b75danny, la 16 March 2015 - 03:24 PM, a spus:
N-ai inteles nimic.
Pune o greutate echivalenta cu sonarul exact in spatele navomodelului in interior si scoate sonarul.
Concluzia o vei putea trage singur.
Se pare ca tu nu ai inteles. Nu am nevoie de nicio greutate in spate in locul sondei, am facut deja proba cu sonda
scoasa si nu e nevoie de nicio greutate echivalenta cu sonda, barca merge foarte bine fara sonda. Stiu ca barcile
pe care le faci tu au un plus de stabilitate cand montezi sonda in spate, diferenta este ca tu folosesti o sonda mult
mai mica decat ceea ce folosesc eu, e cu totul altceva. Sonda de sonar pe care o folosesc eu este o sonda Garmin
Intelliducer, folosita la barci de pescuit de dimensiuni normale, nu navomodele.
Pot doar sa inlocuiesc sonda cu o greutate echivalenta in spate in interiorul barcii doar ca sa iti demonstrez ca barca
nu va mai topai, eu cel putin asa presupun ca se va intampla. Si asta pot sa o fac usor, scot sonda si pun 400 de grame
de plumb in spate. Si o sa fac si aceasta proba, sa nu zici ca nu am facut-o.
Sonda nu atenueaza topaitul barcii, cum se intampla la tine, la mine sonda produce topaitul. Ceea ce functioneaza la
tine nu e obligatoriu sa functioneze la mine tinand cont de marimea si tipul sondei pe care o folosesc eu. Pozitia si
marimea suprafetei sondei pe care o folosesc eu nu se compara cu ceea ce folosesti tu, e cu totul altceva. Si nu
greutatea e problema, greutatea se poate compensa prin echilibrarea barcii si mutarea centrului de greutate intr-o
pozitie convenabila. Problema este jetul de apa care se loveste de sonda. Ramane sa vedem cine are dreptate.
Aceasta postare a fost editata de kirucd: 17 March 2015 - 12:03 AM