Modelism - RHC Forum: planuri barca pentru nadit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

planuri barca pentru nadit

#1291 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3539
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 27 March 2012 - 06:13 AM

korleone, la 26 March 2012 - 10:08 PM, a spus:

Asta e barcuta pentru plantat? ca nu inteleg,e cum poti sa plantezi cu asa ceva...ea e frumoasa,dar cred ca are alta destinatie...parerea mea,sa nu ma intelegeti gresit.

Cum sa intelegem gresit?! nu e ,nu este de plantat si pe deasupra mi s-a tocit si discul la proxon taind vo 200ml de sipci,incercind sa fac si eu ,aia cum ii zice?partea submersa care are asa o forma ciudata ,nici macar nu este rotunda.Dar sigur te pricepi la salupe de plantat,mie mi-a placut aia MARGARETA ,ce zici?are si nume misto.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#1292 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 27 March 2012 - 07:31 AM

vasia, la 27 March 2012 - 04:58 AM, a spus:

bre la orele astea sa te gandesti la barci?

spor

Nope... ma gandesc la don korleone...
http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#1293 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 March 2012 - 09:22 AM

...adistule, gelcoatul nu este vopsea, este un agent de camuflare si etansare a porilor pe care ii face fibra de sticla in procesul de laminare, rezistenta lui emana din faptul ca adera la fibra proaspat aplicata in stratul primar ; folosit la exterior pe post de vopsea rezistenta lui este egala cu a oricarui tip de vopsea si va lua luciul suportului pe care este aplicat !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#1294 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2012 - 03:17 PM

Salut nea Ipsihi...

Stiu ce este gelcoatul... aveam unul transparent... am facut rost de stiren... colorant si urma sa-l dau la pistol... in 2-3 straturi... pe considerent ca adera mai bine decat vopseaua.
Dar s-a schimbat schimbarea... si o sa fie altfel: fibra de carbon si kevlar/aramid ( vor fi 2 culori ) impregnate cu rasina epoxi transparenta...
O sa pun poze.

adistul@yahoo.com
0

#1295 Useril este offline   korleone 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-March 12

Postat 28 March 2012 - 08:02 AM

Adistul, la 26 March 2012 - 10:13 PM, a spus:

Pai... si tie iti trebuie ceva timp ca sa intelegi... vorbeste cu parintii tai si intreaba-i de ce-ti trebuie asa mult timp...
Sigur au o explicatie... similara cu ai lui sorin6969...
:yahoo:

Acum am inteles de la colegii tai ca nu este pentru plantat.Din pacate parintii mei nu mai sunt in viata,dar daca ai tai sunt,intreaba-i tu de ce nu te-au invatat sa dai un raspuns mai pertinent.
0

#1296 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2012 - 11:33 AM

korleone, la 28 March 2012 - 08:02 AM, a spus:

Acum am inteles de la colegii tai ca nu este pentru plantat.Din pacate parintii mei nu mai sunt in viata,dar daca ai tai sunt,intreaba-i tu de ce nu te-au invatat sa dai un raspuns mai pertinent.

Pai nu e de plantat... Sorin, Jan, 69, Stelica sau cum ti-oi mai zice... mai nou korleone. O folosesc pe post de ghiveci ornamental dupa ce o termin... dar sa ai mare grija daca treci pe sub balconul meu...

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 28 March 2012 - 11:33 AM

adistul@yahoo.com
0

#1297 Useril este offline   korleone 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-March 12

Postat 28 March 2012 - 01:22 PM

Adistul, la 28 March 2012 - 11:33 AM, a spus:

Pai nu e de plantat... Sorin, Jan, 69, Stelica sau cum ti-oi mai zice... mai nou korleone. O folosesc pe post de ghiveci ornamental dupa ce o termin... dar sa ai mare grija daca treci pe sub balconul meu...

