Vad ca a trecut timpul si nu am mai postat la acest topic.
Pun cateva poze, adunate intre timp si grupate la
https://picasaweb.go...45001/Kitscoty#
Sunt poze din octombrie 2010 si oct. 2011, unele arata aceleasi rachete la un an diferenta, doar motoarele difera putin. Sunt si vreo 2 filme, unul cu motor mai ciudat ("flacara" neagra si scantei- asa e facut, sa scoata scantei si tot de aia nu prea se foloseste vara ca e pericol de incendiu de vegetatie) alt film cu un motor hibrid clasa L (2560-5120 Ns). Racheta cu comb. hibrid se vede in mai multe poze, e in intregime din fibre de carbon (in una din foto se vad cateva tuburi din carbon, care urmeaza a fi folosite "la anu". Parca am mai pus unele poze din astea undeva, nu mai stiu exact. Foto 14-21 sunt de spatamana trecuta.
Racheta am pierdut-o pe jumatate, adica am recuperat jumatatea mai mare, cea cu electronica. A fost vant foarte puternic, peste 35mph, in ciuda masurilor luate (= insuficiente) racheta a zburat foarte departe, peste 4 kilometri.
Am renuntat la a doua parasuta, care in mod normal trebuie sa se deschida la cca 150 m inaltime si am lasat doar prima parasuta, ceva mai mica si mai colorata, chiar daca asigura o cadere violenta, cca 8 m/s, periculos de mult pentru integritatea unei rachete de marimea aceea, dar oricum mai bine decat cazut in bot...
Vantul turbat a creat probleme, rasucind foarte tare racheta desfasurata, lovind elementele intre ele, etc., asa ca dupa cca 3 minute, cand se afla la cateva sute de metri inaltime, partea superioara a rachetei s-a desprins de rest, prin desurubarea unui ochi de prindere, care nu ar fi trebuit sa se desfaca, avand 3 piulite stranse intre ele, saibe si totul invelit in silicon pentru etansare. Uite ca s-a desfacut, desi se putea roti foarte bine doar coarda si carabiniera, sau se puteau roti in vant in sensul strangerii nu desfacerii. De fapt asta a fost norocul, pentru ca am recuperat partea cazuta, undeva la vreo 2,5 km distanta, i s-a deschis o mica parasuta dar caderea a fost suficient de tare ca sa nu mai pot folosi cea mai mae parte din corp, dar restul, inclusiv varful, toata electronica, corzile din kevlar si parasuta sunt in stare f. buna. Zborul e inregistrat, spune inaltimea (4678, nmai mic cu 250 ca anul trecut) precum si momentul intreuperii legaturii cu restul rachetei. Nu am mai avut timpul necesar sa mai caut restul, cativa km in directia vantului, intram pe alte proprietati si nu e bine... :D
Nevasta-mea a vut dreptate cand a zis de la inceput, cand racheta abia ajunsese sus" Kiss it Good-by!, cu toate astea tot am gasit-o. :drinks:
Racheta nu a avut instalat GPS nici alt emitator. Cei care au avut GPS au putut localiza rachetele cazute, sau parti ale lor intrucat vantul si-a facut "datoria" si un cazul lor, rupand tot ce apuca. Daca jos erau 30 mph, la cateva sute sau mii de metri distractia era si mai mare...
Alta data vom avea grije, fie sa facem legaturile mai solide, fie sa stam frumos acasa daca e vreme rea.