CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica
Postat 01 June 2010 - 03:43 PM
Am doar cateva observatii traversele portalului par a fi cam sutirele(din poze nu pot sa imi dau sema de gabaritul lor), cand vor fi aplicate forte si monente la mijocul lor se vor deforma.
Un alt aspect ar fi ca structura de sustinere este foarte usora in raport cu portalul si cele doua profile laterale pe care sunt fixate ghidajele preaau toate fortele si momentele din portal. Constructia cu doua suruburi pe axa y are marele avantaj ca permite creera unui batiu adecvat tocmai pentru ca nu mai este necesar ca traversa sa mai treca pe sub masa.
Aceasta postare a fost editata de katalinhr: 01 June 2010 - 03:44 PM
Postat 01 June 2010 - 06:08 PM
Cum ai aliniat sinele pe Y ( paralelism , planeitate ...) ? De ce nu ai pus tot sine profilate si pe X ?
Ce motor de frezare ai pus acolo ? Ma intereseaza in mod special ce turatii , ce putere ... In bot pare sa fie un ER ...20 sau 25 ? Ce T.I.R. are motorul ?
Am mai studiat nitel , si se pare ca as avea nevoie de un motor mai serios ... cu conditia sa tureze intre 6000 si 18000 , la 400Hz ... Cam cat costa
motorul si drive-ul ? Daca reusesc sa dau repede masina aia pe care tocmai am terminat-o , iar pretul motorului este decent in raport cu performantele ,
vreau si eu unul ... eventual ma ajuti sa programez drive-ul , ca habar n-am cum se face ...
Tinem legatura .
gabriel
Postat 02 June 2010 - 07:12 AM
katalinhr, la Jun 1 2010, 04:43 PM, a spus:
Am doar cateva observatii traversele portalului par a fi cam sutirele(din poze nu pot sa imi dau sema de gabaritul lor), cand vor fi aplicate forte si monente la mijocul lor se vor deforma.
Un alt aspect ar fi ca structura de sustinere este foarte usora in raport cu portalul si cele doua profile laterale pe care sunt fixate ghidajele preaau toate fortele si momentele din portal. Constructia cu doua suruburi pe axa y are marele avantaj ca permite creera unui batiu adecvat tocmai pentru ca nu mai este necesar ca traversa sa mai treca pe sub masa.
salut
asa cum am spus masina e in lucru si unele piese nu erau montate.traversele care sustin axa y vin rigidizate cu o placa de aluminiu de 20 care e facuta are deja gaurile de prindere executatate dar nu se vedea in cadru.montantii verticali sint din al de 25 si cred ca nu vor face probleme.singurul lucru care poate sa ridice probleme poate fi greutatea finala,inertia la deplasare,dar eu nu am neaparata nevoie de viteze mari de deplasare,doar comparabile cu cnc pe care il posed deja.
cadrul de sustinere(al 80*60) va mai avea 2 traverse care il vor rigidiza.deasemenea,pe ce mizez cel mai mult va fi o placa de al de 20 care se va constitui in masa de lucru si care va fixa tot ansamblul.
toate cele bune
Postat 02 June 2010 - 07:27 AM
katran, la Jun 1 2010, 07:08 PM, a spus:
Cum ai aliniat sinele pe Y ( paralelism , planeitate ...) ? De ce nu ai pus tot sine profilate si pe X ?
Ce motor de frezare ai pus acolo ? Ma intereseaza in mod special ce turatii , ce putere ... In bot pare sa fie un ER ...20 sau 25 ? Ce T.I.R. are motorul ?
Am mai studiat nitel , si se pare ca as avea nevoie de un motor mai serios ... cu conditia sa tureze intre 6000 si 18000 , la 400Hz ... Cam cat costa
motorul si drive-ul ? Daca reusesc sa dau repede masina aia pe care tocmai am terminat-o , iar pretul motorului este decent in raport cu performantele ,
vreau si eu unul ... eventual ma ajuti sa programez drive-ul , ca habar n-am cum se face ...
Tinem legatura .
gabriel
salut
si pe x sint sine profilate de 25.poate nu se vad.inca nu am ajuns sa reglez si sa aliniez masina doar ca prelucrarile le-am facut cit am putut de precis pe o freza cu afisor de cota si dupa ce au fost fixate corect.
motorul e un spindel de 1.6 kw cumparat din italia cu 200 eur la 18000 rot comandat prin convertizor.daca iti aduci aminte ti-am mai spus de el cind era vb daca pe mas ta sa folosesti o scula kress.ti-am mai zis ca am fost cu un prieten care a luat o scula la fel de faina de 1.1kw cu 190eur.le-am si probat acolo nici nu se aud in turatie.racire cu aer.convertizorul l-am luat de la hiend de aici,un LG, se programeaza simplu.
foloseste ER 20 iar tipul din italia da cu 7 eur o bucsa elastica indiferent de diam
daca vrei iti pot da coordonatele lui
apropo,nu recunosti motoarele de actionare,sint cele de la tine
toate cele bune
Postat 02 June 2010 - 08:20 AM
Motoarele de la mine zici ? Nu cumva niste Parker-e ?
Bafta .
Aceasta postare a fost editata de katran: 02 June 2010 - 08:21 AM
Postat 02 June 2010 - 11:07 AM
katran, la Jun 2 2010, 09:20 AM, a spus:
Motoarele de la mine zici ? Nu cumva niste Parker-e ?
Bafta .
da ,niste parkere.ne-am intilnit anul trecut cind am fost cu un prieten si am cumparat niste lucruri de la tine.
firma se numeste Mototecnica,info@mototecnica.it,www.mototecnica.it
succes
toate cele bune
Postat 02 June 2010 - 07:23 PM
Legat de motorele de la mototecinica nu stiu daca am inteles din catalog corect dar cele de 18000 rot/min sunt destinate situatiilor in care este prezenta preponderent sarcina radiala, cele de 24000 rot/min sunt destinatie situatiilor in care apre si sarcina axiala si am impresia ca sunt mai scumpe. Pentru prelucrat aluminiu cred ca ultimul tip se preta mai bine. Ca si nivel de pret mi se par extrem de atractive.
Aceasta postare a fost editata de katalinhr: 02 June 2010 - 07:24 PM
Postat 03 June 2010 - 08:18 AM
katalinhr, la Jun 2 2010, 08:23 PM, a spus:
Legat de motorele de la mototecinica nu stiu daca am inteles din catalog corect dar cele de 18000 rot/min sunt destinate situatiilor in care este prezenta preponderent sarcina radiala, cele de 24000 rot/min sunt destinatie situatiilor in care apre si sarcina axiala si am impresia ca sunt mai scumpe. Pentru prelucrat aluminiu cred ca ultimul tip se preta mai bine. Ca si nivel de pret mi se par extrem de atractive.
asa este.tipul comercializeaza si motoare pt sarcini radial axiale dar sint cam 350 eur.eu am considerat ca pt inceput nu are rost sa dau atitia bani.plus ca ma ghindesc sa vad intii cum functioneaza asta in lucru.am dat peste tip pe ebay.it unde motoarele sint cu aprox 40% mai scumpe si luind leg cu el a facut calculul fara comisioanele site-ului.si daca tot aveam drum in italia de ce nu.atentie acest pret e pt un motor luat pe firma unde tva intracomunitar nu exista
toate cele bune
Postat 07 June 2010 - 11:05 AM
cres, la Jun 1 2010, 07:46 AM, a spus:
a iesit o treaba buna.o intrebare totusi:de ce preferi sa folosesti structura de sustinere din otel?nu e mai comod sa folosesti aluminiu?
raspund eu pt teleflyer in locul tau daca imi permiti.electronica e de la hobbycnc din ungaria.
toate cele bune
remus
Salut Remus!
Da e unul din driverele din Ungaria.
Nu l-am facut din Al pt ca atat a permis bugetul beneficiarului.
Stima.
Postat 07 June 2010 - 11:14 AM
znecula, la Jun 7 2010, 12:05 PM, a spus:
Da e unul din driverele din Ungaria.
Nu l-am facut din Al pt ca atat a permis bugetul beneficiarului.
Stima.
salut
ma bucur ca mai mesteresti.beneficiarul esti tu sau ai gasit cumparator ca nu mi se pare a fi piata pt asa ceva.ai reusit sa setezi controlerul bine pt mach 3 sau mergi pe kcam?
toate cele bune
remus
Postat 07 June 2010 - 11:20 AM
cres, la Jun 7 2010, 12:14 PM, a spus:
ma bucur ca mai mesteresti.beneficiarul esti tu sau ai gasit cumparator ca nu mi se pare a fi piata pt asa ceva.ai reusit sa setezi controlerul bine pt mach 3 sau mergi pe kcam?
toate cele bune
remus
Numai cu Mach3
Nu mai imi bat capul si cu Kcam.
Cumparatorul m-a cautat pe mine.
Mai am de facut unul. Am luat avansul. Si acum sunt in discutii cu un tip din Chisinau.
Zice ca vine saptamana viitoare la mine.
Postat 07 June 2010 - 11:33 AM
znecula, la Jun 7 2010, 12:20 PM, a spus:
Nu mai imi bat capul si cu Kcam.
Cumparatorul m-a cautat pe mine.
Mai am de facut unul. Am luat avansul. Si acum sunt in discutii cu un tip din Chisinau.
Zice ca vine saptamana viitoare la mine.
atunci felicitari.merita munca sau te axezi acum pe asa ceva?si pe viitor ce faci de controler?iei de la hiend sau mergi tot pe hobbycnc?daca te intereseaza am eu un controler de la unguri pe care nu lucrez
toate cele bune
Postat 07 June 2010 - 07:11 PM
cres, la Jun 7 2010, 12:33 PM, a spus:
toate cele bune
Pentru asta la care lucrez acum am controler.
Merci pt oferta!
Daca se concretizeaza si cu moldoveanul, discutam:).
Daca as avea min 3 comenzi pe luna ar fi binisor.
Ca as lucra in paralel la ele.
Ar fi lucru oarecum in serie chiar daca dimensiunile difera.
Multe operatiuni sunt identice.
Stima.
Aceasta postare a fost editata de znecula: 07 June 2010 - 07:16 PM
Postat 03 August 2010 - 05:02 PM
Cum naiba trebuie legate bobinele alea pentru variante unipolare, bipolare... ca mie nu mi-a iesit.
Sorry, vreau sa-mi fac eu electronica, am ars vreo doua uln2803, dar nu vrau sa ma dau batut.
Postat 03 August 2010 - 08:08 PM
danby, la Aug 3 2010, 06:02 PM, a spus:
Cum naiba trebuie legate bobinele alea pentru variante unipolare, bipolare... ca mie nu mi-a iesit.
Sorry, vreau sa-mi fac eu electronica, am ars vreo doua uln2803, dar nu vrau sa ma dau batut.
Daca poti, pune o poza a motorului in cauza.
E mult mai sugestiv asa.
Stima.
Postat 05 August 2010 - 05:26 PM
Postat 06 August 2010 - 06:47 PM