Modelism - RHC Forum: Rau de avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Rau de avion

#1 Useril este offline   Loco 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 23-April 05

Postat 04 June 2007 - 10:42 AM

De curand am inceput cursurile de licenta de zbor pt ULM. Dupa o jumatate de ora de zbor (destul de agitat) mi-a fost rau de la stomac. A trebuit sa ma concentrez foarte tare sa nu-i murdaresc omului avionul. Voi a-ti patit asa ceva? Se poate trece peste acest moment? Ce ar trebui sa fac?
0

#2 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 23-September 04

Postat 04 June 2007 - 08:02 PM

o sa-ti treaca ,
totul e sa-ti placa ce faci si sa fii ambitios
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#3 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 04 June 2007 - 09:59 PM

vezi ca sunt niste pastile anti rau pe masina...incearca cu d-alea ..poate poate...oricum o sa iti fie rau 5-6 zboruri..dupa aia gata...hai 10 maxim :D
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#4 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 04 June 2007 - 10:01 PM

RedBaron, la 4 Jun 2007, 21:59, a spus:

vezi ca sunt niste pastile anti rau pe masina...incearca cu d-alea ..poate poate...oricum o sa iti fie rau 5-6 zboruri..dupa aia gata...hai 10 maxim :D

metoclopramid
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#5 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 04 June 2007 - 10:06 PM

Citeaza

metoclopramid

In nic un caz... Emetostop sau Emetiral, cu minim o ora inainte de eveniment. Se pare ca e singurul care nu are urmari sau consecinte nedorite. Oricum, fara alcool sau cafea inainte, asta e bine pentru un stomac sensibil, crede-ma. Dupa, e alta poveste!

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#6 Useril este offline   Loco 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 23-April 05

Postat 04 June 2007 - 10:13 PM

Multumesc pt. incurajari. Mai m-am linistit. Nu credeam sa mi se intample asa ceva...
0

#7 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 04 June 2007 - 10:14 PM

1. trebuie sa-ti placa ce faci, cum bine a zis ABU
2. Ia doze mai mici de zbor, si creste durata zborului progresiv
3. Gandeste fiecare miscare a aparatului si anticipeaza-o. Explica-ti de ce se simte asa si asa etc.

Majoritatea incepatorilor au probleme din cauza ca ceea ce zice urechea interna (recte otolitele) nu mai bate cu ce zic ochii, si creierul se zapaceste putin. Adica, pe viraj forta centrifuga se compune cu greutatea si rezultanta este greutatea aparenta. Adica tu vei simti ca greutatea ta este perpendiculara pe scauna/podea, dar totusi vezi ca esti inclinat! Aici apare problema! daca iti explici treaba asta, si te controlezi putin, ajungi chiar sa gusti senzatia!

In cazul capacelor, senzatia de rau vine mai greu: ca organismul e obisnuit partial cu scuturaturile pe verticala, chiar daca sunt de mai slaba amplitudine.

Happy landings!
Big
FROGS CAN FLY!
0

#8 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 04 June 2007 - 10:16 PM

Stiu un amic care are rau de masina, mare, zbor (daca este un pic mai agitat) ia Emetiral si nu mananca inaintea calatoriilor.
...audaces fortuna iuvat...
0

#9 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 05 June 2007 - 02:15 PM

Confirm ceea ce a zis pavcostel, renunta la cafea, ciocolata, iaurt si tot ce este acidulat sau poate face acid la stomac.
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 05 June 2007 - 02:45 PM

Vivi, la 5 Jun 2007, 15:15, a spus:

Confirm ceea ce a zis pavcostel, renunta la cafea, ciocolata, iaurt si tot ce este acidulat sau poate face acid la stomac.

la sfaturile de mai sus mai ia unul: daca pentru inceput nu te poti stapani, macar nu consuma oua inainte...in special fierte!! Pe langa neplacere, miros foarte urat daca dau afara din punga!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 05 June 2007 - 02:46 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 05 June 2007 - 03:11 PM

Si eu am rau de avion!
Nu lua medicamente pentru ca dau stare de somnolenta!! Verifica prospectul inainte de a le lua. Ca pasager mai merge sa motai. Ca pilot ... ajungi in ... apa.
Este o teorie a unui doctor de la un AirForce care spune ca fiecare dintre noi avem o toleranta (intoleranta) la raul de miscare. Pentru cei dintre noi mai putini talentati remonanda exercitii de marire a tolerantei.
Eu personal m-am odihnit inainte de zbor si asta m-a ajutat sa rezist mai mult. Citeodata :)
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#12 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 05 June 2007 - 07:43 PM

....ca anecdotica (dar ...adevarat): unchiul meu a fost pilot militar pana prin 1994....povestea ca la terminarea scolii de zbor (1970), au urcat toata promotia intr-un AN26 ca sa-i duca pe la toate aerodroamele din tzara....prima escala, la Kogalniceanu...de unde l-au scos verde din avion....pentru el, periplul s-a incheiat acolo....asta nu l-a impiedicat sa zboare aproape 25 de ani MiG-ul 15, de pe Ianca....
Niciodata nu i-a fost bine intr-un avion pilotat de altzii....asta nu l-a impiedicat sa faca peste 3000 de ore pe MiG-15 si sa instruiasca zeci de tineri piloti sositi la ei in unitate.....
No brain, no headache.....
0

#13 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2007 - 03:47 PM

Citeaza

Niciodata nu i-a fost bine intr-un avion pilotat de altzii....

Din pacate asta pare a fi problema. Si tocmai de aceea are greutati sa

Citeaza

. Gandeste fiecare miscare a aparatului si anticipeaza-o. Explica-ti de ce se simte asa si asa etc.
Sunt sigur ca daca ar fi el cel de la mansa, atentia si aparatul vestibular nu ar mai juca feste.

Citeaza

aNu lua medicamente pentru ca dau stare de somnolenta!! Verifica prospectul inainte de a le lua.

De aceea am recomandat ceea ce are efect minim, Emetiral si celalalt. Sunt relativ slabe, nu dau reflex piramidal, si nu creeaza dependenta. Dar e deplin justificat ce a precizat Andrei! ( asta nu e periuta...) Cel mai bine face odihna, daca poti si nu esti "febril".

Citeaza

Pe langa neplacere, miros foarte urat daca dau afara din punga!!!
De aceea companiile aeriene nu servesc oua... :lol:

Bafta!

Costel.

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 07 June 2007 - 03:49 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#14 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 07 June 2007 - 05:12 PM

Nu mai stiu unde am vazut, parca la mythbusters ca daca iei o vitamina b12 inainte de eveniment nu mai ai nimic.Chestia asta cu vitamina parca se chema "placebo" si e testata 100%
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#15 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2007 - 05:16 PM

:lol:
Stii ce este un placebo?

Problemele cu raul de mare, aer, masina nu sunt toate de natura psihica, sa le rezolvi cu auto-sugestia. Sursa e de cele mai multe ori aparatul vestibular. Asta nu se rezolva cu B12... Merge poate in cazul celor care deja au o frica cronica, dar ar merge si o aspirina in cazul asta! Recomandata de "cineva de incredere", ar face minuni....

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#16 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 07 June 2007 - 06:55 PM

Asa este, mythbusters au avut o emisiune pe tema asta.
Au testat inclusiv un ceas care da impulsuri electrice sa "bruieze" senzorii organismului. Spre rusinea mea am cumparat si eu ceasul dar nu l-am purtat niciodata in avion :lol:
SINGURUL remediu bun a fost o radacina de nu's'ce iarba din America de Sud. Restul remediilor -> la punga http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#17 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 07 June 2007 - 07:29 PM

pavcostel, la 7 Jun 2007, 18:16, a spus:

:lol:
Stii ce este un placebo?

Stiu eu, stiu eu...PlaceBoului?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#18 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 09 June 2007 - 09:36 PM

hehehe.. tare treaba cu placebo.
pana la urma suntem cum ne-a inzestrat mama natura.

ce pot spune de raul de avion....primul zbor la planor...toate bune si frumoase pana cand am facut un viraj atunci o senzatie ciudata....ochiul vedea ca sunt la 300m fata de pamant, fundul imi spunea ca ma afund in scaun si mai multe senzatii care se dadeau cap in cap.in general a fost ceva f ciudat...corpul fiind neobisnuit cu asa senzatii.

un amic de la aeroclub a dat vreo 5 10 spire in planor si cand a iesit era alb ca varul. omul fiind innebunit dupa avioane si zbor.
0

#19 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 22 June 2007 - 04:59 PM

Andrei are dreptate...

NU luati nici un medicament antiemetic inainte de zbor... daca sunteti la mansa... TOATE actioneaza central (adica pe bila, bibilica sau cum vreti sa-i spuneti) si TOATE afecteaza reflexele...

Big are si el dreptate cand spune ca e o discrepanta intre analizatorul optic si cel de echilibru din urechea interna, si ca orice chestie legata de "soft" poate fi antrenata. Cred ca exista in fiecare aeroclub un leagan cu care te poti da peste cap cat poftesti. Te sui in el si... bora-bora pana cand iti convingi otolitii ca n-au alta sansa decat sa se adapteze.
La fel, zboruri mai scurte initial si prelungite treptat. Iar cand vei. ajunge sa iesi prima data la simpla nu vei mai avea timp de rau de inaltime... hi, hi, hi...
Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#20 Useril este offline   setal 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 August 2007 - 10:52 PM

uhhhh......raul de zbor(de fapt de miscare) se poate educa.......insa intodeauna vei fi predispus ca in anumite conditii sa-ti fie rau dar daca doresti cu adevarat sa zbori se poate trece peste asta........
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro