesti , dar de pe sit ca si performante par ok. Eu prefer constructiile modulare si nu totul pe o singura placa (mai comod pentru service).
Electronica am facut o eu dupa niste scheme de pe net (4A)
Despre software , ce sa zic. Depinde foarte mult de ceea ce vrei sa faci. Pana acuma , cam tot ce am dorit sa fac am facut folosind artcam si CamBam . Desenul 2D sau 3d l am facut cu Intellicad (clona ieftina acad) si de acolo l am trecut pentru lucrari 2,5d , in cambam iar cel 3d in artcam , generand gcodul. Sunt programe destul de simplu de folosit. Daca nu sunt piese cu forme complicate, probabil e calea cea mai simpla. Softul te ajuta , dar am vazut lucrari complexe facute cu programe simple. La urma urmei calitatea rezultatului depinde de tehnica de prelucrare (adica de experienta).
Posibil vedere un produs ce doresti sa l obtii cu CNC?
0

#2308 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2008 - 10:47 AM

Adaug o foto cu CNC meu. Prima constructie .. ;) Satisfactie mare :))

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207039628.jpg

0

#2309 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 April 2008 - 11:27 AM

Faina constructia! Stai ca o studiez mai bine si poate intreb cate ceva.
Driverul de la www.pickit.ro e pentru bipolare, cel de la hi-end e pentru unipolare. Ala adus de afara e pentru unipolare.
Cele primite de la Pavcostel sunt pentru bipolare.
Am mers mult si cu unipolare ca la inceput am construit eu driverele dupa scheme simple si nu puteam altfel. Ba chiar am comandat direct drive din PC, cu cate un mic amplificator pe fiecare faza. Cu soft facut in C. Mi-a trecut... Acum merg mai mult pe bipolare.
0

#2310 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 April 2008 - 12:58 PM

Deocamdata mi le construesc eu, dar ma cam bate gandul sa le cumpar deja gata facute. Am gasit un sit in Anglia ce vinde drivere si motoare cu diferite caracteristici la preturi zic eu super.
http://www.motioncontrolproducts.co.uk/ind...ex.php?cPath=26
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Ultima »

21 useri citesc topicul