Modelism - RHC Forum: Sonare pentru pescuit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sonare pentru pescuit cu ce ne mai dotam barcuta...

#1 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 02 November 2007 - 07:45 AM

Se stie bine utilitatea unui sonar atasat barcutei de nadit. Structura fundului apei, obstacole, adancimi, temperatura, chiar detectarea pestilor ce trec prin zona nadita...care pescar nu viseaza la asa ceva? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Am gasit pe net si chiar am comandat un asemenea fishfinder la Humminbird. Modelul RF15 mi se pare cel mai potrivit. Uite aici: http://www.humminbir...wide.asp?ID=610
Are o problema: senzorul RF45 are o "bataie" de doar cca 30m, si o viata a bateriei de cca 400 ore, dupa care se arunca. Poate la ei... :)
S-a propus si o mica modificare pentru marirea razei de actiune:
http://www.fishingmagic.com/news/article.a...05364930556&v=3
Sincer, nu-mi prezinta incredere, practic ala nu face decat sa lungeasca putin antenele, atat la emisie, cat si receptie. Ma gandesc la un etaj final amplificator de RF, probabil e undeva in gama 400MHz. Ce ziceti?

Ah, si era sa uit: la americani, un asemenea "utilaj" costa cca 120-140$, si un senzor de rezerva 25-30$. La noi, pe magazinele virtuale... vreo 9-10milioane. Frumos adaos... ;) :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de teacher64: 02 November 2007 - 07:48 AM

0

#2 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 02 November 2007 - 01:05 PM

Uite aici si unul facut cu amplificator, daca te descurci cu franceza : http://www.la-carpe....topic.php?t=908
nu vad de ce nu ai incredere, lungesti antenele daca esti multumit ai scutit niste bani(poate nu o merge 160, dar si o 100 este o imbunatatire substantiala), daca nu esti mutumit bagi amplificator, oricum trebuie sa desfaci sonda ca sa-i tragi alimentare de la barca.
0

#3 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 November 2007 - 04:37 PM

Ce nu inteleg eu, daca-l pui in barca cum te mai uiti la display sa vezi unde-s pestii.Ar trebui sa montezi in fata displayului o camera video cu un transmitator si un monitor la tarm.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#4 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 02 November 2007 - 05:33 PM

exista si sonare pt pescuit la care poti lansa transducerul care are un emitator incorporat. citirea datelor o poti face pe un monitor micut - exista si varianta sub forma unui "ceas" de mana, la mal
de ex hummindbird smartcast: http://www.humminbir...ucts.asp?id=760
din motive comerciale, dar si pt impermealizare perfecta, unitatea de citire, inclusiv bateria este incapsulata. dar cred ca cineva care se pricepe cat de cat la electronica, o poate demonta si adauga un amplificator RF ca sa poata mari raza de actiune.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#5 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 November 2007 - 06:09 PM

Skyspy, la 2 Nov 2007, 16:37, a spus:

Ce nu inteleg eu, daca-l pui in barca cum te mai uiti la display sa vezi unde-s pestii.Ar trebui sa montezi in fata displayului o camera video cu un transmitator si un monitor la tarm.

Skyspy: nu te-ai uitat la oferta de pe site :angry: ! Aparatul are un modul portabil, care se lanseaza cu undita pe post de pluta si emite catre displayul fix care ramane pe tarm ( in preajma pescarului...). Problema era ca raza de emisie a partii portabile e limitata la 30m si are o autonomie de 400 ore, dupa care se arunca...
0

#6 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 November 2007 - 07:22 PM

E incredibil ce face o bucata de sarma :angry: ! Francezii aia s-au jucat de-a schimbatul antenelor, si cu niste fire de lungime lambda/4, respectiv lambda/2 ( 17cm pt 433 MHz la emisie si 34 cm la receptie) au reusit sa mareasca bataia la 200m!!! Pai, sincer, nu am nevoie de mai mult, in 99% din aplicatiile pescaresti! La 200 m abia-ti mai vezi barcuta pe o apa cat de cat agitata! In plus, au inlocuit bateria originala de 3V cu 4 accu de 1,2V, dar se pare ca nu are efect prea mare asupra razei de actiune.

Aceasta postare a fost editata de teacher64: 02 November 2007 - 07:25 PM

0

#7 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 02 November 2007 - 10:51 PM

da
interesant si chiar ma intereseaza.
eu ma gandeam la varianta cu camera video sa transmita la mal la un monitor dar varianta cu antena e k
0

#8 Useril este offline   voncristian 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 19-September 03

Postat 03 November 2007 - 03:33 PM

Rugamintea mea catre Dvs , entuziastii si profesionistii de navo : vreau sa pun pe barcuta mea un SONAR care sa-mi transmita pe mal WIRELESS (radio) pe un LCD adancimea apei , temperatura , structurile submerse si evident vietatile crapologice din raza de actiune a sondei .

Spuneti-mi cat ma costa aceasta adaptare si daca ma puteti ajuta in acest sens . Daca altii au putut , au gasit solutia , sunt convins ca voi daca va aplecati putin asupra problemei va fi floare la ureche sa combinati un sonar pe barcuta mea (daca este musai necesar mai adaptam ceva pe la telecomanda deja existenta).

Astept sprijinul si ajutorul vostru .

Deosebita stima ,

Cristian Popa , Bucuresti
0

#9 Useril este offline   teacher64 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 November 2007 - 08:11 AM

Voncristian: ai toate amanuntele in chiar acest topic: tipul de sonar, humminbird RF15, iar modificarile, foarte simple, ti le faci singur dupa explicatiile din link-ul dat de paulp. Asigura o bataie de 170-200m, e suficient, zic eu. Daca ai probleme, contacteaza-ne, eventual si pe privat. Cand imi vine si mie sonarul, voi posta poze cu modificarile ce le fac, dar mi-e teama ca mai dureaza.
0

#10 Useril este offline   tartoru 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 23-January 08

Postat 27 January 2008 - 11:51 AM

teacher64 ai rezolvat ceva cu sonaru ????
un sut in fund , un pas in fata
0

#11 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2008 - 03:47 PM

teacher64, la 4 Nov 2007, 08:11, a spus:

Voncristian: ai toate amanuntele in chiar acest topic: tipul de sonar, humminbird RF15, iar modificarile, foarte simple, ti le faci singur dupa explicatiile din link-ul dat de paulp. Asigura o bataie de 170-200m, e suficient, zic eu. Daca ai probleme, contacteaza-ne, eventual si pe privat. Cand imi vine si mie sonarul, voi posta poze cu modificarile ce le fac, dar mi-e teama ca mai dureaza.

si eu astept ceva informatii cu interes pentru ca vreau sa-mi dotez barcuta cu un sonar

sau cum se mai zice pe aici (cu tehnologie de ultima ora)
:D :)
0

#12 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1298
  • Inregistrat: 08-August 07
  • Interests:Modelism
    Foto

Postat 27 January 2008 - 06:00 PM

Vrei sa prinzi tu toti "PESTOI" :D Mariane ,mariane.....

Cu stima George :D
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#13 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 27 January 2008 - 09:54 PM

george10, la 27 Jan 2008, 18:00, a spus:

Vrei sa prinzi tu toti "PESTOI" http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif Mariane ,mariane.....

Cu stima George :o

parca numai el ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#14 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 28 January 2008 - 02:07 AM

king_tzapone, la 27 Jan 2008, 21:54, a spus:

Vrei sa prinzi tu toti "PESTOI" http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif Mariane ,mariane.....

Cu stima George http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif

Am gasit un "medium" bun!!!! Care dupa 2 pet-uri de bere intra in transa si citeste toata balta , si indica locurile bune!
Il cheama Eugen Costandis! E mai bun ca Edgard Cayce .... numai ca e o problema :o cine dracu il mai trezeste din transa?
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#15 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 28 January 2008 - 06:56 AM

nch, la 28 Jan 2008, 02:07, a spus:

king_tzapone, la 27 Jan 2008, 21:54, a spus:

Cu stima George :wub:

Am gasit un "medium" bun!!!! Care dupa 2 pet-uri de bere intra in transa si citeste toata balta , si indica locurile bune!
Il cheama Eugen Costandis! E mai bun ca Edgard Cayce .... numai ca e o problema :o cine dracu il mai trezeste din transa?
:lol:

foarte simplu: il bagi in priza !!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_19.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_19.gif
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic.gif
0

#16 Useril este offline   Chriss 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 24-March 08

Postat 30 March 2008 - 07:57 AM

Ok,sa incepem cu inceputul.In primul rand nu cred ca vei primi informatii complete pentru ca in Romania modificarea sonarelor ajunge lejer la 100 euro asa ca astepti degeaba un raspuns concret.Incerc sa pun cat mai multe informatii si sper ca te pot ajuta.
Lungimea antenei se masoara incepand de pe placa de circuit imprimat unde se efectueaza lipitura.
Antena de la ratusca (emitatorul) cea verde modelul american 916.5Mhz este calculata la 327mm si poti sa o confectionezi din sarma de cupru cu diametrul de circa 1mm.Pentru schimbarea antenei trebuie sa tai pe jumatate ratusca dar sa ai grije sa nu patrunzi adanc pentru ca poti deteriora partea electronica.Sunt pe undeva niste poze incerc sa-ti pun un link sper sa mearga.
http://www.pechemaniac.com/forums/viewtopi...ic.php?id=13115 In franceza dar ai nevoie decat de poze.Poti sa schimbi alimentarea sondei cu 4 acumulatori de 1.2V dar nu mai mult de 4.8V(eu am prajit un emitator alimentandu-l la 6V).
La receptor nu cred ca conteaza prea mult lungimea antenei cu cat mai lunga cu atat mai bine,eu am folosit o antena telescopica de la o telecomanda futaba mai veche.
Dupa toate aceste modificari am obtinut o distanta maxima de 120m asa ca am trecut la varianta de a monta un amplificator de semnal pe partea de receptie (adica la unitate)si am o distanta de 280m acum cea ce este suficient pentru mine.Daca doresti o distanta mai mare poti sa pui doua amplificatoare unul pe emisie dar sa nu fie prea mare ca putere pentru ca frecventa de 916.5 mhz in Romania nu este libera (practic folosirea sonarului nu este tocmai legala) si unul pe receptie,iar cu cele doua cred ca ajungi lejer la 450-600m cea ce este prea mult.Daca doresti pot sa-ti dau link-ul unde poti comanda amplificatoare dar nu stiu daca fac livrari in Romania,si costa cam 35$.
In speranta ca am fost cat de cat de folos iti urez noroc.
0

#17 Useril este offline   gabbi_bad 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 12-March 08

Postat 31 March 2008 - 12:39 AM

Chriss, la 30 Mar 2008, 07:57, a spus:

.Daca doresti o distanta mai mare poti sa pui doua amplificatoare unul pe emisie dar sa nu fie prea mare ca putere pentru ca frecventa de 916.5 mhz in Romania nu este libera (practic folosirea sonarului nu este tocmai legala) si unul pe receptie,iar cu cele doua cred ca ajungi lejer la 450-600m cea ce este prea mult.Daca doresti pot sa-ti dau link-ul unde poti comanda amplificatoare dar nu stiu daca fac livrari in Romania,si costa cam 35$.
In speranta ca am fost cat de cat de folos iti urez noroc.

Salut Chriss sunt si eu foarte interesat de modificarea unui sonar si ti-as fi foarte recunoscator daca mi-ai da un link de unde pot cumpara un amplificator pt ratusca aia galbena pt piata europeana..am un RF15 si ma chinui si eu cu tot felul de antene , am marit si voltaju a la 4,8 dar deja nu vreu sa mai risc , in romania se gasesc amplificatoare? sau ai macar un link de pe afara? Mersi mult
0

#18 Useril este offline   Chriss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2008 - 03:21 AM

@ Obelixx
In varianta originala ratusca verde daca o desfaci antena este un arc cu lungimea mai mare de 8cm,ce te face pe tine sa crezi ca daca montezi o antena profi de 8 cm creste distanta de transmisie? Eu am incercat cu lambda/2 si apoi direct 327mm acum se poate sa fi gresit ceva ,asa ca sunt foarte curios ce distanta vei obtine tu dar te rog sa masori acea distanta nu sa o aproximezi din ochi. La variantele europene lungimea antenei in full ar fi 691mm este destul de mult,de aceea se foloseste lambda/2 sau lambda/4.
Sper sa ai tu mai mult noroc cu modificarea si spor la treaba.
P.S. Asteptam rezultate.

Pentru Gabbi Bad: http://www.abacomdirect.com/AM-Receiver-Mo...les-C23610.aspx
Dar daca faci un search pe google cred ca gasesti mult mai multe.
0

#19 Useril este offline   Chriss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 March 2008 - 07:24 PM

Da trebuie sa dezlipesti cei doi pini,normal trebuie sa folosesti o pompa pentru cositor sau sa-i incalzesti in acelasi timp si sa tragi de circuit dar nu foarte tare pentru ca mai ai doua fire lipite pe cablaj care trebuie dezlipite.Pentru curiozitztea ta dupa ce dezlipesti arcul (antena) incearca sa-l indrepti si masoara lungimea totala.Acel arc este HELICAL ANTENNA si pentru 916.5Mhz are 17mm lungime 5mm diametrul interior si trebuie sa aiba 8 spire egal repartizate pe lungimea de 17 mm,aceasta antena este echivalentul antenei de 8 cm (whip antenna).Din aceasta cauza eu nu am incercat cu antena de 8cm pentru ca in varianta originala eu cred ca ratusca este echipata cu echivalentul lambda/4.

P.S. arcul intins la maxim (indreptat) la mine a avut 143mm
0

#20 Useril este offline   nelu bv 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 19-May 07

Postat 31 March 2008 - 10:48 PM

Obelixx, la 31 Mar 2008, 22:26, a spus:

Antena bricolata. Am taiat sirma cit mai aproape de masa, si am lipit alta de lungime 8 cm. Peste ea am pus un varnis termocontractibil.

salut. din ceea ce am citit pe aici trebuia sa aiba 8 cm de la lipitura.
:D
Decat sa bei si sa conduci mai bine fumezi si zbori !!!!!!!
0

#21 Useril este offline   aclaimed 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 02-May 06

Postat 01 April 2008 - 12:13 AM

dupa ce-l pui pe apa poate ne spui si noua cat bate ...... sincer dupa parerea mea mai mult de 50 de metri nu duce . astept testele tale . sunt foarte curios daca iti merge .
Indiferent cu ce se ocupa oamenii de stiinta, ei obtin intotdeauna o arma.
0

#22 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2008 - 12:42 AM

aclaimed, la 1 Apr 2008, 00:13, a spus:

dupa ce-l pui pe apa poate ne spui si noua cat bate ...... sincer dupa parerea mea mai mult de 50 de metri nu duce . astept testele tale . sunt foarte curios daca iti merge .

aclaimed ! la 2500 ron cat mi-ai cerut tu mie pe un RF 15 modificat acum cateva luni (pe cand in magazin e 850 ron) eu ma rog sa-i mearga peste 50 de metri!

Baieti! deocamdata lucrez la barcuta!....dupa ce termin cu ea, trec la sonar! Tata Google e mare si cand voi afla voi posta aici ce trebuie sa faceti sa lipiti doua sarme :D

Pentru ca exista o vorba! "Nu trebuie sa stii cum se macina faina,cum se extrage sarea ca sa faci o paine"!
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#23 Useril este offline   paulp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 194
  • Inregistrat: 13-October 04

Postat 01 April 2008 - 01:45 PM

Felicitari, cred ca tocmai ai reusit sa-i maresti raza peste 100m

Aceasta postare a fost editata de paulp: 01 April 2008 - 01:54 PM

0

#24 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2008 - 02:38 PM

bravo si felicitari
astept cu mare interes continoarea
cred ca poti sa faci testul si intr-o galeata cu apa si puo 2-3 pietre dedesubt. e doar o sugestie, nu stiu daca functioneaza.
sunt tare curios la ce distanta va functiona
va fi urmatoarea investitie si la mine pe care o voi face
0

#25 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 01 April 2008 - 10:22 PM

inainte de a o lipi, prinzi mufa bnc pe partea superioara a "ratustei". mai dai o gaura prin care treci firele de alimentare. inchizi cutia si lipesti muchiile cu epoxy (A+B). dupa aceea le slefuiesti frumos cu smirghel, apoi , eventual, mai dai un strat subtire de epoxy. firele de alimentare le duci direct la receptor - preiei tensiunea dintr-o mufa, direct. sa izolezi si locul din care ies firele de alimentare - epoxy sau silicon.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#26 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 02 April 2008 - 03:53 PM

salut!eu nu inteleg de ce ne trebuie sonar pe balti?Umbla crapul asa in ,,stoluri"sau noi le plantam pentru oblete?...serios dar cred ca nu merita efortul si nici rezultatele nu vor fi pe masura investitiei intr-un sonar.
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#27 Useril este offline   Chriss 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 April 2008 - 05:43 PM

Eu personal nu folosesc sonarul pentru a localiza '' stoluri'' ci pentru a vedea structura balti(adancime,gropane,mal,platouri chiar si temperatura)
0

#28 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 07:34 PM

Chriss sa fim seriosi.Cate balti cu gropane cunosti tu.Pe mai toate baltile bune stim cu totii,cei care pescuim cu adevarat cam care sunt locurile cele mai bune.Si chiar daca nu ar fi asa ce sa fac?Ma duc pe balta si incep sa imi plimb barcuta pe acolo scanand balta.Pai ori dam la peste ori cartografiem.
0

#29 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2008 - 01:46 AM

amador, la 2 Apr 2008, 15:53, a spus:

salut!eu nu inteleg de ce ne trebuie sonar pe balti?Umbla crapul asa in ,,stoluri"sau noi le plantam pentru oblete?...serios dar cred ca nu merita efortul si nici rezultatele nu vor fi pe masura investitiei intr-un sonar.

amador ...daca taceai filozof ramaneai! ....tu crezi ca ca noi vrem sonar de prosti? In primul rand sa stii ca nimeni nu cauta pesti cu sonarul!

ci informatii cu mult mai pretioase!
1. Adancimea apei!
2. Structura fundului apei!
3. Ma^l , pietris, sau balarii!
4. Temperatura!

Chiar daca folosesti sonarul pe o balta cand o cercetezi (odata e suficient si iti notezi in jurnal! )...crede-ma ca vei afla, de ce se prinde pe locurile bune si de ce nu se prinde pe locurile proaste! Dar daca mergi pe o balta noua? De unde incepi?

Aceasta postare a fost editata de nch: 03 April 2008 - 01:47 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#30 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2008 - 05:15 AM

salut nch! eu unul din experienta am invatat ca locurile bune sunt cele frecventate cel mai mlut de pescari unde pestele se aduna prin zona deoarece locul este mai tot timpul nadit.
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro