Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2971 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 16-January 08

Postat 05 May 2009 - 06:53 PM

am mai facut cate ceva... maine sper sa termin cu mecanica si pana joi cel mai tarziu vineri sa pun electronica pe ea si sa ma mai si joc umpicut :blink:
Imagine atasata: 1.JPGImagine atasata: 2.jpgImagine atasata: 3.jpg
0

#2972 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 May 2009 - 07:12 PM

incet da' avanseaza :">
Imagine atasata: 1.jpgImagine atasata: 2.jpg
0

#2973 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 May 2009 - 06:44 PM

am mai avansat umpicut :angry2:

Imagine atasata: 1.jpgImagine atasata: 2.jpgImagine atasata: 7.jpg
0

#2974 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 May 2009 - 10:23 PM

si incep problemele... azi toata ziua am lipt, mufat, legat electronica. 9 ore in cap plus inca 2 de alergatura dimineata dupa mufe si alte butoane. la 11 pm era gata. bucuros, am bagat minunea in priza sa fac o proba si sa ma bucur ca se misca => s-a miscat... fix o fractiune de secunda cat sa dea un mic "zvac" la ventilator... nu o tura, circa 10 poate 15 grade =>>> panica, luat inceput masurat... aflat rapid cauza: traf toroidal 2x15v 300va petra (romanesc) durata de viata o fractiune de secunda... aparent foarte ieftin da' daca stai si calculezi asa in mare 110 ron pentru mai putin de o secunda e totusi cam scump :D
0

#2975 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 May 2009 - 09:29 PM

se pare ca io am fost prostu'... trafu' merge numai ca pe post de alimentare la butonu' de on/off am legat pe led si l-am ars... normal ca asa nu mergea. de ce aparatul de masura n-a vazut continuitate pe primar tine de zona crepusculara.
azi am facut electronica sa mearga si aparent (fara sarcina, cu motoarele in gol) pot obtine 180-200mm/s sau 10-12 m/min :D
0

#2976 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 May 2009 - 08:58 PM

it's alive master, it's alive!!! :)

http://www.youtube.c...h?v=vI9e28bOeD4

si astazi s-a miscat pentru prima data prin forte proprii. viteza maxima pe care am reusit s-o obtin a fost 90mm/s dar asta cu (,) curent maxim in motoare si se incalzeau rapid asa ca am redus la 60 mm/s unde se simte bine pe la jumatate din curentul maxim si nu se mai incalzesc de loc motoarele... destul de slabute motoarele in turatii mari, pana pe la 700rpm se comporta ok dar peste incep sa piarda din putere "exponential". oricum la 30€/buc e f. bine... parerea mea :">
0

#2977 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 13 May 2009 - 11:21 AM

Nu pot decat sa te felicit pentru realizare !!
Astept primele prelucrari facute cu ea.
Ce freza vei folosi?
0

#2978 Useril este offline   fanefane 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 20-January 09

Postat 13 May 2009 - 12:50 PM

Din partea mea tot felicitari !
De mult studiez si eu acele motoare mi se par cele mai ieftine dar si bara de 16 cu suport care ai folosit-o , pacat ca nu au si de 20.
Sa ne spui cum se comporta motoarele si bara.
0

#2979 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 06-October 08
  • Interests:cnc ,modelism

Postat 13 May 2009 - 01:23 PM

Vezi postareaGreuceanu, la May 12 2009, 09:58 PM, a spus:

it's alive master, it's alive!!! ;)

http://www.youtube.c...h?v=vI9e28bOeD4

si astazi s-a miscat pentru prima data prin forte proprii. viteza maxima pe care am reusit s-o obtin a fost 90mm/s dar asta cu (,) curent maxim in motoare si se incalzeau rapid asa ca am redus la 60 mm/s unde se simte bine pe la jumatate din curentul maxim si nu se mai incalzesc de loc motoarele... destul de slabute motoarele in turatii mari, pana pe la 700rpm se comporta ok dar peste incep sa piarda din putere "exponential". oricum la 30€/buc e f. bine... parerea mea :">

