"Vasa" constructie macheta la scara 1:100
Postat 22 October 2007 - 12:56 AM
Nici nu vreau sa ma gandesc ce mult e de lucru la vasul asta, o sa avem ce citi si vedea.
Bafta!
Postat 24 October 2007 - 12:41 PM
Postat 28 October 2007 - 06:13 PM
Mult succes.
Trebuie sa ma apuc si eu.. si tot caut un kit de lemn pt. inceput si nu gasesc..
Daca stie cineva site-uri din europa de unde pot cumpara..raman dator...
Bafta la toata lumea
Postat 29 October 2007 - 09:48 PM
Adi, nu trebuie sa ai un kit ca sa te apuci, doar niste planuri ca lumea, asa cum are Drake. In rest, materialele necesare se gasesc. Placaj din tei pentru coaste se gaseste pe la papetarii sau magazine de jucarii, iar bucati de lemn potrivit iti poti procura de la prietenii care au o gradina cu pomi fructiferi. O simpla scandura de prun iti asigura necesarul de lemn pentru cativa ani de zile! Tot ce mai trebuie este niste scule bune, pricepere, pasiune si... mult timp la dispozitie!
Aceasta postare a fost editata de Victorian: 30 October 2007 - 10:17 AM
Postat 31 October 2007 - 03:55 PM
DE CE NU SE POMENESC NUMELE firmelor, magazinelor, producatorilor, etc de la care se fac achizitiile?
nu ne incurcam daca tot "ne ascundem" dupa deget? nu ar fi mai usor pentru fiecare si pentru toti sa stim de unde facem (exact) achizitiile? In felul asta evitam niste preturi mai mari, poate niste servicii mai putin OK, niste produse mai proaste, samd?
in fine, era o durere personala dar nu mi se pare in regula aceasta...regula :rolleyes: Si va rog, sa nu-mi zice-ti nimic de regulamentul forumului...
sper ca n-am fost off-topic si n-am poluat prea mult threadul
numa' bine
Postat 31 October 2007 - 05:36 PM
Postat 01 November 2007 - 07:52 PM
IIIIIIIIIII
EEEEEEE
RRRRRRR
RRRRRRR
AAAAAAA
.............
RRRRRRR
OOOOOO
Deja ma enerveaza chestia....
Hai ca ne-am deviat de la subiect.
Sa ne intoarcem la Vasa care e o nava superba, si sa vedem cum se naste....
Aceasta postare a fost editata de Gyula: 01 November 2007 - 11:14 PM
The pessimist complains about the wind, the optimist expects it to change, and the realist adjusts the sails
Postat 04 November 2007 - 11:21 AM
Avantajul evident al navei este faptul ca dintre toate, este singura 100% documentata, fiindca exista in totalitate. Pe de alta parte, acest fapt induce si dificultatea modelului, fiindca nu-ti poti permite sa "inventezi" ceva, ci trebuie sa te documentezi pentru fiecare coltisor, cu privire la felul cum arata nava reala. Ceva mai dificil pentru un modelist din Romania, care nu isi poate permite cate un drum sa vada modelul real de fiecare data cand are o nelamurire...
Astept cu mare interes momentul in care te vei apuca de sculpturi! Spor la treaba!
Postat 04 November 2007 - 04:52 PM
In legatura cu sculpturile nu-mi fac griji-experienta isi va spune cuvantul.
Postat 04 November 2007 - 05:03 PM
Nu cer sfaturi nimanui.Vreau doar sa fie un topic in care omul sa urmareasca fazele constructiei si sa aibe de unde "fura"o idee.
Si multa rabdare va rog!
Multumesc si spor la treaba.
Postat 09 November 2007 - 12:08 AM
Am inceput "umplerea" corpului navei folosind lemn de tei pentru ca este mai usor de lucrat.Fac asta pentru un mai bun control asupra formelor corpului si pentru o rezistenta mai buna in timp a modelului.