Modelism - RHC Forum: Acumulator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulator Lipirea acumumulatorilo

#1 Useril este offline   daniadrianus 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 05-October 06

Postat 18 February 2007 - 04:18 PM

Salut,

Intrebare?
Imi poate spune cineva cum e cel mai bine sa lipesc/cositoresc acumulatorii atunci cand vreau sa fac un pachet de acumulatori interconectati cu lamele de contact.
E mai bine sa sudez lamele in puncte asa cum fac cei de la Germanos de exemplu? Pana cum i-am cositorit se se pare cam prost si am dat deja doua rateuri.

Multumesc,
Dani

Aceasta postare a fost editata de daniadrianus: 18 February 2007 - 04:19 PM

Ich fahre einen BMW, weil ich schon immer BMW fahre.
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 18 February 2007 - 04:28 PM

cumpara pack-uri gata facute
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 18 February 2007 - 06:15 PM

daniadrianus, la 18 Feb 2007, 16:18, a spus:

Intrebare?
Imi poate spune cineva cum e cel mai bine sa lipesc/cositoresc acumulatorii atunci cand vreau sa fac un pachet de acumulatori interconectati cu lamele de contact.
E mai bine sa sudez lamele in puncte asa cum fac cei de la Germanos de exemplu? Pana cum i-am cositorit se se pare cam prost si am dat deja doua rateuri.

Lipirea cu cositor, presupune o incalzire a electrozilor "+" si "-" la temperatura de lipire a cositorului. Daca treaba asta dureaza execesiv, celulele se cam ... duc. :lol: Eu lipesc de mult asa ceva si inca n-am avut rateuri. :lol: Tot secretu' e sa faci lipitura cat mai scurt in ... timp. Adica sa te misti RAPID ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_11.gif Celalalt secret, e sa degresezi chimic locul lipiturii, cu un pic de acid clorhidric, inbibat intr-un bat de sters in urechi, si sa faci lipitura cam la 10-15 sec, dupa. Eu lipesc fasii de Cu, gata precositorite, in asa fel incat cand ai pus ciocanu' de lipit pe electrod sa nu dureze mai mult de 1-2 sec. lipitura. Cu un ciocan de lipit corespunzator ca putere, in functie de marimea celulelor pe care vrei sa le lipesti. :lol: Mai pretentios e plusu' ... ! :lol: Daca, dupa lipitura pui un obiect metalic rece pe lipitura, e si mai bine ! Ca sa preia caldura cat mai repede !
Daca poti face lipituri in puncte e perfect. Da' pentru asta trebe o scula speciala.

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#4 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 18 February 2007 - 06:36 PM

Cel mai sanatos este sa faci conexiunea folosind sudura in puncte
Daca te intereseaza, pot sa iti ofer o schema relativ simpla a unei scule pentru sudat in puncte elemente de acumulator.
Am mai lipit si eu elemente folosind metoda propusa de domnu_doctor cu mentiunea ca tineam elementul in apa pana la marginea superioara si foloseam un letcon de putere mai maricica pentru a putea face treaba cat mai repede.
0

#5 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2007 - 06:50 PM

mishu_g, la 18 Feb 2007, 18:36, a spus:

Am mai lipit si eu elemente folosind metoda propusa de domnu_doctor cu mentiunea ca tineam elementul in apa pana la marginea superioara si foloseam un letcon de putere mai maricica pentru a putea face treaba cat mai repede.

Amin ! ;) :)

Ma intereseaza si pe mine, daca zici ca ai asa ceva !

Citeaza

Daca te intereseaza, pot sa iti ofer o schema relativ simpla a unei scule pentru sudat in puncte elemente de acumulator.

Eventuale comentarii, ... dupa !!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Stima,
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 18 February 2007 - 06:56 PM

mishu_g, la 18 Feb 2007, 19:36, a spus:

nu este adevarat!!
cedeaza mai repede mecanic decat o sudura "plina" cu fludor;trece curent mai mic prin "punctele de sudura",posibilitatea de rateu este mai mare decat la cositorire normala.
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2007 - 07:23 PM

Sudura in puncte se preteaza bine la productia industriala. Dovada, ca toate pack-urile ... dupe piata, sunt imbinate prin puncte. Numarul de puncte de sudura si marimea lor se dimensioneaza in functie de curentul pe care-l va debita pack-u' respectiv. Cu un coeficient de siguranta, adecvat.
Lipitura cu cositor/fludor se mai preteaza acum, pentru situatii ... domestice. :)

Stima,
0

#8 Useril este offline   daniadrianus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 February 2007 - 08:36 PM

Multumesc atat lui mishu_g cat si lui domnu_doctor, din pacate ceea ce se vede in foto mi s-a intamplat astazi supa ce m-am "plimbat" 5 min. cu modelul meu :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1171823782.jpg

0

#9 Useril este offline   daniadrianus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 February 2007 - 08:40 PM

Ceilalti acumulatori i-am masurat, sunt sunt in regula.

