Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2041 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 04-January 07

Postat 24 December 2007 - 10:30 AM

Buna,

Da' de ce nu cumparatzi mashini mai vechi pe care sa le CNC-tizatzi? Va spun ca se poarta...de exemplu firma unde lucrez eu cumpara doar mashini Deckel reconditzionate de la http://www.fps-service.de/. Mashinile vechi sunt mai robuste, iar daca se monteaza un kit CNC pe ele sunt exceptionale.
Am cumparat si eu de la Optimum dar nu am avut asteptari prea mari de la ea la un asemenea pretz....merge la chestii marunte unde nu ai nevoie de precizie. Pentru astea spre norocul meu am gasit un atelier mecanic dotat cu de toate...freza, strunguri, mashini de rectificat plan si rotund, debitat, etc. si toate sculele posibile pentru ele...absolut tot ce e nevoie pt productie.

numa' bine si un craciun fericit celu
0

#2042 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 December 2007 - 12:00 PM

E o solutie asta cu cumparatul masinilor vechi reparate.
Eu ma refeream la ce-i legat de hobby si ma gandeam la masini alimentate la 220V, cu consum de pana in 1-2 kW, cu greutate pana in cateva sute de kg. Adica ceva bun pe langa casa omului.
Daca e vorba de masini mari si bune se gasesc si in Romania (ca aveam destule intreprinderi de masini-unelte, chiar si CNC), uneori aproape noi si aproape la pret de fier vechi. Doar ca nu ai ce sa faci cu ele. Am de prelucrat ceva la capetele unui profil lung de 1000 mm, dintr-o prindere. Imi trebuie o freza uriasa care sa aiba cursa de minim 1000. Plus ca s-o faci pe aia CNC e mult prea scump. Cel mai corect e sa cumperi scula noua, dedicata. Pretul nu e mare, poate de cateva ori mai mult decat o masina veche modificata. Eu sunt nemultumit de partea cu productia dar nu le pot amesteca. Ma deranjeaza ca tot ce fac ai nostri e prea scump cu toate ca salariile sunt destul de mici si restul cheltuielilor nu-s mai mari ca cele din alte tari, materia prima e tot aia... Firme care prelucreaza sunt si pe aici. Ori pare aiurea ori nu sunt eu invatat cu preturile mari. Ca sa tai dintr-o placa de 10 mm grosime (pe un FUS) 2 bucati de 800x400, 4 de 100x400, de facut 2 canale cu freza de 10 pe lungime de 400, apoi cateva gauri filetate am platit aproape 600 euro doar partea de prelucrare mecanica. Si daca e sa fim seriosi nu e treaba de 1 zi pentru unul care munceste 8 ore. La alta firma am platit pentru cateva repere 300 euro, piese care facute afara ca unicat si aduse acasa nu costa 50 euro. Si tot asa. Aproape nu-mi vine sa cred ca se intampla asta. Imi dau seama ce probleme au cei care incearca sa faca ceva complicat in regim de amator si n-au scule!
La partea cu precizia obtinuta pe Optimum eu zic ca e OK. Mai degraba depinde de frezor decat de masina. Si un alt mare dezavantaj e ca nu are nici un avans automat. La capitolul asta poate exista freze mult mai bune chiar daca sunt mai mici. Macar avans automat daca nu CNC. Cred ca repet, pe mine m-a tentat faptul ca se inclina capul la 90 grade si ca ajunge la 3000 rpm. E destul de rigida pentru ce intra pe masa.
Craciun Fericit tuturor!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 December 2007 - 12:06 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2043 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 24 December 2007 - 03:10 PM

Am reusit sa-mi cumpar si eu un bf20 L si am ceva intrebari pentru cei care o au de mai mult timp, inca nu am cumparat la ea nici un accesoriu, e goala pusca.
Daca ii fac transformarea CNC as putea sa prelucrez aluminiu gros de 50mm cu ea ? in sensul ca pun tabla de aluminiu pe ea si sa-i dau gauri de diverse marimi... de la 5 la 50mm

Craciun fericit !

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 24 December 2007 - 03:11 PM

0

#2044 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 24 December 2007 - 05:23 PM

Buna!
Asta e o alta problema cu faptul ca vine dezbracata.
Cred ca e musai sa iei un suport de pensete (bucse elastice), un set de pensete, o menghina.
Ori iti faci ori cumperi si setul de accesorii pentru fixarea materialelor pe masa frezei, iti faci rost de freze si ce crezi ca mai folosesti in mod curent. Din cartea masinii nu rezulta ca poti gauri direct cu diametrul de 50 mm dar treptat poti ajunge pana acolo, sau prin generare in varianta CNC. Exista niste capete in care poti fixa cutitul si reglezi manual diametrul de prelucrat. Pensete parca sunt intr-o varianta de la 1 la 16 si in cealalta d ela 3 la 20. Nu se pot schimba intre ele, ramane sa cumperi pentru cotele folosite uzual. Daca mergi des cu cote mari spre 20 atunci cumpara setul de la 3 la 20. Daca frezezi in mod curent cu diametre de 1-3 atunci e mai potrivita varianta mica.
Atentie ca e o mica problema la acele seturi. Contrar asteptarilor, setul cumparat complet e mai scump decat setul facut din pensete luate la bucata. Se simte diferenta, nu-i vorba doar de cativa euro. Eventual cumperi cotele folosite cel mai des, poate mai rare spre cele mari. Eu am sarit peste cateva diametre ca merg des pe 6, 8, 10, 12 si direct 16.

Ca sa raspund direct la intrebare, poti prelucra aluminiu gros de cat vrei, daca iti permite lungimea sculei si iti stabilesti un regim fain de aschiere. Poti obtine cotele si daca nu-i CNC, dar mai simplu cand este. Noi folosim termenul de aluminiu, dar in realitate ne gandim la aliaje cu proprietati mecanice ceva mai bune. De multe ori trebuie folosit un lichid. Sunt sigur ca stii ce probleme apar.
Spor la treaba!
0

#2045 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 29-September 07

Postat 26 December 2007 - 10:21 PM

Sarbatori fericite tuturor celor care au intrat sau vor intra pe forum. Va doresc Craciun Fericit si un an nou mult mai bun decat cel care sta sa treaca. La multi ani.
In legatira cu freza mentionata cred ca un cap cu cutite montate din mineralo ceramic sau carbura nu strica, atat deget pentru doua placute dar si una cu diametru mai mare cu minim 4 placute.
Achizitia se pare interesanta. A fost facuta din RO sau din Germania.
Cu stima si sarbatori fericite si an nou fericit tuturor.
Mirciulica from Temesvar.
0

#2046 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 December 2007 - 04:41 AM

Freza a fost cumparata din RO si mi-au adus-o chiar pana la usa, pretul exact cel din catalogul nemtesc. Importatorul este in Bucuresti dar nu stiu daca e bine sa pun sau nu link asa ca puteti sa intrebati pe Privat si va zic.
0

#2047 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 27 December 2007 - 10:50 AM

vrajitoru, la 27 Dec 2007, 04:41, a spus:

Freza a fost cumparata din RO si mi-au adus-o chiar pana la usa, pretul exact cel din catalogul nemtesc. Importatorul este in Bucuresti dar nu stiu daca e bine sa pun sau nu link asa ca puteti sa intrebati pe Privat si va zic.

Incearca sa pui link-ul.
Nu cred ca se supara nimeni.

Stima.

P.S. La multi ani si sarbatori fericite tuturor!
0

#2048 Useril este offline   Danieltnokia2000 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 21-October 07
  • Interests:discussion

Postat 27 December 2007 - 04:02 PM

buna

pt cei care fac sau vor sa faca aplicatii cu uC pic fac software la comanda.
de la o aplicatie simpla pana la afisari pe lcd, matrici leduri etc.

pt detalii danieltnokia2000@yahoo.com respectiv YM

Sarbatori Fericite!
0

#2049 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 27 December 2007 - 06:25 PM

pt mirciulica
nu vreau sa te contrazic dar cred ca pt prelucrari in Al cel mai bine se folosesc scule din otel rapid.spun astapt ca prelucrez frecvent in aluminiu.sculele sint de obicei cu doi sau un dinte si cu spirala lunga.la viteze de aschiere mai mari de 1800 rot/min folosesc lichid de racire
are cineva un manual de utilizare pt o freza cnc deckel FP4 cu comanda contour 2 de la Grundig in limba engleza.tocmai am achizitionat una dar manualul e in lba germana si e cam greu de inteles.contra cost se subintelege.
sarbatori fericite la toata lumea
0

#2050 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 December 2007 - 12:41 AM

Nu stiu de unde am ramas cu vorba: "niciodata sa nu spui niciodata"... Adica n-as fi asa categoric, macar din cauza Craciunului.
De regula sculele din carbura metalica sunt construite si ascutite special pentru metale dure, ca asta-i logica existentei lor. Pentru ceva moale merge si otelul rapid, cu atat mai mult cu cat se ascute usor si este mai ieftin. Daca ar fi sa tin cu ursul as zice ca o scula din carbura ascutita cu unghiurile potrivite pentru "aluminiu" e mai buna ca una din otel rapid cu aceeasi geometrie. Dar si mult mai scumpa. Accept criticile de rigoare! ! Tocmai de aia se gasesc mai multe din otel rapid ;) Si te salut cu respect, ca nu am mai vorbit de mult timp!

Znecula, am tot vorbit si eu de firma care comercializeaza frezele alea ca aproape mi-e lene sa mai dau un link.
E vorba de ROCAST, cu pagina cam la fel ca numele (parca www.rocast.ro ?). Si mai sunt inca 2-3 in tara care comercializeaza produsele de la Optimum. Am avut uneori discutii neplacute si de aceea nu le laud prea tare. Concret, la pretul din catalog, un furnizor mi-a spus ca trebuie sa mai adaug si pretul transportului din Germania. Poate a fost o gluma proasta... Sigur a fost nereusita.
Ca si cum la pretul unui calculator platesc si pretul transportului din China pana in Romania. La Rocast au fost corecti pana la capat, adica pana la livrarea la domiciliu. E parerea mea.

Mirculica, poate ai observat, dar la aproape toate firmele gasesti scule bune, cu sau din carbura ceva mai mari decat merg prinse in suportul de scula al frezelor de care vorbim noi aici. Adica pe diametre de coada mai mari decat pot fi prinse in orice bucsa elastica din setul frezei. Nu mai pun la socoteala faptul ca 4 scule de genul la care te referi costa mai mult decat freza. Si le cam iei pe diametre batute in cuie, fapt care nu prea ajuta. De aceea cred ca multi merg pe ideea: cat se poate de bun si de ieftin pentru ce am de facut.
La Multi Ani tuturor!
0

#2051 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 December 2007 - 01:10 PM

salutare din nou profit de timpul liber de la sfirsitul/inceputul de an.poate stiti dar cu siguranta nu toti,exista o publicatie care se distribuie gratuit,lunara si din care eu am aflat multe.ea se numeste European Tool&Mould Making.din ea se pot afla multe lucruri iar la sfirsitul ei se gasesc o gramada de pagini de web organizate pe tipuri de activitati(furnizori)(componente,echipamente,materiale...).la sfirsitul ei se gasesc niste taloane in alb prin care se pot face abonamente iar revistele chiar ajung prin posta.incercati si nu va va parea rau,cred.oricum nu va costa nimic.linkul este www.tool-moldmaking.com dar daca nu puteti sa va abonati on-line daca cineva va vrea ii pot trimite citeva cereri de abonament
toate cele bune
0

#2052 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 December 2007 - 10:53 PM

Buna seara.
In preajma anului nou va doresc traditionalul La multi ani.

PS. In legatura cu frezele cu placute sunt doua observatii. O astfel de freza nu o voi cumpara numai pentru a prelucra Aluminiu, acesta era considerentul afirmatiilor mele. In al doilea rand sunt firme in Germania, dar cred ca si in RO care pot sa comercializeze capete de frezat cu con morse mai mic decat cele pe care incercati sa le mentionati. In final, este bine de stiut ca sunt firme care se ocupa cu realizarea de placute la comanda cu un profil special solicitat de client si in functie de materialul care se doreste a se prelucra. Cu stima Mirciulica from Temesvar
0

#2053 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 12:02 AM

znecula, la 27 Dec 2007, 10:50, a spus:

Incearca sa pui link-ul.
Nu cred ca se supara nimeni.

www.rocast.ro
0

#2054 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 December 2007 - 12:06 AM

Eu nu-s asa meserias sa pot folosi sculele speciale pentru aluminiu la prelucrarea otelului, fontei sau a unor inoxuri. De regula le am pe categorii, fiecare cu alta geometrie. Daca e din/cu carbura nedemontabila nu o folosesc decat pentru ce-i ascutita, desi ar merge si la gramada...
O freza de firma, cu placute amovibile e cateva sute de euro. Chiar si suporturile mici pentru placute nu au con morse ci coada cilindrica. Poate am noroc sa gasesc in viitor si pe con morse 2, cu gaura filetata in capat de M10, pentru fixat in arborele masinii. O sa caut, poate exista pe undeva.
Asa cum spui, e posibil de folosit acelasi suport pentru tot felul de placute, ascutite cu unghiuri diferite, pentru tot felul de materiale. Totusi, parca n-as sta sa tot schimb placutele in functie de material.
Urez "Spor la treaba!" si "La Multi Ani!" tuturor.
0

