Asa am crezut si eu. Facusem si zburasem doar planoare pentru zbor liber. Cand am facut primul model RC am crezut ca cel mai potrivit ar fi un planor. Am ales Spectra de la Great Planes. Surpriza, surpriza. Greu si rapid. Incarcare alara spre 50g/dmp.....M-am documentat.
Finetea unui planor nu depinde de incarcarea alara ci doar de aerodinamica lui.
In schimb incarcarea mare ii confera viteza si deci penetreaza bine in curentii de aer. Daca ar avea 10g/dmp ar fi purtat ca frunza in vant.
Deci nu are nici un sens sa schimbi bara grea dar rigida, servo-urile standard robuste cu flecustete nesigure, servo in coada ca apoi sa-i pui plumb in nas.
S-ar putea sa ai mare surpriza ca dupa ce il faci asa cum este el in cutie sa-i mai adugi ceva lest.
La motoplanor se schimba situatia. Daca pui un 600 de 220g si o baterie NiMHd de 250g iesi cam unde ar trebui.
Si ca sa inchei. Daca era un RTF il suspectam pe constructor ca vrea sa faca economie. Da asa? Daca era mai bine recomanda el un servo nano in coada si facea economie de cablu....nu?
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 16 February 2007 - 07:05 PM