"Vasa" constructie macheta la scara 1:100
Postat 09 December 2011 - 08:44 PM
Postat 09 December 2011 - 10:36 PM
mai bine va las sa cititi
http://www.adevarul...._290971133.html
......si poate totusi
Postat 09 December 2011 - 10:58 PM
Postat 09 December 2011 - 11:17 PM
sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
Postat 09 December 2011 - 11:56 PM
stamate, la 09 December 2011 - 11:17 PM, a spus:
Postat 10 December 2011 - 12:29 AM
Navomodelismul r.c. este un sport destul de scump si inaccesibil pentru unii, pe cand ce face Drake e arta.
Ce a pierdut acest forum este experienta unui campion mondial ce isi oferea micile secrete de abordare a navomodelelor statice. Dar asta e , cand cineva povesteste de munca lui trebuie sa vina cineva sa dea cu ....LAC :ph34r:....
Aceasta postare a fost editata de Gaboanta: 10 December 2011 - 12:31 AM
Postat 10 December 2011 - 12:34 AM
nu contest nivelul vostru navomodelistic,dar pina ajungeti la nivelul lui Bilca ,mai aveti mult de muncit.
pe domnul Andrei Romeo,nu il cunosc decit din auzite,si tot din auzite se pare ca domnul Marius Chescu ar fi el mai bun din tara.felicitari pentru amindoi si mult succes in cariera lor modelistica.
obi wan,este un om de nota 10,chiar daca injura mult.personal il cunosc,povestim mult,iar lucrarile lui modelistice sint la un nivel ridicat.normal ca in lipsa ambilor fosti colegi de forum,se pot spune multe,se poate critica,birfi,arunca cu pietre,etc,insa cei care vor sa vada rezultatele lui Bilca ii rog sa dea o cautare pe site-ul de la Naviga.
Postat 10 December 2011 - 08:14 AM
arunca un ochi la postarea 62 si 63 din acest post.ce parere ai de filele puntii?
Aceasta postare a fost editata de stamy: 10 December 2011 - 08:19 AM
user vechi:stamy
Postat 10 December 2011 - 11:00 AM
stamy, la 10 December 2011 - 08:14 AM, a spus:
arunca un ochi la postarea 62 si 63 din acest post.ce parere ai de filele puntii?
Se vede ca realizezi numai kitu-ri de plastic sau navomodele de epoca date cu lac incolor (chiar nu am stat sa te urmaresc)..
Eu cred ca din experienta ta personala ne explici faptul ca te duci cu macheta altuia la concurs (oare la ce concursuri!!), iar cand te uiti pe o punte inferioara ce nu este vazuta deoarece este acoperipa de puntea principala devi carcotasi (asa sunt romanii).
Ca fapt divers uitate la etrava proiectata la scara si realizata din lemn de prun (nu vad nici un defect nici in poze dar nici in realitate).
Imi pare rau ca nu va mai invata cum se construieste un navomodel static de concurs. Parerea mea este sa-l lasati in pace pe Drake, ca nu cred ca mai revine pe acest forum ( cu toate ca imi doresc sa va mai invete cate ceva )
Iar daca nu a-ti fi facut comentarii rautacioas la un topic inchis de ceva ani nu a-si fi intervenit. Ca o concluzie lasati-va de palavrele si apucati-va de lucru sa vedem si alte lucrari !!
Postat 10 December 2011 - 11:22 AM
Postat 10 December 2011 - 11:29 AM
Aceasta postare a fost editata de stamy: 10 December 2011 - 11:29 AM
user vechi:stamy
Postat 10 December 2011 - 04:45 PM
The pessimist complains about the wind, the optimist expects it to change, and the realist adjusts the sails
Postat 10 December 2011 - 09:32 PM
Gyula, la 10 December 2011 - 04:45 PM, a spus:
Am cautat referinte ca sa inteleg si eu sensul galcevei din acest post in legatura cu medaliile si premiile. Si am gasit pe pagina Naviga.
http://www.naviga.or...rtmund-2010.pdf
Pentru ilustrarea celor postate de Gyula, se pot consulta cele 12 pagini ale clasamentului concursului de machete (Clasa C) de la Dortmund, 2010. Daca inteleg eu bine, pentru punctaj intre 100 si 95 se obtine medalie de aur, intre 94,99 si 90 medalie de argint iar intre 89,99 si 85 medalie de bronz. Adica, daca realizezi o macheta care poate primi 100 de puncte in urma evaluarii conform criteriilor de arbitraj (pe care nu le-am gasit inca), atunci esti campion, esti pe locul I si primesti medalie de aur. Medalie de aur impreuna cu toti cei care obtin cel putin 95 de puncte si care, asa cum bine observa Gyula, pot fi inca 100 sau nici unul. Ceea ce nu diminueaza cu nimic meritul pentru munca depusa in realizarea unei machete.
Nu as folosi totusi termenul "arta". As pastra "arta" pentru creatie, nu pentru reproducere la scara, chiar cu fidelitate absoluta. Cred ca virtuozitate, sau alt cuvant cu aceeasi semnificatie, este mai potrivit. Ceea ce nu implica lipsa admiratiei.
Postat 11 December 2011 - 10:52 AM
Postat 11 December 2011 - 10:55 AM
Eu nu am reusit sa il gasesc pe site-ul oficial Naviga unde ma asteptam sa fie. L-am gasit insa pe site-ul modelistilor machetisti din Croatia, in cele doua variante: germana (limba oficiala Naviga) si in engleza (tradus cu un instrument oarecare si care poate fi inteles contextual). Pentru o exprimare corecta in limba engleza recomand regulamentul national croat. Exista diferente fata de regulamentul Naviga in ceea ce priveste sistemul de punctare pentru acordarea medaliilor, dar nu sunt de natura sa impiedice intelegerea spiritului regulamentului.
Regulamentul in limba germana:
http://hsb.hr/sites/...elwerk%20de.pdf
Regulamentul in limba engleza:
http://hsb.hr/sites/...tions%20eng.pdf
Regulamentul national croat in limba engleza:
http://hsb.hr/sites/...tions%20eng.pdf
Din cate am inteles eu, medaliile rasplatesc efortul depus pentru constructie (practica) si documentare (teorie). Intre cei care au muncit, departajarea se face prin punctaj. Din criteriile de punctare rezulta clar (cel putin pentru mine) ca realizarea unei machete de concurs este o treaba foarte serioasa.
Postat 11 December 2011 - 11:09 AM
gobi71, la 11 December 2011 - 10:52 AM, a spus:
Multumesc pentru precizari gobi71. Cum nu m-am ocupat de machete, nu eram in tema la acest nivel. M-a interesat insa partea de regulament pentru a intelege ce se discuta pe forum in chestiune.
Colectia mea de Sfantul Ioan Botezatorul creste sub forma de teanc, cu dubluri la numerele care contin baghete pentru ca nu m-am hotarat daca sa realizez modelul ca in instructiuni sau complet inchis. Folosesc cuvantul "model" pentru ca dupa citirea regulamentului pentru clasa C "macheta" mi se pare prea mult spus pentru acest kit. Si cand voi avea ragaz ma voi apuca sa asamblez acest model.
Lipsa documentatiei in acest kit este semnul clar ca nu este destinat participarii la concurs, cel putin nu in forma data. Lipsa documentatiei este penalizata cu 20 de puncte (sper sa nu gresesc) asa ca orice fel de medalie iese din discutie. Ramane placerea de a lucra.