Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2791 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 19 December 2008 - 10:21 PM

Vezi postareavrajitoru, la Dec 19 2008, 01:27 PM, a spus:

E mai complicat de facut direct pe usb pentru ca trebuie scrise drivere, soft si alte minuni. Am ceva care poate te intereseaza http://www.hi-end.ro/intefata-usb-pentru-m...cnc-p-2177.html

Pentru mine deocamdata e cam scumpa.
Spun asta avand in vedere ca zici ca merge doar cu Mach3.
0

#2792 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2008 - 10:24 PM

Vezi postareaAztec, la Dec 19 2008, 02:51 PM, a spus:

@znecula: Pe lista mea de viitoare achizitii se afla si CHESTIA ASTA. Arunca-ti si tu o privire!

PS. Ma bag si eu in seama un pic :(... Mai jos, doar un copy/paste de undeva de pe net. Adaug doar ca exista un plugin PoKeys pentru Mach3.

Pare interesant.
Trebuie sa decriptez :( mai cu atentie ce scrie acolo.
Am bajbait un pic , da nu am gasit pretul.
Oricum iti multumesc!

Stima.
0

#2793 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-February 04

Postat 19 December 2008 - 11:04 PM

Vezi postareaznecula, la Dec 19 2008, 10:24 PM, a spus:

Am bajbait un pic , da nu am gasit pretul.

In coltul din dreapta sus gasesti un buton "Order Here". Sau direct AICI.

LE. PoKeys este doar un emulator de tastatura si joystick. Intr-adevar, in Mach3 este foarte util insa nu este pentru controlul motoarelor prin step/dir. Ceva mai ieftin si ceva informatii gasesti AICI.

Aceasta postare a fost editata de Aztec: 19 December 2008 - 11:13 PM

Tell me and I forget it; show me and I remember; involve me and I understand.
0

#2794 Useril este offline   THE_KOBRA 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 20 December 2008 - 02:13 PM

Eu ziceam ca era mai bine sa treci toate datele in profil, sa aflam si noi de unde esti, sa afli si tu pe unde suntem noi si in zilele cu ploaie sa ne intalnim si sa discutam cu sculele pe masa. E simplu si productiv. Teoria e frumoasa dar o sa vezi ca mereu e un fir de praf acolo unde nu trebuie sa fie.
Vorbim.

PS. Eu recunosc ca nu-s un tip foarte iute in ce priveste munca, dar mi-a luat aproape 8 luni sa completez o mecanica de CNC de firma si mai am loc destul sa ma laud ca inca nu-i gata. Mereu e loc de mai bine. Imi pot inchipui cat de "simplu" e sa o iei de la zero si sa obtii aceleasi performante nasoale pe care le obtin eu pe masina ;) Poate esti mai norocos!
Spor la treaba!
[/size][/size]
[/quote]
Eu mi-am adus toate piesele acasa si timpul de asamblare a pieselor cam in doua trei zile e gata cu tot cu migaleala si si rabdare am sa postez cateva poze la terminarea acesteia ca sa vad si unde am gresit si unde a facut bine ati dau dreptate si chiar pe pielea am vazut ca mereu lipsea cate ceva de la un desen sau ce stiu eu mai ce.Nu ma gandesc sa aduc masina care o voi face acasa la performantele unui FLEXICAM cu care lucrez la servici dar pe acolo pe undeva adica sa pot grava cu el la adancimi mici pana la 1 mm pt ca asta e damblaua mea ...gravurile.
Locuiesc in berceni si pot sa ies linistit la o bere ca nu ma cearta nevasta pt ca nu sunt casatorit la cei 24 de ani.salut vorbim

Aceasta postare a fost editata de THE_KOBRA: 20 December 2008 - 02:15 PM

0

#2795 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 20 December 2008 - 02:24 PM

Vezi postareaAztec, la Dec 19 2008, 11:04 PM, a spus:

LE. PoKeys este doar un emulator de tastatura si joystick. Intr-adevar, in Mach3 este foarte util insa nu este pentru controlul motoarelor prin step/dir. Ceva mai ieftin si ceva informatii gasesti AICI.

