Modelism - RHC Forum: PT INCEPATORI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

PT INCEPATORI Postati AICI

#121 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 25-August 07

Postat 20 October 2008 - 05:04 PM

eu ti-am zis asa la general, dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu dexter. :blink:
"Ne diferentiaza nu ceea ce suntem, ci ceea ce facem"
m.
0

#122 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-March 08

Postat 20 October 2008 - 05:07 PM

Vezi postareabestia, la Oct 20 2008, 06:04 PM, a spus:

eu ti-am zis asa la general, dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu dexter. :blink:

am citit mult pe forum si am vazut ce dexter stie multe despre azotat.
dexter cand intrii astept sugestii :)
eu vreau sa stiu bine cu ce "ma joc" .
0

#123 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 20 October 2008 - 05:07 PM

Vezi postareabestia, la Oct 20 2008, 06:04 PM, a spus:

Poti sa-l arunci de la etaju 10 ca n-are nimic. De unul singur e doar un ingrasamant pt rosii. Spor la rachete.
Ce combusitbil ai de gand sa folosesti?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#124 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2008 - 05:09 PM

vorba lu' bitex: "sa nu macini zaharul si azotatul cu aceiasi rasnita, ca la urma e posibil sa vezi 2D" :blink:
m.
0

#125 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 October 2008 - 05:10 PM

inca nu stiu exact.daca pun mana pe azotat cred ca ar fi mai usor cu zahar nu?
0

#126 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2008 - 05:13 PM

cand amesteci azotat si zahar nici nu e usor. ai mare grija...
m.
0

#127 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 October 2008 - 05:16 PM

Vezi postareabestia, la Oct 20 2008, 06:13 PM, a spus:

cand amesteci azotat si zahar nici nu e usor. ai mare grija...

de ingredientele de la Bp pot face rost usor (daca am azotat:D)
0

#128 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 20 October 2008 - 06:09 PM

E cu depinde si spinoasa treaba...
Cu bp e mi complicat si mai periculos (parera mea personala). trebuie macinate componetele si amestecate foarte bine (ball mill neaparat) dar trebuie macinate/amestecate in asa fle in cat sa ai o rata de ardere potrivita pt motoare. apoi trebuie tuburile, pesat ajutajul si apoi presata compozitia (foarte periculos si nu iti iese "omogen" decat cu aparatura speciala). Cu bp faci doar motoare mici, pana la clasa E, mai sus nu are rost ca troznesc.
Cu zahar tre sa faci motoare destul de maricele, de pe la F in sus. Carcasa ori din metal (refolosibil) ori PVC(unica folosinta). Daca folosesti metal merge sa folosesti orice (zahar, sorbitol, dextroza). Daca vrei PVC cam trebuie sa mergi pe sorbitol sau dextroza pt ca la zahar au prostul obicei sa faca poc. Totusi eu cred ca daca il calculezi corect, inhibezi suprafata exterioara si faci a.i. sa ai o ardere mai "lunga" la niuste presiuni mai "joase" si folosesti niste izolatie ablativa (vreo 2-3mm de hartie ordianara rulata care sa se consume in timpul arderii) merge si zahar. Buba la zahar e ca ai nevoie de Kn mare si de aici problemele cu PVC-u, dar cu putin studiu si niste experimente se rezolva...zic io.
Cu topitul nu e dracu asa negru.
Ori ai un resou, o baie de ulei, o oala "teflonata" (sau cum drac le zice) si un termometru bun. Ori ai o "oala" termostatata" pe care o reglezi a.i. sa ai temperatura in jurul temperaturii de topire a combusitiblului (aici e dupa caz). In niciuna dintre situatiile astea nu are cum sa iti ia foc. Cu baie de ulei am turnat la foc automat vreo 3Kg de combustibil intr-o zi (6 batoane de 500 de grame).
Secretul e sa ai azotatul cat mai fin macinat, zaharul la fel (merge ala pudra din comert) si sa le amesteci putin in prealabil.
Pentru mai multe detalii vezi www.nakka-rocketry.net
Spor,
Dex
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#129 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 October 2008 - 06:18 PM

destul de complicata treaba...cu mojar as reusi? pentru un motor mic nu as reusi cu ce am pe acasa?
0

#130 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2008 - 08:42 PM

ce inseamna " ce am pe-acasa"? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
m.
0

#131 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 October 2008 - 10:41 AM

adica scule ce le are toata lumea:D
0

#132 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 October 2008 - 01:40 PM

cu mojarul te cam chinui , dar intr-un final da rezultate. nu-ti recomand sa faci vreo ceva pana nu vezi despre ce e vorba. citeste forumul si-apoi te-apuci de practica; zic asta fiindca sunt unele riscuri pe care trebuie neaparat sa le eviti.

din nou: iti recomand sa vorbesti si sa ceri sfaturi in paralel, de la cineva experimentat. in nici-un domeniu nu e prea recomandat sa faci ce te taie capu si mai ales pentru prima oara :)

dexter a precizat ca nu e posibil sa se aprinda; eu cred ca adevaratul pericol nu il prezinta aprinderea in sine a combustibilului, ci reactia ta in acest caz. :D

succes si numai bine. :D
m.
0

#133 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 October 2008 - 03:01 PM

Vezi postareabestia, la Oct 21 2008, 01:40 PM, a spus:

cu mojarul te cam chinui , dar intr-un final da rezultate. nu-ti recomand sa faci vreo ceva pana nu vezi despre ce e vorba. citeste forumul si-apoi te-apuci de practica; zic asta fiindca sunt unele riscuri pe care trebuie neaparat sa le eviti.

din nou: iti recomand sa vorbesti si sa ceri sfaturi in paralel, de la cineva experimentat. in nici-un domeniu nu e prea recomandat sa faci ce te taie capu si mai ales pentru prima oara http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

dexter a precizat ca nu e posibil sa se aprinda; eu cred ca adevaratul pericol nu il prezinta aprinderea in sine a combustibilului, ci reactia ta in acest caz. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/unsure.gif

succes si numai bine. :)

sunt inscris de cateva luni pe forum si am reusit sa citesc mare o mare parte din el.acum mai stiu si eu cate ceva dar nu vreau sa-mi pierd ochii sau degetele dintr-o joaca.am inteles cat este de serios acest hobby.am vazut ca si pisic a procedat asa si cerea mereu sfaturi si punea intrebari.
stima
0

#134 Useril este offline   bestia 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 October 2008 - 03:45 PM

daca esti atent nu cred ca are ce sa ti se intample.
succes inca o data.
m.
0

#135 Useril este offline   ionutz1512 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 October 2008 - 04:27 PM

pana la urma nici in Timisoara la Agricultura Modernizata SRL nu mai este azotat.Zicea ca au ceva dar contine KNO3 numai in proportie de 20%.deci va trebui sa mai astept ceva timp pana o sa gasesc si eu azotat:(
0

#136 Useril este offline   Lordareol 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 27-May 08

Postat 03 December 2008 - 09:00 PM

Vezi postareadetonate, la Aug 13 2007, 08:40 PM, a spus:

CE inseamna BP?

Black Powder (Pudra Neagra)
0

#137 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 December 2008 - 10:31 PM

Vezi postareaLordareol, la Dec 3 2008, 09:00 PM, a spus:

Black Powder (Pudra Neagra)

Praf de pusca :rolleyes:
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#138 Useril este offline   nikrazv 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 12-November 08

Postat 08 December 2008 - 01:20 PM

Salut sunt nou pe aici, si as avea si eu o intrebare:nu am gasit azotat pe potasiu prin Pitesti,este bun si cel de amoniu? Am observat ca se aprinde cam greu.
0

#139 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 08 December 2008 - 04:58 PM

Vezi postareanikrazv, la Dec 8 2008, 01:20 PM, a spus:

Salut sunt nou pe aici, si as avea si eu o intrebare:nu am gasit azotat pe potasiu prin Pitesti,este bun si cel de amoniu? Am observat ca se aprinde cam greu.

nu, nu e bun
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#140 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 08 December 2008 - 06:23 PM

http://www.nakka-roc....net/anexp.html

Cu pulberea aceea de magneziu e mai greu.
Daca ti-ar iesi combinatia fara ea ar fi foarte tare. Cica unii au reusit combinatii si fara publere de magneziu, desi nu ii prea cred speranta moare ultima :rolleyes:
0

#141 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 December 2008 - 06:37 PM

nu am gasit azotat pe potasiu ... este bun si cel de amoniu? Am observat ca se aprinde cam greu.
N-am intrat pe link-urile postate ulterior mesajului tau si nici n-o sa intru ca nu mai sunt interesat. Dar ca idee, pune mana si invata chimie anorganica. Nu e extrem de complicat daca esti pasionat de domeniu. Numai asa o sa-ti dai seama despre tot ce poti face sau nu, daca e rentabil sa incerci si in ce conditii. Asa o sa vezi ca si apa explodeaza, o sa vezi ca si sarea de bucatarie contine ceva interesant, o sa afli ca si acul de cusut inteapa. Si in ce conditii. Nu te mai complica cu intrebari inutile pe net. Cauta carti frumoase de chimie, preferabil vechi (adica 1930-1950) si o sa capeti gustul chimiei. Apoi din cartile noi aprofundezi... Cauti cativa profesori pasionati de chimie cu care sa colaborezi (vezi ca nu din greseala am folosit termenul!) si viata va fi putin mai simpla.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 December 2008 - 06:38 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#142 Useril este offline   IMG 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 20-December 07

Postat 16 December 2008 - 05:46 PM

am niste intebari: :lol: am aflat si eu de sistemul de recuperare cu panglica(stream parca).cum se poate calcula cat de lunga si cat de groasa trb sa fie panglica?cum se pride de racheta?din ce material e cel mai bine sa o fac? :rolleyes:
0

#143 Useril este offline   don Quijote 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 24-October 06

Postat 16 December 2008 - 10:18 PM

Streamerul este o panglica dreptunghiulara confectionata din tesatura sau din folie de plastic. Lungimea ei trebuie sa fie de cel putin 10 ori latimea.
Pe una din laturile inguste, panglica poate sa fie rigidizata cu o bagheta subtire pe langa care treci cu o ata. Capetele libere ale atei le innozi in asa fel incat sa formeze cu latura cu bagheta un triunghi echilateral. Tot de nodul asta trebuie prinsa si ata care leaga streamerul de model.

Daca la inceputuri streamerele se confectionau din matase, mai nou se folosesc tot felul de folii din plastic, iar pentru o franare mai buna se fac pliuri (cute). Marimea si configuratia pliurilor, natura materialului si dimensiunile streamerului influenteaza franarea pe care o produce. Desigur, conteaza si greutatea atasata de el.

E nevoie de obicei sa faci multe teste pentru a ajunge la o configuratie eficienta de streamer.
Daca totusi nu cauti performante crescute, streamerul poate fi o solutie comoda: este usor de pliat/introdus in model si se depliaza la fel usor. Se sfasie si un pic mai greu decat parasutele.

Daca modelul este mai greu (de 100 grame, sa zicem), as recomanda recuperarea cu parasuta.
0

#144 Useril este offline   IMG 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 20-December 07

Postat 04 February 2009 - 11:54 AM

am vazut pe discoveri mai demult ca la ajutaj erau niste ,,taieturi" (nu dalea in motor ci care se prelungesc in afara in forma de con pe acel con fiind facute ,,taieturile"). gazele care ies trag cu ele si aer marind forta de propulsie. poate fi folosit la rachetomodelism? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif :rolleyes:
0

#145 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 04 February 2009 - 02:11 PM

vorbesti cumva de tub Venturi ?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#146 Useril este offline   Lordareol 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 February 2009 - 03:09 PM

Salut
Daca in componenta amestecului de Kno3+Zahar se mai pune umpic de alcool 100% ajuta cu ceva?
Am vazut intr-un film despre rachetomodele si mergea.. acum in viata reala nu stiu daca merge

Ps:Nu ma injurati

Aceasta postare a fost editata de Lordareol: 04 February 2009 - 03:10 PM

0

#147 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 04 February 2009 - 04:13 PM

Vezi postareaLordareol, la Feb 4 2009, 03:09 PM, a spus:

Salut
Daca in componenta amestecului de Kno3+Zahar se mai pune umpic de alcool 100% ajuta cu ceva?
Am vazut intr-un film despre rachetomodele si mergea.. acum in viata reala nu stiu daca merge

Ps:Nu ma injurati

Nu te injuram. In primul rand nu o sa gasesti alcool 100 % (cand zici alcool generic, referirea este la alcool etilic). In al doilea rand nu o sa te ajute cu nimic daca torni alcool peste un amestec de KNO3 + zahar.
Poti eventual solubiliza cele doua substante, apoi sa le recristalizezi si sa faci un amestec mult mai omogen.
0

#148 Useril este offline   Lordareol 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 February 2009 - 06:12 PM

Vezi postareamihaimcg, la Feb 4 2009, 04:13 PM, a spus:

Nu te injuram. In primul rand nu o sa gasesti alcool 100 % (cand zici alcool generic, referirea este la alcool etilic). In al doilea rand nu o sa te ajute cu nimic daca torni alcool peste un amestec de KNO3 + zahar.
Poti eventual solubiliza cele doua substante, apoi sa le recristalizezi si sa faci un amestec mult mai omogen.

Pai da dar baietii aia nu presau comubstibilul in motor si le exploda iar cand au pus alcool peste a mers..
0

#149 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 04 February 2009 - 06:16 PM

Vezi postareaLordareol, la Feb 4 2009, 06:12 PM, a spus:

Pai da dar baietii aia nu presau comubstibilul in motor si le exploda iar cand au pus alcool peste a mers..

Despre care baieti vorbim ?
0

#150 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 04 February 2009 - 06:44 PM

Vezi postareamihaimcg, la Feb 4 2009, 06:16 PM, a spus:

Despre care baieti vorbim ?

October Sky adaptarea dupa cartea "Rocket Boys" scrisa de Homer Hickman Jr (autobiografie). Ce arata acolo in film e altam ancare de peste. Nici eu nu am inteles exact ce fac baietii aia si oricum nu e vorba despre ce combustibil folosesc. Mesajul e altul...

Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 04 February 2009 - 06:44 PM

Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7