arata foarte bine si se misca la fel....
felicitari , imi place cum ti-a iesit
0

#2980 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 May 2009 - 09:59 PM

azi am si desenat ceva cu masinaria... iese cercul bine :)
daca 'ertati colegul "cameraman" pentru bucatile "out of focus" ca nu-i profesionist la video si nici camera nu-i "profi" ba chiar e foto de-a dreptul:

http://www.youtube.c...h?v=cHn2dWGdfgE

dimensiunile maxime utile 1370/960/170, vitezele folosite 25mm/s X/Y si 10mm/s Z la job (pentru ca erau mititele literele), 60 mm/s jog si 15mm/s homing. la soft trebuie totusi sa ma mai joc umpicut prin setari.
repetabilitate aparent foarte buna, la pix nu s-a vazut nici o diferenta dupa 3 homing-uri si (tot) 3 repetari ale job-ului. desenul e corel exportat plt, importat direct la masina si "taiat" "no offset" utilizand facilitatile CAM ale softului de masinare. abaterile din desen "se trag" de la faptul ca masa nu-i planata iar pixul e prins rigid, se vede rau cum flambeaza pe anumite portiuni. momentan sant satisfacut de ce poate.

Imagine atasata: 1.jpgImagine atasata: 2.jpg

mai departe o sa mai dureze cateva zile (sper ca nu mai mult de 2) pana imi vin pensetele de la nemtia... greseala mea, cand am dat ultima masina n-am fost atent si am dat si pensetele de la freza pe care urma s-o bag pe masina asta (Kress 950W) iar prinderea n-am mai facut-o eu, daca tot trebuie sa aduc pensete o aduc si pe aia.
bara de 16 se comporta f bine si nici n-ar avea de ce sa fie altfel ca si masinaria e micuta
motoarele... depinde cum privesti treaba: pana pe la 700 rpm sant bune iar la banii astia sant chiar exceptionale, peste 700 rpm (desi in gol urca peste 1600) sant inutilizabile pentru ca de la 700 curba de putere coboara cu adevarat abrupt... la "'eftin si bun" apar si limite :)
0

#2981 Useril este offline   THE_KOBRA 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 14 May 2009 - 06:36 AM

Te felicit pentru realizare chiar ami place.Eu mam oprit pentru o perioada datorita crizei financiare.mecanica e aproape gata{mai am de mesterit la axa z si un picut la axa y apoi ami ramane decat sa pun electronica pe ea :blink:
0

#2982 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 14 May 2009 - 09:03 AM

greuceanu .. poti sa-mi zici si mie cat te-a costat intreg proiectul ? cu tot ce include el .. materiale , motoare , etc ! mc ... si bravo pt realizare un super proiect
0

#2983 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 14 May 2009 - 03:23 PM

Se aude un " pacanit " ...cred ca pe axa X ... ai idee de unde vine ? Altfel , super lucrare , felicitari !!!
0

#2984 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 May 2009 - 10:43 PM

pret undeva pe la 3000 euri da' asta ochiometric, n-am calculat (inca) exact ca nu-i gata.
pacanit... sant mai multe, ala care se aude deranjant, tare, des si constant e surubul care strange cupla pe motorul de Y, la sfarsit dupa ce termin cu reglajele o sa-l polizez umpicut si o sa dispara problema, mai sant cateva alte mici finisaje de facut da' in cateva zile sper s-o dovedesc. "de bine" sper ca maine sa pot ridica pensetele si cuplajul frezei (azi a venit instiintarea ca am ceva de ridicat de la posta) asa ca probabil maine seara o sa pot pune un filmulet si cu ceva taiere si poate chiar un mic 3d, da' deocamdata e cu "sa vedem" :mellow:
0

#2985 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 May 2009 - 06:39 PM

cum s-au realizat obiectele din pozele de mai jos:

http://www.youtube.c...h?v=iq4L-or3nto

si umpicut mai detaliat ce a rezultat din imprietenirea unei freze de 4mm cu ceva forex de 5 :">

Imagine atasata: 01.jpgImagine atasata: 02.JPGImagine atasata: 03.JPG

cam asta a fost, o sa mai pun probabil maine ceva 3D, dar oricum mai departe sant detalii... pozat cable, facut cutie la electrica, pus material de sacrificiu pe masa, atasat sistem racire... daca vrea cineva sa vada si mai departe sa ceara dar nu prea mai este nimic asa interesant, poate eventual o poza la sfarsit de comparatie cu simularea :)
0

#2986 Useril este offline   Hoby_1 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 14-May 09

Postat 15 May 2009 - 09:45 PM

Va salut pe toti de pe acest forum,
Sunt si eu un fost minitehnicus asta mai in tinerete, nu stiam nimic despre CNC intampator am descoperit pe net un filmulet pe youtube si mi-a captat foarte tare atentia. Am inceput sa foc sapaturi despre aceste masini comandate de PC si despre cate lucruri poti face cu el si precizia cu care o face.
Deja m-am si apucat de treaba asta ca sa-mi ocup timpul liber, Am procurat interfata pentru 4 axe bine-nteles voi folosi deocamdata doar 3, 3 motoare pas cu pas de 1.5nm tije cu rulmenti liniari surub cu pas de 3 mm si altele.
Atasez cateva poze cu stadiul lucrari, dar m-am cam oprit ca nu stiu unde pot sa prelucrez dintr-o placa de dural cadrul rigid care sa-mi sustina axele X si Z. Daca poate cineva sa ma ajute normal contra cost, asta poate fi facuta la o freza cu masa mai mare, latura care trebuie frezata este de 550 mm. Pun cateva poze sa vedeti ce am facut pana acum in apartament si poate-mi dati si sugestii.
Il felicit pe Greuceanu, frumoasa realizare ai muncit ceva, sper sa iasa si a mea la fel de bine.

Va salut si multumesc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 15052009194.JPG
  • Imagine atasata: 15052009195.JPG
  • Imagine atasata: 15052009196.JPG

0

#2987 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 May 2009 - 10:06 PM

Felicitari! Iti dai seama ca orice spus in plus, e inutil.
Era o intrebare despre un zgomot regulat, pe o directie. Presupun ca ai rezolvat-o, am inteles ca banuiai mecanica. Din mecanica parea, dar se mai inampla si in alte situatii.
Am constatat ca si fisierul incarcat spre rulare poate produce astfel de probleme. Daca utilizatorul are un anumit obicei in a construi acel fisier, poate obtine rezultate diferite la rulare.
Astazi avand program de joaca, am rulat (in aer, fara prelucrare) cu viteza foarte mare (20000 mm/min, ca e pe curele) pe o jucarie facuta ca proiect scolar, un contur la care polilinia avea inceputul undeva pe latura patratului, nu in coltul lui. De cate ori trecea prin acel punct se simtea o intrerupere neplacuta. Ma gandesc ca daca liniile de prelucrat nu sunt continue (in functie de munca din softul de masinare) pe o anumita directie sau chiar pe toate, se poate intampla un astfel de fenomen.
O sa incerc sa pun un atasament din 3 poze cu un patrat de prelucrat, la care inceputul conturului este initial undeva pe o latura (se vede un punct galben acolo), apoi l-am mutat in coltul cel mai apropiat si apoi am lasat laturile "explodate" in mai multe linii, fiecare cu inceputul ei (ordinea pozeor e schimbata). In fiecare astfel de punctulet, apare o intrerupere, indiferent de setarile facute sau programele care mai ruleaza in spate. In ultima vreme incerc sa nu las astfel de puncte in zonele de interes.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: desters2.JPG
  • Imagine atasata: desters3.JPG
  • Imagine atasata: desters1.JPG

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 May 2009 - 10:12 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2988 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 May 2009 - 07:25 AM

Hoby_1- pm si te pot ajuta
bitex - zgomotele nu banuiesc nimic pe motiv ca stiu de unde se trag da' pe alea le rezolv la sfarsit de tot ca-i procedura distructiva (flex si polizor).
ref. puncte din acad e cumva normal sa le simta masina pe motiv ca gcode-ul le foloseste, in principiu e problema de setari soft de masinare (mai exact franari, ughiuri la care sa intre in functiune acceleratiile/deceleratiile si timpi de incarcat urmatoarele coordonate), dar mai e si treaba de soft CAM, pentru solutii hobby (scris g-codele cu notepad) trebuie sa muncesti umpicut. profi poti reface obiectul in softul CAM (aici Felder nu prea iti da de ales) care are grija de astfel de detalii sau daca nu, artcam-ul are "vector doctor" si enroute "redraw object" care intr-o masura mai mare sau mai mica rezolva problema, mai sant si bug-uri... una peste alta trebuie sa-ti cunosti bine softurile si sa le folosesti la maxim daca sant chiar asa de importante detaliile de gen.
0

#2989 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 16 May 2009 - 06:42 PM

Da, cam la ideea asta doream sa ajung, ca zgomotele pot proveni de la multe cauze: probleme mecanice, probleme (procese...) din windows, setari in softul de trimis la masina sau chiar electronica si setari in softul de CAM.
Nu avea legatura cu realizarea ta, stii bine ce ai acolo.

Ieri am terminat o parte dintr-un proiect scolar si am facut cateva teste. Masina inca nu are masa, e in lucru si va fi metalica. Componentele nu-s aliniate perfect, electronica va fi schimbata cu una cu micropasire, nu ca asta nu ar fi buna. Sper sa fac un "pick and place" simplu, sa aiba studentii cu ce se juca daca sunt interesati... Mai sunt multe de reglat si de facut.
Am pus un filmulet cu unul din teste (o masa suplimentara de aproape 30 kg). Verific rezistenta si rigiditatea elementelor mecanice si incerc sa observ greselile de constructie. Merge o optimizare candva...
Sa vad cum o sa ma descurc cu softul.
http://www.youtube.c...h?v=jxP9adxWZnE
0

#2990 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 May 2009 - 08:46 PM

si o gogoasa "3D", de fapt 2 si 1/2D ;)
nu prea mai erau baterii la camera asa ca sant segmente lipite si lipseste finalul, dar e relevant

http://www.youtube.c...h?v=kuVbmt-8w8A

asta e ce a iesit

Imagine atasata: 001.jpg

am incercat sa-i dau inainte un area clear dar evident ceva n-a mers bine si cum pe compul disponibil dura 30 min refacerea toolpath-ului am renuntat la el

imi place cum se misca jucaria aia pe curele si m-am tot muncit sa fac ceva asemanator dar nu s-a concretizat nimic pentru ca sistemul e ceva mai sensibil la span si alte mizerii care in ce am eu nevoie abunda... am vrut la un moment dat sa fac un cnc laser de gravat in interiorul materialului si acolo ar fi mers perfect dar am ramas fara partenerul electronist si ma cam depaseste partea cu laserii
0

#2991 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 18 May 2009 - 09:41 AM

Vezi postareaGreuceanu, la May 16 2009, 09:46 PM, a spus:

si o gogoasa "3D", de fapt 2 si 1/2D <_<
nu prea mai erau baterii la camera asa ca sant segmente lipite si lipseste finalul, dar e relevant

http://www.youtube.c...h?v=kuVbmt-8w8A

asta e ce a iesit

Atasament 001.jpg

am incercat sa-i dau inainte un area clear dar evident ceva n-a mers bine si cum pe compul disponibil dura 30 min refacerea toolpath-ului am renuntat la el

imi place cum se misca jucaria aia pe curele si m-am tot muncit sa fac ceva asemanator dar nu s-a concretizat nimic pentru ca sistemul e ceva mai sensibil la span si alte mizerii care in ce am eu nevoie abunda... am vrut la un moment dat sa fac un cnc laser de gravat in interiorul materialului si acolo ar fi mers perfect dar am ramas fara partenerul electronist si ma cam depaseste partea cu laserii

Un sfat daca imi este permis :D
pune pe masa de aluminium, o placa de MDF , apoi indreapta toata masa (o sa dureze ceva), iar la taiere dai adancimea de taiere cu putin mai mare decat grosimea materialului, astfel incat muchia o sa iasa dreapta si nu mai necesita finisare manuala ulterioara.
MDF este relativ ieftin . Cand apar prea multe santuri, trebuie schimbat.
Sfat: pune prima placa , indreapt-o, si aia e masa buna, lfixseaza peste ea o alta placa de MDF mai subtire, care este de sacrificiu.
in speranta ca sfatul meu poate fi util
Bafta multa
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#2992 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 May 2009 - 05:41 PM

o sa pun forex ca si ala e ieftin iar pe mdf nu prea prinde dubluadezivul <_<
0

#2993 Useril este offline   militel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 03-February 08

Postat 20 May 2009 - 09:11 PM

salve
AM O INTREBARE SI O RUGAMINTE
CINE STIE DE UNDE POT PROCURA FREZE TIP DEGET DIFERITE MARIMI, DIAMANTATE (PENTRU CERAMICA SI MARMURA)

www.maxrom.ro

teleagamili@yahoo.com
TELEAGA MIHAIL
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
0

#2994 Useril este offline   Teleflyer 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 24-April 08

Postat 20 May 2009 - 10:49 PM

Salut,am instalat kcam varianta demo,am setat ca la 115 pasi deplasarea sa fie de 1mm,i-am dat prioritate fata de celelalte programe,merge bine pana la 300 mm pe minut-575pasi pe secunda. Cum depasesc viteza asta cum incep sa se balbaie motoarele,la 600 mm pe minut motoarele tiuie strident si mai fac cate o rotatie cand au chef. Controller ul este cel in patru axe de pe hi-end iar motoarele se rotesc liber,fara sarcina.
Am tot schimbat setarile dar nu reusesc sa cresc viteza cu nici un chip,daca aveti vreo idee v-as ramane indatorat.
0

#2995 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 May 2009 - 12:06 AM

Sunt multe cauze posibile, e greu de nimerit din prima. Nu poti sa treci de anumite limite. Mai devreme sau mai tarziu, tot o sa te limiteze ceva.
Nu mai stau sa recitesc mesaje vechi, poate ai scris... poti spune cum de ai obtinut acea valoare de 115 pasi pe mm? Ca am facut 2-3 calcule si n-am nimerit nici o varianta. E posibil, nu zic ca nu, doar ca sunt curios. Ce mecanica ai?
Aproape sigur nu o sa poti prelucra materiale dure cu mai mult de 300mm/min, cu scule subtiri. Cred totusi ca la 300 apar problemele si o sa fii nevoit sa mergi mult sub valoarea asta.
Parerea mea e ca softul Kcam e bun, dar are niste limite. Nu poti face setari separate, pe axe. Asta ar fi cel mai mic dezavantaj.
Incearca sa vezi si de acea constanta de timp, in soft.
Apoi vezi de semnalul trimis, electronica parca vrea minim 20 si 8 microsecunde (vezi in documentatia ei). E undeva optiunea de timing, desi nu-s sigur ca numai acolo trebuie lucrat.
Apoi ar fi bun sa reglezi curentul spre maxim, cat tine motorul sau electronica fara sa ai probleme. Eventual sa cauti perechea curent-tensiune pentru care cuplul este cel mai bun la viteza pe care o vrei.
Mai poti fi cateva probleme, o sa sar peste ele ca tot la ideea din final ajung.
Te-as sfatui sa incerci si varianta moka de MACH3 (nu-s fan mach3 ca e prea stufos) si o sa vezi diferenta. Acolo poti seta in clar fiecare lungime de impuls, viteza, acceleratia si tot ce mai doresti, independent, pe fiecare axa. Eu zic ca softul ala merita banii chiar daca-l folosesti la 10% din capacitate.
Ce problema am avut eu a doua oara cand am incercat sa-l folosesc, a fost la setarea pinilor. Din obiceiul capatat de la Kcam cu o singura valoare aleasa, n-am fost atent ca pe langa pini, in mach se seteaza si portul la care trimiti. Adica ar trebui sa ai pinii cum cere placa si la port sa lasi 1, nu 0 (ma refer la coloanele cu Step Port si Dir Port care trebuie sa fie diferite de 0). Daca gresesc, rog utilizatorii de mach3 sa sara cu "observatii", ca sa nu gresim. Poate gresesc pe undeva, folosesc foarte rar mach3 si numai pentru probat electronica.
Te poti juca din tastatura pe cate o axa cu setarile, dupa ce le salvezi si dupa ce apesi din nou butonul pentru axa respectiva, ca nu tine minte pe care erai.
E diferenta mare intre cele doua softuri, desi Kcam pare tare simplu. Parca limitarea lui mach3 era la 500 linii, dar e suficient pentru teste. O sa incerc sa invat si eu Mach3 si poate mai aflam cum scapam de probleme...
Spor la treaba!
0

#2996 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 May 2009 - 06:23 AM

imi suna a tija filetata pas 1.25 si motoare din imprimanta cu 72 pasi, la mine mergea bine cu 118 pasi/mm :)
daca e asa cu mach 3 o sa poti obtine max. 1m/min dar se vor incalzi rapid tijele si daca incerci sa-i dai ceva de facut care dureaza mai mult de 15-20 min se gripeaza, in practica am scos 300-500mm/min ca sa mearga si a doua zi. pe kcam nu-l prea cunosc dar parca imi aduc aminte ca tiuiau motoarele cu el si se invartea aleator, am renuntat la serviciile lui inainte sa-l inteleg ca lumea si sa-l fac sa mearga... trebuie probabil sa te mai joci cu setarile. a fost acum niste ani si nu-i f proaspat in memorie dar parca imi aduc aminte ca trebuia sa restartez compu si sa nu pornesc nimic altceva inainte ca sa merga.
ca sa-l faci sa mearga pe mach3 cel mai simplu iei de pe hobbycnc.hu fisierul .xml pentru electronica lor si te apuci si modifici setarile pentru a ta :blink:

Aceasta postare a fost editata de Greuceanu: 21 May 2009 - 06:32 AM

0

#2997 Useril este offline   Teleflyer 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 24-April 08

Postat 21 May 2009 - 08:18 AM

Salut
Calculul l-am facut pentru tija filetata de 12mm cu pas de 1.75 si mi-a dat 114.28 pasi pentru 1mm deplasare,am pus 115 din comoditate,motoarele sunt de 1.85nm si 200 pasi.
O sa incerc si cu mach3 sa vad daca reusesc ceva totusi prima optiune ramane kcam care e practic free.
0

#2998 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 13-January 07

Postat 21 May 2009 - 10:38 AM

poate intereseaza pe cineva

http://www.machsuppo...tall_Config.pdf
de aici
http://74.125.79.132/translate_c?hl=ro&...6S1AFIRvREC8asw

Aceasta postare a fost editata de levis: 21 May 2009 - 10:42 AM

0

#2999 Useril este offline   fanefane 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 20-January 09

Postat 26 May 2009 - 07:35 PM

Ce zice-ti de ballscrew C7 din China si supported rails a cumarat careva , cum te descurci la vama cat ar fi vama ?

http://cgi.ebay.com/3-Anti-bachlash-ballsc...p3286.m20.l1116

http://cgi.ebay.com/4-supported-rails-SBR2...93%3A3|294%3A30
0

#3000 Useril este offline   sculer 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 20-May 09

Postat 26 May 2009 - 08:00 PM

Platesti TVA-ul si inca ceva vama intre 4 si 10% in functie cat de bine e dispus functionarul care iti face calculele
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »

46 useri citesc topicul
0 membri, 46 vizitatori, 0 utilizatori anonimi