PT INCEPATORI Postati AICI
Postat 27 May 2008 - 05:32 PM
2. KNO3 -(K=potasiu [k de la kaliu] NO3 azotat )de cumparat ii cam greu,de facut ii cam imposibil,daca te chinuiesti poate gasesti
3. ti-ar trebui un fitil care sa functioneze (de preferinta) ,cauta pe forum si o sa gasesti multe metode de a fabrica un fitil,celuloza si azotat cu apa cu zahar,bunbac cu bp,ansa,etc etc
4. cel mai bun ii cel gata facut,banuiesc ca dupa ce faci combustibilu' ai unde sa il pui (ma gandeam la ceva de genu' unui motor),daca nu ai motor,da' ai curaj destul poti face un motor cu bp,da' ii mai periculos (ma refer la presatul bp-ului in motor),sau poti face un motor cu zaharel (si asta ii periculos,nu o sa ajungi cu schije la reanimare ca in cazul unui accident cu motoru cu bp,da' ai sanse sa ajungi la sectia de arsuri si la chirurgie plastica ,pt ca poate sa iti ia foc combustibilul in timp ce il prepari ),sper ca nu te-am descurajat prea tare,da' in Romania ii cam greu cu rachetistii astia........ :D
Postat 27 May 2008 - 09:48 PM
Incercarea moarte nare!
Aceasta postare a fost editata de Lordareol: 27 May 2008 - 09:49 PM
Postat 27 May 2008 - 10:28 PM
Lordareol, la 27 May 2008, 21:48, a spus:
Incercarea moarte nare!
Motorul .......``dulce-sarat``. Ce fel de prieteni ai tu?
Postat 28 May 2008 - 09:10 AM
Cel pe care il iei de la florarie e destul de bun, nu o sa fie pur, dar o sa vezi cum arde cand este amestecat cu zahar.
Pe pungile de la florarii scrie ca sunt mai multe chestii in compozitie, dar separe ca e asa mare bai.
Motoare din azotat nu am facut, dar era cineva din Timisoara pe forum care reusise sa faca motoare din azotat din asta inpur de la florarie.
Amesteci in raport: 2 parti ingrasamant si o parte zahar trecut prin rasnita, si ar trebui sa arda frumos daca aproprii un chibrit. Nu te teme ca nu o sa bubuie, trebuie doar sa ai grija sa nu dai foc la casa - mai sar bucati incandescente din amestec.
Daca vrei sa faci motoare pt rachetomodele frumoase, trebuie cumva sa topesti amestecul, bla bla.... eu nu am ajuns la partea asta niciodata.
Mai multe detalii gasesti aici: http://members.aol.c...on/sucrose.html
Poate ca un membru al forumului cu mai multa experienta de poate lamuri mai bine.
Mult bulan
PS cand intrebi ceva incearca sa scrii in continuarea unui subiect mai vechi cu aceasi tematica, nu se supara nimeni cand un subiect mai vechi e resuscitat:)
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 28 May 2008 - 09:26 AM
Postat 28 May 2008 - 03:45 PM
Lordareol, la 28 May 2008, 14:41, a spus:
E ceva cu multi K.. cum zici tu. E un praf alb. Nu stiu pe nimeni sa se fi obosit sa il purifice! Deci nu stiu cine iti poate zice cum se face, dar ideea e ca nu are rost sa te legi la cap daca nu te doare.
P.S. te rog mult sa scrii mai atent. Ce sunt astea: "daka", "n=mere". Nu se cuvine pentu un aspirant rachetist!
Doi la mana: ai buton de "modifica", e bun sa nu scrii subiecte succesive de cate un rand.
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 28 May 2008 - 03:57 PM
Postat 28 May 2008 - 06:21 PM
1.Cate foi de carton lipite cu aracet sa folosesc cartoul are grosimea de 2mm
2.Din ce sa fac un con.
3.Datimi imagini sau explicatimi cum sa fac aripioare pentru racheta din ce forma.
4.E bun sparyul de masina pentru vopsit racheta?
Postat 28 May 2008 - 07:21 PM
vezi ca exista un articol si in vademecum.
5. ti-am bagat toate mesajele la subiectul pt incepatori...
Postat 28 May 2008 - 09:12 PM
Postat 29 May 2008 - 10:21 AM
Si cu numaru de foi............cand ii destul de gros peretele la tub ii bine,cam 2-3 mm,da sa fie stranse bine foile intre ele.
2 conu il poti face din polistiren deala mai dens ( extrudat parca ii zicea ) sau poti sa cumperi de undeva,daca gasesti,sau mai gasesti tu ceva capac de la spray,numa sa fie cat de car aerodinamic.
3 pai la aripioare is multe forme,cauta de google si gasesti,poti sa faci forma de trapez,forma de scut,paralelipiped alungit (asta are si rol de suport,adica daca pui racheta pe pamant ea sta in picioare,pe aripioarele alea),si le poti face din lemn de la laditele de fructe,sau carton gros
4 ii buna
5 era ceva carte mai veche in care arata cum tre facuta o racheta,mai cauta pe google si pe forum si o sa iti dai seama cum sta treaba
Postat 20 October 2008 - 02:53 PM
Postat 20 October 2008 - 05:03 PM
bestia, la Oct 20 2008, 04:21 PM, a spus:
deocamdata nici nu stiu sigur daca se mai vinde.miercuri o sa stiu.vroiam doar sa fiu bine informat :blink: .mie nu imi trebuie mult iar de trimis si la altii nici nu poate fi vorba.sunt incepator si nu vreau probleme.tot de pe forum am aflat ca cumpararea, transportarea azotatului este legal.scantei nu vor fi si va fi si bine impachetat :)