Modelism - RHC Forum: Filtru ferita - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Filtru ferita are cineva tipul asta ?

#31 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 24 May 2007 - 12:43 AM

Acum este clar ca lacrima. Ai perfecta dreptate.
Paranoic cum sunt voi inveli firele in aluminiu si voi pune si filtre la modelul pe care il fac acum.
0

#32 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 24 May 2007 - 08:42 AM

Dupa parerea mea folia de aluminiu ar trebui legata la masa, doar atunci se poate numi "ecran".
Daca va uitati si la cablurile audio de calitate au si "folie" de aluminiu si o tresa impletita, acestea legandu-se la masa.
0

#33 Useril este offline   WarMK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 27-February 04

Postat 24 May 2007 - 08:46 AM

Mai este o alternativa la toruri, care am vazut ca este destul de folosita. Din pacate nu pot sa dau informatii mai multe, masuratori si comparatii.

Scuze pt postarea dubla dar nu mai puteam atasa o poza.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  noise.gif (8.71K)
    Number of downloads: 55

0

#34 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2647
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 May 2007 - 10:49 AM

Asta cu invertoare CMOS, ar putea fi interesanta daca ai vrea sa maresti 'fan-out'-ul pentru receptor, dar acesta e oricum mai mare ca 1, asa ca mie mi se pare inutila. Mai interesant ar fi fost cu un 'triger-smitt', eventual cu un filtru 'trece banda' de joasa frecventa....
0

#35 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 24 May 2007 - 11:20 AM

Cinstit, astea te ajuta la REFACEREA formei semnalului pe trasee lungi sau unde exista pierderi/atenuari.
E inutil sa pui asa ceva pe cabluri de 50-70cm! Plus ca orice amarata de poarta introduce o intarziere in lantul de semnal.

Torul sau acolo unde este posibila impletirea (torsadarea) firelor de forta de la baterie, controller sau motor par a fi solutii simple cu efecte suficiente. Nici mama vreunui tor insa nu va suplini un contact prost, contacte stanate oxidate, montaje aiuristice, antene nedegajate cum trebuie sau manutza. Cu ecranarea, personal cred ca merge numai acolo unde solutiile de mai sus nu au dus la eliminarea completa a problemei.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#36 Useril este offline   Romulus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1190
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 22 September 2008 - 11:52 PM

Eu nu prea am inteles cateva lucruri...

• E valabil si la receptoarele 2,4 GHz?
  • Regulatorul meu Hacker are inel de ferita pe firul spre receptor. Nu e suficient un inel de ferita intre receptor si regulator pentru a atenua zgomotele induse de regulator in receptor?

0

#37 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 23 September 2008 - 12:10 AM

Romulus:

1: NU ESTE NECESAR .
2 SI EU AM FERITA LA REGULATOR .
ADOR VITEZA!!!
0

#38 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 23 September 2008 - 12:25 PM

Ar mai fi un aspect interesant (si important).

Ecranarea - fie ea cu folie de Al, fie cu tresa metalica, Al sau Cu - e bine sa fie impamantata (mai exact conectata la masa). De ce? Deoarece in caz contrar se comporta pur si simplu ca un reflector / antena (intoarce unda radio sau o transmite mai departe). De asemenea, este important de retinut ca ORICE ecranare se leaga la masa INTR-UN SINGUR PUNCT, si nu la ambele capete. Legarea la masa in ambele capete poate genera semnale parazite, mai ales in buclele de mari dimensiuni (actioneaza impreuna cu masa ca o antena). Cu alte cuvinte: ecranati daca doriti, este eficient (mai ales la dispozitive ce lucreaza in vecinatatea unor surse RF de putere, vezi BL-uri si benzinare) si conectati-le la masa intr-un singur punct. In aeromodelism aspectul asta nu este neaparat critic - in definitiv avioanele sunt in mare parte construite din materiale izolatoare - dar la aplicatii gen audio / video va poate cauza probleme (pentru cei pasionati de subiectele cu pricina).

Acum, nici ecranarea nu e mama tuturor ranitilor, adica nu indeparteaza toate problemele (ar indeparta poate toate influentele radio parazite DACA ecranul ar fi din material supraconductor. Intrucat acest ecran are si el o rezistenta specifica, mai trece totusi o parte din semnalul parazit, parte cu atat mai mare cu cat rezistivitatea ecranului e mai mare.)

Hope this helps too...
Ave
0

#39 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 23 September 2008 - 12:28 PM

Vezi postareaRomulus, la Sep 23 2008, 12:52 AM, a spus:

Eu nu prea am inteles cateva lucruri...

• E valabil si la receptoarele 2,4 GHz?
  • Regulatorul meu Hacker are inel de ferita pe firul spre receptor. Nu e suficient un inel de ferita intre receptor si regulator pentru a atenua zgomotele induse de regulator in receptor?

2. In principiu da, dar conteaza si numarul de spire bobinate pe inelul cu pricina. Practic ala e un filtru trece-jos - cu cat sunt infasurate mai multe spire, cu atat inductivitatea bobinei astfel creata va fi mai mare deci frecventele vor fi atenuate cu atat mai puternic cu cat sunt mai mari, deci influenta regulatorulul asupra receptorului va fi mai mica.
Ave
0

#40 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2250
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 27 September 2008 - 04:51 PM

Ecranarea cu tor de ferita este suficienta daca firul de la servo/regulator este trecut cel putin de doua ori prin el. Robbe sugereaza sa se puna tor de ferita si pe firele dintre motor si regulator, chiar vand un astfel de kit de deparazitare pentru motoare brushed (tor + 3 condensatori) sau brushless (2 tori).

Ca o sugestie, am recuperat inele de ferita de dimensiuni potrivite din surse de calculator defecte (aveam vreo doua acasa, 3 tori in fiecare sursa) si de pe o placa de baza busita. La magazin costa cam 10 - 12 Lei perechea.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 27 September 2008 - 04:54 PM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#41 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 27 September 2008 - 05:09 PM

Daca pot sa indraznesc, firele ecranate cu aluminiu sau torurile de ferita sunt utile mai degraba contra parazitilor ce i-ar putea induce firele servourilor sau ESC-ul in antena receptorului. Dupa parerea mea etajele de radiofrecventa din receptor sunt cele mai predispuse parazitilor, restul lucrand cu semnale de amplitudine mare.
0

#42 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 27 September 2008 - 06:50 PM

Vezi postarealiviu_vladut, la Sep 27 2008, 05:09 PM, a spus:

Dupa parerea mea etajele de radiofrecventa din receptor sunt cele mai predispuse parazitilor, restul lucrand cu semnale de amplitudine mare.
Corect. Citeste postul #24 al acestui thread ca sa vezi cum inteleg eu aparitia parazitilor si te rog sa-mi spui ce parere ai.
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro