CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica
Postat 30 April 2004 - 10:13 PM
Postat 01 May 2004 - 07:19 AM
@GIGEL 09 "Filmul realizat cu ajutorul imprimantei laser prezinta denivelari pe marginea traseelor, nu sunt suficient de opace la radiatia UV, folia se deformeaza in procesul de fixare a tonerului ( la cablajele dublustrat de dimensiuni mari suprapunerea pe gauri se realizeaza cu erori mari ). " Daca mergi intr-o poligrafie adevarata atunci acolo iti vei putea realiza filme iprimate laser pentru cablaje.
Aceasta postare a fost editata de KRI: 02 May 2004 - 08:53 AM
Postat 02 May 2004 - 12:13 AM
Multa bafta.
Postat 02 May 2004 - 02:17 PM
Felicitari si cat mai curand pe cerul patriei cu polistirenul propriu.
Postat 02 May 2004 - 09:40 PM
Ti-am urmat sfatul si am fost sa vizitez cateva tipografii
(mai precis patru, m-a ajutat un vecin este tipograf la "tipar inalt").
Prima tipografie vizitata folosea intradevar o imprimanta HP de 1200 dpi dar de tiparit tipareau pe hartie de calc ( cu folia aveau probleme de suprapunere, ei folosesc patru "matrite" magenta, verde, galben si negru, pe care le suprapun ).
A doua vizitata era dotata cu fotoploter vectorial " Mivatec ".
A treia foloseste metode vechi ( masina de turnat litere, zincografie pentru fotografii, tipar plan cu raster ).
A patra este super ( fac etichete, calendare, afise electorale, etc ), folosesc un sistem cu cristale lichide ( filmul este un ecran LCD ).
In final am tras concluzia ca totusi trebuie sa construiesc un raster fotoploter ( cei cu Mivatec-ul erau putin cam gretosi ).
Oricum iti multumesc pentru sfat.
@ raid Am nevoie de "scanner assembly" , 600 - 1200 dpi, daca ai ( emitatorul laser + motorul cu oglinzile prismatice ) .
In cazul in care ai, comunica-mi pretul si aderesa unde sa trimit bani.
Postat 02 May 2004 - 10:11 PM
Am citit mesajele de pina acum si vreau sa va felicit pe toti. Dupa cele citite m-am hotarit sa incerc sa fac si eu o masina de taiat polistiren, mi se pare mai usor ca o masina de gravat (la care este nevoie de forte mari).
Partea mecanica mi se pare destul de simplu de realizat dar la electronica sint complet blocat.
Are cineva o schema clara pe care sa o folosesc si un soft care sa mearga cu electronica respectiva?
Multumesc
Postat 02 May 2004 - 10:11 PM
sint f. multe imagesettere in Ro. numai in TM eu stiu cca. 12 buc. pretzul la care fac eu la o firma din tm este de 0.02 euro/cmp, dar am vazut ca in Bucuresti fac si cu 5USD/A4. uite un link: http://www.1024studi...agesetting.html
aceste filme se folosesc in tipar. dupa ele se expun placile (evident pe separatzie de culoare CMYK+metalizate) dupa care se monteaza pe masina de tiparit si...tiparesti.
Postat 02 May 2004 - 10:12 PM
Am citit mesajele de pina acum si vreau sa va felicit pe toti. Dupa cele citite m-am hotarit sa incerc sa fac si eu o masina de taiat polistiren, mi se pare mai usor ca o masina de gravat (la care este nevoie de forte mari).
Partea mecanica mi se pare destul de simplu de realizat dar la electronica sint complet blocat.
Are cineva o schema clara pe care sa o folosesc si un soft care sa mearga cu electronica respectiva?
Multumesc
Postat 02 May 2004 - 10:57 PM
Am citit mesajul tau, cea ce pot sa iti spun este ca "imagesettere" fac parte tot din clasa fotoploterele, cel din link este un raster photoplotter cu dimensiuni medii (vezi latimea ) de plotare.
Mivatecul celor de la " Viata Buzaului" atinge o rezolutie de 24000 dpi, care este cu un ordin de marime mai mare decat la AGFA, nu se poate discuta de abatere.
In general in procesul de realizare a echipamentelor electronice apar si modificari, nu mi se pare util sa platesc de fiecare data pentru un set de noi filme.
Investitia pentru realizarea unui fotoploter 1200 dpi nu este chiar asa de mare.
Multumesc pentru mesaj.
Postat 02 May 2004 - 11:43 PM
Postat 03 May 2004 - 12:22 AM
Vezi ce am scris in ultimul mesaj de la pag. 60. Cred ca asa este cel mai bine.
Daca tot te chinui fa o freza CNC. Munca este aceeasi dar poti face mai multe. Fortele nu sunt atat de mari cum crezi. Mai complicat este cu vibratiile. Dar daca mergi " batraneste" adica cu avans si adancime de taiere mica totul este ok.
Iti recomand electronica de la Otocup. Merge fara probleme.
Bafta.
Postat 03 May 2004 - 09:17 AM
Am revenit interg si nevatamat fizic de la RR2004.
Ziceam ca pot sa-ti procur un scanner assembly mai slabut (300 dpi) cu tot ce mai vrei, la modul ca "a procura", la mine, inseamna "a cauta prin dualapuri". Nu cred ca te satisface dpdv tehnic si posibil nici ca pret, ca transportul il suporti singur... Daca n-ai drum prin Bucuresti nu se merita, sau astepti pana ajung prin Buzau (din fericire ajung des). Tot ce-ti dau (daca accepti) e gratis, for free, gift, zero lei zero bani... problema e cu transportul ca mai toate sunt foarte grele. Deja am inceput sa "usurez" imprimanta HPIII in speranta ca ajunge mai usoara si mai mica, sa fie mai simplu de dus. E cum vrei tu. Singurul lucru care imi place dintr-o imprimanta laser e fibra optica (mint, deseori opresc si motorul pas cu pas si electronica lui). Restul arunc. Oricum, daca treci prin Bucuresti anul asta, sa-mi dai de stire, poate schimbam o vorba. Eventual sa-mi spui daca vrei ceva concret, ca sunt sanse si de alte materiale, tot moka.
Felicitari KHOZER, rezultatul arata bine! Cred ca asta e si scopul!
Telefon: 0721 385365
Postat 03 May 2004 - 01:03 PM
Ai primit softurile de la mine , ai avut timp sa le vezi (stiu a fost si 1 mai)
Astept o veste de la tine, cat despre modulele electr. astept o incasare , afacerea ramane valabila
Bafta
Postat 07 May 2004 - 07:59 PM
Mesaj eroare/atentionare:
Completati mesajul
Legaturi utile:
• Parola uitata
• Cont nou
• Documentatia forumului
• Contactati administratorul forumului
asta este ce imi apare cind intru la editare avansata
nu ajung la fereastra cu browse