PT INCEPATORI Postati AICI
Postat 20 October 2008 - 05:07 PM
Postat 20 October 2008 - 05:07 PM
Postat 20 October 2008 - 06:09 PM
Cu bp e mi complicat si mai periculos (parera mea personala). trebuie macinate componetele si amestecate foarte bine (ball mill neaparat) dar trebuie macinate/amestecate in asa fle in cat sa ai o rata de ardere potrivita pt motoare. apoi trebuie tuburile, pesat ajutajul si apoi presata compozitia (foarte periculos si nu iti iese "omogen" decat cu aparatura speciala). Cu bp faci doar motoare mici, pana la clasa E, mai sus nu are rost ca troznesc.
Cu zahar tre sa faci motoare destul de maricele, de pe la F in sus. Carcasa ori din metal (refolosibil) ori PVC(unica folosinta). Daca folosesti metal merge sa folosesti orice (zahar, sorbitol, dextroza). Daca vrei PVC cam trebuie sa mergi pe sorbitol sau dextroza pt ca la zahar au prostul obicei sa faca poc. Totusi eu cred ca daca il calculezi corect, inhibezi suprafata exterioara si faci a.i. sa ai o ardere mai "lunga" la niuste presiuni mai "joase" si folosesti niste izolatie ablativa (vreo 2-3mm de hartie ordianara rulata care sa se consume in timpul arderii) merge si zahar. Buba la zahar e ca ai nevoie de Kn mare si de aici problemele cu PVC-u, dar cu putin studiu si niste experimente se rezolva...zic io.
Cu topitul nu e dracu asa negru.
Ori ai un resou, o baie de ulei, o oala "teflonata" (sau cum drac le zice) si un termometru bun. Ori ai o "oala" termostatata" pe care o reglezi a.i. sa ai temperatura in jurul temperaturii de topire a combusitiblului (aici e dupa caz). In niciuna dintre situatiile astea nu are cum sa iti ia foc. Cu baie de ulei am turnat la foc automat vreo 3Kg de combustibil intr-o zi (6 batoane de 500 de grame).
Secretul e sa ai azotatul cat mai fin macinat, zaharul la fel (merge ala pudra din comert) si sa le amesteci putin in prealabil.
Pentru mai multe detalii vezi www.nakka-rocketry.net
Spor,
Dex
Postat 20 October 2008 - 08:42 PM
m.
Postat 21 October 2008 - 01:40 PM
din nou: iti recomand sa vorbesti si sa ceri sfaturi in paralel, de la cineva experimentat. in nici-un domeniu nu e prea recomandat sa faci ce te taie capu si mai ales pentru prima oara :)
dexter a precizat ca nu e posibil sa se aprinda; eu cred ca adevaratul pericol nu il prezinta aprinderea in sine a combustibilului, ci reactia ta in acest caz. :D
succes si numai bine. :D
m.
Postat 21 October 2008 - 03:01 PM
bestia, la Oct 21 2008, 01:40 PM, a spus:
din nou: iti recomand sa vorbesti si sa ceri sfaturi in paralel, de la cineva experimentat. in nici-un domeniu nu e prea recomandat sa faci ce te taie capu si mai ales pentru prima oara http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
dexter a precizat ca nu e posibil sa se aprinda; eu cred ca adevaratul pericol nu il prezinta aprinderea in sine a combustibilului, ci reactia ta in acest caz. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/unsure.gif
succes si numai bine. :)
sunt inscris de cateva luni pe forum si am reusit sa citesc mare o mare parte din el.acum mai stiu si eu cate ceva dar nu vreau sa-mi pierd ochii sau degetele dintr-o joaca.am inteles cat este de serios acest hobby.am vazut ca si pisic a procedat asa si cerea mereu sfaturi si punea intrebari.
stima
Postat 08 December 2008 - 06:23 PM
nikrazv, la Dec 8 2008, 01:20 PM, a spus:
http://www.nakka-roc....net/anexp.html
Cu pulberea aceea de magneziu e mai greu.
Daca ti-ar iesi combinatia fara ea ar fi foarte tare. Cica unii au reusit combinatii si fara publere de magneziu, desi nu ii prea cred speranta moare ultima :rolleyes:
Postat 08 December 2008 - 06:37 PM
nikrazv, la Dec 8 2008, 01:20 PM, a spus:
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 December 2008 - 06:38 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 16 December 2008 - 10:18 PM
Pe una din laturile inguste, panglica poate sa fie rigidizata cu o bagheta subtire pe langa care treci cu o ata. Capetele libere ale atei le innozi in asa fel incat sa formeze cu latura cu bagheta un triunghi echilateral. Tot de nodul asta trebuie prinsa si ata care leaga streamerul de model.
Daca la inceputuri streamerele se confectionau din matase, mai nou se folosesc tot felul de folii din plastic, iar pentru o franare mai buna se fac pliuri (cute). Marimea si configuratia pliurilor, natura materialului si dimensiunile streamerului influenteaza franarea pe care o produce. Desigur, conteaza si greutatea atasata de el.
E nevoie de obicei sa faci multe teste pentru a ajunge la o configuratie eficienta de streamer.
Daca totusi nu cauti performante crescute, streamerul poate fi o solutie comoda: este usor de pliat/introdus in model si se depliaza la fel usor. Se sfasie si un pic mai greu decat parasutele.
Daca modelul este mai greu (de 100 grame, sa zicem), as recomanda recuperarea cu parasuta.
Postat 04 February 2009 - 11:54 AM
Postat 04 February 2009 - 03:09 PM
Daca in componenta amestecului de Kno3+Zahar se mai pune umpic de alcool 100% ajuta cu ceva?
Am vazut intr-un film despre rachetomodele si mergea.. acum in viata reala nu stiu daca merge
Ps:Nu ma injurati
Aceasta postare a fost editata de Lordareol: 04 February 2009 - 03:10 PM
Postat 04 February 2009 - 04:13 PM
Lordareol, la Feb 4 2009, 03:09 PM, a spus:
Daca in componenta amestecului de Kno3+Zahar se mai pune umpic de alcool 100% ajuta cu ceva?
Am vazut intr-un film despre rachetomodele si mergea.. acum in viata reala nu stiu daca merge
Ps:Nu ma injurati
Nu te injuram. In primul rand nu o sa gasesti alcool 100 % (cand zici alcool generic, referirea este la alcool etilic). In al doilea rand nu o sa te ajute cu nimic daca torni alcool peste un amestec de KNO3 + zahar.
Poti eventual solubiliza cele doua substante, apoi sa le recristalizezi si sa faci un amestec mult mai omogen.
Postat 04 February 2009 - 06:12 PM
mihaimcg, la Feb 4 2009, 04:13 PM, a spus:
Poti eventual solubiliza cele doua substante, apoi sa le recristalizezi si sa faci un amestec mult mai omogen.
Pai da dar baietii aia nu presau comubstibilul in motor si le exploda iar cand au pus alcool peste a mers..
Postat 04 February 2009 - 06:44 PM
mihaimcg, la Feb 4 2009, 06:16 PM, a spus:
October Sky adaptarea dupa cartea "Rocket Boys" scrisa de Homer Hickman Jr (autobiografie). Ce arata acolo in film e altam ancare de peste. Nici eu nu am inteles exact ce fac baietii aia si oricum nu e vorba despre ce combustibil folosesc. Mesajul e altul...
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 04 February 2009 - 06:44 PM