Salut!
revin cu poze de la imprimanta de la care am scos motorul de la pagina 130...Imi pare rau dar nu am nici o inscriptie pe ea...Stiu ca este o imprimanta ce se foloseau la sistemele CUB Z de prin anii 90...are trei motorase din care unul e cel ce l-am aratat...nici unul cu vreo eticheta...vedeti in poza si o placa de comanda cu tranzitoare. Motorul, cu 8 fire, unipolar din ce mi-ati spus si din cate am citit si eu, pare destul de solid...dar nu tot ce e mare e si puternic...daca puteti sa ma sfatuiti in a le folosi pentru un CNC!?
Mai am niste intrebari:
Mi s-au oferit 3 buc MPP de la floppy de 8 inch...1A; 200pasi si cred 7, ceva grade ..la 200mii bucata...merita banii sau gasesc ceva mai bun la pretul asta?
As vrea sa ma apuc de partea de comanda a motoarelor...ce ma sfatuiti?; sa fac o comanda cu microcontroler sau ceva clasic cu tranzistoare/optocuploare...am vazut si ceva scheme cu ULN2803?
Posed niste controlere 8082...le-am folosit acum vreo catziva ani pe o interfata ISA la transfer in/out de date din CNC 600 si 646...credeti ca-mi vor putea fi de folos?...Cel cu care le-am facut era un bun electronist dar acum e departe tare