Modelism - RHC Forum: Sonare pentru pescuit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sonare pentru pescuit cu ce ne mai dotam barcuta...

#151 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 26 November 2008 - 10:10 PM

este cineva hulit pe acest site,
nu-l cunosc personal,
are pravalia in cringasi.
nu-mi permit sa-l recomand aici.
incearca pe gugu.
si totusi se invirte !
0

#152 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 26 November 2008 - 10:36 PM

Vezi postareaharrina, la Nov 26 2008, 10:10 PM, a spus:

este cineva hulit pe acest site,
nu-l cunosc personal,
are pravalia in cringasi.
nu-mi permit sa-l recomand aici.
incearca pe gugu.

Salut harrina ma intereseaza si pe mine un sonar modificat pentru primavara! as vrea si eu ceva detalii ...nume si numar de tel.
As fi vrut o modificare pentru un RF15

Da-mi pe MI
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#153 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 26 November 2008 - 11:05 PM

oauuu... ce tare...
vreau si eu 20 de buc la pretul asta
super bune la pret...
0

#154 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2008 - 12:07 AM

Vezi postareamariandmd, la Nov 26 2008, 11:05 PM, a spus:

oauuu... ce tare...
vreau si eu 20 de buc la pretul asta
super bune la pret...

care pret marine?

eu nu vind asa ceva,nu modific asa ceva.
deci................
fara numar.
si totusi se invirte !
0

#155 Useril este offline   ionutz 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 27 November 2008 - 11:37 AM

Vezi postareaharrina, la Nov 26 2008, 04:36 PM, a spus:

merge garantat 55m.
verificat.
sau poate doar cel verificat de mine.

Ar merita cumparat?
Si o alta intrebare,daca se poate modifica acela?
Multam. ;)
0

#156 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 November 2008 - 11:44 AM

Vezi postareaionutz, la Nov 27 2008, 01:37 PM, a spus:

Ar merita cumparat?
Si o alta intrebare,daca se poate modifica acela?
Multam. ;)
...sonaru china intra in ciclu "atata dai atata face", pentru 3 mil diferentza nu merita, pe ocazii.ro se gaseste rf 15 , made la mama lui america , si costa 550 ron, mai pui 100euro modificarea pentru 300m si cu 9 mil ai sonar de 600 de euro!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#157 Useril este offline   ionutz 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 27 November 2008 - 11:46 AM

Vezi postareaipsihi, la Nov 27 2008, 11:44 AM, a spus:

...sonaru china intra in ciclu "atata dai atata face", pentru 3 mil diferentza nu merita, pe ocazii.ro se gaseste rf 15 , made la mama lui america , si costa 550 ron, mai pui 100euro modificarea pentru 300m si cu 9 mil ai sonar de 600 de euro!!!

Ok.Ai dreptate.
Multam.
Cum e vremea la C-ta,se face plaja? ;) :lol: ;)

Aceasta postare a fost editata de ionutz: 27 November 2008 - 11:49 AM

0

#158 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2008 - 12:43 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 27 2008, 11:44 AM, a spus:

si nu citeste in timp real.
trebuie sa ti barca pe loc macar 5-6 secunde.
si totusi se invirte !
0

#159 Useril este offline   mihai ghenadi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 23-October 08
  • Interests:Medic Dentist- Parodontolog

Postat 29 January 2009 - 02:00 PM

Are cineva in bucuresti un astel de sonar modificat care sa bata la 300m??? m-ar interesa si pe mine,mai intai vreau sa vad cum functioneaza
id mess mihaighenadi
0

#160 Useril este offline   VALI 70 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 13 February 2009 - 09:55 PM

BUNA SEARA........Acum cateva luni mi-a picat in mana o revista de pescuit germana ,m-am uita si eu la poze ca la germana sunt tufa.Era o pagiana cu reclama la un sonar care mie mi sa parut f interesant,mai exact :un tub aproximativ cat un ruj cu un cablu de 2 metri care se cupla cu laptop prin usb.in chit mai avea un cd cu programul.Din fotografi avea o rezoluti si o claritata belea,+ca vedeai color pe un ecran de 15 inch...............Partea proasta e ca nu gasesc pe net produsul,daca are cineva informati sa ma ajute.....dau o bere...............va multumesc mult. sunt emitatoare pt usb care bat usor 100m .Ar esi un sonar werlles belea
0

#161 Useril este offline   KARAGL 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 14-September 08
  • Interests:Pescuitul

