Modelism - RHC Forum: remorcher cu zbaturi "Hercules" DDSG - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

remorcher cu zbaturi "Hercules" DDSG remorcher de pe dunarea de jos

#31 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1081
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 19 October 2007 - 10:19 AM

Sa nu uiti sa-i pui si spinnere la zbaturi si sa le luminezi cu neoane verzi din spate :o
0

#32 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 03-July 07

Postat 20 October 2007 - 07:36 PM

nu stiu daca mai este cineva ...dintre cei care mi-au promis niste poze remorcherele cu zbaturi care mai sunt "in viata"...prin porturile noastre....dar ma tot uit la forumul asta poate poate....mai citeste careva acest subiect
0

#33 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2007 - 11:45 AM

am intrat la apa...la propriu....in sensul ca dupa ce am terminat de montata staia RC am facut o proba cu ea montata pe vapor...si surpise...acumulatorii R6, 4 la numar sunt prea grei...si imi traga vaporul la fund.....asa ca acum am de ales in a renunta la o parte din statie, carma telecomandata, si totodata sa renunt la 2 acumulatori...sau sa schimb motoarasele elctrice, cu altele care sa mearga la acumulatori R3, cred!!!!!...bateriile de telecomanda a televizorului.

O sa pun si poze sa-mi dati un sfat...a mai patit careva asa ceva?
0

#34 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2007 - 11:57 AM

Naspa moment. N-am patit asa ceva, dar uite ce ar trebui sa faci: schimba cu un motor cat mai mic, care sa se multumeasca cu 2-4 baterii. Servourile si receptorul trebuie sa fie din cele mici si usoare.

Pune niste poze cu bateriile si motorizarea actuala, servouri etc. ca altfel nu-si poate da nimeni seama ce incurcatura ai tu acolo si cum se poate rezolva.

Aceasta postare a fost editata de Kaboom: 28 October 2007 - 07:35 PM

0

#35 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 04:47 PM

au venit si pozele...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1193582860.jpg

0

#36 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 04:49 PM

alta cu statia RC

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1193582949.jpg

0

#37 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 04:50 PM

inca una

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1193583047.jpg

0

#38 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 04:58 PM

si o poza cu locasul acumulatorilor care este mai sus decat puntea...problema a fost rezolvata, chestia e ca asa "incarcat" vaporul intra la apa. dupa cum stiti remorcherul acesta are pescajul mic si bordul de asemenea...

oare in loc de acumulatori de 1,5 V AA, pot folosi acumulatori tot de 1,5V dar AAA (ca cei de la telecomanda de televizor)

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 28 October 2007 - 04:59 PM

0

#39 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 05:00 PM

...am uitat poza

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1193583608.jpg

0

#40 Useril este offline   anton_beton93 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 28-August 07

Postat 28 October 2007 - 05:07 PM

da poti folosi pt ca ce ai tu acolo mai mult de 200 mAh nu cred ca consuma iar acumulatorii au o capacitate de 700 mA minim
cine sapa groapa altuia departe ajunge!
0

#41 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 07:38 PM

Incearca cu baterii mai mici si chiar mai putine. Pentru cat e modelul tau, cele R6 sunt prea grele.
0

#42 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 28 October 2007 - 07:49 PM

sau poti folosii baterii lipo care sunt mult mai mici si mai usoare, cele de 2 celule de 800mA sunt un pic mai mari decit o cutie de chibrituri
tel.0745026562
0

#43 Useril este offline   anton_beton93 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2007 - 09:47 PM

ma refeream ca poate sa foloseasca baterii R3 ;)
0

#44 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 28 October 2007 - 11:11 PM

frumos lucrat pana acum.
ce sa zic problema cu plutirea ...hmm, incearca sa faci partea in "v" de sub coca din polistiren dar ceva mai dens(rosu sau verde, are granulele mult mai mici). banuiesc ca tu ai facut partea respectiva tot cu rasina si chit auto.
tot din polistiren poti sa faci niste adaosuri sa le atasezi de suporturile de la zbaturi(dedesubt), practic mai faci suportii inca o data din depron (ca sa nu iasa foarte gros) si astfel mai maresti flotabilitatea.
iar la acumulatori faci cum a zis si zue, adica folosesti li-po, poti incerca si cu acumulatorii de la un telefon mobil , dar sa fie li-po sai li-ion.
referitor la statie, daca iti cumperi una proportionala vei avea surpriza sa constati ca receptorul de la ea e mult mai mic si mai usor decat cel pe care il ai in momentul de fata.
spor la treaba si mai asteptam poze.
bafta
0

#45 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2007 - 09:47 AM

as fi vrut sa iau staie profesionala nu sa dezmembrez masina telecomanada a copilului, dar preturile pentru toata statia plus servoul, apoi mtorasul pentru zbaturi intrec disponibilitatile banesti pe care le-am rezervat modelului...sa modific partea in "V" e mai greu ca partea aia e formata dintr-o traversa din lemn, lunga cat toata nava de care sunt lipite placile de carton...peste care am dat cu rasina auto si apoi cu chit auto...iar intre puntea de sus si chila navei se afla un spatiu gol.

Dar dupa cum ati spus si voi acumulatorii R3 AA...4 la numar au in jur de 200 de grame...si loc aveau doar in partea din fata...care are pescajul mai mic...pentru ca remorcherele astea aveau un profil negativ in fata si in spate, de ce nu stiu, dar imi pace mult de tot chestia asta si nu as vrea sa renunt la ea...

Asadar voi incerca sa montez odata cu 4 acumulatori AAA si daca tot intra mai mult in apa voi incerca cu acumulatori de telefon mobil litiu-ion.

Cum arata acumulatorii LIPO

mULTUMESC MULT DE SFATURI ....CREDEAM CA MI S-AU INECAT CORABIILE...
0

#46 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2007 - 10:02 AM

pentru ca nu ma prea pricep la tensiuni as vrea sa va intreb unele chestii:

- eu am legat 4 acc. R6 AA de cate 1,5 V fiecare, asa erau la masinuta telecomandata, asa i-am pus si eu, si dupa cum se vede in poza, sunt legati in serie, adica la iesire am 6 V, habar nu am cati amperi.

- daca cumpar acc. R3 AAA acestia au tot 1,5 V fiecare deci la iesire tot 6 V, dar nu stiu din nou cati amperi, dar greutatea e mai mica

- bateriile de tel. mobil sunt super usoare ...dar au numai 3,7 V si 600 de amperi...

- acc. lipo nu stiu cum e..

Acum mie imi trebuie volti, banui, ca intensitatea dupa cum am vazut e buna la 600 amp....??????????? sau merge sa pun si acc. de tel. mobil...oricum o sa incerc
0

#47 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 20-August 06

Postat 29 October 2007 - 03:44 PM

claudiu_ne, la 29 Oct 2007, 10:02, a spus:

pentru ca nu ma prea pricep la tensiuni as vrea sa va intreb unele chestii:

- eu am legat 4 acc. R6 AA de cate 1,5 V fiecare, asa erau la masinuta telecomandata, asa i-am pus si eu, si dupa cum se vede in poza, sunt legati in serie, adica la iesire am 6 V, habar nu am cati amperi.

- daca cumpar acc. R3 AAA acestia au tot 1,5 V fiecare deci la iesire tot 6 V, dar nu stiu din nou cati amperi, dar greutatea e mai mica

- bateriile de tel. mobil sunt super usoare ...dar au numai 3,7 V si 600 de amperi...

- acc. lipo nu stiu cum e..

Acum mie imi trebuie volti, banui, ca intensitatea dupa cum am vazut e buna la 600 amp....??????????? sau merge sa pun si acc. de tel. mobil...oricum o sa incerc

la inserierea acumulatorilor se insumeaza tensiunea iar amperajul este acelasi (ex 5 cel 1,2V= 6V, aceleasi celule iti da amperajul pe care il are o celula)
bateriile de telefoane mobile sun LI-ion sau LI-polimer
sfatul meu e sa cauti acumulatori R3 de cat mai multi mA pe ele ( cele pt aparate foto) si sa fie Ni-Mh asa o sa ai o descarcare mult mai buna pe ele

Toata lumea sa traiasca! Numai noi sa nu murim!!!
super fun

0

#48 Useril este offline   Victorian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 07-October 07

Postat 29 October 2007 - 03:58 PM

Claudiu,

Hai sa ne intelegem putin cu privire la lectia asta de fizica!!

Deci bateria are o anumita tensiune, care se masoara in volti. Ea furnizeaza curent unui consumator, care are o anumita rezistenta interna, masurata in ohmi, rezultand un curent electric de o anumita intensitate, masurata in amperi sau, in cazul tau, mai degraba in miliamperi. Intensitatea curentului, in amperi, este egala cu tensiunea in volti, impartita la rezistenta consumatorului, in ohmi. Pe langa asta insa, o baterie, in functie de tipul ei, este capabila si de o anumita intensitate maxima. si aceasta intensitate o poate "sustine" doar un anumit interval de timp; dincolo de acesti parametri pur si simplu nu mai reuseste sa faca fata cerintelor.

Acuma, ce spui tu acolo cu o intensitate de 600 de amperi este in mod evident gresit. Astea sunt intensitati care nu apar nici macar la motoare mari de submarine sau de locomotive electrice! Gandeste-te ca o intreaga casa este protejata printr-o siguranta de 25A, iar daca din cauza unui scurtcircuit intensitatea curentului depaseste aceasta valoare, siguranta se arde ca sa protejeze restul circuitului!

Cred ca in cazul tau este vorba mai degraba despre 600 de miliamperi (mA).

Zue ti-a spus clar ca la ce ai acolo probabil ca nu depasesti un consum de 200 mA/h (adica 200 de miliamperi pe ora, si eu cred ca are dreptate) iar acumulatorii de care spune pot sa suporte 800 mA/h adica de 4 ori mai mult decat ai tu nevoie. Cei de telefon mobil pot sa furnizeze un curent maxim de 600 mA/h, deci de 3 ori mai mult decat iti trebuie tie.

Insa incearca sa obtii exact tensiunea de alimentare de 6 volti, nu mai mult. Pentru motor in principiu n-ar fi o problema sa il pui la tensiune un pic mai mare (7.4 volti in loc de 6 volti inseamna o supravoltare de 123%), insa montajul electronic este sensibil si ar putea sa nu mai functioneze la tensiune de alimentare mai mare, ba chiar in extremis ai putea sa "traznesti" niste condensatoare electrolitice, daca au fost alese "la limita" din motive de dimensiuni!
0

#49 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2007 - 05:02 PM

in primul rand mi-au scapat miliamperii.....e bine ce ai zis victorian...600 miliamperi...dar pica atunci varianta cu acc. de pe tel. mobil ...mai bine iau R3 AAA...chestia e sa aibe max. tensiune 6 V si intensitate minim 200 miliamperi
0

#50 Useril este offline   Anonim 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 25-March 04

Postat 29 October 2007 - 09:19 PM

Din ce am vazut in poze, pe linga faza cu greutatea, mai e si distributia greutatilor pe model. De ce nu incerci sa le distribui mai uniform (facund niste teste cit de cit ) asfel incit sa vezi cum stai. Pe de alta parte...cred ca motorasul care il vei pune , nu are nevoie de prea mari turatii (avind in vedere ca modelul e cu zbaturi) si deci...
Eventual potzi pune un motor mai mic , (greutate mai putzina) , iar la capitolul greutati mai vezi unde potzi umbla asfel incit sa mai cistigi ceva
Oricum, la modelul ala, cu accu sau chiar baterii alcaline R3 inseriate, cred ca potzi sa te descurci.
Varianta cu accu de mobil e aiurea fiind mult prea scumpi fatza de niste R3 ordinare. (apropo, varianta cu Durracell ar trebui avuta in vedere , dat fiind faptul ca bateriile durracell au curent destul de mare (mult ) Bafta si asteptam in continuare un model gata. eventual o poza cu el navigind
0

#51 Useril este offline   Victorian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2007 - 10:19 PM

Sunt de la randul meu de acord cu Anonim, distributia greutatilor pe model e "ciudata", va trebui sa te gandesti mai bine!

Mai trebuie sa te gandesti si la faptul ca nava e propulsata cu zbaturi, deci motorul nu are ce sa caute la pupa, ci trebuie sa fie in centru, sa actioneze zbaturile. Si probabil ca turatia lui este prea mare, iti va trebui o demultiplicare cu "melc" care sa-ti dea o turatie mica pentru zbaturi.

Si mai trebuie sa pui in calcul greutatea suplimentara a suprastructurii, etc, tot ce mai vrei sa pui pe el.

De asemenea, ii dau dreptate lui Anonim, bateriile de telefon mobil costa ca naiba, mai simplu e daca pui niste baterii AAA Duracell, sunt mai puternice decat niste baterii obisnuite, ar trebui sa mearga la fel de bine ca si cu niste plesnitori de baterii obisnuite AA.
0

#52 Useril este offline   anton_beton93 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2007 - 11:31 PM

masoara ce curent ia statia aia si daca nu ia mai mult de 500 mah ii poti folosi cu incredere;)
0

#53 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2007 - 08:47 AM

distributia greutatilor este ok...de ce zic asta...motoarsul acela mic ce se afla la pupa este pentru carma...am o cremaliera pe care merge motorasul si care imi misca carma...iar ce se vede in mijloc (cutia neagra) este motorul zbaturilor cu reductoarele...este capsat bine...de aceea nu se vede motorul ...

o sa incerc sa fac un film...

am incercat cu acc. de mobil. faza e ca aveam pe acasa unul de nokia, si merge de rupe, ar trebui sa nu-l pun prea mult la incarcat. plus ca e si usor...li-io...
0

#54 Useril este offline   Victorian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2007 - 10:00 PM

Nu are importanta cat de mult il incarci, daca tensiunea de iesire este corecta nu se intampla nimic. Curentul este oricum limitat de rezistenta interna a consumatorilor. Daca elementele sunt echilibrate in felul asta cu bateria de mobil si modelul sta drept pe apa, ar trebui sa fie totul ok.

Daca nu te descurci cu greutatea totala inclusiv suprastructura, cosuri, catarge, cabine etc (depaseste volumul de apa dislocuit conform legii lui Arhimede) atunci va trebui sau sa mai renunti la ceva elemente, scotandu-le cu totul sau folosind ceva mai mic si mai usor. Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Victorian: 30 October 2007 - 10:02 PM

0

#55 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2007 - 11:49 PM

iaca am mai terminat de mesterit un zbat...ca ma tot bate cineva la cap sa fac zbaturile...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1194385785.jpg

0

#56 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2007 - 11:50 PM

Nu gasesc lupa sa ma uit la el. N-ai o poza de aproape?
0

#57 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2007 - 11:50 PM

si o laterala

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1194385853.jpg

0

#58 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2007 - 05:59 PM

poze marite

precizez ca e primul meu zbat construit, al doilea sper sa iasa mai bine.

asta in cazul in care criticile sunt accerbe :rolleyes:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-32-1194623995.jpg

0

#59 Useril este offline   claudiu_ne 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2007 - 06:03 PM

alta