Poti sa dai din el orice comenzi doresti inclusiv de step si dir pentru cate axe ai chef... am jucaria si am studiat-o foarte bine Iar vorbesti fara ca sa sti despre ce vorbesti, nu cumva esti politician ?

Referitor la pret, normal ca e mai scumpa ca si la producator ca doar nu fac munca patriotica pentru nimeni. Daca ai vazut pe cineva care vinde in pierde atunci mai discutam de preturi.
50 euro jucaria
15 euro transport
22 euro vama (35%)
17 euro TVA (19%)
Total 104 Euro
deci -4Euro

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 20 December 2008 - 02:25 PM

0

#2796 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2008 - 08:21 PM

Acum cine se baga in seama? :unsure: Stiu ca vrei sa-ti vinzi produsele si iti doresc succes, insa nu induce lumea in eroare. Spune ce este de fapt PoKeys (este un USB HID) si eventual adauga rezultatele "experientelor" tale (daca nu ma insel ti-am mai atras atentia asupra acestui fapt). Nu neg ca poti comanda MPP cu PoKeys, insa eu nu m-as risca si nici nu as recomanda asta altcuiva. NU ESTE CONCEPUT PENTRU ASTA!!! Eu zic sa te documentezi mai bine, sa prezinti documentatiile complete pentru produse, si sa dai sfaturi doar atunci cand esti sigur 100%.
Voi continua sa ma bag in seama de fiecare data cand informatiile prezentate sunt incomplete sau eronate.

In alta ordine de idei, nimeni nu ti-a cerut sa-ti justifici preturile. Am prezentat o alternativa. Daca este avantajoasa, decide fiecare. Intre noi fie vorba, 35% vama???? :angry2: Sa fim seriosi...

@znecula: Ma bag iar in seama si nestiind despre ce vorbesc, iti mai dau un link :rolleyes: Din pacate, din cauza succesului neasteptat pe care il are, trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare... Pretul este mai mult decat OK insa merge doar cu Mach3.
0

#2797 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2008 - 08:55 PM

si mai zici ca sa imi zica cineva cum se scrie pe litere tara mea, se scrie exact ca acolo cat timp e plina de oameni ca tine.

Referitor la vama, te-ai uitat de unde e ala ?

Vi la mine si iti demostrez ca Pokey merge perfet pentru comanda oricarol drivere ce accepta step si dir, nu este numai emulator de tastatura, mai citeste si mai documenteaza-te inainte de a ataca pe cineva asa ca sa fi tu cel mai destept.

am zis ca nu mai postez pe forumul asta de bagatori de seama dar asa am si fac ...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 20 December 2008 - 09:36 PM

0

#2798 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 December 2008 - 09:55 PM

Vezi postareavrajitoru, la Dec 20 2008, 08:55 PM, a spus:

1.) si mai zici ca sa imi zica cineva cum se scrie pe litere tara mea, se scrie exact ca acolo cat timp e plina de oameni ca tine.

2.) Referitor la vama, te-ai uitat de unde e ala ?

3.) Vi la mine si iti demostrez ca Pokey merge perfet pentru comanda oricarol drivere ce accepta step si dir, nu este numai emulator de tastatura, mai citeste si mai documenteaza-te inainte de a ataca pe cineva asa ca sa fi tu cel mai destept.

4.) am zis ca nu mai postez pe forumul asta de bagatori de seama dar asa am si fac, sa ma pupi in fund de taran de oras ce esti

1.) Fara comentarii...
2.) M-am uitat si tocmai de aceea sunt nedumerit :rolleyes: Intamplator, am cumparat din zona si stiu. Daca tu ai platit atat... :angry2: Apropo, stiai ca avem in tara si un dealer pentru produsele PoLabs? :unsure:
3.) Trecand peste faptul ca mi-a fost greu sa citesc ce-ai scris, cred ca era mai simplu sa accepti ca nu stiu despre ce vorbesc si sa ma indrumi tu spre documentatia la care te referi...
4.) Aici as comenta un pic, dar mi-e ca-mi iau warn si nu se merita...

La modul cel mai serios, Mach3 controleaza portul paralel in timp real. PoKeys foloseste un driver generic de tastatura USB. Nu cred ca este necesar sa-ti amintesc eu cum lucreaza driverele in Windows. Nu sunt sigur ca driverul poate sustine un tren de impulsuri constant.
0

#2799 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2008 - 10:32 PM

@znecula: Ma bag iar in seama si nestiind despre ce vorbesc, iti mai dau un link :rolleyes: Din pacate, din cauza succesului neasteptat pe care il are, trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare... Pretul este mai mult decat OK insa merge doar cu Mach3.
[/quote]

Merci mult Aztec !
Inr-adevar preturile sunt rezonabile dar produsele sunt departe.
In privinta pretului poate are si Vrajitorul dreptatea lui :unsure:
Oricum eu inca nu lucrez cu mach3, asa ca schimb calculatorul ca sa dispun de un port paralel.
Asa imi este mai la indemana acum.

Stima.
0

#2800 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2008 - 01:11 AM

Vezi postareaAztec, la Dec 20 2008, 09:55 PM, a spus:

La modul cel mai serios, Mach3 controleaza portul paralel in timp real. PoKeys foloseste un driver generic de tastatura USB. Nu cred ca este necesar sa-ti amintesc eu cum lucreaza driverele in Windows. Nu sunt sigur ca driverul poate sustine un tren de impulsuri constant.

Toate gunoaiele la care ai dat linkuri merg dar asta nu merge, toate drivere oricat de gunoi ar fi sunt mai bune ca si ale mele. Ce sa cred de aici ? ca ai ceva impotriva mea. Macar eu INCERC sa fac ceva in domeniul CNC din Romanika dar altii doar latra, nu mai discut cu berbecii asa ca te rog sa nu mi te mai adresezi.
0

#2801 Useril este offline   AdrianBS 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 01-December 08
  • Interests:Electronica, CNC-urile si aeromodelismul.

Postat 21 December 2008 - 09:43 AM

Vezi postareaznecula, la Dec 20 2008, 10:32 PM, a spus:

Merci mult Aztec !
Inr-adevar preturile sunt rezonabile dar produsele sunt departe.
In privinta pretului poate are si Vrajitorul dreptatea lui ;)
Oricum eu inca nu lucrez cu mach3, asa ca schimb calculatorul ca sa dispun de un port paralel.
Asa imi este mai la indemana acum.

Stima.

Salut,

de ca sa schimbi PC-ul??? vezi ca sunt placi pe PCI sau pentru laptop cu o iesire de LPT!!! pretul este OK. eu am luat din Brasov una pentru PC (pe slot PCI) cu 45 RON si merge OK.
Daca vrei mai mule detalii da-mi un mesaj...

Te salut,
Adrian
0

#2802 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2008 - 01:01 PM

Eu nu am leptop deci nu am avut cum testa placile pcmcia la paralel ca de gasit am gasit adaptoare de astea http://www.sigmanet.ro/Sigma-Parallel-port...ssCard--id18669

Aceasta postare a fost editata de vrajitoru: 21 December 2008 - 01:02 PM

0

#2803 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2008 - 01:42 PM

Vezi postareavrajitoru, la Dec 21 2008, 01:11 AM, a spus:

Toate gunoaiele la care ai dat linkuri merg dar asta nu merge, toate drivere oricat de gunoi ar fi sunt mai bune ca si ale mele. Ce sa cred de aici ? ca ai ceva impotriva mea. Macar eu INCERC sa fac ceva in domeniul CNC din Romanika dar altii doar latra, nu mai discut cu berbecii asa ca te rog sa nu mi te mai adresezi.

Afirmatia asta te descalifica. Arata cat de mult te intereseaza domeniul CNC. Si cat de multe cunosti despre el ca hobby.
Pun pariu ca mai devreme sau mai tarziu, "gunoaiele" acelea vor ajunge si in oferta ta. Nu de alta dar iti pot aduce un profit bun! Tu deocamdata profiti de reticenta unora de a cumpara online din afara. Esti un intermediar si incerci din rasputeri sa ascunzi asta. Chiar daca asta inseamna sa prezinti informatii incomplete privind produsele. Si asta este ceea ce ma deranjeaza. Ma uit la "recomandarile" tale si ma intreb ce naiba am invatat eu in ultimii 8 ani?
Te-am rugat sa-mi dai si mie ceva informatii privind emulatorul acela, din care sa reiasa utilitatea pe care i-o atribui tu. Eu nu am fost in stare sa le gasesc si speram sa fiu indrumat de cineva care stie! In loc de asta primesc jigniri...

P.S. ...Chiar sunt berbec, ai nimerit-o! ;)
0

#2804 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 December 2008 - 03:44 PM

Vezi postareavrajitoru, la Dec 21 2008, 01:01 PM, a spus:

Eu nu am leptop deci nu am avut cum testa placile pcmcia la paralel ca de gasit am gasit adaptoare de astea http://www.sigmanet.ro/Sigma-Parallel-port...ssCard--id18669

Merci Vrajitorule!
Cred ca asta e ce-mi trebuie.

Acum am alta problema.
Am gasit un mpp marisor. 3,1 A/faza
Nu m-am prins insa cum se leaga sarmele.
As fi vrut sa fie monopolar dar se pare ca nu e asa cu toate ca are 6 fire.
Cu ohmmetrul masor 7,1 sau6,8 ohmi intre toate firele.
La monopolare sunt grupate cate 3 sarme.
Am cautat pe site-ul producatorului, dar cred ca produsul e prea vechi ca sa gasesc documentatie pentru el.
A folosit cineva asa ceva?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08411.JPG
  • Imagine atasata: DSC08413.JPG
  • Imagine atasata: DSC08414.JPG

0

#2805 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2008 - 04:09 PM

Vezi postareaAztec, la Dec 21 2008, 01:42 PM, a spus:

1 Pun pariu ca mai devreme sau mai tarziu, "gunoaiele" acelea vor ajunge si in oferta ta. Nu de alta dar iti pot aduce un profit bun!
2 Te-am rugat sa-mi dai si mie ceva informatii privind emulatorul acela, din care sa reiasa utilitatea pe care i-o atribui tu.

Am zis ca nu mai discut cu tine dar ma plictisesc, nu mai cumpara nimeni de cand mi-ai laudat produsele asa ca ai noroc

1 Acum stiu care e problema ta, te roade invidia. Pune mana si adu si tu ca nu te opreste nimeni. Tine stocuri de mii de euro si vezi cum e cu profitul.

2 Ma citez pe mine si nu stiu care e problema ta aici din ce data am zis ca iti demostrez ca merge, pe viu.

vrajitorul a spus:

Vi la mine si iti demostrez ca Pokey merge perfet pentru comanda oricaror drivere ce accepta step si dir

3 Da, sunt un intermediar nenorocit si un bisnitar, daca ai ceva impotriva sa fi sanatos si sa nu cumperi de la banditi si hoti ca mine. Uitate pe alte situri tot romanesti(nu dau siturile ca nu am nimic cu ei de impartit) si vei constata ca sunt hoti si mai mari ca mine, cine vrea cumpara iar cine nu vrea cumpara de unde are chef.

Daca te roade rau atunci pune mana si fa ca mine, este foarte usor si simplu.
0

#2806 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 21 December 2008 - 07:26 PM

Ce panarama! Daca omu` zice ca are ceva si-i merge nu vad de ce trebuie sa vina cineva sa contrazica asta. O simpla intrebare nu se poate pune?
Trei persoane, fiecare cu orgoliul ei, atat de necesare pentru experienta lor... Va multumesc pentru ca o sa renuntati la disputa.
0

#2807 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 22 December 2008 - 09:17 AM

Oare nu puteti sa va intalniti la o bere si sa lamuriti "micile probleme" pe care le aveti ?
Eu am invatat in ultimii ani destul de multe de pe acest forum si mi se pare aberanta aceasta discutie care nu prea are nimic in comun cu partea de hobby CNC - ea este mai degraba expresia unor orgolii de neinteles.

Pana la urma cred ca fiecare va proceda asa cum doreste in achizitionarea unor componente, multi dintre noi avem cunostintele si experienta necesara pentru a realiza repere mecanice sau electronice insa preferam de multe ori din diferite motive (lipsa de timp etc) sa le cumparam si atunci cu siguranta vom sti sa alegem.Rolul acestui forum este acela de a ne ajuta in aceste alegeri si nu de a crea confuzie.
Este absolut sigur ca nici o persoana care desfasoara o activitate comerciala nu va vinde articolul x sau y doar din hobby ... este normal si firesc sa se obtina un profit si in momentul in care exista doar cativa furnizori preturile sunt mai mari.

Hai la sarmale, vinoase si Craciun Fericit !
0

#2808 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 11:21 AM

Chestiunea nu tine de orgoliu. Cel putin nu al meu. Si nici nu ma sifonez usor cand sunt jignit de un oarecare. Stiu suficient de multe si eu incat sa ma feresc de "recomandarile" unora. Am intervenit si voi interveni de fiecare data cand informatiile care apar pe forum pot induce in eroare pe cei care sunt la inceput de drum. Accept ca pot gresi si eu in interventiile mele, si nu ma deranjeaza cand mi se atrage atentia. Stiu ca mai am multe de invatat, dar am nevoie de argumente pentru asta.
Nu am nimic cu bussines-ul acesta, as fi fericit sa-mi pot lua si eu componentele de aici. Insa cata vreme obtin un pret final mai mic la o comanda din afara, nu vad ce este rau in a prezenta aceasta alternativa pe site. Pentru cei care acceseaza topicul acesta este un hobby si nu cred ca este cineva dispus sa plateasca cu mult in plus. Ramane la latitudinea fiecaruia ce face cu informatia mea.

Si ca sa revin la discutia care a generat tot circul acesta, atasez raspunsul pe care l-am primit de la producatorul PoKeys-ului. Daca unii se cred mai catolici decat Papa, e treaba lor.
Imagine atasata: PoLabs2.JPG

Referitor la celalalt aspect, dupa cum se vede, PoKeys este produs in Slovenia. Adica in UE. Asta inseamna ca nu se taxeaza la vama. Si mai inseamna ca TVAul se plateste o singura data. Si dupa cum se vede in urmatoarea poza si transportul este gratuit. Ceea ce inseamna ca PoKeys costa fix 50 EURO. Atunci de ce sa accept gogosile ASTEA.
Imagine atasata: PoLabs1.JPG

Ca un sfat pentru cei care sunt la inceput, deschideti ochii bine si documentati-va temeinic. Netul abunda in informatii si este usor sa verificati orice informatie sau sfat. CNCurile nu sunt jucarii, pot fi extrem de periculoase pentru sanatate. Si pot produce pagube insemnate. Bafta la construit!

Craciun Fericit tuturor!
0

#2809 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 02:01 PM

Eu cand l-am luat pe al meu mi-a venit fix din rusia, naiba sa ii stie, poate nu l-am luat direct de la cel care le face. Dupa sarbatori pot sa caut si actele daca le mai am.
Vad si eu ca scrie ca merge la mpg dar eu l-am folosit sa dau si impulsuri si a mers, nu mint pe nimeni si nici un client care a cumparat de la mine nu a fost nemultumit sau tratat prost, pot sa confirme sutele de clienti pe care ii am(nu ma ocup doar de cnc).
La revedere si ne auzim cand ne vedem !
0

#2810 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 05:11 PM

Mi-am facut forum NUMAI despre CNC unde sa pot minti lumea si sa o fur, intrati pe http://www.elforum.r...forum.php?f=193 sa va convingeti :rolleyes:

Un forum de cunoscatori nu de papa lapte.... http://www.elforum.ro
0

#2811 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 December 2008 - 11:11 PM

Scuze ca ma bag in discutie. Ma poate ajuta cineva cu o explicatie simpla care sa ma scuteasca sa mai citesc cateva pagini de documentatie tehnica despre produsul dezbatut intens in discutie?
L-am vazut in poze ca fiind un montaj electronic cu ceva conectori. Inteleg ca e un dispozitiv care se conecteaza la USB si poate trimite semnale cu care sa intervina in comanda unui CNC. Adica ia de pe USB si trimite pe LPT (sa zicem ca pe asta comandam CNC-ul).

In conectorii aia de pini pe doua randuri ce se introduce? Semnalul de la ce provine? Adica mana operatorului "pe ce pune mana"? Exista acolo un joystick, ceva manete, butoane, intrerupatoare? Alea se conecteza acolo? Are display pe care sa vad cifre, litere, (ceva gen dimensiuni, pasi, etc), adica sa vad ce fac cu mana cand comand masina manual?

Ca pareream mea de nestiutor ar intelege: un dispozitiv legat pe USB la PC si in care intru cu o mana de fire de pe la alte fleacuri.
Adica pe langa PC-ul cu softul pentru CNC, totul pornit si seatat, mai am scula asta. Ca sa fac cu ea ce face orice fereastra de control al unui soft cu cateva sageti? La ce ma ajuta? Din cauza distantei, ca nu ajung cu mana la tastatura cand stau cu ochii in scula?
Adica face cam ce face orice generator de impulsuri pe care poti sa-l bagi direct pe pinii step/dir in controler? Pai daca ajung cu fire la PC le duc in alta parte si ma costa scula exact cat face. Ca nu intervin prin soft? Cu o tastatura PC-ului cred ca e suficient.
Ideea e ca fara sa citesc detaliile prezentate pe paginile de origine, nu se intelege prea exact cate-i obiectul de disputa. Si tare mi-e teama ca va certati voi doi pe o chestiune inteleasa doar de voi. Scuze ca n-am intervenit ca moderator. Sunteti majori si vactinati amandoi, sa va descurcati singuri!
O sa citesc documentatia ca e noaptea lunga si frig afara. Dar parca vad ca o sa fiu tare dezamagit cand o sa aflu pentru ce v-ati certat.
Sarbatori Fericite tuturor!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 22 December 2008 - 11:13 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2812 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2008 - 01:23 AM

Uite aici un exemplu de panou de control facut cu ajutorul unui astfel de emulator. Aici altul! Nu mai esti limitat la cei cativa pini ramasi liberi pe PP. Comanzi orice accesorii doresti (freza, palpator, racire, aspirator, etc) alocand fiecaruia pini separati. Poti lega limitatorii de cursa fara sa-i inseriezi (asa poti face referintele axelor simultan), eventual cate unul la fiecare capat al unei axe.
0

#2813 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 23 December 2008 - 11:16 AM

Interesanta interfata.
Eu am inceput sa fac ceva asemanator pentru a avea butoanele la indemana langa masina insa ceva mai simplu:
-am facut disectie la o tastatura pe USB, am identificat conexiunile matricei pe placa acesteia
-placa am gazduit-o intr-o cutie cu butoane mai serioase decat cele de la tastatura, asemanatoare cu cele prezentate in filmul prezentat de Aztec
-programarea tastelor se face foarte usor si rezonabil din Mach3

Avantajul tastaturii pe USB este acela ca poate functiona simultan cu o alta tastatura folosita in mod curent pe PC-ul pe care este instalata aplicatia.
0

#2814 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2008 - 01:23 PM

Uitati aici mai o chestie http://www-user.tu-chemnitz.de/~heha/baste...T/index.html.en

Eu m-am apucad de ea anul trecut, de una din ele dar am programat atmelul aiurea si l-am blocat si intre timp am uitat de ea, mi-am adus aminte acuma :D
Nu stiu daca merge dar poate acuma de sarbatori daca ma plictisesc poate o fac ca am luat intre timp atmega8
0

#2815 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 December 2008 - 01:24 PM

Asa cum spunea si mishu_g, se poate "ceva mai simplu". Nu vreau sa creada cineva ca sunt impotriva folosirii acelei interfete sau ca am ceva cu pretul, dimensiunile sau munca in plus pentru a avea ceva complet pe masa.
Dar cred ca se poate si mai simplu sau e ca tichia de margaritar...

Sunt cateva comenzi pe care le face softul prin pinii liberi ai LPT-ului (motor de frezare si ce mai stie softul). Eu cand pornesc sursa care alimenteaza controlerul, pornesc simultan si un ventilator silentios (pe 220V) montat in axa Z sa nu am probleme cu spanul ca nu am pus niste capace pe acolo si pornesc o retea de 3 prize in care am introduse: un spot pentru iluminare locala, compresorul de frigider pe care il folosesc uneori cand e cazul sa suflu spanul in loc sa-l aspir cu un aspirator si concomitent merge si pe post de racire si as putea sa extind prizele la cat ma tine spatiul. Cum controlerul porneste motorul de frezare prin releu comandat de soft, daca chiar sunt pretentios, leg la acelasi releu tot ce am chef sa mearga simultan cu acel motor. Toate lucrurile bagate in prize si pornite sunt destul de rezistente si fie raman active pe intreaga functionare a masinii, fie cat timp e comandat motorul de frezare. Nu stiu ce pretentii mai mari pot avea. La mine tastatura e langa masina si fac toate comenzile fara efort, cu o singura mana. Masina nu este mare deci nu-am nevoie de o telecomanda sau un panou de comanda separat. Poate m-ar tenta ideea daca langa acea consola care dubleaza ce are si softul (eventual cu cateva comenzi in plus care oricum pot fi facute si mai simplu), sa am si display cu ceva informatii. Ca degeaba ma simt bine cu mana pe altceva decat tastatura clasica, daca tot cu ochii in monitorul de pe masa stau sa vad cat deplasez axele. Asta o fac si din tastatura cu ochii la acelasi monitor. Un joystick pe 2 axe se poate lua de la o telecomanda. Nu asigura nici o precizie controlul manual, fara coordonate. Nu lucrez inca cu Mach3 ca n-am ajuns la lucruri atat de complexe. Dar KCAM-ul imi asigura momentan toate exigentele.
Ba chiar stau uneori si ma gandesc ce sa fac cu pinii ramasi liberi ai LPT-ului... N-am nici o idee. Merg inca cu E_STOP din soft si sunt multumit. In fond tot trebuie sa apas pe un buton cand e cazul. Asa ca ramane sa apas pe o tasta ca nu-i mare smecherie. Norocul meu ca n-am atatea scule ca cei din afara, ca scari gradate cu encoder si alte minuni. La ce am nici nu le-as putea folosi (asta e una) si a doua ar fi: sa vad cine le are pe o masina si face cu ele ce nu face softul, in conditiile in care ORICUM nu scapam de PC pornit si cu soft pe el. As intelege utilitatea unui astfel de dispozitiv daca as scapa de PC si soft, sa lucrez cu freza manual. Adica sa pornesc controlerul, motorul de frezare, sa am scula de care vorbim si sa misc axele dupa dorinta. Asta banuiesc ca nu face. Si daca face, e OK. Dar o face orice generator de impulsuri cu un circuit de 0,5 ron pus intr-o schema, ca sa nu mai zic ca sunt scheme care au acel generator inclus. La cele noi nici macar nu se foloseste asa ceva. Nu prea pricep de ce, daca se considera ca e util...
Daca e sa vin de acasa, cu un DRO si orice consola fara PC pot face treaba oarecum simpla dar buna. Dar asta inseamna acel cumparat acel DRO plus consola faimoasa. Si pot renunta la PC. Nu e cazul.
Spor la treaba si la discutii aprinse!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 December 2008 - 01:46 PM

0

#2816 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 December 2008 - 04:45 PM

Eu zic ca cine face treaba de genul asta se gandeste serios la tot sistemul.
Adica masina, controler, sistem de operare si PC. Inclusiv cum face legatura intre ele.
E ilogic sa am controler pe LPT si sa cumpar laptop fara astfel de port.
Cred ca aceeasi problema o are si un programator care lucreaza mult pe COM. Sigur nu cumpara laptor fara port COM. In ambele situatii fiecare verifica daca exista adaptoare de la ce are calculatorul la portul pe care-l foloseste. Exista carduri PCI-LPT (daca n-are o rezolvam), USB-COM, COM-USB si asa mai departe. In mod sigur nu multi au astfel de probleme, ca schimba ceva din sistem si nu se mai potriveste. Vreau musai sa lucrez pe laptop in avion, cumpar laptop indiferent de porturi, si lucrez pana ma satur. N-amauzit de CNC mare portabil sa apara problema asta. Undei CNC-ul poate sta si un PIII cu troacele lui acolo. Si vin cu card de memorie, transfer fisierul si rezolv problema. Nu vad de ce as cumpara laptop cu adevarat portabil, sa-l leg la un CNC stationar. Banuiesc ca un 30 euro se mai gasesc, pentru un PC clasic.
0

#2817 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 December 2008 - 05:14 PM

Imi cer scuze pentru greselile de pe acolo, am vazut destule lipsa (liniute si spatii). Posibil ca de la vin se trage. Dar ideea parca mi-o schimb greu, ca aleg componenta pe care urmeaza s-o cumpar, astfel incat sa se potriveasca cu restul daca vreau s-o folosesc pentru acel "rest". Observ ca e din ce in ce mai greu cu evolutia, ca multe raman in urma la capitolul hard, ca dispar porturile LPT si COM de pe laptop-uri, dar cred ca nu e o problema pestre care nu trecem. Oricum, putini cred ca isi cumpara laptop sperand sa faca totul cu el. L-as folosi poate la grafica 3D, poate la partea de masinare si chiar si la comanda masinii dar sigur nu le pot face pe toate simultan. De aceea inclin sa cred ca un PC dedicat masinii nu e scump si merita sa fie acolo, cu carcasa lui prafuita si tastatura uneori jegoasa, plina de ulei . Cum la grafica e bun un display cat mai mare cu rezolutie buna, pentru masina e suficient orice. N-as bloca scula buna cu masina "statica" decat daca as dispune de suficienti bani sa fac totul pe laptopuri. Adica sa am multe si bune. Putin probabil sa fie anul viitor faza asta. AM scris mai mult sa-mi cer scuze pentru greselile de scriere. Puteam edita mesajul meu dar a aparut citat in urmatorul si am zis c amai bine completez cu explicatii.
Spor la treaba!

PS. destul de tarziu mi-am dat seama ca scriu in alt topic. Ar trebui sa stau la colt 5 minute cu mainile sus... Scriu de pe un PC tare slabut, cu o conexiune la net mai mult decat ciudata si n-am observat ca pagina pe care o asteptam inca nu s-a deschis. Culmea e ca nici dupa ce am postat nu am observat ca am facut-o in alta parte. Noroc de observatia citita printre mesaje! Am incercat sa corectez si sper sa n-am facut prea multa mizerie pe acolo.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 December 2008 - 05:28 PM

0

#2818 Useril este offline   stal 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 04-February 05

Postat 29 December 2008 - 07:18 PM

Vezi postareaznecula, la Dec 12 2008, 08:47 PM, a spus:

Detin un mpp cu 5 faze.
Asa scrie pe el.
Si are 5 fire.
Ce driver e necesar si cum se leaga?

ai gasit solutia? am si eu 4 astfel de motoare si inca 4 de 1.4A
sunt motoare adevarate au si cuplu si precizie si exista driver integrat pt ele dar nu in tara

Aceasta postare a fost editata de stal: 29 December 2008 - 07:20 PM

0

#2819 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2008 - 07:30 PM

http://www.sanken-el...df/si-7510e.pdf
0

#2820 Useril este offline   znecula