#2055 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 12:55 PM

Buna ziua.
Multumesc de raspuns bitex.
In primul rand daca cumpar o astfel de masina, un strung si o freza voi urmari sa prelucrez pe ea orice fel de material si in general orice fel de piesa.
Deci pentru frezare trebuie sa revin ar fi util un cap divizor si scule cat mai diverse, minim o freza deget sau un set de freze deget cu carbura de beriliu pe suprafata de dimensiuni de la 1 mm la 10 mm din mm in mm (uzual folosita pentru canale). O freza disc de debitat, si una de tip cilindro-frontala monobloc (din otel rapid de scule) respectiv una cu patru posturi cu placute montate pentru frezarea rapida a suprafetelor cilindro-frontale si in final daca mai este loc de finante un set de freze disc modul pentru ro'i dintate cu modul de la 0.5 la 3 mm din 0.5 in 0.5 mm, sau macar din 1 in 1 mm.
Pentru strunjire treaba este poate un pic mai simpla deoarece nu sunt chiar foarte multe scule, un cutit de retezat monobloc, unul de strunjit cilindric exterior cu placuta demontabila si unul pentru interior. Un dispozitiv de rectificare cilindric exterior si unul de filetare in vartej.

PS. Sunt adeptul variantei cu placute deoarece rezista mai mult timp, costurile de schimbarea sculei sunt mai mici decat in cazul celor monobloc si in final investitia initiala in scula (corpul acesteia) este pe o durata foarte mare de timp. Nimeni nu ne opreste ca placuta sa fie din otel de scule profilata pentru prelucrarea aluminiului la o adica.

Va adaug o adresa ca sa va edificati ca pot fi si scule cu placute cu coada cilindrica nu numai conica

http://top17.soft-ware.com.tw/soft-ware/fr...Category=101033

si in acelasi timp de dimensiuni mici.

Un lucru interesant este daca la aceasta freza verticala se poate face modificarea de adaptare a unui cap de frezat cu axa orizontala gen FUS (freza universala de scularie).

Multumesc celor care mi-au raspuns in legatura cu sursa utilajelor si va dau la randul meu sursa originala a utilajelor livrate in RO de firma indicata pentru a face o comparatie de pret.

http://www.quantum-machines.com/]http://ww...m-machines.com/

Inchei prin a va dorii un an nou plin de rezultate, traditionalul LA MULTI ANI si daca cumva in anul care sta sa treaca am suparat pe cineva dintre cei care participa la forum imi cer scuze nu a fost cu intentie sau cu rea vointa. Toate cele bune si sa ne intalnim cu bine in 2008.

Aceasta postare a fost editata de mirciulica: 31 December 2007 - 03:33 PM

0

#2056 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 December 2007 - 04:52 PM

Eu nu o sa-mi mai cumpar tot kitul pentru transformare in CNC pentru ca pur si simplu nu vreau sa dau pe niste rotite si 3 motoare 600Euro, mai pun ceva bani si-mi iau strung pe banii aia :huh: asa ca voi incerca sa fac eu adaptoarele iar motoare am gasit in ungaria la un pret bun pot sa zic. Mor de ciuda cand vad cat de bisnitari sunt toti din Romania care aduc piese... un exemplu ar fi un cuplaj amarat pe care mi-a cerut o firma de aici fix 120RON cand acelasi cuplaj afara indiferent de tara este maxim 15EURO... si in Congo e mai ieftin ca la noi

Aproape toate pisele care le folosim sa ne facem CNC se produc chiar aici in RO de catre diverse firme dar noi ca sa le cumparam trebuie sa le luam din Germania, Italia... ce tampenie.

Vreau sa-mi iau o scula ca cea din poza atasata dar am gasit doar pe ebay si in inci :D

La Multi Ani !

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1199112775.jpg

0

#2057 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 31 December 2007 - 08:11 PM

vrajitoru, la 31 Dec 2007, 16:52, a spus:

.Aproape toate pisele care le folosim sa ne facem CNC se produc chiar aici in RO de catre diverse firme dar noi ca sa le cumparam trebuie sa le luam din Germania, Italia... ce tampenie.

Vreau sa-mi iau o scula ca cea din poza atasata dar am gasit doar pe ebay si in inci   :huh:

La Multi Ani !

Poate-mi dai tu un exemplu de piesa care se face in ro si-l cumperi din germania.Inseamna ca nu cunosti calitatea otelurilor produse in vest tratamentele termice si prelucrarile la care sunt supuse pana la obtinerea produsului final.

Scula ca in imagine se mai gaseste daca stii unde sa cauti.Costa cam 140 de euro si e in sistem metric.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1199124693.jpg

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 31 December 2007 - 08:19 PM

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#2058 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 January 2008 - 11:31 AM

Buna ziua!

Toata lumea doreste sa prelucreze pe freza si strung tot felul de materiale si teoretic este posibil. Problemele sunt de dimensiuni nu de material. Din ce ati enumerat ca scule bune de avut in dulap doar dispozitivul de rectificat nu-l am, in rest as mai putea adauga cate ceva. Teoria e frumoasa, o stim si noi. Prin cutiile de langa strung am mult mai mult de 4 tipuri de cutite.

Legat de asta: "Va adaug o adresa ca sa va edificati ca pot fi si scule cu placute cu coada cilindrica nu numai conica" as veni doar cu completarea ca orice varianta de suport pentru placute ar fi, scoate din buzunar cel putin 250 euro pentru o singura scula.

Pentru urmatoarea: "Un lucru interesant este daca la aceasta freza verticala se poate face modificarea de adaptare a unui cap de frezat cu axa orizontala gen FUS (freza universala de scularie)." nu prea stiu ce sa zic, ca nu stiu despre ce freza e vorba acum. Mai devreme vorbeam de un model micut (Opti BF20L), la care capul se inclina la 90 grade. Nu vad ce rost sa se mai adauge un alt cap de frezare atat timp cat axa sculei ajunge orizontala prin rotirea capului, si nu e necesara schimbarea lui.

"va dau la randul meu sursa originala a utilajelor livrate in RO de firma indicata pentru a face o comparatie de pret. "
Tot ROCAST comercializeaza si sculele de la Quantum (pe langa cele de la Optimum). Am catalogul cu preturile in geanta, permanent si 24 din 24, uneori si noaptea cum ar zice unii. Aproape am memorat preturile si dimensiunile. Tocmai de aia ziceam ca orice distractie costa cateva sute de euro in plus, in conditiile in care toata freza e pe la 1000.

"Sunt adeptul variantei cu placute deoarece rezista mai mult timp, costurile de schimbarea sculei sunt mai mici decat in cazul celor monobloc "
Sculele cu placute rezista mai mult timp dar nu pot face comparatie legata de costuri ca rar exista monobloc din carbura cu dimensiunile celor cu placute amovibile. E logic ca la alea amovibile faci in final ceva economie.

@Vrajitorule, setul pus de Skyspy ajunge la noi pe la 1000-1200euro (+TVA) daca-l cumperi de la o firma.
Daca e doar capul de alezat il gasesti si la 200 euro. De exemplu, TDS din Alba Iulia, Thunder Tools din Brasov... comercializeaza asa ceva importat din afara. Nu-ti face iluzii, si astea ca si cele de la Optimum, Quantum sunt facute tot acolo. Discutam mai devreme de problema :rolleyes: Astia din urma doar isi pun eticheta pe produs.

Legat de kit-ul CNC, un om priceput nu da atat de mult pentru cateva piese si motoare. Dar per ansamblu s-ar putea sa faci mai multa economie daca le cumperi gata facute. Suruburile cu bile oricum te duc pe la 1000 euro. Si sa platesti pe careva sa-ti proiecteze, sa-ti realizeze suportii, sa-ti aduca motoarele si curelele si restul materialelor, te costa mai mult de 600 euro. Ziceam candva de valoarea timpului pentru fiecare.
Sunt si eu curios ce producem noi si luam din Germania sau Italia sub alt nume, cu exceptia textilelor (+ ceva incaltaminte). Daca au luat altii fabricile de rulmenti n-as avea curajul sa generalizez. Nu cred ca cineva face investitie mai rentabila la noi decat in alta parte. Tare m-as bucura sa ai dreptate! Nu ma leg de calitatea si tratamentul materialelor ca astea se pot face bine peste tot. Au altii traditie, dar nici asta nu-i suficient. Ideea s-o faci rentabil si aici suntem mult in urma.

Ma tot gandesc sa fac un subiect numai cu masini si scule conventionale, sa nu le mai amestecam pe toate in subiectul cu CNC-urile. Vad ca discutia se incinge!
Spor la treaba in noul an!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 01 January 2008 - 02:43 PM

0

#2059 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 January 2008 - 12:42 PM

toate bune in noul an
apropo de rocast,cumpar de la ei prin reteaua de dealeri locali multe tipuri de articole de vreo 3 ani.valoarea nu e mare dar sa stiti ca se poate negocia din start un discount de 10%.la comenzi mai mari de 2000 eur suma se poate imparti in 6 rate pe parcursul unui an,fara dobinda,dar se pierde discountul
despre firmele optimum si quantum va spun sigur ca majoritatea componentelor din masinile unelte sint facute in china.cei din germania nu se mai obosesc sa stearga tara de provenienta.am vazut la cineva un strung nou cumparat de la optimum -ungaria si nu mi-a venit sa cred pina cind proprietarul nu mi-a dovedit.
am un sas care-mi cumpara in mod frecvent de pe e-bay si atunci cind am intrebat de cele 2 firme a cam strimbat din nas si mi-a spus ca nu sint ft agreate in germ
0

#2060 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 January 2008 - 04:53 PM

Nu mai stiu cine si unde intreba de regimuri de aschiere. Am gasit un programel pe net care face niste recomandari pentru anumite scule: http://www.carbide-tools.com/cgi-bin/ToolC...ToolCalc?lng=gb sau tot pe acolo:
http://www.carbide-tools.com/cgi-bin/ToolC...cid=01014424102
Parca sculele sunt aici: http://www.carbide-tools.com/cgi-bin/conne...cid=01014424102
Atasez intr-o poza motorul care foloseste aca ceva.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1199199186.jpg

0

#2061 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2008 - 05:32 PM

Skyspy, la 31 Dec 2007, 20:11, a spus:

Poate-mi dai tu un exemplu de piesa care se face in ro si-l cumperi din germania.Inseamna ca nu cunosti calitatea otelurilor produse in vest tratamentele termice si prelucrarile la care sunt supuse pana la obtinerea produsului final.

Scula ca in imagine se mai gaseste daca stii unde sa cauti.Costa cam 140 de euro si e in sistem metric.

Aproape toate masinile "made in germany" sunt mai nou made in china inclusiv freza care mi-am cumparat-o eu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Nu ai inteles deloc... noi cumparam chiar piesele facute aici
ISEL
Bosch
INA
Cromstell face pentru o gramada si mai sunt

Pai zi si mie de unde cumpar scula aia cu 140 de euro :) ca daca nu ma enervez si-mi iau una in toli si o renotez...

@bitex[B]
In cei 600 de euro nu primesti si suruburile cu bile ci doar motoarele, adaptoarele, rotile de curea si curelele

Adaptoarele conteaza ca sunt asa ca alea ? uite aici cum a facut unu http://www.students.tut.fi/~kontkant/cont/...-xy/xysetup.jpg sincer pe mine nu ma dau banii afara din casa, 600 de euro ii strang in 5-6 luni :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 01 January 2008 - 06:03 PM

0

#2062 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 January 2008 - 06:16 PM

Mai adauga la Cromsteel si pe Wisconsin, mai stim inca 2 firme de rulmenti si cam atat. Adica o picatura intr-un ocean.
Unul face ghidaje si altul suruburi cu bile. Asta inseamna un CNC, sau "Aproape toate pisele care le folosim sa ne facem CNC "?
Cine se ocupa de profilele de aluminiu, de rulmentii liniari, de suportul lor, de motoare, curele, roti de curele, cuplaje, electronica, scule, soft?
Si daca asta ar fi totul.
Nu e vina mea ca trebuie sa cumpar bara de la Cromsteel prin intermediul firmei Faith si a MEV2000, desi marfa sunt sigur ca vine direct din Targoviste. Ma lasa rece, atat timp cat nu pot cumpara direct.

Spune tu ce firme din Romania comercializeaza produsele fabricate la noi fara sa mai treaca prin firmele celor care au cumparat fabricile si cumpar de la ele (nu ca acum n-as face asta). As fi tare bucuros sa fie cat mai putini intermediari.
Nu stiu cine a inventat un cuvant ciudat (GLOBALIZARE?), care ma face sa nu mai pun foarte multe intrebari sau sa-mi fac probleme de constiinta.

PS. Reamintesc ca o sa apara un subiect separat pentru scule si masini conventionale. Asta ramane pentru CNC. A aparut problema din cauza faptului ca freza in discutie se gaseste si in varianta CNC.
Rog compuneti mesaje fie pentru discutia despre CNC-uri fie pentru cea cu masini conventionale. O sa dau cate o bere daca imi dati mai putin de munca cu editatul mesajelor. Impartirea lor pe categorii o fac usor, dar am si de editat ulterior, daca e cazul. Scuze anticipat!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 01 January 2008 - 06:23 PM

0

#2063 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2008 - 06:28 PM

pai profile bosh, ghidaje INA toate sunt facute in RO
nu am zis ca absolut toate se fac in ro...

culmea ca aceste componente facute in ro sunt mai ieftine in germania ca si la noi... dar nici nu ma astept la altceva cunoscandu-mi poporu

exact asta ziceam ce ziceai si tu, ma enerveaza ca nu pot sa le cumpar direct... ci prin diversi distribuitori si la pret de 10 ori mai mare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Nu am fost pasionat de CNC-uri inainte dar mi sa pus pata, freza asta am luat-o ca sa-mi fac piese pentru viitoarele CNC-uri... cand am vazut cat costa cate un "nimic"... ma costat freza mai putin de cat ma costau piesele care se pot face cu ea

Sursa de aluminiu am gasit in diverse aliaje si la pret destul de bun http://www.alcan.ro/ind.htm in jur de 5-6 Euro/kg sunt toate de acolo

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 01 January 2008 - 06:41 PM

0

#2064 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 01 January 2008 - 07:32 PM

In primul rand
La multi ani tuturor si un an mai bun plin de proiecte http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Referitor la discutiile despre masina de frezat Bf20L vario si despre afirmatiile unora cum ca ar fi o gluma si o porcarie de freza , vreau sa spun ca am cumparat aceasta freza undeva la inceputul anului 2007 de la Rocast cu toate accesoriile lor ,apoi a urmat si un strung tot optimum la fel de accesorizat .
Din punctul meu de vedere sunt niste scule exceptionale pt suma platita si calitatea oferita,studiez piata cam de 3 ani si pot spune ca sunt greu de egalat.
Sunt curios de cei care spun ca nu sunt bune de nimic cu ce le comparati fratilor ?
Eu am un aparatament cu 4 camere si am una rezervata pt scule si lucru,inca nu pot baga in casa un FUS 22 sau un SN 320x750.
Cum spunea si Bitex suma platita pentru ele este contravaloarea unor servicii de calitate scazuta executate prin diferite ateliere
Eu personal din aceasta cauza le-am cumparat ,iar cei care fac prelucrari pe la diferite ateliere stiu exact ce vorbesc, adica sa te tot duci pe la mai stiu eu cine sa tot ceara multe milioane de lei si cand ajungi cu piesele acasa sa constati ca nimic nu corespunde.
Suma platita pentru freza si strung + accesorii a fost undeva in jur de 5000 Euro, spre norocul meu am reusit sa amortizez aceasta suma cu aceste scule in mai putin de 10 luni.
Inainte sa fac comanda am fost informat de cineva din serviciul tehnic Rocast ca sculele sunt facute in China,in alta ordine de idei in afara de cateva oferte din U.S. nu am gasit nicaieri o masina de frezat insotita macar de accesorii elementare pt a lucra ceva .
Ca alternativa la ceva facut in Romania (nu de un roman ca nu gasesti ,asa cum spunea cineva ) exista o varianta de masina de frezat facuta de binecunoscuta fabrica falimentara Cugir
http://www.geocities...pag/fv20x50.htm
acum 3 ani intre craciun si revelion am aflat de fabrica din Cugir si am sunat la un telefon care culmea era al cuiva care nu mai lucra acolo deoarece sectorul care facea masini era falimentar ,am reusit sa fac rost de nr de telefon al unui ing. de pe acolo am vorbit cu omul si nu a putut sa-mi spuna nici macar un pret informativ am fost rugat sa revin dupa 1 ianuarie si pretul comunicat a fost de 3600 euro fara nimic la ea .
Sunt putini cei care isi pot permite o astfel de suma pt. hobby ,stim cu toti ca exista masini 'made in Germany' sau calitate de top dar deja trecem la alt segment de preturi , asa ca invit pe cei care sustin ca sunt made in China si sunt porcarii sa ne spuna si noua ce alternative sunt pt a cumpara la pretul asta ceva mult mai profi :lol:
In legatura cu varianta masinii cnc
Personal am totul pregatit dinainte sa cumpar freza ( a durat 1 luna si ceva am adus-o la comanda ) motoare, curele, controler 4 axe nu am reusit nici macar acum sa le montez pe masina datorita comenzilor de componente mecanice pe care le am.
Am reusit sa vad in 2007 la TIB o freza Bf20l vario in varianta cnc la standul Rocast masina era pornita si executa miscari pe toate axele, era varianta cu suruburi cu bile f silentioasa si chiar am ramas impresionat de functionarea ei si de faptul ca nu avea rezonanta
Referitor la pretul pt a o transforma in cnc parerea mea este ca setul compus din 3 motoare +
3 curele si niste carcase de aluminiu nu justifica pretul de 599 euro .Motoarele sunt bipolare iar controlere pt ele sunt niste porcarii exagerat de scumpe (deci sunt separat la pret)
Suruburile cu bile sunt la fel de scumpe adica ajung undeva in zona de 1000 euro si parerea mea este ca iar nu justifica pretul ,daca se cumpara totul de-a gata deja trecem in alta zona de pret si exista f multe alternative
In incheiere invit la discutie pe oricine vrea sa faca asta si adaug ca sunt oameni care reusesc sa creeze chestii impresionante pe scule mai putin performante decat acestea.
P.S. pt vrajitoru si pentru cei interesati de constructia uneltelor si sculelor uite ca se poate
http://homepage3.nifty.com/amigos/boring_h...ring_head-e.htm

Bafta tuturor si stau la dispozitia celor care vor sa stie sau sa vada anumite aspecte si detalii despre BF20l vario si strungul opti 240x500G

Aceasta postare a fost editata de cnc77hobby: 01 January 2008 - 08:23 PM

0

#2065 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 January 2008 - 08:24 PM

vrajitoru, la 1 Jan 2008, 19:28, a spus:

pai profile bosh, ghidaje INA toate sunt facute in RO

Unde se fac profilele Bosch?
Toate firmele care extrudeaza profile fac acele profile. Se gaseau si in catalogul de la Alprom. Acum nu mai gasesc Alprom-ul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif dar sunt sigur ca inca le mai produce.
Daca cineva le cumapra "via Bosch" face munca patriotica sau n-are alta solutie. Dar poti face profilul tau de aluminiu daca doresti undeva in Romania? Asta ar fi interesant. Eu am incercat anul trecut si n-a mers. Mai caut...
Capete de alezat se produc si in Romania. Sa zicem ca la SCUDAS. Merge dat un telefon si intrebat de pret :lol:
0

#2066 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2008 - 09:15 PM

Bosch are o fabrica la blaj de tehnica liniara si profile deschisa recent, sau poate sunt eu prost informat...
Oricum profile o sa-mi cumpar de la ISEL ca dupa oferta care am primit-o sunt cei mai ieftini

Am gasit si boring head aici http://www.rdgtools.co.uk dar este o mica problema, Romania e trecuta la tarile din lumea a treia si transportul costa 52 de lire iar scula cu tot cu cutite(trusa) 42 de lire :lol: sunt frustrat
0

#2067 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 January 2008 - 09:50 PM

Nu esti informat rau :lol: . S-au lipit si astia de ce aveam mai bun: I.A.M.U. din Blaj.
Asta este, o sa comandam profile de la Bosch ca direct sigur nu vor vinde, nefiind firma romaneasca. Pana la urma tot e bine...
Eu tot de la ISEL voi cumpara, ca ce vreau nu face Bosch. Norocul meu, altfel m-as enerva cam la fel.
Pacat ca inca nu avem destui bani prin buzunare ca am scapa de toti producatorii astia.
Cu cateva mii de euro iti comanzi matrita personalizata si platesti 2-3 sarje de material extrudat. Cred ca la asta ar trebui sa ajungem, daca chiar vorbim de CNC-uri in regim de hobby in Romania.
0

#2068 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2008 - 02:32 AM

Pai punem toti bani si facem o chestie in grup, cred ca am iesi ieftin si satisfacuti. :D

Eu as fi de acord sa comandam in grup afara tot felul de chestii ca sa iesim in primul rand mai ieftin si am putea aduce si ce nu se gaseste pe la noi.
0

#2069 Useril este offline   cnc77hobby 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 18-December 06

Postat 02 January 2008 - 03:02 AM

De treaba cu SCUDAS m-am convins repede sunt produse mult prea scumpe 'made in Romania" ,
daca nu ma insel au fost si la Tib si aveau boring head dar la preturi ce lasa in urma cu mult chiar si companiile germane , era ceva in jur de 600 euro :D ,oricum am descarcat lista de preturi de pe site-ul lor si in condintiile in care un universal cu 3 bacuri de 125mm costa 675 ron ma las pagubas.
Pt. vrajitorul daca vrei sa faci comanda de ceva accesorii la rdgtools ma bag si eu ca am cate ceva nevoie din ce am vazut pe acolo, si poate mai gasim pe careva amator de a cumpara ceva .
Pretul pt capul de alezat cu frezele incluse e super ,daca il vrei il au cei de la PROMA in Ro dar cu alte preturi :D
Bafta

Aceasta postare a fost editata de cnc77hobby: 02 January 2008 - 03:05 AM

0

#2070 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2008 - 03:26 AM

SCUDAS astia au niste produse scumpe de te rup dar face angajari cu salarii "atractive" de 500 Lei...

Vreau sa comand la rdgtools si daca ni se alatura mai multi cu atat mai bine.

L-am gasit si la Proma in catalog... dar nu scrie cat costa in schimb in polonia tot Proma costa 120 de Zloti cea ce este echivalent cu aproximativ 120RON... :D

In toate tarile sunt afisate preturile clar pe site numai la noi nu... astia am impresia ca cer pe produse dupa cum ii taie capul, te vede mai prost e mai scump :D si asta nu e numai la proma ci la toti care au cate ceva de vanzare in domeniul sculelor, sper din tot sufletul sa le vina concurenta pe cap si sa dea faliment toti

Deci tu esti ala din calarasi de care imi povestise Sofian... cai ai freza si trung optimum :( intr-un fel si el ma convins sa iau de asta ca era sa iau de aia jenibila din bricostore

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 02 January 2008 - 06:04 AM

0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »

16 useri citesc topicul