Modelism - RHC Forum: planuri barca pentru nadit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 66 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

planuri barca pentru nadit

#811 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 28 October 2009 - 09:52 PM

Ce dimensiuni are planul original (LxlxH) ? Nu prea stiu cu acad ul si vreau sa l dimensionez dupa planurile jpeg in Corel ..
Merci . :unsure:
Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#812 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 28 October 2009 - 11:59 PM

Vezi postareageorgedr72, la Oct 28 2009, 09:52 PM, a spus:

Ce dimensiuni are planul original (LxlxH) ? Nu prea stiu cu acad ul si vreau sa l dimensionez dupa planurile jpeg in Corel ..
Merci . :lol:

Vezi ca planul original are probleme de flotabilitate cu acumulator plumb.... Planul original e bun doar cu Li-Po, Ni Cd...

Eu am modificat planul in fibra de sticla ....are vreo ceva mai mult la partea de jos a modeului. :unsure:
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#813 Useril este offline   Adrian Fiul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 29-October 09

Postat 29 October 2009 - 08:24 AM

Vezi postareavasia, la Sep 13 2007, 12:05 PM, a spus:

Cupa sau sistemul de basculare

nu este realizata partea mecanica si ashtept solutii pentru ea sa completam planul

Vasia, te-am citit in noaptea trecuta vad ca ai experienta bogata in asa ceva eu sunt novice insa am sa incerc sa iti trimit un desen de mecanism viabil poate si o fotografie cu asa ceva. De mecanica ma mai pricep si pentru ca tot ai amintit pe undeva de calculul volumului dezlocuit de nava si ca poti sa te alegi cu un submarin :lol: dau mai jos un exemplu de calcul practic.
1- se stabilesc cele doua linii de plutire
minim pentru barca echiopata complet
maxim pentru barca echipata complet plus nada si plumb.
Nu explic cum se stabilesc aceste doua linii de plutire doar amintesc in treacat ca un minim prea mic face barca instabila iar un maxim prea mare mareste forta de rezistenta la inaintare. Cred ca ceea ce am spus pana acum este corect.
Se ia corpul barcii si se umple cu apa pana la nivelul maxim. Atentie la faptul ca barca nu trebuie sa intre prea mult in apa caci va fi greu de urnit.
Aceasta apa se toarna intr-o punga de plastic de genul care erau date gratis si se cantareste cu un cantar de mana. Se poate adauga un coeficient de pana la 2% pentru navele cu o carena complicata geometric. Cat va indica cantarul inmultit cu coeficientul de corectie atata veti putea avea ca si greutate in barca cu toata echiparea plus nada.
Tot asa de simplu se poate masura si forta de reactiune la inaintare, echilibrarea dinamica a navei etc.

Pentru teste preliminare recomand doar echiparea barcii cu motorul si transmisia aferenta in completarea greutatii puneti un lest (preferabil un lest care se poate distribui-apa sau nisip sau chiar bucati de fier de greutate aproximativa cu ce componente doriti sa echipati modelul ) si trimiteti curentul printr-un cablu subtire de pe mal. Incercati sa aflati curentul maxim consumat si astfel veti rezolva si problema spinoas a dinamicii barcii, stabilitatea ei, cat si determinarea unei baterii optime pentru modelul Dvs. si NU IN ULTIMUL RAND alegerea unui regulator potrivit.
vasia te astept cu un reply la ceea ce am scris eu si am sa ma pun cu burta pe carte sa nascocesc mecanismul....cu mecanica se pot face minuni !
Apropos poti sa faci un test la metoda mea? adica in AUTOCAD poti simplu sa afli volumul partii din nava care intra in apa. apoi cantaresti nava si vezi cam care ar fi diferenta intre volumul calculat de PC si masa transformata in mc.ro apa este de un kg /dmc (atentie la transformarile de U/M )
0

#814 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2009 - 08:32 AM

Vezi postareanch, la Oct 28 2009, 11:59 PM, a spus:

Vezi ca planul original are probleme de flotabilitate cu acumulator plumb.... Planul original e bun doar cu Li-Po, Ni Cd...

Eu am modificat planul in fibra de sticla ....are vreo ceva mai mult la partea de jos a modeului. :lol:

Am inteles ... Care sunt totusi dimensiunile ok pentru un acc cu Pb ?
Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#815 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2009 - 10:04 AM

Imi puteti preciza, va rog, pe unde vin asezate cele doua bucati din figura ? Merci :lol:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 29 October 2009 - 10:06 AM

0

#816 Useril este offline   mr.tim 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 29 October 2009 - 10:14 AM

Vezi postareageorgedr72, la Oct 29 2009, 10:04 AM, a spus:

Imi puteti preciza, va rog, pe unde vin asezate cele doua bucati din figura ? Merci :lol:

Cele doua bucati dupa ce sunt decupate din forex alcatuiesc o cuva de nadare!!!

Aceasta postare a fost editata de mr.tim: 29 October 2009 - 10:14 AM

0726 109 561
0

#817 Useril este offline   Nemernic 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 314
  • Inregistrat: 27-April 09

Postat 29 October 2009 - 12:06 PM

Vezi postareageorgedr72, la Oct 29 2009, 11:04 AM, a spus:

Cele doua bucati sunt defapt 6 bucati care, dupa cum a spus si mr.tim, alcatuiesc o cuva
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi

0729 618 393
0

#818 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 29 October 2009 - 02:03 PM

Vezi postareageorgedr72, la Oct 29 2009, 08:32 AM, a spus:

Am inteles ... Care sunt totusi dimensiunile ok pentru un acc cu Pb ?

Am adaugat 2,5 cm pe inaltime. In forex, cu putina atentie, banuiesc ca este destul de usor de facut modificarea. Versiunea din forex are ceva probleme cum ca balteste apa in zona cupelor. Nu e nimic grav dar pentru mine a fost suficient de deranjant incat am muncit de doua ori.

Modificarea as recomanda-o numai in cazul folosirii unui acumulator Pl-Ac 12V ..ceva gen 12V8Ah (2,75Kg) sau 12V9,5 Ah (vreo 3kile plus)

In cazul in care se merge pe ideea de 6Volti 10Ah (Ipsihi) sau orice tip de acumulatori usori (Ni-Cd, Ni-Mh, Li-Po) este ok asa cum e !

Nu luati de bun ce spun eu! era doar o atentionare.

Spor la bricolat!

Aceasta postare a fost editata de nch: 29 October 2009 - 02:05 PM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#819 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 29 October 2009 - 10:31 PM

De fapt planul original avea 1,1m lungime eu am taiat vreo 30 cm si de aceea sunt ceva probleme daca barca este mai grea. Acum intelegand ca marea majoritate foloseste acumulatori pb acid as face proiectul de la capat si as redimensiona opera vie marind-o si facand loc pentru acumulatori in cele 2 coci iar tunelul ar trebui sa fie nitel deasupra liniei de plutire, se pot face ceva modificari la proiect pentru imbunatatirea flotabilitatii sau mai degraba as merge pe un proiect nou. Marian a facut o treaba buna cu modelul lui la greutate si a rezolvat problemele cat de cat. Din pacate nu am timp sa ma ocup de un alt proiect si nu cred ca as mai face un catamaran daca tot se foloseste un singur motor. cat despre proiectul cu minisub este de discutat mai mult.

Spor

In schimb am ramas fidel la un proiect uitat....

Fisiere atasate

0

#820 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 29 October 2009 - 10:36 PM

Poate ar fi de ajuns inaltare parti din spate unde vin cupele

0

#821 Useril este offline   booghy28 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 31-October 09
  • Interests:pescuitul,<br />modelismul,<br />si un pic colectionar.

Postat 06 November 2009 - 12:07 AM

salutare la toata lumea
sunt f nou pe aici si sunt pasionat de modelism..si binenteles de pescuit :rolleyes:
am o rugaminte :rolleyes: , daca imi poate trimite si mie cineva planuri pentru o barcuta de plantat la scara 1:1, ca sa le pot scoate pe format a0?
m-as multumi si cu un plan pentru oricare navomodel.
va multumesc anticipat

catalin_el_torro@yahoo.com
0

#822 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 11:26 AM

Vezi postareanch, la Jul 11 2009, 12:57 AM, a spus:

Sfaturile care le primesti de la altii pot fi particularizate sau incomplete! asadar si prin urmare nu e bine sa le dai mai departe mai ales fara sa numesti sursa si/sau contextul in care le-ai primit!
De exemplu: Mie personal imi place un intrerupator de vreo 20-30 A pe care pun simultan plusul de la acumulator cat si alimentarea receptorului.

Intreb si eu .. ca incepatorul. De ce trebuie pus un intrerupator cu un curent de rupere asa mare ? 1-2 amperi nu e de ajuns ? :wub:
0

#823 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 13 November 2009 - 11:31 AM

imi place cum arata asta care a fost uitata poate te apuci iar de ea
ca as vrea sa o vad mergand pe apa
:wub:
0

#824 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 12:14 PM

Vezi postareavasia, la Oct 29 2009, 10:31 PM, a spus:

De fapt planul original avea 1,1m lungime eu am taiat vreo 30 cm si de aceea sunt ceva probleme daca barca este mai grea. Acum intelegand ca marea majoritate foloseste acumulatori pb acid as face proiectul de la capat si as redimensiona opera vie marind-o si facand loc pentru acumulatori in cele 2 coci iar tunelul ar trebui sa fie nitel deasupra liniei de plutire, se pot face ceva modificari la proiect pentru imbunatatirea flotabilitatii sau mai degraba as merge pe un proiect nou. Marian a facut o treaba buna cu modelul lui la greutate si a rezolvat problemele cat de cat. Din pacate nu am timp sa ma ocup de un alt proiect si nu cred ca as mai face un catamaran daca tot se foloseste un singur motor. cat despre proiectul cu minisub este de discutat mai mult.

Spor

Ti as fi recunoscator daca mi ai trimite si mie planurile modificate pentru a folosi un Pb acid .
Multumiri anticipate !
0

#825 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 13 November 2009 - 04:27 PM

Vezi postareageorgedr72, la Nov 13 2009, 11:26 AM, a spus:

Intreb si eu .. ca incepatorul. De ce trebuie pus un intrerupator cu un curent de rupere asa mare ? 1-2 amperi nu e de ajuns ? :rolleyes:

Deoarece motorul sau motoarele navomodelului pot consuma un curent 5-10 amperi chiar si peste, daca pui un intrerupator de 1-2 A sigur va iesii fum din el. Este bine ca intrerupatorul sa fie supradimensionat, sa aibe de doua ori consumul.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#826 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 05:38 PM

Vezi postareageorgedr72, la Nov 13 2009, 12:14 PM, a spus:

Ti as fi recunoscator daca mi ai trimite si mie planurile modificate pentru a folosi un Pb acid .
Multumiri anticipate !

Nu le am modificate si nici nu am de gand sa le modific, eu pe a mea am pus un acc pb-acid 6 V 12 A si este ok

Spor
0

#827 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 05:43 PM

Vezi postareaiony, la Nov 13 2009, 11:31 AM, a spus:

imi place cum arata asta care a fost uitata poate te apuci iar de ea
ca as vrea sa o vad mergand pe apa
:rolleyes:

Este pusa pe apa, se comporta bine la capitolul stabilitate, e si rapiduta, dar mai am de lucrat la carma, nu sunt multumit cumdse comporta cu o singura carma, nici nu am putut sa o testez ca erau valuri foarte mari pe bicaz unde a ramas impotmolita in namolsi ea ... dar si eu.... poate am sa pun filmuletul cum am "inota"t in noroi sa o recuperez .

Spor

Aceasta postare a fost editata de vasia: 13 November 2009 - 05:44 PM

0

#828 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2009 - 11:20 AM

Vezi postareapescarul36, la Nov 13 2009, 04:27 PM, a spus:

Deoarece motorul sau motoarele navomodelului pot consuma un curent 5-10 amperi chiar si peste, daca pui un intrerupator de 1-2 A sigur va iesii fum din el. Este bine ca intrerupatorul sa fie supradimensionat, sa aibe de doua ori consumul.

Pai... Motoarele sunt oprite cand actionezi on/off ul,nu? Singurul consumator e receptorul,eventual si luminile...
0

#829 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 15 November 2009 - 11:38 AM

...depinde unde e pus, daca este pe alimentarea receptorului, un switch de 3A este suficient, daca este pus pe acumulator se schimba datele, acolo trebuie sa reziste la consumul total, pentru siguranta cel putin 15A!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#830 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 15 November 2009 - 11:40 AM

Vezi postareageorgedr72, la Nov 15 2009, 11:20 AM, a spus:

Pai... Motoarele sunt oprite cand actionezi on/off ul,nu? Singurul consumator e receptorul,eventual si luminile...

Am crezut ca va referiti la intrerupatorul general.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#831 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2009 - 06:47 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 15 2009, 11:38 AM, a spus:

...depinde unde e pus, daca este pe alimentarea receptorului, un switch de 3A este suficient, daca este pus pe acumulator se schimba datele, acolo trebuie sa reziste la consumul total, pentru siguranta cel putin 15A!!!

Corect ! Din aceste discutii, pricep si incepatorii unde si ca intrerupatoare pot amplasa !
0

#832 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2009 - 09:04 PM

Vezi postareavasia, la Nov 13 2009, 05:38 PM, a spus:

Nu le am modificate si nici nu am de gand sa le modific, eu pe a mea am pus un acc pb-acid 6 V 12 A si este ok

Spor

Merci ... de raspuns !
Totusi, in afara de nch, a mai testat cineva acc pb 12V/7Ah ? Sta bine pe apa ? Sau fac pentru junior o varianta redusa a planurilor allen_30g ? Ce ma sfatuiti ?

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 15 November 2009 - 09:06 PM

0

#833 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 15 November 2009 - 09:21 PM

Diferenta de greutate intre 6V si 12 V ar fi de 400g in plus.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#834 Useril este offline   Nemernic 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 314
  • Inregistrat: 27-April 09

Postat 16 November 2009 - 01:11 AM

Vezi postareageorgedr72, la Nov 15 2009, 09:04 PM, a spus:

Merci ... de raspuns !
Totusi, in afara de nch, a mai testat cineva acc pb 12V/7Ah ? Sta bine pe apa ? Sau fac pentru junior o varianta redusa a planurilor allen_30g ? Ce ma sfatuiti ?

A incercat nch ? :rolleyes: Cand ? Noaptea'n somn ? :)
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi

0729 618 393
0

#835 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 17 November 2009 - 06:46 AM

Dar noi restu Nemernic, eu nu ai vazut nimic postat de noi? comentarii, propuneri etc. Unii doar le fac din fibra si... .zic ca le-au testat. Deh.
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#836 Useril este offline   goctav 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 17 November 2009 - 07:28 AM

Vezi postareageorgedr72, la Nov 15 2009, 09:04 PM, a spus:

Merci ... de raspuns !

Da eu am 12v7,2A.
daca motorul merge la 6v lasal asa ca merge.
Diferenta dintre motoarele de 6v si cele de 12v de aceiasi putere in 'W' este urmatoarea: motorul de 6 v la aceeas putere cu cel de 12v, ia curent mai mare in A cu conditia sa fi conectate la aceais sarcina.
Deci lamot. 6 v tre acumulator mai puternic ,ce ai pus tu este suficient.6 v12Ah.
La mot de 12 v tre acumultor 12v 7,2Ah este suficient
bine inteles in ambele cazuri poti sa maresti capacitatea acumulatorului numai ca se ingreuneaza barca si creste si curentul pe motor.

Cred ca am fost inteles.

Gabriel
0

#837 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 November 2009 - 07:59 AM

Vezi postareagoctav, la Nov 17 2009, 07:28 AM, a spus:

Da eu am 12v7,2A.
daca motorul merge la 6v lasal asa ca merge.
Diferenta dintre motoarele de 6v si cele de 12v de aceiasi putere in 'W' este urmatoarea: motorul de 6 v la aceeas putere cu cel de 12v, ia curent mai mare in A cu conditia sa fi conectate la aceais sarcina.
Deci lamot. 6 v tre acumulator mai puternic ,ce ai pus tu este suficient.6 v12Ah.
La mot de 12 v tre acumultor 12v 7,2Ah este suficient
bine inteles in ambele cazuri poti sa maresti capacitatea acumulatorului numai ca se ingreuneaza barca si creste si curentul pe motor.
Cred ca am fost inteles.
Gabriel

Foarte clar. Numai ca intrebarea mea se referea la afirmatia de mai sus : "Am adaugat 2,5 cm pe inaltime. In forex, cu putina atentie, banuiesc ca este destul de usor de facut modificarea. Versiunea din forex are ceva probleme cum ca balteste apa in zona cupelor. Nu e nimic grav dar pentru mine a fost suficient de deranjant incat am muncit de doua ori. "
0

#838 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 10:03 PM

Salut,

Astazi am facut ceva probe balta cu stealth-ul si cu un catamaran facut de un prieten dupa planurile mele micsorat cu vreo 15 cm .

las filmul sa vorbeasca pentru cele 2 modele:

http://www.youtube.c...h?v=wIY0DcBvjH0

Spor
0

#839 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 November 2009 - 10:19 PM

...cainele merge ok, cat consuma?!!!