Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#1741 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 06 April 2007 - 01:28 PM

Filipone, la 4 Apr 2007, 19:33, a spus:

mai multe detalii pe MI ca deja incepe sa sune a reclama :) )

Spor!

Filipone,
Baga toata informati aici.
Nu cred ca cineva o va trata drept reclama.

Cred ca @bitex poate sa spuna daca e voie sau nu.:)

Stima.
0

#1742 Useril este offline   Filipone 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 18-October 05

Postat 06 April 2007 - 03:08 PM

Am scris eu 10 min si am inchis browseru :-w

Revenind:

Ziceam ca http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/...ds/default.aspx e site-ul de unde se poate lua Visual C# 2005 Express Edition. Limbajul este asemanator Java si mediul de programare e inteligent, plin de functionalitati pe care nu are rost sa le insir aici. Pentru a putea rula aplicatia ta pe un calculator are nevoie de .NET Runtime care vine instalat cu XP SP2 si care poate fi downloadat de pe net. Documentatia este mare (MSDN) si contine help complet pentru toate clasele preinstalate.

Siteuri ale comunitatii:

www.codeproject.com/csharp
www.c-sharpcorner.com/
www.csharp-source.net/ - Open Source

Pentru comanda serialului se poate folosi articolul sau adaugati componenta SerialPort din toolbar la formular si folositi MSDN-ul. Pentru portul paralel este foarte misto acest articol: http://www.codeproje...rp/csppleds.asp

Un tip care stie C# la greu: Gogu
0

#1743 Useril este offline   gaboru 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 09 April 2007 - 01:48 AM

Salut!
Sunt nou pe aici dar am aceleasi scopuri ca si voi. Imi doresc sa construiesc un "taietor de spuma" (pentru inceput) si dispun de 2 imprimante lexmark bune si identice, pe care le voi sacrifica in acest scop. Am desfacut una si stupoare, am constatat ca are doar un motoras pas-cu-pas, eu credeam ca are 2.
Ce scrie pe motoras:
Stepping motor
MITSUMI
M42SP-6TE
10 ohmi
are 4 fire
Va rog sa-mi spuneti daca este bun (eu cred ca da).
Vreau sa contruiesc masinaria folosind doar 2 motoare pas cu pas daca se poate ( sa nu mai investesc in alte imprimante sau sa stau sa caut motare pe ici pe colo). M-am gandit sa folosesc o baza mobila pe X si Y, iar firul incins sa fie fix. Ce parere aveti?
SI ce ma mai intereseaza, cine poate sa-mi construiasca partea de electronica, nu ma pricep deloc, binenteles contra cost.
Poate ca nu e frumos sa cer totu deagata dar chiar nu ma pricep si alta solutie nu am. O sama ocup de partea mecanica, sa vad cum fac suporturile si toate cele, dar ma intereseaza in special partea de electronica, fara ea ,degeaba ma apuc de lucru.
Am tot citit pe aici de vreo 2 ore si vad ca unii dintre voi deja ati construit acest dispozitiv, sper sa ma ajutati si pe mine, sunt la fel de entuziasmat cum erati voi inainte de realizare :D
Multumesc anticipat.
0

#1744 Useril este offline   Tom 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 04-April 07

Postat 10 April 2007 - 12:57 PM

Mersi de sfaturi...si ai dreptate..nu e timp sa descopar apa calda sau roata...ce mai interesa pe mine era un mic cnc care sa execute doar 3 tranzlatii xyz...mai concret un dispozitiv care sa introduca un ac medical in niste eprubete fixate intr-un stativ (forma de matrice)...bine ca prin ac sa fie conectate alte instrumente pentru fluide. Daca nu-mi iasa nu e nici o problema...ma voi reprofila... :rolleyes: ...
0

#1745 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 April 2007 - 01:05 PM

De reusit sigur vei reusi, dar nu o lua de la zero. Nu e nevoie sa inveti programare (desi cred ca stii), nu e nevoie sa te apuci de electronica...
Iti faci o structura mecanica sa-ti convina ca nu-i extrem de complicat (daca e pentru un domeniu pretentios trebuie sa indeplinesti multe alte criterii nu numai functionalitatea), procuri o electronica pentru motoare si folosesti un soft deja existent.
Nu zic ca nu-i bine sa te apuci de programare sau de electronica dar nu e obligatoriu, ca poti face ceva si fara. Sunt suficiente doar cateva cunostinte minime din fiecare.
Parerea mea: e inutil sa o iei chiar de la zero. Incearca sa folosesti cat mai mult din ce exista facut si studiat deja. Ca nu iesi rau nici la pret...
Succes in tot ce faci!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 April 2007 - 01:06 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1746 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 10 April 2007 - 08:14 PM

gaboru, la 9 Apr 2007, 01:48, a spus:

Salut!
Sunt nou pe aici dar am aceleasi scopuri ca si voi. Imi doresc sa construiesc un "taietor de spuma" (pentru inceput) si dispun de 2 imprimante lexmark bune si identice, pe care le voi sacrifica in acest scop. Am desfacut una si stupoare, am constatat ca are doar un motoras pas-cu-pas, eu credeam ca are 2.
Ce scrie pe motoras:
Stepping motor
MITSUMI
M42SP-6TE
10 ohmi
are 4 fire
Va rog sa-mi spuneti daca este bun (eu cred ca da).
Vreau sa contruiesc masinaria folosind doar 2 motoare pas cu pas daca se poate ( sa nu mai investesc in alte imprimante sau sa stau sa caut motare pe ici pe colo). M-am gandit sa folosesc o baza mobila pe X si Y, iar firul incins sa fie fix. Ce parere aveti?
SI ce ma mai intereseaza, cine poate sa-mi construiasca partea de electronica, nu ma pricep deloc, binenteles contra cost.
Poate ca nu e frumos sa cer totu deagata dar chiar nu ma pricep si alta solutie nu am. O sama ocup de partea mecanica, sa vad cum fac suporturile si toate cele, dar ma intereseaza in special partea de electronica, fara ea ,degeaba ma apuc de lucru.
Am tot citit pe aici de vreo 2 ore si vad ca unii dintre voi deja ati construit acest dispozitiv, sper sa ma ajutati si pe mine, sunt la fel de entuziasmat cum erati voi inainte de realizare :rolleyes:
Multumesc anticipat.

salutare si bun venit
cauta la PUBLICITATE PERSONALA
sau la http://www.pickit.ro/Pk020/Pk020.htm
dar va trebui sa madifici un pic mecanica la care te-ai gandit
bafta si succes
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#1747 Useril este offline   gaboru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 11 April 2007 - 11:34 AM

Ce scrie pe motoras:
Stepping motor
MITSUMI
M42SP-6TE
10 ohmi
are 4 fire

La partea de mecanica, cred ca osa ma descurc. As vrea sa-mi spuneti daca sunt bune 2 astfel de motorase. Am inteles ca daca are 4 fire este bipolar. Asa este?
0

#1748 Useril este offline   Filipone 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 18-October 05

Postat 11 April 2007 - 01:11 PM

gaboru, la 11 Apr 2007, 11:34, a spus:

Ce scrie pe motoras:
  Stepping motor
  MITSUMI
  M42SP-6TE
  10 ohmi
  are 4 fire

La partea de mecanica, cred ca osa ma descurc. As vrea sa-mi spuneti daca sunt bune 2 astfel de motorase. Am inteles ca daca are 4 fire este bipolar. Asa este?

Pai ele sunt bune ca le ai ca intotdeauna se gasesc altele mai bune :angry:. Cele cu 4 fire sunt bipolare. Eu iti recomand sa folosesti partea de putere existenta in imprimanta si lucrezi pe partea digitala si interpretare de comenzi.
Dar esti sigur ca iti ajung 2 motoare?.. De fapt daca tii un capat al firului fix ar merge dar exista softuri care pot calcula in acest caz numarul de pasi necesari miscarilor?

Filipone
0

#1749 Useril este offline   gaboru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 11 April 2007 - 09:22 PM

Filipone, la 11 Apr 2007, 13:11, a spus:

Eu iti recomand sa folosesti partea de putere existenta in imprimanta si lucrezi pe partea digitala si interpretare de comenzi.

Nu inteleg prea bine ce ai vrut sa zici, de folosit ma gandeam sa folosesc acel ax pe care se plimba cartusele de cerneala stanga-dreapta,pare destul de rezistent, dar in loc de motorasul ala pe care-l are acum (care este simplu, cu 2 fire) sa-l pun pe cel care dirijeaza pagina (ca asta are 4 fire).
Ce ai vrut sa spui cu partea digitala si interpretare comenzi ?
la ce soft sa folosesc chiar nu m-am gandit ,dar logic ar fi sa mearga orice soft care merge si in cazul in care se misca firul, nu placa. Mie asa mi se pare logic, adica ce miscari face firul , acum va face placa de spuma, firul fiid fix. Daca vi se pare chiar irealizabil, sau credeti ca e gresit ..sa-mi spuneti , ca de nu mai stric o imprimanta <_<
ceea ce vreau sa tai acum sunt mici forme, doar sa vad cum functioneaza, sa vad daca pot face ceva util si distractiv :D , daca vad ca merge o sa fac unu cu 3-4 motoare, cu firul mobil , ca cele prezentate pe aici.
0

#1750 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 15 April 2007 - 10:36 AM

salutare zneculasi tuuror celorlalti
tii minte masina pe care am pus-o pe forum si pe care tu znecula o stii,ieri am pus-o in functiune impreuna cu elmatei si am facut primele probe folosind un marker in loc de scula.se misca bine.
inca nu ne-am lamurit daca p[utem lega al doilea motor de pe axa x in paralel cu primul la aelasi port al unei electronici din ungaria sau trebuie facut ceva suplimentar motoarele sint solidare intre ele printr-o curea dintata neextensibila.deasemenea daca stie cineva care sint setarile pt motoarele cumparate de la serghei pt a obtine putere maxima
multumesc anticiat
0

#1751 Useril este offline   mihasimon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 18-January 07

Postat 15 April 2007 - 01:32 PM

Skyspy, la 30 Nov 2003, 00:48, a spus:

Am dat de schema asta de comanda a motoarelor.Ce ziceti e buna la ceva.La nevoie pot sa dau si lista
de piese.

salut! Am in constructie o freza CNC si vreu p viitor si un CNC pt taiat aripi. Deja m-am confruntat cu multe greutati, mai ales ca nu gasesc meseriasi buni, desi apelez la cei mai buni. Dpdv al electronici, pe care am facut-o pt ambele masini, si am pus-o in functiune, va dau un site foarte valoros, cu scheme valabile si testate. O electronica asa cum se gaseste pe www.hobbycnc.hu de care am vazut este aprox cam 5mil lei cu tot cu transport. Puteti face singuri ceva asemanatori cu aprox 50 lei in fct de unde luati componentele. Spor la treaba!
Site-ul este http://pminmo.com/
In domeniul asta va pot ajuta cu placere deoarece studiez de mult subiectul! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif java script:emoticon(':D')
;)
0

#1752 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 404
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 15 April 2007 - 05:22 PM

Foarte interesant ,mii de multumiri
0

#1753 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 404
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 15 April 2007 - 05:23 PM

Foarte interesant ,mii de multumiri
0

#1754 Useril este offline   mihasimon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2007 - 06:04 PM

expo, la 8 Nov 2003, 02:02, a spus:

cred ca e cazul sa facem un subiect nou numai despre acest subiect.
se pare ca sint citziva care vor sa construiasca un CNC. personal, sint interesat de gasirea unor solutzii mecanice cit mai usoare si practice de rezolvare a miscarii pe XYZ.

Cu placere! eu am facut montajul de 3 AXE UNIPOLAR 5A 30V FULL NECIOPAT
si cel cu L297-8 BIPOLAR 2A 46V FULL_HALF CIOPAT, de 4 ori, si niste interfete de legatura.

Cablajele din lipsa de fonduri leam facut cam asa: Listezi pe hartie normala cu maxim de contrast si toner pe o imprimanta laser (de preferinta mai veche ca are depunere mai mare), slefuiesti cuprul cu o laveta abraziva sau smirghel fin, cureti bine cu acetona (eu am cu aroma de lacramiore) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif dupa care umezesti hartia tot cu acetona, adaugi pe placuta, si cu un fier de calcat freci pana se face hartia putin maro, la temperatura mare. Cu apa calduta dizolvi hartia si ramane ce trebuie, dupa care corodezi cu FeCl. daca mai ramane ceva din hartie, are grija ClFe sa o dizolve! Spor...poate nu-ti iese din prima, dar merita sa incerci!
0

#1755 Useril este offline   mihasimon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2007 - 06:09 PM

mihasimon, la 15 Apr 2007, 18:04, a spus:

expo, la 8 Nov 2003, 02:02, a spus:

cred ca e cazul sa facem un subiect nou numai despre acest subiect.
se pare ca sint citziva care vor sa construiasca un CNC. personal, sint interesat de gasirea unor solutzii mecanice cit mai usoare si practice de rezolvare a miscarii pe XYZ.

Cu placere! eu am facut montajul de 3 AXE UNIPOLAR 5A 30V FULL NECIOPAT
si cel cu L297-8 BIPOLAR 2A 46V FULL_HALF CIOPAT, de 4 ori, si niste interfete de legatura.

Cablajele din lipsa de fonduri leam facut cam asa: Listezi pe hartie normala cu maxim de contrast si toner pe o imprimanta laser (de preferinta mai veche ca are depunere mai mare), slefuiesti cuprul cu o laveta abraziva sau smirghel fin, cureti bine cu acetona (eu am cu aroma de lacramiore) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif dupa care umezesti hartia tot cu acetona, adaugi pe placuta, si cu un fier de calcat freci pana se face hartia putin maro, la temperatura mare. Cu apa calduta dizolvi hartia si ramane ce trebuie, dupa care corodezi cu FeCl. daca mai ramane ceva din hartie, are grija ClFe sa o dizolve! Spor...poate nu-ti iese din prima, dar merita sa incerci!

poza cu cablajul celui de 5A 3axe unipolar
0

#1756 Useril este offline   dandumit 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 12-March 04

Postat 15 April 2007 - 07:04 PM

fneagu, la 5 Apr 2007, 08:15, a spus:

Marea "gaselnita" pentru noul design a fost, folosirea ghidajelor de la un dispozitiv de taiat faianta.
Aici in Kuwait am gasit un tip de dispozitiv de taiat faianta cu rulmenti liniari (deobicei ghidajele la aceste dispozitive sunt din plastic), la un pret rezonabil comparativ cu pretul unui singur rulment liniar cumparat de la un magazin de specialitate.
Incerc sa atasez o poza cu aceasta mica realizare.

Pot sa-ti spun ca m-ai dat gata cu rulmentii liniari de la masina de taiat faianta !
Nu-mi vine nici acum sa cred ca este posibil asa ceva.
Am auzit ca bogatasii din emirate pun diamante pe telefonul mobil dar sa puna cate 2 rulmenti liniari de cate 30-40 eur bucata la o masina de taiat faianta ?

Iata la ce lucrez eu : http://www.dioda.ro/coppermine/displayimag...at=0/pos=4.html
Poza este tare veche iar acum masina este mult mai avansata. Am sa mai revin cu detalii cand va fi finalizata.

Apropo, are cineva de aici din Bucuresti un motor cu prindere nema23 si 2 Nm ? Imi este necesar urgent. am comandat pe afara 12 buc insa vin abia peste o luna.

Danielhttp://www.dioda.ro/coppermine/displayimag...at=0/pos=4.html
0

#1757 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 April 2007 - 07:44 PM

de ce spui a rulmentii liniari sint 30-40 eur.eu am cumparat din tara rulmenti japonezi pt bara calibrata de 25 cu 9-10 eur de la MEV2000
0

#1758 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 16 April 2007 - 07:12 PM

Da Remus, tu i-ai luat la 9-10 euro/buc.
Dar dl de la MEV2000 nu are aceeasi oferta pt toata lumea.
De fapt noi am mai vorbit desprea asta.
Asa ca eu chiar daca voi mai avea nevoie, nu voi mai apela la MEV.

Stima
0

#1759 Useril este offline   Florin1963 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 21-April 07

Postat 21 April 2007 - 11:38 PM

As avea nevoie de o banda de hartie pentru CNC 600, neperforata, contra cost, pentru a scrie un basis. Stiu ca este o antichitate in ziua de azi, dar poate ma ajuta cineva! 0722351726.
0

#1760 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 15 May 2007 - 07:46 PM

Un CNC la lucru:
http://rcuvideos.com...R6KVG40VNFVS5MQ
0

#1761 Useril este offline   dandumit 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 12-March 04

Postat 16 May 2007 - 07:37 AM

cu ce ai facut titrajele peste filmulet ?
0

#1762 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2007 - 07:44 AM

dandumit, la 16 May 2007, 07:37, a spus:

windows movie maker .... este in windows deja!
0

#1763 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 16 May 2007 - 10:50 AM

Citeaza

vazu-si dragutzule ce dreptate am avut!?Subiectul filmului nu intereseaza pe nimeni............. :D B) :D
...tabula crasa, mortua est!
0

#1764 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 May 2007 - 11:40 AM

Uneori e adevarat! Am fost si eu sa prezint un exponat al Politehnicii la Romexpo candva si toata lumea ma intreba de unde am cumparat ghiveciul cu flori de langa masa. Ca nu interesa pe nimeni ce-i pe masa. B)
Frumoasa prezentarea! Poate mai mergea un zoom pe acolo, dar cred ca e OK si asa!
Felicitari pentru realizare!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1765 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 16 May 2007 - 11:56 AM

Dragut, la 15 May 2007, 19:46, a spus:

Super adevaraciune! Si nu ma refer la titraj :D
Bravo Mr Dragut. Te-ai gandit sa faci si nervuri mai mari, asa, de fro' 1 metru pentru vre-un ultralight home made? B)

Succese!
0

#1766 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2007 - 11:58 AM

MrSpace, la 16 May 2007, 11:56, a spus:

... Te-ai gandit sa faci si nervuri mai mari, asa, de fro' 1 metru pentru vre-un ultralight home made? ....

no
dimensiunea maxima e de 600
Azi intram si in balsa ... B) ca mi-au sosit aseara frezele!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 16 May 2007 - 12:00 PM

0

#1767 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 June 2007 - 06:53 PM

Cam amorteala pe aici
As dori sa stiu daca e cineva care lucreaza cu softul Mach 3 Mill care vine impreuna cu electronica de la hobbycnc.am cumparat una ,a venit impreuna cu cd-ul cu acel soft,l-am instalat,ruleaza chestiile demonstrative dar nu scoate impulsurile de comanda pt motoare.Daca ma depaneaza cineva ii voi fi profund recunoscator.Va multumesc
0

#1768 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2007 - 07:27 PM

cres, la 7 Jun 2007, 18:53, a spus:

Cam amorteala pe aici
As dori sa stiu daca e cineva care lucreaza cu softul Mach 3 Mill care vine impreuna cu electronica de la hobbycnc.am cumparat una ,a venit impreuna cu cd-ul cu acel soft,l-am instalat,ruleaza chestiile demonstrative dar nu scoate impulsurile de comanda pt motoare.Daca ma depaneaza cineva ii voi fi profund recunoscator.Va multumesc

le scoate
numai ca tre setat

portul.... pinii...
Ungurul trebuia sa-ti dea setarile!
Stima
0

#1769 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-February 04

Postat 07 June 2007 - 07:31 PM

cres, la 7 Jun 2007, 18:53, a spus:

Cam amorteala pe aici

Vezi AICI. Tutoriale video, Wiki, documentatie, forum. Daca nu rezolvi asa, discutam. :lol:
Tell me and I forget it; show me and I remember; involve me and I understand.
0

#1770 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 June 2007 - 06:59 AM

Multumesc pt suport Aztec.De la ungur nu am primit decit cd-ul de instalare.Daca ai facut inainte chestia asta,setarile,as fi recunoscator daca ai putea sa ma ajuti.As cistiga timp.Ramin dator
Toate bune
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »

19 useri citesc topicul