Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2941 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 13-January 07

Postat 25 March 2009 - 07:04 PM

cine imi poate arata o schema de controler simpla cu L297 si tranzistoare de putere care sa reziste la 2A 1,1 ohmi 200 pasi (http://www.micromed....images/C018.jpg)
frumoasa masina din topicul de mai sus, o idee buna referitor la rulmentii de la axul filetat eu am pus drepti si merg ca naiba parca ar avea nisip inauntru nu vaselina.
astept raspuns urgent dupa ce am gasit clorura ferica sunt dornic sa corodez ceva LPT lam facut asa http://www.fisertek.it/index_000042.html originalul e complect mie imi mai trebuie piesele

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0025.JPG
  • Imagine atasata: lpt.JPG

Aceasta postare a fost editata de levis: 25 March 2009 - 07:06 PM

0

#2942 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 March 2009 - 07:34 PM

lucru la partea mecanica

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PIC_0002.JPG
  • Imagine atasata: PIC_0039.JPG

0

#2943 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 06-October 08
  • Interests:cnc ,modelism

Postat 25 March 2009 - 07:36 PM

Vezi postarealevis, la Mar 25 2009, 06:57 PM, a spus:

cine imi poate arata o schema de controler simpla cu L297 si tranzistoare de putere care sa reziste la 2A 1,1 ohmi 200 pasi (http://www.micromed....images/C018.jpg)
frumoasa masina din topicul de mai sus, o idee buna referitor la rulmentii de la axul filetat eu am pus drepti si merg ca naiba parca ar avea nisip inauntru nu vaselina.
astept raspuns urgent dupa ce am gasit clorura ferica sunt dornic sa corodez ceva LPT lam facut asa http://www.fisertek....dex_000042.html

salut
uite aici unipolar
http://www.fileshare.ro/1027304726.42

scuze de editare dar facea figuri hostul de fisiere

Aceasta postare a fost editata de blackwind: 25 March 2009 - 07:41 PM

0

#2944 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 March 2009 - 08:32 PM

schema de aici a construito cineva ?
http://mac1.ifrance....p8aul/index.htm
multumesc pentru linc studiez acuma

vai multumesc da stii ca in acel moment ma uitam la aceiasi schema

ai construito? esti multumit de acel controler?

Aceasta postare a fost editata de levis: 25 March 2009 - 08:37 PM

0

#2945 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 March 2009 - 05:06 PM

eu folosesc alte controlere....
intre timp (desi nu am prea mai avut) , am inceput sa montez surubul trapez...
cnc..

http://www.99poze.ro/hotlink/tn_21b0d5e0fb62298f2ca24b23f1d2ada8.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_30b6727cf424264a99d8d600ae243b94.jpg
0

#2946 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 April 2009 - 01:10 PM

spre final cu mecanica...

cnc....

http://www.99poze.ro/hotlink/tn_fe7505b9e1fd4ad578498728eb125618.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_fc53bd676898d9e260a823ef786f43c2.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_1166380a8f67400e7a59c9b2dac29a28.jpg http://www.99poze.ro/hotlink/tn_f8e3ca9bdb99b0f90efafac6e8c410da.jpg
0

#2947 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 04 April 2009 - 01:36 PM

Frumoasa.
Ce diametru si ce lungime au barele pe axele X si Y?
0

#2948 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 April 2009 - 05:29 PM

Vezi postareaznecula, la Apr 4 2009, 02:36 PM, a spus:

Frumoasa.
Ce diametru si ce lungime au barele pe axele X si Y?

multumesc
x si y in ordine....diametre de 20 respectiv 25mm cu lungimi de 1000 si 1200mm
rezultand o suprafata utila 1000*850mm aproximativ.
0

#2949 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 16-January 08

Postat 05 April 2009 - 04:35 PM

hai sa va arat si eu ce fac, pentru ca de data asta (cred eu) merita.

"ma muncesc" de ceva vreme "sa fac din *(cuvant urat) bici care sa mai si trozneasca" si iacata la ce am ajuns.

tema este un cnc pentru signalistica care sa poata freza si debita plastice (PMMA, spume), compozite gen dibond dar si metale neferoase (al, alama) mai subtirele si la o precizie rezonabila dar nu neaparat fantastica si care sa poata face 2 1/2 (3D din 3 axe). precizia teoretica ar fi pentru elecronica 0.003mm, pentru mecanica nou fiind 0.05mm, repetabilitatea 0.05 dar daca obtin un 0.1 real precizie eu ma declar multumit. mai departe probabil ca unii vor spune ca e solutie scumpa iar altii ca e ieftina, pentru mine este compromisul optim.
acum:
structura mesei va fi din OL autohton 50x100x3 si 40x20x2 (ce-i portocaliu in poze), ce ramane va fi aluminiu de la 6 pana la 20mm (aici probabil va mai fi de lucru in functie de ce gasesc si fizic la furnizori dar e conceput cu ceea ce exista la noi prin oferte), masa va fi in principiu din mdf de 22 vopsit sa nu se umfle de la umezeala pe motiv de pret (sper totusi sa obtin ceva gen corian cu un super discount de la firma unde lucrez ca altfel preturile sant prohibitive), peste care momentan pun o spuma (gen forex) ca material de sacrificiu si de care se va lipi materialul de frezat cu traditionalul dubluadeziv, in viitor sper sa pot achizitiona si o pompa de vacuum moment in care sistemul va fi usor de adaptat devenind masa de vacuum.
ghidajele sant bara ø16 sprijinita pentru axele X si Y, si bara ø 16 pentru Z, transmisia se va face si suruburi cu bile pe toate axele, 16x5 pentru Y si Z, 20x5 pe x, motoare nema23 3NM, electronica cu microstepping 8/1, comandata de un controler pe USB "up to 90 kHz" capabil sa interpoleze 4 axe, softul (si aici este foarte intersant) accepta fisiere plt, eps, dxf, nc si stie sa creeze toolpath-uri cu offset la scula data :) e drept ca n-o face fantastic (transforma curbele in linii si daca obiectul e mai mare aceste linii se lungesc prea mult si devin vizibile "ochiometric) si ca pentru ceva mai de finete trebuie totusi soft specializat (enroute, artcam...) dar parerea mea e ca-i totusi un plus mare. freza va fi un Kress de 900W 8-26000 RPM ramas de la un alt proiect
suprafatele utile vor fi de 1350x950x150mm iar viteza maxima pe la 4m/min
mi-au venit aproape toate materialele comandate pe afara, exceptie surubul de z unde dupa ce m-am panicat ca s-a pierdut si-l voi plati din nou am vorbit cu furnizorul si mi-a zis ca stie ca nu l-a trimis, si ca-l va trimite luni. il astept si pe ala dupa care sper sa am tot ce mai trebuie si voi incepe sa fac masina.
Imagine atasata: electronica.jpgImagine atasata: motoare.jpg
Imagine atasata: suruburi.jpgImagine atasata: freza.jpg
sursele:
http://www.slidesandballscrews.com/index.p...59e331d13ec7a84
http://www.boenigk-electronics.com/web2/co...amp;language=en

simulari cu ce (sper) va iesi:
perspectiva Imagine atasata: masinarie.jpg vedere de jos Imagine atasata: masinarie1.jpg
artizanal (si destul de inestetic) va fi sistemul de racire al sculei si care va arata cam asa:
Imagine atasata: racire.jpg
compus din 2 glorioase mine de pix. prin cea de sus iese aerul prin cea de jos apa. unghiul dintre ele fiind calculat stiintific prin formula "incercat pana iese".

probabil un aspirator dar aia e cam ultima prioritate si nici nu-i greu de facut. categoric senzor de masurat scula, mi-ar fi placut si un toolchanger da' sare din buget tare si nu simt totusi ca ma sufoc fara

acum astept opinii si in special critica constructiva este binevenita :">
0

#2950 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2009 - 08:11 PM

super la al citelea esti?
spor la treaba.

a construit cineva aceasta schema http://mac1.ifrance....p8aul/index.htm care e la fel ca aceasta http://www.epsicom.c...down/ep0300.pdf si la care nu stiu ce condensatoare sunt c3, c4, c5, c6, c7, c8,deoarece in lista de piese sunt date valori de 180pf iar in schema electrronica sunt trecute 100nf?

multumesc pentru cei interesati sa ajute
0

#2951 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2009 - 10:18 PM

Vezi postarealevis, la Apr 5 2009, 08:11 PM, a spus:

super la al citelea esti?
spor la treaba.

a construit cineva aceasta schema http://mac1.ifrance....p8aul/index.htm care e la fel ca aceasta http://www.epsicom.c...down/ep0300.pdf si la care nu stiu ce condensatoare sunt c3, c4, c5, c6, c7, c8,deoarece in lista de piese sunt date valori de 180pf iar in schema electrronica sunt trecute 100nf?

multumesc pentru cei interesati sa ajute

iar circuitul integrat 7409 care e http://search.datash...og.net/key/7409
0

#2952 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 05 April 2009 - 11:51 PM

Vezi postareaGreuceanu, la Apr 5 2009, 05:35 PM, a spus:

hai sa va arat si eu ce fac, pentru ca de data asta (cred eu) merita.

"ma muncesc" de ceva vreme "sa fac din *(cuvant urat) bici care sa mai si trozneasca" si iacata la ce am ajuns.

tema este un cnc pentru signalistica care sa poata freza si debita plastice (PMMA, spume), compozite gen dibond dar si metale neferoase (al, alama) mai subtirele si la o precizie rezonabila dar nu neaparat fantastica si care sa poata face 2 1/2 (3D din 3 axe). precizia teoretica ar fi pentru elecronica 0.003mm, pentru mecanica nou fiind 0.05mm, repetabilitatea 0.05 dar daca obtin un 0.1 real precizie eu ma declar multumit. mai departe probabil ca unii vor spune ca e solutie scumpa iar altii ca e ieftina, pentru mine este compromisul optim.
acum:
structura mesei va fi din OL autohton 50x100x3 si 40x20x2 (ce-i portocaliu in poze), ce ramane va fi aluminiu de la 6 pana la 20mm (aici probabil va mai fi de lucru in functie de ce gasesc si fizic la furnizori dar e conceput cu ceea ce exista la noi prin oferte), masa va fi in principiu din mdf de 22 vopsit sa nu se umfle de la umezeala pe motiv de pret (sper totusi sa obtin ceva gen corian cu un super discount de la firma unde lucrez ca altfel preturile sant prohibitive), peste care momentan pun o spuma (gen forex) ca material de sacrificiu si de care se va lipi materialul de frezat cu traditionalul dubluadeziv, in viitor sper sa pot achizitiona si o pompa de vacuum moment in care sistemul va fi usor de adaptat devenind masa de vacuum.
ghidajele sant bara ø16 sprijinita pentru axele X si Y, si bara ø 16 pentru Z, transmisia se va face si suruburi cu bile pe toate axele, 16x5 pentru Y si Z, 20x5 pe x, motoare nema23 3NM, electronica cu microstepping 8/1, comandata de un controler pe USB "up to 90 kHz" capabil sa interpoleze 4 axe, softul (si aici este foarte intersant) accepta fisiere plt, eps, dxf, nc si stie sa creeze toolpath-uri cu offset la scula data :D e drept ca n-o face fantastic (transforma curbele in linii si daca obiectul e mai mare aceste linii se lungesc prea mult si devin vizibile "ochiometric) si ca pentru ceva mai de finete trebuie totusi soft specializat (enroute, artcam...) dar parerea mea e ca-i totusi un plus mare. freza va fi un Kress de 900W 8-26000 RPM ramas de la un alt proiect
suprafatele utile vor fi de 1350x950x150mm iar viteza maxima pe la 4m/min
mi-au venit aproape toate materialele comandate pe afara, exceptie surubul de z unde dupa ce m-am panicat ca s-a pierdut si-l voi plati din nou am vorbit cu furnizorul si mi-a zis ca stie ca nu l-a trimis, si ca-l va trimite luni. il astept si pe ala dupa care sper sa am tot ce mai trebuie si voi incepe sa fac masina.

Suruburile sunt C7 ( linearmotionbearing/ebay ) ? Pompa de vacuum ...Gast / ebay / 300USD ...verificata , raport calitate pret beton ( ai nevoie
de un tanc si de un regulator , da' alea nu sunt o problema , le gasesti usor ) . Transmisie directa ? Fara demultiplicare ? Ai mare grija la aliniere...
teoretic , daca aliniezi totul cum trebuie , poti sa misti axele usor cu doua degete , dar daca gresesti , nu-ti ajung nici 5N/m ...

Cand o sa "dai" in aluminiu , sistemul ala cu dubluadeziv n-o sa te ajute , crede-ma .... pleaca piesa sigur ....

La electronica nu ma bag , acolo sunt tufa ....

Un proiect ingrijit ... piese de calitate ... Bafta , rabdare si tutun !!!
0

#2953 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 April 2009 - 07:25 AM

Vezi postareakatran, la Apr 6 2009, 12:51 AM, a spus:

Suruburile sunt C7 ( linearmotionbearing/ebay ) ? Pompa de vacuum ...Gast / ebay / 300USD ...verificata , raport calitate pret beton ( ai nevoie
de un tanc si de un regulator , da' alea nu sunt o problema , le gasesti usor ) . Transmisie directa ? Fara demultiplicare ? Ai mare grija la aliniere...
teoretic , daca aliniezi totul cum trebuie , poti sa misti axele usor cu doua degete , dar daca gresesti , nu-ti ajung nici 5N/m ...

Cand o sa "dai" in aluminiu , sistemul ala cu dubluadeziv n-o sa te ajute , crede-ma .... pleaca piesa sigur ....

La electronica nu ma bag , acolo sunt tufa ....

Un proiect ingrijit ... piese de calitate ... Bafta , rabdare si tutun !!!

nu-mi dau seama ce vrei sa spui cu sruburile, daca te referi la sursa mai ieftina vreau totusi sa iau de undeva de unde am sanse sa gasesc si peste 2 ani cand o crapa asta.
a doua cu pompa... multumesc de informatia cu pompa (macar ca-i verificata si face toti banii (informatia)), tot pe ebay ma uitam si eu da ramane totusi la programul viitor pe motive bugetare. deja sant la limita pentru ca n-am luat in considerare ceva taxe bancare si m-au lasat fara rezerve.
ref demultiplicare... m-am gandit la asta si probabil voi incerca mai tarziu dar multiplicare pentru a creste viteza, de fapt cam d-aia am luat motoarele cu rezerva de putere mare, niste calcule (teoretice) spun ca-mi trebuie sub 0,5 nm in utilizare si probabil (sau macar sper eu) cu tot cu erori nu ajunge la 1N, o multiplicare de 1.5-2/1 io as zice ca e safe. alinierea este relativ simpla, pe suportul motoarelor o sa fac niste gauri ovale care-mi permit corectarea pozitiei.
acum cu aluminiu si dubluadeziv, credema ca merge, fac baietii saptamanal la munca si nu-s probleme. tu probabil te gandesti la al mai gros, ce vreau eu este al de max 3mm, as fi pus eu si un sistem cu bride da' trebuie modificata masa si n-o modific pentru o probabilitate atat de mica, ca al gros in ce lucru io nu prea apare.
la electronica si io-s cam pe dinafara dar am vazut ce poate electronica asta (o folosesc masinile alea poloneze infotek) si mi-a placut tare (mai ales ca io atunci foloseam electronica cu 1/2 step... comparatia era ucigatoare).
astept in continuare critici :D
0

#2954 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 06 April 2009 - 11:19 AM

Interesant proiectul.
Nu cunosc tipul ala de bare dar as fi preferat d20 in loc de d16.
Structura mi se pare un pic fragila cu 40x20 grosime 2mm. Daca reusesti pune cel putin 3mm (4-5mm ar fi mai indicat). Nu ar fi rau de pus inca 2 traverse pentru sustinerea MDF.

Sunt interesat si eu in achizitionarea tipului ala de suruburi, dar cu capetele neprelucrate.
Nici electronica de 4A ce se vinde pe situl de la Zapp nu era rea (din auzite). Chiar am intentia sa cumpar de acolo 3 drivere.

Mult succes in realizare. Astept noi imagini. :)

Aceasta postare a fost editata de hellas: 06 April 2009 - 11:29 AM

0

#2955 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 06 April 2009 - 11:24 AM

In cat timp ai primit materialele de la Zapp?

Aceasta postare a fost editata de hellas: 06 April 2009 - 11:28 AM

0

#2956 Useril este offline   katran 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1143
  • Inregistrat: 08-May 08
  • Interests:CNC , motociclism , aviatie
    comerciala , grafica 3D .

Postat 06 April 2009 - 11:25 AM

Vezi postareaGreuceanu, la Apr 6 2009, 08:25 AM, a spus:

nu-mi dau seama ce vrei sa spui cu sruburile, daca te referi la sursa mai ieftina vreau totusi sa iau de undeva de unde am sanse sa gasesc si peste 2 ani cand o crapa asta.
a doua cu pompa... multumesc de informatia cu pompa (macar ca-i verificata si face toti banii (informatia)), tot pe ebay ma uitam si eu da ramane totusi la programul viitor pe motive bugetare. deja sant la limita pentru ca n-am luat in considerare ceva taxe bancare si m-au lasat fara rezerve.
ref demultiplicare... m-am gandit la asta si probabil voi incerca mai tarziu dar multiplicare pentru a creste viteza, de fapt cam d-aia am luat motoarele cu rezerva de putere mare, niste calcule (teoretice) spun ca-mi trebuie sub 0,5 nm in utilizare si probabil (sau macar sper eu) cu tot cu erori nu ajunge la 1N, o multiplicare de 1.5-2/1 io as zice ca e safe. alinierea este relativ simpla, pe suportul motoarelor o sa fac niste gauri ovale care-mi permit corectarea pozitiei.
acum cu aluminiu si dubluadeziv, credema ca merge, fac baietii saptamanal la munca si nu-s probleme. tu probabil te gandesti la al mai gros, ce vreau eu este al de max 3mm, as fi pus eu si un sistem cu bride da' trebuie modificata masa si n-o modific pentru o probabilitate atat de mica, ca al gros in ce lucru io nu prea apare.
la electronica si io-s cam pe dinafara dar am vazut ce poate electronica asta (o folosesc masinile alea poloneze infotek) si mi-a placut tare (mai ales ca io atunci foloseam electronica cu 1/2 step... comparatia era ucigatoare).
astept in continuare critici :)

Suruburile .....linear motion bearings = power seller / ebay / fabrica / china / cam 100 USD per metru liniar ( piulita inclusa ).
Demultiplicare .....bafta...serios !!
Dubluadeziv ......placa Al 6.35mm , profiling(7mm) / avans180 (6mm/sec) / 2 zecimi adancime de taiere ...pui comparatoru' , si-mi spui
cat danseaza acul ( pe o lungime rezonabila /250-300mm )

Abia astept sa vad primele poze !!!

Daca vrei sa fuga , de ce nu folosesti servomotoare ? Cu alea nici nu o sa pierzi pasi ( encoder ) , plus ca se pot invarti ca fofezele ...
E mai naspa cu driverele , dar se gasesc si alea in ultima instanta ....( si nici nu au bazaitul ala enervant ...)

Sa ai bafta !!!
0

#2957 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 April 2009 - 01:14 PM

ref tijele de ø20 si eu as fi ales la fel daca era pe alese, din pacate doar asta aveau. dar avand in vedere ca-s sprijinite ar trebui sa fie suficient. o sa schimb probabil rulmentii umpicut mai des si atat. rectangulara 40/20 nu prea am vazut de 3.. oricum nu de aia imi fac probleme, aia pusa in cant rezista mai ales ca planez forexul de deasupra cu masina nu cred sa fie belea chiar daca burteste ompicut pe undeva... daca nu tine se poate schimba/modifica relativ usor. de aia de 100/50/3 in schimb sant umpicut ingrijorat, acolo as fi vrut mai gros dar nu gasesc.

termen livrare zapp: ceea ce era "standard" au trimis la o saptamana dupa ce am dat comanda, a ajuns la usa dupa inca o saptamana, ceea ce era "custom" (un surub cu bile ø16 pas 5 dar mai scurt cu 100mm decat in oferta) a durat 16-17 zile pana au trimis si-l astept inca.

sa poata masinaria asta realiza profilare in aluminiu la adancime 2 zecimi fara variatii pe lungimi mai mari ar fi bine dar e in alta clasa decat isi propune masinaria asta, numai ca ai pus dubluadeziv si apar erori de chiar si 3 zecimi... eu as fi chiar fericit daca as obtine doar abatere de 2 zecimi de la un cap la celalalt al mesei... dar in semnalistica n-ai nevoie de asemenea precizii decat la gravuri, prolite, care sant pe suprafete f mici... deci ar fi relativ ok.
servo... as fi vrut eu dar ma costa driverul si motorul doar pentru o axa mai mult decat toata electronica cu tot cu motoare controler si soft, aia inca ramane la programul viitor :wub:

Aceasta postare a fost editata de Greuceanu: 06 April 2009 - 01:21 PM

0

#2958 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 April 2009 - 01:33 PM

nush de ce nu pot sa mai editez dar la capitolul servo astea mi-ar fi placut:
http://www.granitede...rvo-drive-vsd-e
0

#2959 Useril este offline   fanefane 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 20-January 09

Postat 06 April 2009 - 07:27 PM

Levis , o schema mai noua de Driver Unipolar putin mai modificata gasesti aici :

http://www.esteca55....roye-dvu4a.html

Se foloseste in loc de 7409 , 74HC08

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DVU4A__0_.jpg
  • Imagine atasata: DVU4A__7_.jpg

0

#2960 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 April 2009 - 09:49 AM

@katran - cred ca am inteles de ce tot insisti cu alinierea surubului cu motorul. in simulare pe motive de lene si detaliu neimportant am figurat cuplajele ca fiind rigide, dar in realitate sant cuplaje elastice si daca te uiti in poza cu piesele ceva mai atent pentru ca intradevar nu se vede f bine se poate totusi observa polimerul rosu in contrast cu aluminiu argintiu.
acum sa va spun si de probleme: structura metalica, ol romanesc 50/100/3 aliniat cu nivela laser si sudat ... asta nu prea iese in tolerantele admise decat cu f multa bafta... mi s-a spus ca se poate ajunge si la abateri de 1mm iar aici am nevoie de solutii romanesti (a se citi nu exorbitant de scumpe). eu am una si anume platbanda aluminiu prinsa pe structura si "rectificata" pe un cnc 3x2m mai inalt... am un amic cu o masina care are capul mai inalt si unde as putea face operatiunea cu precizie de 2-3 zecimi dar mi-as dori sa nu ajung totusi acolo. aici as avea nevoie de o supersolutie... am inteles ca ar exista niste masinarii mobile de rectificat... structura mea va avea ~1650/1200mm, se pricepe careva?!?
0

#2961 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 10:46 AM

Vezi postareafanefane, la Apr 6 2009, 07:27 PM, a spus:

Levis , o schema mai noua de Driver Unipolar putin mai modificata gasesti aici :

http://www.esteca55....roye-dvu4a.html

Se foloseste in loc de 7409 , 74HC08

74hc08 nu poate fi inlocuit direct in schema originala?
daca da ce trebuie schimbat, parca o rezistenta. care? ca nu imi mai amintesc unde am citit.
0

#2962 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 01:14 PM

Vezi postarealevis, la Apr 23 2009, 10:46 AM, a spus:

74hc08 nu poate fi inlocuit direct in schema originala?
daca da ce trebuie schimbat, parca o rezistenta. care? ca nu imi mai amintesc unde am citit.

cam asta am facut si eu pana acuma la partea electronica da nu mia venit prin cap sa pun si comanda frezei pe aceiasi placa si am sa incerc acuma. restul dupa ce primesc piesele

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG

Aceasta postare a fost editata de levis: 23 April 2009 - 01:19 PM

0

#2963 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 April 2009 - 07:09 PM

electronica nu-i punctul meu tare dar ma bag si io in sema cu ceva logica (cunostintele mele in domeniu fiind slabe asta nu prea face bani) si mai ales oservatie... comanda frezei fiind pentru curenti mari nu stiu daca-i f. sanatos sa fie pe electronica iar la partea de observatie (asta deja poa' sa faca niste bani) pe electronica mea facuta de unii cu ceva mai multa experienta in asa ceva comanda frezei e pusa pe stabilizatorul de tensiune la cateva cabluri distanta de comanda steperelor :blink:
0

#2964 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 April 2009 - 10:44 PM

Vezi postareaGreuceanu, la Apr 23 2009, 07:09 PM, a spus:

electronica nu-i punctul meu tare dar ma bag si io in sema cu ceva logica (cunostintele mele in domeniu fiind slabe asta nu prea face bani) si mai ales oservatie... comanda frezei fiind pentru curenti mari nu stiu daca-i f. sanatos sa fie pe electronica iar la partea de observatie (asta deja poa' sa faca niste bani) pe electronica mea facuta de unii cu ceva mai multa experienta in asa ceva comanda frezei e pusa pe stabilizatorul de tensiune la cateva cabluri distanta de comanda steperelor http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

nici al meu da uite asa invat.......
0

#2965 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 April 2009 - 03:35 PM

Am vazut pe multe electronici releul pentru comanda frezei si nu cred ca sunt probleme din cauza lui. Curenti chiar asa mari nu trec prin el (poate 3-6A, deci comparabil cu ce trece prin motoare) si de regula cablurle de legatura sau traseele sunt scurte, groase si nu se prea "amesteca" cu cele de semnal. Daca chiar se doreste, se poate comanda cu acel releu un alt releu montat departe de electronica. Am observat ca softul comanda freza in perioadele de inactivitate ale motoarelor, deci nu cred sa apara paraziti din cauza variatiilor de curent sau tensiune la oprire sau pornirea motorului.

Eu am avut mari probleme cu improvizatiile facute la firele de semnal dar le-am rezolvat. Aveam "paraziti" la orice poenire sau oprire a unui consumator. Acum ma deranjeaza cand pornesc un motor de la un compresor de frigider, introducandu-l in aceeasi priza cu motorul de frezare. Imi scade turatia motorului de frezare si daca sunt cu scula in material se observa bine. Asa ca ori pornesc la inceput ori cand freza nu-i in sarcina. Legat de releu parca nu-s probleme.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2966 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 April 2009 - 07:32 PM

multumesc pentru informatii.
am sa fac si comanda pentru freza pe cablaj si am sa vad cum o sa mearga iar dac face figuri nu am sa o mai folosesc.
e simplu de introdus pe cablajul meu.
eu am sa folosesc un releu de 6V, 10A si 250v.
oare e de ajuns ca e cam micut el de felul lui.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: motor_do_mill.jpg

Aceasta postare a fost editata de levis: 25 April 2009 - 07:37 PM

0

#2967 Useril este offline   levis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 April 2009 - 09:11 PM

imaginea este de pe un forum brazilian http://www.guiacnc.c...pic,67.180.html

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagens_012.jpg

0

#2968 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 May 2009 - 11:43 AM

am mai avansat umpicut si am modificat masa de lucru:
Imagine atasata: IMG_2035.JPG
luni cred ca incep sa asamblez

Aceasta postare a fost editata de Greuceanu: 02 May 2009 - 11:44 AM

0

#2969 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 May 2009 - 11:34 PM

Faina lucrarea! Felicitari!
Unde ai gasit profile ca alea folosite la masa? N-am vazut pe la noi Din ce sunt?
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2970 Useril este offline   Greuceanu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 May 2009 - 07:13 AM

Vezi postareabitex, la May 3 2009, 12:34 AM, a spus:

Faina lucrarea! Felicitari!
Unde ai gasit profile ca alea folosite la masa? N-am vazut pe la noi Din ce sunt?

aluminiu de 2 mm, le zice "profil protectie biciclisti" si au sigur la steelmet si/sau colormetal
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Ultima »

35 useri citesc topicul
0 membri, 35 vizitatori, 0 utilizatori anonimi