Postat 15 March 2009 - 06:44 PM

Vezi postareamariandmd, la Oct 23 2008, 06:03 AM, a spus:

mi-am luat RF-15

ceva modificari ?
Invata din greselile altora, viata este prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.
0

#162 Useril este offline   KARAGL 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2009 - 06:47 PM

Mi-am luat si eu de ceva timp un RF 25E ( ratusca gabena ) si nu m-am apucat inca de modificari .... vad ca pe acest topic s-au incins spiritele si ati renuntat la el. Pacat ....
Invata din greselile altora, viata este prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.
0

#163 Useril este offline   KARAGL 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2009 - 11:28 AM

Daca se mai ocupa cineva de modificari .....sunt si eu interesat de modificarea pt modelul RF 25E . Ceva tarife ?
0

#164 Useril este offline   KARAGL 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2009 - 03:14 PM

Vezi postareacharlie, la Oct 23 2008, 08:46 AM, a spus:

Salut,

Ma bag si eu in discutia voastra si am sa trec direct la subiect.

A fost odata o discutie asemanatoare despre actionarea a doua servo-uri pe un canal... m-am ambitionat si a rezultat DEVICE-ul CHARLIE.

Ma puneti iar la incercare si cred ca pot sa va ajut si de data asta. Sansele sunt mari sa putem face ceva si spun asta pentru ca majoritatea care au facut modificari la RATELE alea a comis greseli grave si voi explica si dece.

Am sa va rog pe voi...cei din bucuresti care vreti sa mariti raza de actiune sa face-ti cumva sa ajunga si la mine o RATA dinaia sa ma uit si eu in ea. Nu-mi trebuie decat rata. Am eu aparatura necesara sa vad daca in urma modificarilor se obtine o imbunatatire si daca e crestere cu CAT. Nu trebuie mers pe balta de fiecare data.

Acum sa trec la ceva detalii tehnice si voi explica dece nu prea merge treaba aia cu antenele.
Antenele elicoidale, de tipul arc sunt destul de complicate si exista multa teorie in spatele lor. Practic conteaza si grosimea firului din care este facuta, si diametrul si distanta dintre spire si lungimea partii care este dreapta...etc. Inlocuirea ei cu o antena dreapta avand o lungime anume in functie de frecventa nu este o treaba simpla. Mereu am discutii cu oameni care vor sa faca ceva, sa construiasca ceva si au si idei bune dar mereu uita ca dupa ce ai facut modificarea respectiva trebuie sa poti face diferenta intre cum era INAINTE si cum este DUPA ca sa poti spune ca ai facut un lucru bun sau doar ai consumat timp si aer. Mersul pe balta dupa fiecare modificare a lungimii antenei nu e treaba chiar simpla...

Asadar inafara de etajul "FINAL" (cum le place multora sa spuna) si antena elicoidala de la RATA exista un circuit de adaptare...acest circuit este TUNAT pentru a face o adaptare cat mai buna intre FINAL si ANTENA. Odata ce ai gasit valorile prin tatonare poti produce in serie mare si este reproductibila solutia.

Apoi soto antena aia elicoidala nu are 50ohm impedanta motiv pentru care cuplarea unei antene de 50ohmi cum am vazut in posturile de mai sus nu duce decat la dezadaptarea etajului "FINAL" si implicit distanta SCADE! SCADE! SCADE! pentru ca puterea radiata este mai mica.

Nici varianta cu cablu de 50ohmi cuplat direct pe cablaj si antena la capat nu este OK. Se obtine poate o crestere nesemnificativa mai bine zis tot ce se pierde din cauza dezadaptarii intre final si cablu de se castiga pentru ca s-a ridicat antena sus pe barcutza si pentru ca antena este mai mare, radiaza mai bine dacat cea din ratusca...are cum s-ar spune castig mai bun.

Asadar secretul sta in modificarea etajului de adaptare intre final si noul sistem cablu+antena. Exista niste SMD-uri care trebuiesc schimbate...practic trebuie montati niste trimeri (condensatori variabili), ratusca alimentata pe masa...analizorul sau powermetrul undeva in camera si modificati trimerii pana se ajunge la un maxim de radiatie care sa fie mai mare decat in configuratia originala.

Varianta mai complicata (nu si pentru mine) este adaugarea unui etaj de amplificare (cu BFR96 de exemplu) care ar putea sa incapa in gatul de plastic al ratei care tine antena...iar la capat sa iasa direct un cablu coax RG-174 cu mufa SMA unde se cupleaza antena. In cazul asta si antena este adaptata cu amplificatorul si amplificatorul poate fi adaptat cu fosta iesire de antena din rata. Se poate obtine o crestere de minim 10dB a puterii care inseamna de 10 ori mai multa putere emisa. Treaba asta nu inseamna foarte mult pentru ca discutam de o propagare "la nivelul solului" adica fata de distnata intre barcuta si opertor ...100-200-300m inaltimea pescarului (1.7m) sau mai ales a barcutei (20-30cm) este foarte mica motiv pentru care castigul datorat celor 10dB nu este radical din 10 ci este radical de ordinul 4 din 10 adica 1.7. Deci teoretic se va obtine o dublare a distantei la o marire de 10 ori a puterii.
Acum va dati seama ce greu e sa maresti cei 30-50m cat o merge rata in varianta originala la 300m...adica de 10 ori distanta...ar fi ca si cum ai pune antene Yagi ca la televizor pe barca si pe receptor ca sa faci rost de 20dB castig de exemplul.

Costurile componentelor nu sunt mari...manopera insa este mare la prototip dupa care odata pusa la punct nu mai sunt probleme.

Va fi o mica problema...alimentarea etajului suplimentar va mai necesita vreo 30-50mA care trebuie adusi de afara din acumulator separat.

La RECEPTOR nu se modifica nimic...sau cel mult se adauga o antena exterioara tot pe principiul acordarii. Chestia aia cu antena telescopica din punctul meu de vedere este UGLY...fara sa supar pe nimeni.

Asadar vreau o RATA :mellow:

Sal charlie!
Sunt dispus sa-ti trimit o ratusca pt " studiu"....mai esti interesat ?
0

#165 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 02-May 09

Postat 05 May 2009 - 02:38 PM

Fisier atasat  schema_ratzusca.jpg (315.51K)
Number of downloads: 2067

vin in ajutorul celor care vor sa si amplifice ratzusca cu o schema simpla pe care am conceput o in asa fel incat sa nu aveti probleme cu procurarea componentelor. aceste componente se gasesc la magazinele specializate din romania. treaba se simpifica daca se folosea amplificatoare integrate de tipul ERA MAV MAR MSA...., dar cum acestea sunt mai greu de procurat am decis sa va prezint o schema cu componente clasice.
este un amplificator de radio frecventa cu o banda cuprinsa intre 800 si 1300mhz deci acoperitoare pentru Ratzusca verde varianta pe 916mhz.
despre antene nu mai are sens sa discutam deoarece este un subiect bine dezbatut. eu va recomand 8.2cm la emitator iar la receptor 16.4cm.
daca aveti nevoie de detalii constructive (desi am desenat desul de explicit schema, cei care nu au pus mana de letcon pana acum sigur or sa aiba intrebari)
nu ezitati in a posta pe forum sau sa imi dati un pm. spor la treaba :D
0

#166 Useril este offline   cristelu2006 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 05 May 2009 - 10:27 PM

Vezi postareacostycutza, la May 5 2009, 03:38 PM, a spus:

Atasament schema_ratzusca.jpg

vin in ajutorul celor care vor sa si amplifice ratzusca cu o schema simpla pe care am conceput o in asa fel incat sa nu aveti probleme cu procurarea componentelor. aceste componente se gasesc la magazinele specializate din romania. treaba se simpifica daca se folosea amplificatoare integrate de tipul ERA MAV MAR MSA...., dar cum acestea sunt mai greu de procurat am decis sa va prezint o schema cu componente clasice.
este un amplificator de radio frecventa cu o banda cuprinsa intre 800 si 1300mhz deci acoperitoare pentru Ratzusca verde varianta pe 916mhz.
despre antene nu mai are sens sa discutam deoarece este un subiect bine dezbatut. eu va recomand 8.2cm la emitator iar la receptor 16.4cm.
daca aveti nevoie de detalii constructive (desi am desenat desul de explicit schema, cei care nu au pus mana de letcon pana acum sigur or sa aiba intrebari)
nu ezitati in a posta pe forum sau sa imi dati un pm. spor la treaba :rolleyes:

Scuze ca ma bag dar la asa ceva na-r trebui dat si cablajul sau eventual asezarea pieselor caci stim cu " toti " ce-nseamna circuitele de RF.
Parerea mea.
0

#167 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 06 May 2009 - 12:47 AM

Multumim frumos de schema,asa se mai lamureste un mister ,poate nu ar strica si o schema cu amplificator integrat (citeva tipuri) ,cred mai usor de realizat ,un circuit ,cablaj de RF mai greu de realizat ,vorba lui Cristelu .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#168 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2009 - 01:22 AM

Fisier atasat  1.jpg (45.95K)
Number of downloads: 1294

nu va speriati de cablajul de radiofrecventa. dimensiunile nu sunt critice. in afara de linia de la iesire, terminalele componentelor trebuiesc sa fie cat mai scurte. cel mai bine ar fi daca ati folosi componente SMD. eu l am realizat cu componente clasice dar cred ca, cu componente SMD era putin mai bine. am cautat schita cablajului dar se pare ca va trebuii sa o redesenez ca nu am dat de ea. o sa o postez aici indata ce e gata.
am atasat o poza facuta cu telefonul mobil la partea de iesire cu linia de radiofrecventa. acolo trebuie sa respectati ceea ce vedeti in poza (linia). restul componentelor(cele doua bfr-uri) pot fi lipite si in aer daca nu vreti sa va intindeti prea mult cu cablajul.
0

#169 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2009 - 09:13 AM

Am si eu doua intrebari ,daca montajul a fost testat pe balta ,si daca da cam la ce distanta functioneaza si ce este VK200?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#170 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2009 - 10:12 AM

Fisier atasat  chokeh.gif (6.43K)
Number of downloads: 1222 vk200

este pe barcuta unui prieten. la aproximativ 300m semnalul era f bun. mai mult nu stiu ca nu a dus o. dar din experienta mea sigur ajunge la distanta mult mai mare. am folosit acest amplificator la o camera de supraveghere iar distanta pana la receptor era de 3km. bine...si receptorul era mai sensibil iar la emitator aveam o antena yagi. semnalul era f bun.
nu o sa ajunga la distanta asta cu antena de pe barcuta si receptorul mai "insensibil" al sonarului dar nu cred ca va ajunge barcuta unde aveti semnal la sonar.
0

#171 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2009 - 11:02 AM

a cerut cineva schema cu IC de radiofrecventa. o sa postez aici.Fisier atasat  MMICs.pdf (315.32K)
Number of downloads: 273
0

#172 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2009 - 01:42 PM

Pai eu zic ca 300 m este foarte bine, acum daca tot ai urmarit rata pe apa ,uni zic ca transmisia nu prea este in timp real,adica ar trebui sa te opresti ca sa "vezi" locul respectiv , in alta ordine de idei vk200 nu prea l-am vazut prin romanica.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#173 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2009 - 02:25 PM

da, intradevar are un mic "delay" dar asta e din sonar nu din transmisia radio. si varianta nemodoficata e la fel.
vk200 se gaseste in romania. ia magazinele de la lizeanu la rand si o sa gasesti. eu le am dintr-un transceiver vechi.
0

#174 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 May 2009 - 03:36 PM

Am inteles ca sunt sonare care merg pe 440 mhz si pe 900 de mhz , cum le deosebesti unele de altele .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#175 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 May 2009 - 03:41 PM

cele cu ratzusca verde sunt in 916mhz. versiunile americane
0

#176 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2009 - 06:45 PM

Multam de raspunsuri ,da intirzierea se pare ca este din sonar .(o rata cam "bleaga" ;) )
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#177 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2009 - 07:26 PM

Cine vrea sa se apuce de montaj ,intii sa caute acel VK200 ,ca pe la lizeanu nu este, nici macar la tme.eu
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#178 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2009 - 09:09 PM

vk200 il puteti inlocui cu un soc de radiofrecventa pe care il construiti pe o bara de ferita cu diametrul de 2mm pe care bobinati 10-15 spire cu sarba de cupru emailat de 0.3mm spira langa spira. rolol acestui soc este de a decupla alimentarea de partea de radiofrecventa. un soc de acest gen puteti gasi gata facut
la amplificatoarele de antena Tv alimentate pe cablul coaxial. este conectat intre alimentarea amplificatorului (+) si cablul coaxial care coboara de la amplificator la televizor (la iesire).

daca mai aveti nelamuriri sunt aici sa va ajut.
0

#179 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2009 - 09:12 PM

inca o informatie utila. tranzistorul final il puteti inlocui cu BFG245. are o putere totala disipata mai mare (2w).
0

#180 Useril este offline   costycutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2009 - 09:16 PM

in curand o sa vin cu o schema si pentru sonarele europene dar deocamdata nu am o ratusca portocalie sa o experimentez. daca se ofera cineva cu o rata portocalie...
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic