Modelism - RHC Forum: Intrebare de incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Intrebare de incepator Ce lipici recomandati pt machete statice

#1 Useril este offline   Avantul 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 19-December 05
  • Interests:machete statice, drumetie montana, airsoft, surubareli

Postat 12 June 2007 - 05:47 PM

Salutare, mi-a adus un amic o macheta Messerschmitt Bf109G produsa de Encore 1/72
As dori sa-mi spuneti ce adeziv sa cumpar? ( de preferat un produs anume...)
si pt cine a construit asa ceva...cateva sfaturi ar fi mai mult decat binevenite
0

#2 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 12 June 2007 - 08:29 PM

salutare,vezi m.i
0

#3 Useril este offline   Adi-GVA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 June 2007 - 09:55 PM

Nu cunosc modelele de la "Encore" dar eu am folosit foarte bine adeziv CONTACTA de la REVELL. Poti lipi cu succes si cupola transparenta (nu se albeste). E un tub mic ca pasta de dinti si l-am gasit la o statie SHELL pe la machete. Nu se usuca f. rapid.
Fly Extreme! __EXTREME FLIGHT
0

#4 Useril este offline   Avantul 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2007 - 03:35 PM

am gasit, dar...e 7 variante ...care, cum si in ce fel? :(
0

#5 Useril este offline   Avantul 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 07:38 AM

Am facut comanda de 3 tipuri de lipiciuri, astept sa vad cand vine coletul :(
0

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 594
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 09 July 2007 - 01:19 PM

Cea mai simpla solutie: diluant Nitrosolv. Il poti folosi ca atare, pensulind cu diluant locul de lipire. Avantaje: pret mic (10 lei kilu), lipire prin capilaritate, uscare rapida.
0

#7 Useril este offline   Avantul 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 07:16 AM

Multumesc, o sa iau si deacesta, am primit coletul de la machete.ro si acum folosesc 3 lipiciuri de la ei (Revell 39604 Contacta Professional 25g, Revell 39606 Contacta Liquid Special, Revell 39602 Contacta Cement )
0

#8 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 22-May 06

Postat 10 July 2007 - 07:42 AM

Nu uita, fa intai niste teste pe plasticul de umplutura cu lipiciurile si abia dupa aia te apuci de treaba.
Hint: inainte de lipire degreseaza suprafetele cu benzina daia de brichete.
Si ieri va fi o zi !
0

#9 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 10 July 2007 - 12:52 PM

Shumica, la 10 Jul 2007, 07:42, a spus:

Hint: inainte de lipire degreseaza suprafetele cu benzina daia de brichete.

De ce?

Bafta!
0

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 01:34 PM

Citeaza

Nu uita, fa intai niste teste pe plasticul de umplutura cu lipiciurile si abia dupa aia te apuci de treaba
Revell 39604 Contacta Professional 25g si Revell 39602 Contacta Cement dizolva stirenul, deci lipeste orice astfel de material! Revell 39606 Contacta Liquid Special, este un lipici mai special, acesta nu dizolva stirenul, il lipeste prin "cimentare". Acest ultim lipici este recomandat pentru lipirea partilor clare: cupole, parbrize, ferestre etc.
Iti recomand sa folosesti Revell 39604 Contacta Professional, prin sistemul cu ac te ajuta sa-l pui exact acolo unde doresti. Daca ti se infunda acul, incalzeste-l la flacara unei brichete in timp ce strîgni usor de recipient!
Revell 39602 Contacta Cement este un adeziv pentru lipituri "grele" menite sa aiba o rezistenta deosebita.

Citeaza

Hint: inainte de lipire degreseaza suprafetele cu benzina daia de brichete
:D :D :D Cool!

Citeaza

De ce?
Cum de ce? Ca sa-l ...topeasca! Shumica, stirenul se "topeste" adica se dizolva in benzina (neofalina) de bricheta! :lol:
0

#11 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 03:38 PM

Mai oameni buni hai sa raspund:
1. Benzina de bricheta NU topeste macheta - (vezi snowberry si s-100 de la revell)
2. Cind elimini bavurile sau slefuiesti, ca piesele sa se potriveasca pui inevitabil mana pe zonele ce trebuie lipite - rezulta grasimi si alte impuritati.
3. Fiecare producator de machete recomanda propriul lipici deci nu se stie.
Si ieri va fi o zi !
0

#12 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 03:44 PM

Si pentru carcotasi Snowberry complect echipata, motorizata, RC gata de pus pe balta.
Construita si spalata cu tone de benzina la lipire cu contacta prof si la vopsire cu aerografu'. sic :D
Bye the way axul carmei este pus pe rulmenti de cap de hdd si pentru protectia electronicii mai avem si sigurante fuzible.
Este ca nu se poate ? :lol:

Bafta :D

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1184075070.jpg

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 10 July 2007 - 03:46 PM

Si ieri va fi o zi !
0

#13 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 04:01 PM

Anyway imi cer scuze daca am ofensat pe cineva.
Mai stie cineva de colectia aia de avioane verzi poloneze sau cehoslovace ... alea mici.
Sau de Aurora sau Potemchin (nu stau bine cu rusa) chituri excelente de la fratii sovietici.
Povesti de acum 35 de ani ..........
Sfaturile de la mosi nu sunt bune.
Si ieri va fi o zi !
0

#14 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2007 - 06:42 PM

:lol: :) N-ai ofensat pe nimeni ,dar sa sti ca vrajala cu neofalina (benzina de brichete) este fara sens.
Producatorii de machete din stiren sau ABS recomanda lipiciul lor ca sa-l cumperi de la ei nicidecum ca n-ar merge de la unii la altii, iar diluantul nitro de care zice prietenul Z-mare rezolva acest tip de plastic indiferent de producator.
Daca vrei degresare adevarata foloseste alcool izopropilic.
Oricum oricare producator care se respecta recomanda degresarea componentelor cu apa si detergent, dar asta inainte de vopsire pentru ca "lipiciul"ala specific ca si diluantul nitro chiar degreseaza suprafata pe care este aplicat, ba mai si dizolva superficial plasticul.
Cam asta este pe scurt.
In ceea ce privesc sfaturile de la mosi ... stiu si eu de-or fi bune ori n-or fi?

Bafta!
0

#15 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 10 July 2007 - 07:08 PM

Crios, la 10 Jul 2007, 19:42, a spus:

In ceea ce privesc sfaturile de la mosi ... stiu si eu de-or fi bune ori n-or fi?

mai shumica....
parerea mea personala este sa asculti ,ca pe litera de lege ce spune Crios,Z-mare,Olaf si inca multi grei ai machetelor statice.
ei sunt (au fost) ,membri marcanti ai acestui forum,si posteaza extrem de rar datorita "coloraturii" acestui forum,si lipsei de moderare eficienta.
daca nu vrei sa asculti aici ,incearca sa te inscrii la cartula.net....dar vezi ca acolo nu poti sa bati campii cu gratie ca pe aici...

asa ca or fi mosii buni de ceva?,n-or fii?
flying is my life...
0

#16 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 07:46 AM

@silviu66 nu cred ca am batut campii dar accept sfaturile dvs si critica.
fiecare isi face machetele asa cum stie. ata ete. daca ma nasteam atotcunoscator nu mai intram pe aici.
cit despre cartula.net o sa mai reflectez
Rugaminte: rade posturile mele de mai sus

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 11 July 2007 - 07:51 AM

Si ieri va fi o zi !
0

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 08:03 AM

Shumica, nu ai ofensat pe nimeni, adica pe mine nu!
Sa le luam pe rind;
- daca spun ceva, nu spun din carti sau din auzite ci din proprie experienta. Adica cale de vreo 15 ani de machetit (asta daca pun la socoteala numai perioada de dupa 89 :lol: )
- poate m-am exprimat gresit, benzina nu "topeste" stirenul, doar il inmoaie! :)
- lipiciul (cum spuneam, cu exceptia Revell 39606 Contacta Liquid Special, in cazul de fata) topeste stirenul la fel de bine ca si grasimile de pe el! Deci degresatul este o munca la cooperativa "munca in zadar!"
- da, fiecare producator recomanda lipiciul lui, ca dara nu o fi fraier sa recomande lipiciul concurentei! :D Tot asa recomanada si vopselel lui! :)
Cum spuneam, lucrez de ceva vreme cu tot felul de lipiciuri (Revell, Model Master, Tamiya, nitrosolv, acetona, cloroform, ciclohehanol) pe plastice de la Tamiya, Amodel, Italeri, Esci, Revell, Humbrol, Airfix, Match Box, RS Model PM model, ICM, Academy, Zvezda, Maquet, RPM, Plast Aero, Hasegawa, Dragon, Sword, P.M., Azur, Smer, Estern Expres, Master Craft, Eduard, UM, ACE etc (sper sa nu fiu acuzat de publicitate sau ...lauda! (moa, cite tipuri de lipici ar trebui sa am) si si nu am avut niciodata probleme!!!

Citeaza

Mai stie cineva de colectia aia de avioane verzi poloneze sau cehoslovace ... alea mici.
Inchipuieste-ti ca am lipit si astfel avioane din plastic verde sau ...argintiu!

Citeaza

Sfaturile de la mosi nu sunt bune
Corect, de aceea românul zice: :) daca nu ai batrini sa-i cumperi!
0

#18 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 11 July 2007 - 11:50 AM

Interesant ce spui despre benzina tip Zippo. Crios spunea ca o foloseste ca diluant pt. spalari cu tus ca sa faca "murdaria" de pe machete.

Si ca idee, nu am ascultat ce zicea ZMare despre cloroform asa ca diorama aia mare cu daci are acum turnul de asediu aproape prabusit. Lipiturile cu cloroform se duc in timp pe un anumit tip de plastic. Deci nu riscati ca puteti da peste plasticul ala care nu se lipeste cu asa ceva.

Deci sfaturile de la mosi nu sunt bune ... daca nu ti cont de ele.

Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 11 July 2007 - 11:58 AM

Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#19 Useril este offline   Shumica 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 12:15 PM

Eu pe bune am folosit benzina de tip zippo mai ales pentru degresarea suprafetelor inainte de vopsire; urmeza binecunoscutul strat de grund + vopsirea.
plasticul nu s-a topit si nu s-a muiat ... totul a iesit foarte bine.
Banuiesc ca daca scufunzi plasticul 1 zi in benzina se moaie dar cum benzina de tipul asta se evapora rapid nu am intampinat nici o problema.
Este ultimul post al meu pe subiectul asta ca oricum mi-am luat-o destul in barba, iar o persoana de aici care teoretic ar trebui sa fie foarte toleranta numai ca nu m-a facut in fata idiot si oligofren.Oi fi daca asa sustineti dvs.

@Z-mare
OK benzina, ne-benzina ce puii mei o fi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ; sa zicem atunci academic: fluidul incolor, volatil si usor inflamabil din recipientii de metal tip "zippo" ce contin "o fractiune usoara provenita din distilarea/cracarea petrolului"

Ce este bine ca am aflat; habar nu aveam ca lipiciul de la revell are si rol de degresant.

Stima si respect :lol:

Aceasta postare a fost editata de Shumica: 11 July 2007 - 04:53 PM

Si ieri va fi o zi !
0

#20 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 01:36 PM

Citeaza

Eu pe bune am folosit benzina de tip zippo
. E, uite, abia acum nu te contrazic: "benzina" de tip zippo, poate este un amestec usor inflamabi dar care nu are nici o legatura cu ...benzina! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif Benzina/benzenul topeste/inmoaie stirenul!
0

#21 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 04:52 PM

Olaf The Viking, la 11 Jul 2007, 11:50, a spus:

Interesant ce spui despre benzina tip Zippo. Crios spunea ca o foloseste ca diluant pt. spalari cu tus ca sa faca "murdaria" de pe machete.

Mosu', ai retinut gresit! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif Folosesc benzina zippo (neofalina) pentru vopselele de ulei atunci cand fac spalari cu ulei si future pentru tusuri ... cand fac spalari cu tusuri.

@Shumica, nu te-a facut nimeni nici idiot si nici oligofren si nici n-am simtit ca cineva ar "bate" in directia aia si asa este: fiecare isi face machetele asa cum stie. Nimeni nu obliga pe nimeni sa faca altfel. Este un hobby nu un servici. Doar discutam, dam sau primim sfaturi, dar in final, fiecare face cum considera ca e mai bine.

Si nu te bosumfla ca esti din Bucuresti si pe data de 21 iulie este intalnirea lunara a machetistilor bucuresteni (de trei ani incoace se tine luna de luna) unde esti binevenit si unde ne vei putea cunoaste personal. Detalii tot pe cartula.net.

@ Silviu66, nu datorita coloraturii postam rar ci datorita faptului ca activitatea machetistica de pe acest forum este cam subtire tocmai pentru ca exista forumul dedicat machetelor statice pe numele lui: http://www.cartula.net/, iar pe mine personal, in ultima vreme nu m-a mai interesat nimic altceva. Adio motoare, adio RC ...

Bafta!
0

#22 Useril este offline   Avantul 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 10:36 PM

multumesc tuturor pentru sfaturi :)
0