Modelism - RHC Forum: Mini Ventus 2,6M - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mini Ventus 2,6M Made in China

#331 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 07 October 2008 - 10:51 PM

Vezi postareaatro, la Oct 4 2008, 12:29 AM, a spus:

Va salut,

Radu daca vrei sa consolidezi fuselajul, mai ales daca e fisurat la baza derivei, nu poti decat pe exterior. Chiar acum m-am uitat din nou la spatiul pe care l-ai avea sa lucrezi prin interior. E extrem de mic si zona care e de intarit e la vre-o 100mm de panoul ce inchide deriva (al meu e scos deocamdata). Iti recomand sa dai cel putin trei straturi de fibra de 40-60g/m2 cu orientari diferite ale fibrelor tesaturii, pe vre-o 100mm, centrat pe BA deriva. E mult mai bine decat un strat de 100-150g/m2. Slefuieste intai vopseaua pana ajungi la fibra. O sa iasa putin in afara dar nu se vede - slefuiesti prelung marginile. Iti spun din experienta mea cu Discusul. A avut parte de multe greseli din partea mea (de pilotaj) si zonele cele mai sensibile sunt rama cabinei si baza derivei.
In privinta unghiului de calare a stabilizatorului ti-am spus si eu sa pui o pana sub bordul de fuga. Se pare ca am gresit.
Daca profilul e cel scris pe cutie, S6063, unghiul ideal de atac ar fi 0.360 (CompuFoil3D) si unghiul de portanta 0 e de -1.360. Deci ii place viteza. Multa!

Al, am incercat cu banda adeziva. Daca o presez bine cu o bucata de balsa, se desprinde destul de bine. Buna idee, multumesc.

Adrian

Am numai fibra auto. nu stiu daca nu-i prea groasa. Cat despre profil si unghiuri...ce sa zic, nu prea inteleg ce profil la stab ca la mine este doar o rama de baghete in folie. Daca te referi la unghiul aripilor, este cel al fuselajului si nu pot sa-l modific.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#332 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 07 October 2008 - 11:35 PM

Radu,

Cu panza aia care arata ca panza de sac nu prea ai ce face (la reparatii pe exterior). Panza de fibra de sticla gasesti cam la toate magazinele de modelism din tara de la 20g/m2 la vre-o 150 g/m2. Epoxi pentru laminat gasesti ceva mai greu dar se mai gaseste de la Jamara sau Z-Poxy sau R&G. Zilele astea trebuie sa-mi repar fuselajul de la Discus, fisurat tot la baza derivei. Daca vrei pun poze cu reparatia.
In privinta profilului bineinteles ca ma refeream la profilul aripii. Compromisul portanta/rezistenta la inaintare are valoare optima pentru S6063 la 0.360 dupa cum spune CompuFoil3D. Deci, aripa ar trebui sa fie calata la +0.360 fata de stabilizator. Cred ca la un unghi de atac atat de mic planorul trebuie sa aiba viteza mare sau foarte mare pentru a zbura bine, deci sa aiba si incarcare maricica.
Nu am apucat sa masor unghiurile la modelul meu, poate duminica. Oricum, fuselajul meu difera substantial de al tau. Iar profilul aripii poate fi orice modificat :lol: . La aripa mea, cu ceva imaginatie si functie de zona pe care o privesti, seamana a orice :rolleyes:.
Oricum, nu zice nimeni ca ar trebui sa umbli la unghiul aripii cu fuselajul. Ala e batut in cuie din constructie. Cum s-a spus mai la inceputul topicului se umbla la unghiul stabilizatorului.

Bafta,

Adrian
0

#333 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 30 September 2010 - 02:19 PM

yess
am regasit topicul asta

deci acu doi ani al meu Ventus a ajuns la Atro
facusem loc pt juniorul, care azi-maine face 2 ani

banuiesc, ca planorul a ramas undeva in pod, beci,garaj sau alte locuri greu frecventabile
as fi bucuros, sa vad ce mai face (planorul)
sau daca va apuca vreodata sa zboare

P.S - mersi de link - din noul topik al lui Radu
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#334 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2010 - 02:43 PM

Al meu zace la Kelemen, care a tot promis ca se ocupa de el si.....
Eu am spus ca daca reuseste sa-l faca sa zboare, platesc deranjul.
Daca nu...las la latitudinea lui sa dea o solutie. Dar se pare ca se hotaraste fooooarte greu sa dea o solutie.
0

#335 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 30 September 2010 - 05:45 PM

@IlPadrino.
E posibil ca acel planor sa fi ajuns la Pletila.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#336 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 30 September 2010 - 06:32 PM

Vezi postareapavcostel, la Sep 30 2010, 05:45 PM, a spus:

@IlPadrino.
E posibil ca acel planor sa fi ajuns la Pletila.
Bafta!
Costel

Oh
mersi de pont
pai deci e la un cunoscut da'l meu
oricum
pacat ca nu se autoasambleaza

@Radu - poate totusi...
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#337 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2010 - 09:19 PM

Oricum...daca cineva este interesat de model, este complect, are si servo pe el, si se afla la Kelemen. Pot sa-l rog sa-l trimita la cine-l vrea, cu conditia sa se ocupe de el sa-l faca sa zboare. Eu nu mai am nicio pretentie decat sa se ocupe sa-l faca sa zboare.
0

#338 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 01 October 2010 - 07:41 AM

Vezi postareaRadu_, la Sep 30 2010, 10:19 PM, a spus:

Oricum...daca cineva este interesat de model, este complect, are si servo pe el, si se afla la Kelemen. Pot sa-l rog sa-l trimita la cine-l vrea, cu conditia sa se ocupe de el sa-l faca sa zboare. Eu nu mai am nicio pretentie decat sa se ocupe sa-l faca sa zboare.

Mi-l dai mie sa il fac sa zboare? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Ca tot vine frigul..
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#339 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2010 - 09:44 AM

mai este un "pretendent" de la care am MI de aseara de la ora 22:47. I-am dat un raspuns dar inca nu am hotarat nimic caci astept raspunsul lui. Eu zic ca asa este fairplay, dreptul primului venit. Daca nu...esti al doilea pe lista.
0

#340 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 October 2010 - 09:13 PM

Ventusul a ajuns la mine, pentru o evaluare.
Are numeroase contuzii, semn ca a fost zburat destul de... "viguros" <_<
Am fotografii, le pot posta daca prezinta interes zonele care ar necesita tratament cosmetic, dar care merg si asa cum sunt acum.
In schimb problema majora este in interiorul aripii, tubul in care intra aripa este spart si probabil ca si spuma din jur tasata, cam echivalent cu o fractura inchisa... asa incat nu am idee cum se poate repara asa ceva...
Imaginea atasata spune destul de clar in ce directie este acum permisa deplasarea barei de unire a aripilor. Practic bara se poate misca liber in interiorul aripi cam cu 3 cm, dar spuma in care are acum jocul are rezistenta zero.
Daca nu are nimeni nici o idee, probabil ca il voi returna proprietarului.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 October 2010 - 09:18 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#341 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 October 2010 - 04:41 AM

Daca ungi tubul cu adeziv poliuretanic (care expandeaza) si il introduci in aripa? Va ramane fix in ea...asta aste.
Sper ca cealalta aripa are orificiul bun.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 25 October 2010 - 04:41 AM

0

#342 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 25 October 2010 - 04:57 AM

Salut Renato,

Ideea lui Dan pare Ok. Am avut si eu o problema asemanatoare la un modl pe care l-am reparat.....numai ca,  la solutia originala in aripa erau tuburi de carbon, care se uneau la mijloc cu un tub de otel scurt, care imbraca tubul de carbon (nu tija, cum ar fi fost firesc) Am dat gauri de 250 mm in aripi am lipit cu poliuretan tuburi de Al. La montaj am folosit tija de otel.  

Bafta la reparat
0

#343 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 07:13 AM

Aripa avea putin joc si cand a plecat de la mine. Nu asa mare insa.
Important este ca nu are (sau nu avea la vremea aceea) joc pependicular pe profil. Aripa se fixeaza foarte rigid pe fuselaj. Atata timp cat nu are joc in sus sau in jos, fuselajul si clipsurile de pe fuselaj, vor prelua jocul din tija. Aripa sarea din incastrare doar la aterizarile mai dure, iar jocul din tija " a ajutat-o" sa nu pateasca nimic de fiecare data. Placajul care formeaza tubul era intreg pe fetele profilului. Consider ca pentru primele teste, puteti sa o lasati asa.

Aceasta postare a fost editata de Radu_: 25 October 2010 - 07:14 AM

0

#344 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 25 October 2010 - 07:45 AM

Vezi postarearenatoa, la Oct 24 2010, 10:13 PM, a spus:

Ventusul a ajuns la mine, pentru o evaluare.
Are numeroase contuzii, semn ca a fost zburat destul de... "viguros" :lol:
Am fotografii, le pot posta daca prezinta interes zonele care ar necesita tratament cosmetic, dar care merg si asa cum sunt acum.
In schimb problema majora este in interiorul aripii, tubul in care intra aripa este spart si probabil ca si spuma din jur tasata, cam echivalent cu o fractura inchisa... asa incat nu am idee cum se poate repara asa ceva...
Imaginea atasata spune destul de clar in ce directie este acum permisa deplasarea barei de unire a aripilor. Practic bara se poate misca liber in interiorul aripi cam cu 3 cm, dar spuma in care are acum jocul are rezistenta zero.
Daca nu are nimeni nici o idee, probabil ca il voi returna proprietarului.

Pai hai cu pozele sa vedem despre ce e vorba!!
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#345 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 25 October 2010 - 07:53 AM

Vezi postarearenatoa, la Oct 24 2010, 10:13 PM, a spus:

tubul in care intra aripa este spart si probabil ca si spuma din jur tasata, cam echivalent cu o fractura inchisa.

Fa niste gauri in jurul tubului si injecteaza acolo poliuretan. Fixeaza cumva tubul sa nu se intareasca intr-o pozitie aiurea.
0

#346 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 25 October 2010 - 10:21 AM

Pune dopuri la tub (din polistiren), ca sa nu intre poliuretan inauntru. Si poliuretanul sa fie spuma de constructii, nu adeziv, pentru ca adezivul nu expandeaza suficient. Iar inainte stropeste interiorul cu apa (cu o seringa), ca sa expandeze mai mult.
0

#347 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 25 October 2010 - 06:04 PM

Bun, tot despre expandare, din experienta mea: daca uzi, se va expanda mai repede; de obicei, expandarea se bazeaza pe umiditatea atmosferica. Nu am avut impresia ca expandeaza mai mult (vorbesc de cel de la Bison). Am avut surpriza, ca daca acopar suprafata cu un scoci, sa se opreasca expandarea acolo, la sfarsit iesind o suprafata destul de plana.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#348 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 08:26 PM

Fratilor. Din cate-mi amintesc eu, nu are niciun tub in aripa. Este doar un tunel facut din placaj. Nici de noua aripa nu statea fixa in tija. Tija sta fixa in fuselaj, iar aripa trebuie ancorata bine de fuselaj pentru directia de zbor. In sus si in jos tija se sprijina pe cele doua suprafete si atat. Totdeasuna a zburat asa. Aripile se fixeaza foarte rigid pe fuselaj prin butonii de plastic. Practic, fara o pana, nu poti sa scoti aripa de pe fuselaj. In setul de butoni de fixare, era si o pana de plastic rosie, care trebuie sa fie infipta langa servo de directie. eu acolo o tineam si cred ca tot acolo este.
Oricum, Kele trebnuie sa mai aiba aripi nefolosite
0

#349 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2010 - 07:22 PM

Renatoa...ce se mai aude cu planorul ?
0

#350 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 15 November 2010 - 09:59 PM

Renatoa din pacate nu mai poate posta o perioada. Oricum, planorul tau e la mine. Eu am fost cel care l-a convins sa il ia pentru reparatie. Renato nu are nici timpul nici rabdarea necesara sa repare un planor cu asemenea stricaciuni. Prefera sa ia unul nou. Si eu l-am vrut doar pentru ca tu ai parut generos si nu ai avut pretentia decat sa-l vezi zburand:

"Pot sa-l rog sa-l trimita la cine-l vrea, cu conditia sa se ocupe de el sa-l faca sa zboare. Eu nu mai am nicio pretentie decat sa se ocupe sa-l faca sa zboare. "

Nu-mi vine sa cred la ce discutii s-a ajuns. Aici si pe privat. Dupa ce a stat 4 ani si nu a zburat niciodata tu te astepti sa mutam muntii in doua saptamani? Si crezi ca e cineva dispus sa-l repare si sa ti-l inapoieze? Multumim dar am luat decizia sa ti-l returnam. Pe Renato nu-l poti invinovati de vreo stricaciune, la el nu a stat decat o zi. Cand l-am luat de la el inca avea aripile lipite cu scotch de cutie de catre Kelemen. Iar eu nici nu l-am scos din casa.
Se pare ca din nou un prieten al lui Renato o sa aiba drum prin Brasov. Sa speram ca nu va pleca cu un Matiz, ca celalalt. In scurt timp va ajunge din nou la tine.
Multumesc pentru generozitatea de care ai dat dovada.

Aceasta postare a fost editata de liviu_vladut: 15 November 2010 - 10:01 PM

0

#351 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2010 - 10:41 PM

1. pretentia este aceeasi si nu astept sa mautati muntii. Eram doar curios. Probabil ca un smile :( la sfarsitul intrebarii, risipea orice dubiu.
2. Nu am acuzat pe nimeni cu nimic. Ba chiar am confirmat ca aripile asa au fost de noi.
3. Nu a fost nicio discutie. Am spus ca de cat sa ajunga la gunoi, prefer sa-l primesc acasa.
4. Nu am impus nimanui nimic, decat sa-l faca sa zboare. Si daca reuseste si nu o sa-l mai vrea, sunt dispus sa platesc deranjul.
5. Sunt convins ca Renato poate sa-si achizitioneze fara probleme orice model doreste. Faptul ca a vrut modelul meu....probabil ca a vrut DOAR sa scurteze un drum la un proiect de al lui.

Concluzie....scuze daca am deranjat cu ceva in tot acest subiect. Nu-mi sta in caracter (multa lume ma cunoaste) sa jignesc pe cineva.
0

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi