DragosJ, la 17 September 2012 - 12:45 PM, a spus:
Legat de faptul ca se opreste motorul, cred ca aveti dreptate cu faptul ca pack-urile nu pot livra amperajul necesar pentru ca la inserierea celor doua pack-uri motorul merge ok in 4 din 5 incercari.
Am uitat, mai am de facut si racirea, am piesele insa nu m-am hotarat daca sa pun teava in spatele elicei sau sa o pun undeva in fata barcutei ca e traseul mai mic al furtunelor...pareri? Eu as inclina la elice ca la viteze mici de deplasare nu cred ca ar urca apa daca montez sistemul in fata barcutei insa asa macar elicea are un flux destul de mare de apa.
Dragos, la legarea in paralel pack-urile pot livra mai multi amperi. Alta e insa problema la tine: ai tensiunea scazuta de 7,2 V, cu care regulatorul de viteza nu functioneaza bine, adica esti la limita. Daca dai putin de stick, consumul este mic si tensiunea este cat de cat deasupra pragului peste care regulatorul poate functiona. Cand dai de stick mai mult, motorul tinde sa consume mai mult si deoarece acumulatorii Lipo nu au o curba de descarcare prea grozava (mai apropiata de orizontala, cum au Pb, Nixx sau LiFepo) iar rezistenta interna a packului isi spune si ea cuvantul, ajungi usor sa cobori sub acel prag.
Concluzia: mergi pe packuri de cel putin 3s, indiferent cate sunt in paralel, sau schimba regulatorul cu unul care sa fie capabil sa mearga si cu 6 V garantat.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 17 September 2012 - 02:29 PM