Modelism - RHC Forum: BUZAU WORLD CUP - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

BUZAU WORLD CUP Rachetoplane

#1 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 21 May 2007 - 10:28 AM

Sambata si duminica a fost un concurs de rachetomodele la Buzau. Eu am tras la S8E/P, adica rachetoplan RC. Personal il consider aeromodel. Ieri a fost proba. Am reusit sa fac trei zboruri. Din pacate la prima lansare nu am reusit sa-l tin prea bine, l-am scapat intr-un fel de ranversare si mi-au dat zero (m-am enervat degeaba, aveau dreptate arbitrii).
Am avut doua zboruri de cate doua minute.

E o senzatie interesanta sa pilotezi un planor cu motor racheta (urca la vreo 200 metri in vreo 5 secunde si orice defect geometric sau centrajul neadcevat se simte rau).
Costa cam mult motoarele. Anul trecut se vindeau cu 8E, acuma cu 10E.
Antrenament, ioc....
Modelul l-am finalizat pe camp, in masina, sambata, cat s-a tras la rachete.

Anul trecut au fost mai multe esecuri, ruperi in aer, modele scapate in loopinguri si trosnite - pe timpul functionarii motorului.

Mi-au dat si locul III (un zero, un doua minute si 50 puncte ca am aterizat la 1m de banda si inca un rezultat de doua minute)....

Am scapat cu modelul intreg si asta ma bucura cel mai mult.
Separe ca o sa mai fie un concurs S8E/P in Bucuresti....

In poza e modelul meu. Nu am reusit sa fac un fuselaj normal. E o chestie, de balsa si scoci......

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736112.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#2 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 10:31 AM

Inca una cu modelul meu. Cred ca am depasit greutatea maxima impusa de 240 grame. In mode normal modelele ar fi trebuit cantarite si nu ar fi trebuit sa intru in concurs.

Dar la noi proba e la inceputul ei....

A fost de ajuns sa vina doi sarbi, ca sa ocupe locurile de sus cam pe la toate probele, inclusiv la rachetoplan.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736281.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#3 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 10:32 AM

Modelele celor de la Suceava.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736320.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#4 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 10:33 AM

Castigatorul locului II.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736380.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#5 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 10:34 AM

Si Luli (Liviu Botusan), cu locul I (clasamentul romanilor, facut si separat).

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736480.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#6 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 10:39 AM

N-am poze si cu mine. Pe altii i-am pozat si filmat. Sunt tare curios sa-mi vad decolarile, dar nu cred ca a filmat cineva si chiar daca, nu ne cunoastem. Ata ete.

Strans modelele, facut bagajul si pe data viitoare!
Ura si la gara, la IC 554 de la 21:29.

Am pus aceasta poveste aici, pentru ca repet, modelele S8E/P se preteaza bine si la zbor la panta - deci sunt mai mult aeromodele decat rachetomodele.
La cat costa un motor racheta, mai bine te dai la panta, sau il remorchezi cat poti si cand e cazul si cu racheta.

Papaciu

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1179736759.jpg

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#7 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 21 May 2007 - 11:04 AM

Foarte tare!
Io ma bucur ca aceasta categorie prinde si la noi.
Daca se face ceva prin Bucale, musai vreau si io sa vin sa vaz...

Felicitari si bafta in continuare!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#8 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 21 May 2007 - 11:08 AM

Este vorba de Cupa Buzau-World Cup=etapa de cupa mondiala, din calendarul FAI
No brain, no headache.....
0

#9 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 11:43 AM

Valteras, la 21 May 2007, 11:04, a spus:

Io ma bucur ca aceasta categorie prinde si la noi.
Daca se face ceva prin Bucale, musai vreau si io sa vin sa vaz...

Pai modelul ala al tau de aruncat nu e departe de astea. Am banuaila ca daca ii pui motor racheta, brachezi flaperoanele ca spoilere un pic, la intuitie, chiar ar merge. Totul e sa nu intri in looping cu el. Ruliul il poti anula....
Cred ca am fost singurul cu flaperoane anul asta - mi-a placut modelul tau(Valteras) ca avea si am pus si la mine.
Daca nu ai un model foarte bine facut geometric (simetric), ai probleme la urcare. Nu am reusit sa fac decat niste strambaciuni de aripi si am avut noroc anul trecut ca nu am tras, ca le bagam in pamant, sau dadeam cu ele in cap la cineva (nu aveau eleroane). Cu eleroanele poti sa compensezi, chiar ai timp de reactie si nici nu am intrat in tonouri (se da zero). Modelele mele sunt foarte slab facute. Rigiditate mica, greutate mare, profilul aripii plan-convex, facut la ochi.
La a treia decolare am avut tendinte mari de miscare pe ruliu, am compensat si din cauza flexibilitatii mari la rasucire a fuselajului posterior (teava carbon 4 mm si un pic de balsa), ampenajul se rasucise pe la 30 grade fata de aripa.... Da' n-a murit.
Am folosit o statie de 2 milioane, care stie mixaje de flaperon si elevon, nu stie comenzi exponentiale si pe bune, nici nu e nevoie. Un model poate costa ceva mai mult decat un depron 3D, dar tehnologia e un pic diferita :wub: ...

Cu al meu m-am lamurit. Finetea proasta o sa ma tina in jos la concursuri, dar pentru placere, e la fix.

Colegul si antrenorul meu Popa Stefan, a avut parte de un zbor cu mari emotii. Vreo doua loopinguri succesive, modelul la joasa inaltime deasupra publicului si masinilor cu motorul racheta vajaind... A iesit bine pana la urma.

Concursul e totusi solicitant. Pregatirea modelului pe rampa - cel putin pentru noi - a fost cu nervi. Baga repede pulbere in motor, preseaza, ada amorsa, baga pulbere, bate vantul iti ia pulberea, leaga alea cu scoci, modelul si rampa se balangane, ai grija sa nu fie contactul pe aprindere sa n-o iei in goarna, comisarul incepe sa numere..... Nu aveam contactor pe model si bagam mufa de la acumulator direct in receptor - pe rampa, bineinteles.... Pune scociu' inapoi, tot pe rampa....
Nu mi-am dat seama de o treaba foarte importanta. Aterizarea in apropierea panglicii se puncteaza foarte mult. Ca sa poti sa vii aproape de ea, trebuie sa o vezi pe toata lungimea. Pilotand de la locul de lansare nu am putut decat odata din trei incercari sa ajung la sub 5m (nu vedeam decat jumate de panglica). Altii pilotau char de la un capat al panglicii si era sa le dau in cap cu modelul la aterizare. Aici arbitrii trebuiau sa faca ceva. La mansa a doua, am luat statia un minut inainte sa strige ca incepe si era sa-mi dea zero. Nu mi-am dat seama de chestie, ca intrasem in priza de la prima, cand de-abia am avut timp.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 21 May 2007 - 02:16 PM

INCAS, la 21 May 2007, 11:39, a spus:

La cat costa un motor racheta, mai bine ...,  sau il remorchezi cat poti...

Ce vorbesti frate?!...pai la cate lansari am facut noi ultima data, de ajungea limba cravata columbiana, iti vine usor sa afirmi ca e fain unu sa alerge si altu sa piloteze...cand pilotul esti tu!!!

INCAS, la 21 May 2007, 11:28, a spus:

In poza e modelul meu. Nu am reusit sa fac un fuselaj normal. E o chestie, de balsa si scoci......

Cum, tu nu ai avut probleme cu receptorul ala teapa, ca altii?!!!

Later edit: reportajul merita un subiect separat...poate-i da un moderator peste bot lui INCAS si face treaba!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 21 May 2007 - 02:21 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 21 May 2007 - 05:58 PM

Marinaru, la 21 May 2007, 15:16, a spus:

Later edit: reportajul merita un subiect separat...poate-i da un moderator peste bot lui INCAS si face treaba!!!

na ca i-am dat!!
si am retinut cererea ta ... :D
flying is my life...
0

#12 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2007 - 06:50 PM

Marinaru, la 21 May 2007, 14:16, a spus:

Ce vorbesti frate?!...pai la cate lansari am facut noi ultima data, de ajungea limba cravata columbiana, iti vine usor sa afirmi ca e fain unu sa alerge si altu sa piloteze...cand pilotul esti tu!!!

Cum, tu nu ai avut probleme cu receptorul ala teapa, ca altii?!!!

Marinaru vrea sa spuna ca acum un an mi-a remorcat la Chitila modelu' de vreo patru ori si mi-a dat si Bombonelul sa zbor.
Baiat bun, baiat bun, multumim.
Ce mare m-am simtit ca a pilotat Marinaru ciunga mea, cat de putin....

Desi sunt mai tanar, nu am reusit sa i-l remorchez si eu cum trebuie (galop, galop). Oricum, aveam comenzile prost facute, cu cabluri care nefiind suficient tensionate, dadeau histerezis. De la 20-30 m inaltime, veneam jos imediat.

Despre receptor, a costat ceva bani.... E WFly, da' nu de distanta mica (300m) si 6 canale care vine cu statia, ci de 9 canale si de distanta normala. Cu ocazia asta l-am incercat. Stiam ca nu se vand demult in Romania - chiar a fost timp sa aiba cineva probleme cu el?

Am vrut sa pun acel Multiplex, stii tu, este mic, de distanta mare, da' nu stiu sa ma joc cu MC-10-le ala la mixaj si producatorul zice sa nu-l pui pe model de viteza mare. Cum chinezu' nu zice nimic, inseamna ca al lui e bun! :D

In fine, m-am prins despre ce receptor Hitec scrii, da' las si ideile de mai sus.

Sunt tipi muuult mai buni la S8. Io am avut noroc ca au mai tras unii zerouri si ca nu e @#$%%^$&^^&^%$ mare. E o chestie sa faci zboruri valide, macar la nivelul asta sa ajungi - ca la box - sa eviti KO si incepi sa progresezi. Sa fac alte modele (fac cate doua), mi-e greu sa cred ca o sa se intample prea curand.

E pacat ca cei care fac S8 nu apar pe forum. E ceva lume care face treaba buna si nu apare aici.

Un concurent (nu spui cine), avea stabilizator de atitudine pe tangaj (cu giroscop piezoelectric). Mi-e lene de moarte sa citesc regulamente. O fi voie? Practic, daca ai modelul potrivit, nu e nevoie, da' deh.....

Papaciu

Aceasta postare a fost editata de INCAS: 21 May 2007 - 06:51 PM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro