POMPE DE APA CARE SFIDEAZA FIZICA? POMPELE NU FOL. ENERG. ELECTRICA
Postat 04 May 2012 - 12:40 PM
Postat 04 May 2012 - 01:08 PM
Daca una creste cealalta scade. Prin urmare, daca maresti presiunea dinamica (adica ai acel jet de aer prin fata tubului din dispozitivul de pulverizare) scade cea statica in acel loc si asta inseamna ca fluidul din recipient poate fi aspirat si pulverizat, fiind antrenat de jetul de care vorbeam.
Ca o paranteza, eu eram tare mirat pe vremuri (eram copil si umblam prin uzinele patriei) cand muncitorii goleau cate un canal sau un recipient cu apa, folosind chiar un jet de apa de la hidrantul pompierilor. Era interesant cum se scotea apa folosind un jet de apa... E o scula speciala pentru asta, te las s-o descoperi singur, exista inca in dotare....
Ca sa corectez, in acel borcan atasat pe iesirea aspiratorului nu bagi aer. Aerul in treci cu viteza mare prin fata unui tub care ajunge in lichidul din borcan. Se poate si cum spui tu, dar nu la asta te referi acum.
Legat de capilaritate, ai dreptate. Sunt fenomene greu de inteles, apa urca incredibil de mult si chiar ar iesi din fantana. Dar ceva legat de fortele care apar la suprafata lichidului o determina sa nu curga, Prin capilaritate urca si ramane acolo. Eventual se evapora, urca alta si se continua fenomenul. Dar nimic nu curge liber. Ar fi ideal sa obtii macar o picatura, dar nu stiu sa se intample asta.
Parerea mea, nu dau cu parul...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 May 2012 - 01:23 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 04 May 2012 - 01:13 PM
GRASUL_CRAIOVA, la 04 May 2012 - 12:40 PM, a spus:
Din acelasi motiv pentru care daca cuplezi un motor cu un generator cuplat inapoi la motor, chestia nu se invirte singura
In sistem tre sa bagi mai multa energie decit produce
Aspiratorul e bagat in priza
Fintina nu
Postat 04 May 2012 - 01:36 PM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 May 2012 - 01:40 PM
Postat 04 May 2012 - 02:04 PM
Postat 04 May 2012 - 02:48 PM
Din nefericire, nu mai urmaresc desenele sau schitele anterioare, lucru maare sa pot fi surprins de ceva nou.
bitex, la 04 May 2012 - 01:08 PM, a spus:
Postat 04 May 2012 - 06:59 PM
Dar ghinion, indiferent cit de simpla sau complexa e instalatia, la sfirsit cind tragem linie din energia de intrare o parte se pierde si o parte iese sub o forma utila. In nici un caz nu iese mai multa.
Dar na, unii chiar au fantezie si nu stiu ce sa faca cu ea.
Postat 18 June 2012 - 01:55 PM
Fiind primul meu post va salut pe toti.
Pun mai jos niste filmulete cu Pompe Ram in fuctiune si explicatii :cum se construiesc ,principii de fuctionare etc.
Daca va uitati la toate o sa intelegeti principiile de fuctionare.
Incep cu pompa care duce cea mai amre cantitate de apa uphill.
Locul 2 in lume ca debit :http://www.youtube.com/watch?v=X8v8YvdinDI&feature=related
Locul 1 in lume ca si debit:http://www.youtube.com/watch?v=b2kv8BUVy6E
Postat 19 June 2012 - 04:51 AM
DanB, la 18 June 2012 - 02:30 PM, a spus:
Cine face cu mina lui una functionala o posteaza si e acoperit de glorie.
Restu'... inca mai credeti tot ce vedeti pe net?
Astea postate de Lmedia, chiar functioneaza si nu incalca legile fizicii.
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 19 June 2012 - 11:05 AM
DanB, la 19 June 2012 - 10:21 AM, a spus:
Desi Pompele Ram sunt de 200 de ani pe pamant ,unii si azi sic ca e magie,ca tradeaza fizica etc.
Culmea ca principiul se super simplu si e 100% in aria de acoperire al fizicii.
Postat 02 July 2012 - 04:41 PM
Postat 02 July 2012 - 04:49 PM
GRASUL_CRAIOVA, la 02 July 2012 - 04:41 PM, a spus:
ai incercat sa faci o pompa ram si nu a fuctionat?
Postat 11 July 2012 - 01:09 PM
Postat 11 July 2012 - 06:14 PM
DanB, la 11 July 2012 - 02:41 PM, a spus:
Asa poti sa iei o stropitoare de vie, pompezi pina-i "plina", dupa care filmezi cum iese zeama din ea, da' tot asa, la debit mic, sa nu se termine.
De aceea am si intrebat cat timp va functiona. Este evident ca, in nici un caz, un timp nelimitat.
Postat 02 August 2012 - 04:20 PM
Cornelius, la 19 May 2007 - 12:16 PM, a spus:
DESCRIEREA POMPEI: ACEASTA ERA COMPUSA DINTR-UN CORP © DE FORMA CILINDRICA CU CAPACE DE FORMA SEMISFERICA (TOTUL DIN FONTA), UNA DIN PARTI AVEA O TEAVA (ADMISIA) CARE IESEA DEASUPRA NIVELULUI FANTANII SI AVEA CAPATUL PREVAZUT CU UN ROBINET R1 IAR DEASUPRA O PALNIE (P). DIN CELALALT CAPAT AL CORPULUI IESEA O ALTA TEAVA (REFULAREA) USOR INDOITA LA CAPAT SI PREVAZUTA CU UN ROBINET R2.
INSTALARE: CORPUL POMPEI ERA CUFUNDAT IN FANTANA PANA APROAPE DE FUND, IAR CELE DOUA TEVI - ADMISIA SI REFULAREA - RAMANEAU DESUPRA GHIZDURILOR (MARGINEA SUPERIOARA) FANTANII.
MOD DE FUNCTIONARE: 1. SE DESCHIDE ROBINETUL DE PE REFULARE R2 LA FEL SI ROBINETUL DE PE ADMISIE R1. 2. SE TOARNA APA CU GALEATA PRIN PALINE UMPLAND TOT SISTEMUL PANA INCEPEA SA CURGA APA PRIN ROBINETUL R2. 3. SE INCHID ROBINETELE R1 SI R2, DUPA CARE SE DESCHIDE ROBNETUL R2 SI APA INCEAPEA SA CURGA LIN FARA SA AIBA UN DEBIT MARE. DE REGULA APA CURGEA IN PERMANENTA IN JGHEABUL FANTANII DEOARECE IZVOARELE ERAU PUTERNICE. DACA SE DESCHIDEA SI ROBINETUL R1 SISTEMUL SE DEZAMORSA SI APA NU MAI CURGEA PRIN ROBINETUL R2. POMPA CARE ERA INSTALATA LA CAMP URCA APA LA BAZINELE DE PREPARAREA SOLUTIILOR PENTRU STROPIT VITA DE VIE.
CE MINTE "DIABOLICA" A AVUT ACEL INGINER DIN VREMURI RECENT APUSE! DE NOTAT ESTE FAPTUL CA ASUPRA PROBLEMEI AU CAUTAT SA SE PRONUNTE DOUA COMISII (NEOFICIALE) DE LA POLITEHNICA DIN IASI SI BUCURESTI, ACESTIA FIIND ADUSI DE UN DIRECTOR ISTET DE LA UN I.A.S. DIN APROPIERE. DIN PACATE POAMPA DISPARUSE (FURATA), DEOARECE UNII SATENI NU MAI PUTEAU ADAPA VITELE SIMTINDU-SE GUSTUL DE OXIZI IN APA. DESCRIEREA APARTINE UNOR PERSOANE DEMNE DE INCREDERE. :) VOI REVENI CU UN ALT TIP DE POMPA UTILIZATA DE BANATENII CARE AU FOST MUTATI CU FORTA IN CAMPIA BARAGAN.
Sefe..dai o bere daca-ti dau raspunsul corect???? Vezi ca vorbesc serios..vreau "Timisoreana" la 2 jumate..eei, dai?
Postat 08 October 2012 - 03:37 PM