Omule,e clar ca ti se inampla ceva ciudat.Cred ca acei oameni te-au suparat rau de tot si iti versi amarul pe mine.Am intrat de curiozitate pe acest site...detin o balta de pescuit undeva pe langa Bucuresti si vreau sa-ti spun ca in ultimii 4 ani de zile am avut okazia sa vad sute de barci pt plantat,nu poze sau filmulete de pe site.
Aia a fost curiozitatea mea,sa te intreb daca acel ''ghiveci'' cum ii spui tu este pt plantat.Dar se pare ca trebuie sa ajungi la un doctor,sa-ti revii...si dupa aia treci prin piata sa vezi ce ghivece frumoase sunt.
0

#1298 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 28 March 2012 - 03:29 PM

vasia, la 05 March 2012 - 02:33 PM, a spus:

Asa cum a aratat Adistul mai sus acum ceva vreme, la insistentele lui am dat terminat proiectul trimaranului postat, initial barca a fost inceputa de p-cipri acum un an dar a lui a ramas la stadiul de schelet,Acum o luna impreuna cu Adistul ne-am apucat si noi sa lucram la ea... Am facut acest proiect pentru mine care nu prea merg la pescuit si-mi doream o barca de distractie cat si pentru un pescar impatimit de navomodelism...(Adistul)
am sa pun ceva poze cu inceputul si speram sa o vedem si terminata..

@ korleone: raspunsul la intrebarea dumneavoastra este mai sus (intr-un post de la inceputul constructiei), tot ce trebuia sa faceti era sa cititi topicul.
O zi buna tuturor

Aceasta postare a fost editata de bear1: 28 March 2012 - 03:29 PM

0

#1299 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2012 - 08:30 PM

Salut.
Pai l-a citit... vroia doar sa fie putin rautacios... cum ii sta bine "incepatorului"....

adistul@yahoo.com
0

#1300 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2012 - 08:40 PM

korleone, la 28 March 2012 - 01:22 PM, a spus:

Am intrat de curiozitate pe acest site...detin o balta de pescuit undeva pe langa Bucuresti si vreau sa-ti spun ca in ultimii 4 ani de zile am avut okazia sa vad sute de barci pt plantat,nu poze sau filmulete de pe site.
Aia a fost curiozitatea mea,sa te intreb daca acel ''ghiveci'' cum ii spui tu este pt plantat.Dar se pare ca trebuie sa ajungi la un doctor,sa-ti revii...si dupa aia treci prin piata sa vezi ce ghivece frumoase sunt.

Interesant e ca folosesti gresit semnele de punctuatie... ca si Sorin6969... Jan69... etc... cat si faptul ca ai postat "agresiv" la adresa mea... tocmai in acest post... unde ramasesei "dator" cu rautatile anterioare.
Nu pot eu sa-ti verific log-urile... dar Adminul poate! Si daca ti-a dat "okazia" sa mai postezi probabil a facut-o sa vada daca te potolesti... acum... numai de tine depinde!
O "krte" de "gramatik" nu ti-ar "strik"... "k" ai lipsit de la lectia cu semnele de punctuatie!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 28 March 2012 - 08:44 PM

adistul@yahoo.com
0

#1301 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 28 March 2012 - 08:52 PM

korleone, la 28 March 2012 - 01:22 PM, a spus:

Omule,e clar ca ti se inampla ceva ciudat.Cred ca acei oameni te-au suparat rau de tot si iti versi amarul pe mine.Am intrat de curiozitate pe acest site...detin o balta de pescuit undeva pe langa Bucuresti si vreau sa-ti spun ca in ultimii 4 ani de zile am avut okazia sa vad sute de barci pt plantat,nu poze sau filmulete de pe site.

Jan, cum se numeste balta aia si unde este mai exact?

Barca este deosebita ca arhitectura, in sensul bun si cred ca va iesi ceva frumos.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 28 March 2012 - 09:08 PM

0

#1302 Useril este offline   slay3rexe 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 25-March 12

Postat 28 March 2012 - 09:30 PM

Salutare! In primul rand vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. As vrea si eu daca se poate sa imi dati planurile pentru cataramanul lui Vasia. slay3rexe@yahoo.com este mailul meu. Va multumesc!
0

#1303 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2012 - 10:14 PM

Impreuna cu un prieten care a facut cam toata "operatia"... am reusit azi sa imbrac in Kevlar partea inferioara a corpului central:
-seara fiind... doar o poza mi-a reusit:

Fisier atasat  280320121110.jpg (280.49K)
Number of downloads: 184

Vasia a fost asistentul principal... si responsabil cu "critica": mai trage de acolo... vezi ca acolo nu e drept... etc.

Eu sunt super-multumit de cum a iesit...

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 28 March 2012 - 10:16 PM

adistul@yahoo.com
0

#1304 Useril este offline   slay3rexe 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 25-March 12

Postat 28 March 2012 - 10:24 PM

WOW!! :) deci asta e super. Se poate acoperi cu kevlar? Cum??
0

#1305 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 28 March 2012 - 10:31 PM

Am facut si eu o poza...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de vasia: 28 March 2012 - 10:33 PM

0

#1306 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 29 March 2012 - 08:09 AM

asata da barcuta de nadit si nu numai pentru nadit si pentru fun
bravo baieti pentru ce ati realizat a iesit foarte bine ,tot inainte :clapping:
0

#1307 Useril este offline   gobi71 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 28-July 10
  • Interests:navomodele, caterinca, travel & living,haleala

Postat 29 March 2012 - 05:05 PM

Ce deplasament va avea modelul? Pare... maricel!
0

#1308 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2012 - 07:47 PM

Poate Vasia sa-ti raspunda... a mea se odihneste in portbagaj dupa o noua sedinta cu rasina.
Mai are 2-3 impachetari si cred ca scapa... dar abia saptamana viitoare.

Dorintele noastre sunt marete in privinta deplasamentului... vedem ce iese: am gasit niste brushless-uri noi si pana nu le punem la treaba nu stim ce iese.
Deocamdata nu putem sa ne laudam cu ele... decat dupa probe... daca mai avem cu ce sa ne laudam.

Spor!

adistul@yahoo.com
0

#1309 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2012 - 08:18 PM

hai bre... nu cred ca vom face din ambele submarine... mi-e frica sa dau un pronostic... 4,5 - 5 kg... are nevoie minim... dupa teste vom vedea... in acest moment ne este teama ca ducem lipsa de greutate... :clapping: dar este foarte posibil din "intamplare" sa ne incadram la fix...

spor
0

#1310 Useril este offline   gobi71 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 02:32 PM

Deci modelul este construit dupa ureche, si habar nu aveti ce va asteapta!... :clapping:
0

#1311 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1167
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 30 March 2012 - 02:40 PM

Adistul, la 29 March 2012 - 07:47 PM, a spus:

Dorintele noastre sunt marete in privinta deplasamentului... vedem ce iese: am gasit niste brushless-uri noi si pana nu le punem la treaba nu stim ce iese.
Deocamdata nu putem sa ne laudam cu ele... decat dupa probe... daca mai avem cu ce sa ne laudam.

Spor!

pai nu ar fi trebuit sa stiti pana acum greutatea modelului,ca apoi sa alegeti motorizarea?

Aceasta postare a fost editata de stamate: 30 March 2012 - 02:41 PM

Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#1312 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 03:33 PM

gobi71, la 30 March 2012 - 02:32 PM, a spus:

Deci modelul este construit dupa ureche, si habar nu aveti ce va asteapta!... :clapping:

stamate, la 30 March 2012 - 02:40 PM, a spus:

pai nu ar fi trebuit sa stiti pana acum greutatea modelului,ca apoi sa alegeti motorizarea?

Pai... eu cred ca voi nu v-ati facut temele... si ne-ati lasat sa ne tocim deshtele pe tastatura degeaba: ia uite ACILEA postul 1258!!!
Daca voi nu cititi... si faceti misto de noi... n-aveti de ce sa va suparati daca raspundem la fel... nu?

Adistul, la 15 March 2012 - 04:17 PM, a spus:

Si poze cu testul de flotabilitate:

DSCF7398.jpg DSCF7403.jpg DSCF7409.jpg

Acum barca are 1,5kg si pentru a intra in apa astfel incat elicea sa ia suficienta apa mai trebuie cam 4kg.... asta inseamna ca la final... inclusiv cu acumulatorii barca va avea 5,5-6kg.
Inca nu m-am hotarat asupra motorizarii perii/fara perii si nici asupra tensiunii de alimentare... dara acumulatorii vor fi Li-PO.
Voi testa 2 motoare brushed seria 755/ seria 800 cat si 4 variante brusless ( fara perii )... achizitionate via-CHINA inca din decembrie anul trecut. Testele vor fi cu Li-PO 2S-3S-4S.
Insa mai am putin de lucru pana sa ies cu ea la teste.

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 30 March 2012 - 03:37 PM

adistul@yahoo.com
0

#1313 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 06:38 PM

Se vede clar din detaliile proiectului ca este facut dupa ureche...
Din alt punct de vedere la care deplasament va referiti? sa luam ca exemplul nava goala fara incarcatura doar accesorii motor si acumulatori , greutatea volumului apei dislocuit de barca la linia de plutire si eu consider acest deplasament ca punct de referinta este de 5,32 kg, nu am adaugat aici diferenta de greutate data de aproximativ 1,5 - 2 mm de fibra de sticla, fibra de carbon kevlar si rasina, adaugati de jur-imprejurul operei vii, daca vreti va calculez si diferenta de volum data de acestea, implicit diferenta de greutate. La momentul incarcarii cuvelor deplasamentul navei se modifica cu greutatea incarcaturii , pot sa va calculez in functie de aceasta greutate cati mm va mai intra in apa de la linia de plutire, credeti ca este necesar? pot sa va calculez asieta navei cu o cuva plina si una goala, in functie de deplasament(daca tot am invatat un cuvant atunci sa-l folosim) pot sa va calculez viteza la inaintare in functie de turatie si elice (dimensiuni, pale, unghi), dar aceasta este valabila doar la luciul apei, in functie de valuri si de directia vantului totul se schimba, se schimba si daca dam lac dupa rasina chiar daca nesemnificativ ai putea-o denumi influenta rugozitatii, daca luam in calcul liniile de frecare , rezistenta la val, rezistenta aerodinamica, raportul dintre latime si pescaj, raportul dintre volum si lungime,forma cuplelor,toti acesti parametrii impreuna cu multi altii ce tin de hidraulica, hidrodinamica navei si mecanica fluidelor putem sa facem niste calcule aproape de realitate, DAR nu este suficient. Elicea este pozitionata in spatele naveai sau PUPA aceasta nu lucreaza intr-un mediu perfect, din contra este influentata de multe lucruri inclusiv de forma navei (la noi coca) in alte parti carena, ea este influentata de o curegere a filelor de apa neuniforme, aleatoare generata de inaintarea navei acest complex de curenti neuniformi se numeste siaj, iar curgera apei in zona pupa se numeste miscare de siaj, nu prea inteleg eu conceptul da proiectare dupa ureche asa ca as vrea sa urmariti liniile de apa ale carenei (cocii) si sa-mi spuneti daca forma pupa a acestei navea re vreo importanta in calculul elicei sau daca configuratia miscarii de siaj a navei are vreo importanta la calculul acesteia. Nu vreau sa ma dau interesant, dar pentru a intelege cateva chestii primare despre cum se proiecteaza o nava nu avem cum sa o discutam intr-un post ca raspuns la un comentariu rautacios.
dar daca insistati si vreti sa studiem impreuna cateva manuale despre proiectarea si constructia navelor (eu am citit din ele numai ce ma interesa si recunosc cu umilinta ca nu am aprofundat acest subiect din lipsa de timp) putem sa facem un topic nou pe acest forum, dar sigur ne vom plictisi la un moment dat, ca este nitel mai greu decat sa dam din gura...

Spor

Aceasta postare a fost editata de vasia: 30 March 2012 - 06:40 PM

0

#1314 Useril este offline   gobi71 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 09:02 PM

Deplasament maxim : capacitatea navei de a pluti cu intreaga incarcatura la bord,echipaj, combustibili si lubrifianti bla bla ... scuze ca nu am precizat care deplasament ma intereseaza. in fine. recunosc ca nu mi-am facut lectiile , adistule, topicurile de pe aici nefiind unele de foarte mare interes pentru mine. e lumea voastra!... Mi-a sarit in ochi forma de nava klingoniana si eram doar curios sa stiu cam cat plumb (pietre...) trebuie pus in ea ca sa pluteasca in conditiile impuse de destinatia ei. Vasia, ma bucur ca stii sa faci toate lucrurile alea pe care le-ai enumerat mai sus. Succesuri. P.S. daca as fi vrut sa va iau la misto as fi spus:" care este deplasamentul modelului vostru, as vrea sa calculez cat timp ii ia ca sa ajunga la viteza superluminica si sa intre in hiperspatiu". Da' n-am zis !...
0

#1315 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 10:42 PM

gobi71, la 30 March 2012 - 09:02 PM, a spus:

Deplasament maxim : capacitatea navei de a pluti cu intreaga incarcatura la bord,echipaj, combustibili si lubrifianti bla bla ... scuze ca nu am precizat care deplasament ma intereseaza. in fine. recunosc ca nu mi-am facut lectiile , adistule, topicurile de pe aici nefiind unele de foarte mare interes pentru mine. e lumea voastra!... Mi-a sarit in ochi forma de nava klingoniana si eram doar curios sa stiu cam cat plumb (pietre...) trebuie pus in ea ca sa pluteasca in conditiile impuse de destinatia ei. Vasia, ma bucur ca stii sa faci toate lucrurile alea pe care le-ai enumerat mai sus. Succesuri. P.S. daca as fi vrut sa va iau la misto as fi spus:" care este deplasamentul modelului vostru, as vrea sa calculez cat timp ii ia ca sa ajunga la viteza superluminica si sa intre in hiperspatiu". Da' n-am zis !...

Stai linistit ca nu a calculat nimeni mai mult de volumul la linia de plutire... seria 800 nu sunt motoare superluminice... trebuie sa cautam prin ceva brushless... problema e ca nu avem un computer sa calculeze saltul..

:drinks:

spor
0

#1316 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 01:02 AM

Recunosc ca eu sunt mai direct si impertinent (poate)... iar Vasia mai elevat si elocvent... dar nu am chiar atat de mult timp de pierdut... asa ca va las pe mana lui Vasia!: a studiat si are cunostinte mai vaste decat mine in acest domeniu... asa ca...

SpoR!

adistul@yahoo.com
0

#1317 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 11:43 AM

@adistul....a fost o intrebare simpla.de unde ai dedus ca te-am luat la misto?

0

#1318 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 12:37 PM

Se poate sa fi inteles noi gresit, oricum nu mi-am dat seama din ce posturi ati dedus voi ca nu stim deplasamentul navei. Nu proiectez o nava in totalitate dupa ureche, si nici nu am nevoie la nivelul asta de calcule complicate, si sincer in acest moment nu stim ce ne asteapta cu barca, eu zic ca o sa avem o surpriza placuta... daca nu se va comporta bine pe apa avem o barca frumoasa de pus in vitrina :wacko: ... nu e cazul...

hai sa va mai pun niste 2 poze facute de adistul la barca lui

SPor

Fisiere atasate

0

#1319 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 01:19 PM

arata bine. :wacko:

0

#1320 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 02:16 PM

multam,

luni venim cu fibra de carbon pe restul barcii...
0

Arata acest topic

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic