PT INCEPATORI Postati AICI
Postat 13 November 2007 - 09:52 PM
Pe un site scria ca se aprinde foarte usor.
Postat 14 November 2007 - 02:17 PM
,,The one warning on wood for charcoal is to avoid using nut hulls, as the resulting charcoal is rumored to cause spontaneous ignition''.
SI acum traducerea (sa ma corectati daca nu e bine) : Singurul avertisment asupra lemnului pt carbune este sa evitam folosirea cojilor de nuca deoarece se zvoneste ca ar rezulta un carbune care cauzeaza aprindere spontana. (cred ca aprindere spontana denumeste si fenomenu' ala cand iei foc din senin,de nu mai ramane nimica din tine,da' noi aici vorbim despre aprinderea BP-ului)
Nu am inventat-o eu,e metoda lui Jimmy Yawn.
Postat 14 November 2007 - 05:12 PM
Imi postez si eu intrebarea aici, ca sa nu deranjez...
Nu prea mai am timp sa mai fac motoare, si am cam pierdut ``mersul``, dificil nu imi este sa fac o racheta, dar sa ma mai apuc de motor, e deja prea mult.......
Intrebarea este: de unde pot cumpara motoare mai puternice, si la cati bani? As vrea sa fac un model de 1.5...2m. Asta ca sa am si un rachetomodel, si ca sa pot spune ca am de toate...
:D
Postat 14 November 2007 - 08:28 PM
Ce mai, e greu sa faci ceva, trebuie sa dai rau din coate!
Postat 15 November 2007 - 04:58 PM
Postat 27 November 2007 - 08:32 PM
multumesc orcui imi raspunde:
Am acum ``putin`` Kno3, si ma gandeam sa fac o combinatie, dar nu cu sulf si mangal, ca acum 20 de ani, ma gandeam la o combinatie KNo3 si epoxi... Merge? daca da, in ce proportii, si cum? Epoxi din aia bicomponent, la tub(pasta alba si gri metal), din magazin.
Pot folosi altceva in loc de epoxi asta, ca nu pot fi asa rapid...
Postat 27 November 2007 - 08:36 PM
daca vrei sa faci combustibil cu kno3 ai nevoie de epoxy pt laminat fibra si Fe2O3...reteta o gasesti la Nakka pe site. problema e ca,combustibilu asta arde f incet (chiar si la presiuni ridicate) deci are nevoie de suprafata mare de ardere (configuratie stea sau rod-tube) si performantele sunte destul de reduse....
la momentu actual cele mai bune performante le obtii cu zaharul...topit si da-i bataie
Postat 28 November 2007 - 10:13 PM
la pretul pe care il are, si procesul de obtinere sunt foarte multumit de combustibilul asta
folosesc clasicul 65/35
Postat 29 November 2007 - 09:17 PM
In romana e ceva descris pe undeva, nu de alta, dar am facut motoare, si am avut si doua ``catastrofe``, nu mai vreau, de aceea ar fi bine si ceva in romana... Pana nu sunt sigur ca am inteles tot si toate detaliile (indiferent cat de mici) nu ma apuc....
Postat 01 December 2007 - 01:30 PM
Postat 05 January 2008 - 05:56 PM
cum fabrici? ce-tzi trebuie ca sa potzi fabrica fitile? is pa alocatzie shi nici aia n-o vad;) deci is mai sarac k un student shi n-am bani sa-mi pot cumpara fitile da banuiesc ca pot sa le fac home......
imi da careva plz ceva informatzii?
Postat 05 January 2008 - 06:49 PM
insa fitilele imi tre la alceva
Postat 05 January 2008 - 07:19 PM
Un fitil poti face din orice care arde controlat si-ti ofera o intarziere onorabila. Si care arde bine de la capatul aprins pana la cel util, introdus in ce are de aprins. Un fitil care arde cu 6000 m/s nu cred ca te avantajeaza.
Daca ai spatii restranse (ajutaj sa zicem) trebuie sa arda si acolo. In rest sunt conditii de bun simt, adica sa nu se rupa usor, sa nu fie fragil, sa iti permita o intarziere usor de estimat.
Poti face fitil din ce te duce capul, de la pulbere scoasa de pe betele de chibrit pana la pulberea clasica folosita la motoare (BP). Ideea e sa o poti fixa pe un suport cu un adeziv, si sa fie facut totul, cat mai inginereste posibil. Adica ideal poate ar fi sa arda si suportul si adezivul si pulberea cam cu aceeeasi viteza. Suportul sa nu fie neaparat rigid daca ai lungimi mari, sa nu se rupa, sa nu sara substanta care ar trebui sa arda, etc.
Concret, poti folosi orice material arde obtinut de pe ce apuci. Eventual un amestec care arde si in absenta aerului (in anumite conditii trebuie sa arda doar in prezenta propriilor gaze de ardere).
In modelism foloseam compozitie de pulbere neagra fixata pe un fir de ata naturala, de regula cu amidon. Erau bucatele scurte si OK pentru rachetomodele.
Daca te duce mintea la alte prostii n-o sa prea primesti ajutor de pe forum. Nu ca altfel ai avea vreo sansa B)
Acu' zi tu la ce vrei sa folosesti fitilele ca-ti mai zic si eu cate ceva. E randul tau :) !
Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 January 2008 - 07:21 PM
Telefon: 0721 385365