Acum caut, poate reusec, sa cumpar doar un acumulator de 4000mAh ca sa pot sa imi reintregesc 6pack'ul.

Daca ma poate ajuta cineva as fi interesat sa cumpar.
0

#10 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 18 February 2007 - 10:46 PM

Parerea mea este ca ceaa ce s-a intamplat era previzibil. Ruptura s-a produs la mijlocul pacului unde efortul este maxim. Nu te poti baza pe rigiditatea mecanica oferita de lipituri. Pacul trebuie rigidizat prin alte metode. Nu intamplator pacurile "de fabrica" sunt stranse cu shrink tube, iar unele mai au si o placuta de plastic destul de dur in interior. Macar un scoci, ceva si tot ar fi tinut pacul impreuna la soc mecanic.

In acest sens, afirmatia lui Silviu66 ca sudura in puncte cedeaza mai usor mecanic este in spiritul ideii de mai sus. Ce vrei sa cedeze la soc mecanic? Bateria sau cateva puncte de sudura, dar sa scape bateria?

De asemenea, nu pot decat sa intaresc spusele domnului doctor referitor la iuteala de mana si nebagarea de seama... (Pui p-asta pierzi, ca n-are/ Pui p-asta, nu-i marcatoare... Care m-a vazut acuma, dau voie din doua.) Lipitura, mai ales la plus, trebuie facuta rapid si aici cheia este decaparea de buna calitate. La capatul de la plus se afla supapa de suprapresiune, care e facuta din plastic. Daca supraincalzesti mult timp bulinutza metalica, se borseste supapa, se fasaie electrolitul si... ales bules acumulatores.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 18 February 2007 - 10:55 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#11 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 February 2007 - 02:15 AM

domnu_doctor, la 18 Feb 2007, 18:15, a spus:

Celalalt secret, e sa degresezi chimic locul lipiturii, cu un pic de acid clorhidric, inbibat intr-un bat de sters in urechi, si.............

Va recomand calduros "apa tare". Clorura de zinc. Corect o produceti din acid clorhidric si zinc sificient de mult sa ramana nereactionat. Altfel solutia va fi acida si deci coroziva. Este cel mai tare decapant la indemana noastra si cam singurul ce da rezultate 100% la aliajele din Fe. Dupa lipire spalati bine.
Mai nou se gaseste si gata facuta.
0

#12 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2007 - 07:25 AM

Se poate si asa ?, la 19 Feb 2007, 02:15, a spus:

Va recomand calduros "apa tare". Clorura de zinc. Corect o produceti din acid clorhidric si zinc sificient de mult sa ramana nereactionat. Altfel solutia va fi acida si deci coroziva. Este cel mai tare decapant la indemana noastra si cam singurul ce da rezultate 100% la aliajele din Fe. Dupa lipire spalati bine.
Mai nou se gaseste si gata facuta.

@Da, Se poate ! :D
Asa este, da' n-am vrut sa mai complic si mai tare solutia (explicatia) privind decapatu' locului lipturii, cu solutii ... tari. "Apa tare" este intr-adevar solutia ideala. Insa in cazu' asta concret, folosind doar batzu' ala de ureki, imbibat usor cu HCl, si degresat locu' si lasata cam 15 sec. sa-si face damblaua http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , si pus apoi letconu' pe locu' faptei, problema este ... rezolvata. Temperatura cositorului topit, oricum evapora restu' ala de HCl, si ce mai ramane e nesemnificativ, daca batu' e doar imbibat usor, nu ... full !!! :( :D :D la care se mai adauga colofoniu' din fludor care acopera toata ... afacerea (lipitura).

Stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 19 February 2007 - 07:37 AM

0

#13 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2007 - 07:44 AM

daniadrianus, la 18 Feb 2007, 20:40, a spus:

Acum caut, poate reusec, sa cumpar doar un acumulator de 4000mAh ca sa pot sa imi reintregesc 6pack'ul.

Daca ma poate ajuta cineva as fi interesat sa cumpar.

Am io niste celule de 4000, da' ar fi bine sa gasesti acelasi tip, ca sa ai rezistente interne pe cat posibil, identice, pentru o descarcare cat mai randamentoasa ! :D Daca vrei iti dau, chiar si mai mult de ... unu' ! Si mai faci un pack de ... rezerva, ... dupe ce il consolidezi :D , cum bine zice @Ciripone ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif Mecanic, sa nu stea rigiditatea packului in lipitura electrica de ... maaaare curent!

Stima,
0

#14 Useril este offline   daniadrianus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2007 - 08:16 AM

Referitor la rigidizarea pachetului, am dat deja comanda de folie termoretractila.
M-am gandit si eu ca rigiditatea pachetului scade, cu toate ca acumulatorii in model sunt destul de bine fixati cu ajutorul baretei de fixare, si in acest sens zilele acestea aveam sa imi pun toate pachetele in folie, pacat ca acesta nu a reusit sa supravietuiasca. :D

domnu_doctor sunt interesat de propunerea dvs. cu acumulatorii. Eventual da-mi un mail pe Yahoo, acelasi user ca si acesta de pe forum ...@yahoo.com.

Cu stima,
Dani
0

#15 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2007 - 08:35 AM

Ok ! Mai spre seara ! Acu-s la birou ! :D

Stima,
0

#16 Useril este offline   daniadrianus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2007 - 08:43 AM

ok ! e in regula!
0

#17 Useril este offline   Malkovitch 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 19-December 02

Postat 19 March 2007 - 03:33 PM

Vreau si eu schema de masina de lipit in puncte!!!!!! Vreaaauuuuuuu !!!!!!
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
0

#18 Useril este offline   cpt.Aly 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 10-February 06

Postat 19 March 2007 - 06:15 PM

cine vrea tub termocontractil pot face eu rost transparent sau negru raychem facut de tyco electronics
el initial se foloseste pentru strangerea cabluriolr ce se pun pe tancuri si avioane deci cred k o sa tina un pack
respecta si vei fi respectat
0

#19 Useril este offline   stefymaso 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 169
  • Inregistrat: 16-February 09
  • Interests:...somnul...

Postat 12 June 2009 - 07:34 PM

totusi daca nu am posibilitatea sa`mi confectionez 1 aparat de sudura in puncte chiar nu are nimeni?...sau nu stiti pe unde anume pot sa apelez? ...binenteles contra cost......eu mi`am achizitionat 8 celule de 10000mah si initial le`am unit tot prin metoda clasica de cositorit ... insa observ ca nu fac fata la descarcare lamelele care le unesc...astazi jucanduma 1 pic pe la ele si facand 1 mic scurt am observat ca s`au INROSIT! ziceai ca acum le`am scos din foc :D
E-MaXx Novak power
0

#20 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 June 2009 - 02:44 PM

Magazinele Germanos au echipament si consumabile pentru inseriere.
0

#21 Useril este offline   cristelu2006 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 16 June 2009 - 04:58 PM

Vezi postareastefymaso, la Jun 12 2009, 08:34 PM, a spus:

totusi daca nu am posibilitatea sa`mi confectionez 1 aparat de sudura in puncte chiar nu are nimeni?...sau nu stiti pe unde anume pot sa apelez? ...binenteles contra cost......eu mi`am achizitionat 8 celule de 10000mah si initial le`am unit tot prin metoda clasica de cositorit ... insa observ ca nu fac fata la descarcare lamelele care le unesc...astazi jucanduma 1 pic pe la ele si facand 1 mic scurt am observat ca s`au INROSIT! ziceai ca acum le`am scos din foc ;)

Salut. Mergi la GP-Bateries ca au ei
0

#22 Useril este offline   lupultaz 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-January 13

Postat 10 January 2013 - 02:51 PM

Vezi postareadaniadrianus, la 18 February 2007 - 04:18 PM, a spus:

Salut,

Intrebare?

Multumesc,
Dani

Salut , sudura in puncte http://itservicemark...-in-puncte.html este ceea ce cauti , sau trimite pe mail la problemecomputer@gmail.com. Numai bine!
0

#23 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 January 2013 - 03:06 PM

Pliz ai mila de noi si completeaza la profil locatia...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro