Modelism - RHC Forum: Despre Federatie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Despre Federatie probleme&probleme

#31 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 September 2007 - 10:09 AM

Eu zic sa nu va mai certati, faptul a fost consumat, si deja subiectul a fost transformat in circ.
Cine a participat la F3A stie ce a fost acolo, cine a vrut sa fie spectator a fost si a aflat, cine va cunoaste stie care dintre voi are dreptate si cine nu stie nimic tot nu intelege nimic din subiect.
Toata lumea are partial dreptate si cam stim si noi asta. Posibil sa mai aflam si altele, care oricum nu se scriu pe forum. Nu vad pe cine mai intereseaza acum. Schimbari pentru concursul de anul asta, care tocmai a trecut, nu cred ca se mai pot face.
Ce e de stabilit si discutat se face la sedinta tehnica, descalificarea pe motiv de neconcordanta cu regulamentul trebuia facuta dupa incasarea taxei de participare, dupa inscriere dar inaintea inceperii probei de zbor. Motivele nu au aparut in timpul zborului, au fost de la inceput si s-a stiut de ele inca de la inceput. Nu cred ca a fost depusa contestatie in timpul concursului, cantarirea trebuie facuta oricum inainte, si contestatiile se rezolva parca dupa concurs, nu in timpul lui. Sunt prea multe cusute cu ata alba si prea putini interesati.
Mai bine vedeti ce e de facut pentru la anul, sa nu mai apara probleme de genul asta.
E destul timp pana la anul, sunteti prin comisii pe la federatie, discutati clar si cu cei din tara sa nu spuna ca n-au stiut. Ce e de contestat se poate contesta regulamentar, dar trebuia facut acolo. Aici si acum e cam tarziu. Tot acolo se rezolva contestatia si ramaneau de discutat pe forum poate doar cauzele si solutiile pentru ca in viitor sa fie totul OK, (daca mai era cazul).
Parerea mea e sa revenim la subiect, concluzia generala e ca nu a placut nimanui (sper!) ce a fost acolo. Ce e de facut sa fie mai bine? Daca puteti stabili aici e OK, daca nu, e un subiect mort din start, ca multe altele.
Parerea mea...
In rest, frumoase pozele, frumoasa vremea, pacat de atmosfera incordata de acolo si felicitari pentru efortul de a face treaba buna la concurs.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#32 Useril este offline   Aircobra 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 28 September 2007 - 10:53 AM

Salut!
Nu am fost prezent la Nationalul de F3A sa vad cum s-a desfasurat, asa ca nici nu pot avea o parere personala ( sunt sigur ca as avea deaface cu una din "tabere")incerc sa trag concluzii din ceea ce se discuta pe forum RHC.In schimb mai la indemana mi-a fost o navigare pe Internet.
Am cautat si am gasit site-ul FRMd.
Prima impresie?
Sarac in continut.
Nu exista decat o pagina principala cu competitii europene/internationale.
O bucata albastra pe partea stanga a paginii care parca "cere" ceva.Niste link-uri spre subpagini?
.
Subpagini care poate ar trebui sa contina .... si detalii despre evenimentele interne.
.
Regulamentele FRMd de concurs National ( auto,navo,aero )poate tot aici ar trebui sa stea ; nu pe un forum sau pe pagina vreunui "sponzor".
.
Fotografii de la evenimentele interne de sub egida FRMd( cred ca ar fi destui ca Dl Profesor sa "doneze" poze de calitate ).
.
Probabil federatia PLATESTE pentru site si intretinerea lui.
Nu cred ca ar fi un efort in plus daca s-ar mai completa cu unele lucruri utile modelistilor ,participanti sau nu la evenimentele organizate sub egida FRMd.
.
Ceea ce am mentionat NU ESTE UN SFAT,O CERERE,sau O CRITICA este O CONSTATARE.
Incercati sa cautati cu Google, site-urile altor federatii de modelism din Europa,America sau Africa.
Eu am cautat.
Stima.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-23-1190969581.jpg

Aircobra
---------
Futaba 40MHz canal 53
Graupner 35MHz canal 76
0

#33 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 28 September 2007 - 07:40 PM

of!
nenea aircobra, ai putina rabdare si-ncearca sa parcurgi subiectul despre federatie si problemele ei, scris aici pe forum; dupa aia, incearca sa vezi cam tot ce s-a scris despre ea in subiectele tangente; poate ca dupa aia ai sa fii de acord ca-n postul de mai sus ai EXCLUSIV asteptari nefondate.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#34 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 September 2007 - 08:54 PM

Acum chiar ca ma bag ca musca-n lapte (sau in alt loc). Daca o luam asa, ar trebui facut un alt subiect, sau redeschis unul vechi despre federatie.
Si sa scrie acolo cine stie si cine-i interesat. Faptul ca internetul nu este apreciat inca la justa lui valoare in unele institutii, nu e problema mea.
Din cate stiu nici toate cluburile nu au acces la internet direct, sau ca sa fiu mai explicit, legatura intre federatie si cluburi nu se face prin intermediul internetului (mare pacat ca deseori e asa!). Sunt anual cateva sedinte, se trimit calendarele competitionale, se mai discuta probleme, o parte din ele se mai si rezolva. Nu in toate cluburile afiliate FRMD presedintii sunt butonari ca noi, nu toti au timp sau posibilitatea sa intre pe net.
Nu stiu daca sunt alocate fonduri pentru partea de internet (si sincer nici nu ma intereseaqza, dar parca n-ar fi rau sa se ocupe cineva de problema). Chiar daca se plateste accesul, nu toti au in schema un om care sa se ocupe de pagina de net. Gratis n-o face nimeni, sau o face o singura data. Gasesti usor pe cineva sa-ti faca o pagina de net simpla, dar nu gasesti pe nimeni dispus sa o actualizeze in ritmul in care ar trebui. Nu e numai cazul FRMD. Nu se actualizeaza pagini nici in institutii care au oameni platiti pentru asa ceva.

Nu cunosc multe detalii dar inca mergem pe structura piramidala. Eu ca sportiv imi rezolv problemele cu presedintele de club si in caz exceptional ajung la federatie. Presedintele de club (sectie sau ce o mai fi) are datoria/obligatia sa tina legatura cu federatia. Asa ca doar cativa oameni sunt direct interesati (daca ar fi sa o luam simplist) de federatie. Restul e munca patriotica.
@Aircobra, n-o lua ca rautate, faptul ca ai fi gasit ORICE pe pagina de net a federatiei era la fel de important ca si cand te-ai fi uitat pe pagina mea de net si n-ai fi gasit nimic. Dormeai mai linistit noaptea cu pricina si cam atat. Sau fugeai repede sa te inscrii la un club? Cine stie? Afli ce doresti de la clubul la care esti inscris.
Scriai spre sfarsitul mesajului tau ca e: "O CONSTATARE". Daca te-as cunoaste as scrie: "nu tataie, ESTE UN SFAT, O CERERE, SI O CRITICA."
Dar cum nu te cunosc considera ca renunt la "nu tataie"! In rest ramane ce-i scris. Trebuie si merita facuta o pagina buna pentru orice institutie care se respecta. Ba mai mult, trebuie si actualizata. E vorba de transparenta, de comunicare, de reclama, in final e vorba de o munca pentru dezvoltarea activitatii. Dar vorba cuiva, s-o faca cine-i platit s-o faca!
Fara aluzie la nimic concret, sper ca in viitor sa se inteleaga faptul ca o pagina bine facuta valoreaza mai mult decat 2-3 oameni care raspund la telefon, scriu scrisori, trimit fax-uri...
Scuze ca divagam in subiectul cu F3A! N-are nici o legatura. Sper sa ramana discutia initiala, restul e apa de ploaie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 September 2007 - 08:58 PM

0

#35 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2007 - 09:33 PM

cam de-asta, atunci cind am deschis subiectul de fata, l-am pus, initial, la generalitati;
cit despre pagina/NEpagina federala de net, NU, in mod CLAR, NU din motive tehnice nu e ceea ce ar trebui: pur si simplu nu are CINE sa dea o forma inteligibila/pertinenta/consecventa/rationala vreunei expresii federale; a crede ca altele ar fi motivele, inseamna a accepta sa ne furam singurei caciulitele, pe mai departe, inseamna ca anii in care "coana" federatia si-a batut joc, de banii pilotilor si de tot ce inseamna rezonabil in rc contest, au trecut pe linga noi fara sa intelegem nimic: nu credem in abilitatea actualului context federal de a manageria in mod echitabil competitii rc; partea proasta e ca se perpetueaza aceasta stare de lucruri; exista, ici-colo, usoare tendinte momentane de redresare, generate EXCLUSIV de unele incercari private de "hei-rup" si ajutor: bineinteles ca n-are nici macar CINE sa receptioneze si sa dea o valoare de utilizare macar CORECTA acestor impulsuri disparate, si de aici rezulta derapaje crunte in momentele competitionale de gen.
partea EXTREM de proasta e ca se pare ca acesta este trendul cotidian prin mai toate federatiile autohtone ce gestioneaza diverse sporturi cu conotatii mai mult sau mai putin tehnice/mecanice: daca tragem putin cu ochiul, de exemplu, la ce se intimpla zilele astea prin CRR, gestionat de FRAS, si remarcam retragerea-protest a notoriului titi aur, campion en-titre, n-ar fi greu sa tragem/ducem niste paralele...
totusi, la anvergura materiala, logistica si financiara a competitiilor rc ale noastre, parca strachinile in care bangane/trancane frmd sint exagerat/nejustificat de zgomotoase si mari: daca la FRAS sint destul de usor de presupus/intuit/fundamentat(!!!) unele interese/motive cu o rezonabila dimensiune financiara, acilea, la frmd, nu cred ca e cazul; circurile competitonale, chiar daca seamana putin ca expresie cu altele din celelate ograzi federale, nu vad cum ar putea avea ca ratiune/justificare/cauza interese financiare directe: mai degraba raminem la ideea ca pur si simplu n-are CINE; si-atunci, daca n-are CINE, DE CE sa?...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 28 September 2007 - 09:35 PM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#36 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 September 2007 - 10:29 PM

Aici e problema, cu CINE. Si problema asta ramane si dupa ce continuam cu "si-atunci, daca n-are CINE, DE CE sa?... "

Presupunem ca AR FI SA...
E OK, toata lumea s-a saturat ca nu e mai bine.
Dupa aceea, CINE... ? Ai raspuns? Stii pe cineva care ar putea continua mai bine? Ca eu nu stiu. Stii CINE ar face treaba mai buna in conditiile astea? Ca sincer, nu cunosc pe nimeni dispus...
Si daca e asa, DE CE SA...? E mai bine fara? E drept ca mult mai rau nu poate fi, dar garanteaza cineva ca-i mai bine DACA...?

Vrem sa facem rachete dar n-avem cu CINE, pana la urma vrem sa facem multe dar n-avem cu CINE. Fiecare face pentru el ce poate. Si cam atat.
Ca o parnateza, vrem sa angajam in scoala asistenti mai buni, dar n-avem pe CINE. Poate ati vazut la stiri salariul unui asistent cu vechime de 20 ani, de aproape 1500 ron. Ar fi acceptabil. Dar nu exista asistenti cu 20 ani vechime. Sporadic, exista unele cadre didactice retrogradate la functia de asistent. Ceilalti asistenti au abia cativa ani vechime. Si salariul nu-i tot ala afisat pe TV. S-a rupt filmul, ca nu vor apuca niciodata cu actualele salarii grade didactice mai mari, ca nu vor sta sa faca treaba de calitate pe banii actuali. Si problema revine la CINE...? Aproape in orice domeniu, nu numai aici. Nu e vine lor, e a noastra ca acceptam.
0

#37 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2007 - 07:23 AM

DA. cu o entitate PRIVATA, care sa respecte banii privati, si care sa poata fi CONTROLATA, pe baza unor reguli clare, bine articulate si aplicate pe fenomenul rc; daca ne uitam un pic mai indeaproape la diversele reuniuni rc, altele decit cele federale, care au inceput sa se organizeze pe ici-colo, vom intelege ca premise pentru acest lucru sint; cum? nu e foarte complicat; important e sa distingem mai atent unde, cine si cum.
sint deja notorii citeva reuniuni rc de la auto si aero, private, care au avut, ca anvergura si calitate, o expresie mult, mult peste malitioasele si pretentioasele "c.n."-uri de acelasi gen. din pacate, pe alocuri, entitati care au inceput bine, s-au apucat apoi sa transceada un pic catre contextul federal, si, evident, lucrurile au derapat urit(istoria recenta iar ne-a dat dreptate): daca s-ar fi mentinut consecvent SEPARAT de circul federal, poate ca azi lucrurile ar fi fost ceva mai bine conturate.
ce e de facut? sustinerea, in primul rind prin participare, a reuniunilor si expresiilor rc strict private si SEPARATE, independente de federatie: ATENTIE!: si aici trebuie foarte bine evaluate aceste materializari rc, este de evitat CLAR situatiile care denota inconsecventa fata de demersul de initial de fundamentare, ca acolo unde lucrurile nu-s clare, se ajunge invariabil la pinze de paianjen peste materiale...
ca un exemplu elocvent, putem privi catre HF-ul lui lucian: niciodata nu cred ca va putea sa organizeze/gestioneze federatia, in actuala configurare, o expresie rc atit de reusita.
ar trebui sustinute puternic astfel de reuniuni rc, pentru ca "madam' " federatia sa inteleaga odata pentru totdeauna ca se poate face rc mult mai bine fara ea, faptul ca are inca pirghiile de management in rc-ul competitional de la noi se datoreaza EXCLUSIV unui cadru legislativ de rahat, care, impardonabil si impertinent, confera acestei federatii false calitati si abilitati.
ceea ce este regretabil insa este ca unii nu pot distinge deloc anumite nuante ale lucrurilor, si se ajunge uneori la conflicte interpersonale intr-un context a carui fundamentare ar trebui sa fie de fapt comunicare corecta si relaxata, pe fondul unor activitati sociale cu reale si evidente valente/calitati ue.
bafta si minuni!man

0

#38 Useril este offline   Aircobra 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 29 September 2007 - 11:01 AM

Salut Bitex!
-Ai perfecta dreptate!
-Pagina de net a Federatiei E super!
-Sedintele se fac intr-un cerc restrans, iar 90% dintre modelisti ( fara club, sefi de club si legitimatii )afla noutati rasfoind forumurile, si subiectele incitante de acolo.
-Poate de aceea SE inghesuie sa se legitimeze si sa participe la concursuri OFICIALE
-Internetul e ceva ce VA aparea in casele modelistilor peste vreo 40 de ani cand va fi Bitex( n-am gasit alt exemplu ,scuze! ) "tataie".
-Actualizarea unei pagini,se face DUPA ce e INCEPUTA, deci trebuie intai "conturata" cat de cat..
-E mai A-normal sa afli date OFICIALE ,despre concursuri OFICIALE de pe site-ul Federatiei,decat de pe forumuri, cu subiecte ce incep "domestic" si devin atacuri la persoana.
-NU sunt atatia pusti manati de noutatile informatice, care sunt capabili sa manipuleze un site GRATIS, personal stiu vreo cativa care au vrut sa-mi faca site GRATIS.
-Pai divagam de la subiect, NU are nici o legatura MODUL in care se face COMUNICAREA modelist-modelist si modelist-federatie, cu concursul de F3A.
-NU am putut face comparatie intre un site de federatie Sud-African si cel Romanesc.
-Cel Sud African e urat, si NU reprezinta Federatia
-
http://www.samaa.org.za/
-
Si din nou AI dreptate, nu a fost o constatare, a fost cum zici :"Scriai spre sfarsitul mesajului tau ca e: "O CONSTATARE". Daca te-as cunoaste as scrie: "nu tataie, ESTE UN SFAT, O CERERE, SI O CRITICA."
Stima.
Aircobra
---------
Futaba 40MHz canal 53
Graupner 35MHz canal 76
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi