Modelism - RHC Forum: Ce parere aveti despre aerocluburile din Romania? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ce parere aveti despre aerocluburile din Romania?

#1 Useril este offline   madmax2061 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 05-February 07

Postat 05 February 2007 - 03:46 PM

Cum vi se pare faptul ca viata cursurilor gratuite de zbor ale Aeroclubului Romaniei este pe duca?
Am auzit ca in curand o sa platim vreo 180 euro pe ora de zbor?
:lol:
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 February 2007 - 04:27 PM

in alta parte in lume unde ai mai gasit cursuri gratuite?
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 05 February 2007 - 04:40 PM

sa te completez silviule...in momentul brvetarii nu trebuie sa ai 23 de ai impliniti.
iar la partea teoretica...acolo toata lumea preda de draga inima de unde ai ce invata.nu neaparat pt ceva legat stric de zbor...asa...cultura generala
0

#4 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 05 February 2007 - 05:42 PM

ca sa inteleg mai bine...eu vreau sa ma duc la planorism la sanpetru..am 16 ani ...sunte nevoit sa platesc 180 oiro pe ora de zbor ?
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#5 Useril este offline   norisor 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 28-January 07

Postat 05 February 2007 - 07:11 PM

Varsta maxima este de 22 de ani din cate stiu eu, iar vizavi de cursuri cine va ajunge sa faca performanta va vedea ca acele cursuri sunt necesare dar insuficiente, asa ca eu m-am pus cu burta pe carte, deci ochii cat sarmala la cursuri cum ar spune instructorul meu. Apropo am poze pe care as vrea sa le atasez cum pot face ca nu reusesc, au cam 1.05mb.

Aceasta postare a fost editata de norisor: 05 February 2007 - 07:17 PM

0

#6 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 February 2007 - 08:02 PM

redbaron poti sa te apuci fara probleme nu platesti
0

#7 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 February 2007 - 08:06 PM

Rares, la 5 Feb 2007, 20:02, a spus:

redbaron poti sa te apuci fara probleme nu platesti

daca o spui din propie experinetza zi-mi si mie de unde sa ma apuc..adik banuiesc ca tre sa merg la aeroclub sa iau actele necesare ...ma refer la cele medicale ?? sau trebuie luate de la medicul de familie ??

si in afar de alea ce tre sa mai fac..ce si cum :) ?
KIT GUPPY
0

#8 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 February 2007 - 11:19 PM

la sibiu in 16feb incep cursurile teoretice...pana prin mai iunie. aerodinamica, navigatie, meteo, legislatie, cunosterea avionului...etc.se primeste o fisa medicala care contine analize la: interne, ofta, ORL, sange, pulmonare, neurolog si parca atat. asta anu trecut o fost 20ron.
in rest se mai dau ceva teste...dupa care se zboara
0

#9 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 06 February 2007 - 04:13 AM

si chirurgie........oricum daca stai bine cu ochii nu trebuie sa-ti faci probleme
0

#10 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 02:12 PM

nu neaparat.trebuie sa stai bine cu tot. atunci nu mai ai probleme
0

#11 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 03:41 PM

Rares, la 6 Feb 2007, 14:12, a spus:

nu neaparat.trebuie sa stai bine cu tot. atunci nu mai ai probleme

ok ..o sa vad ce fac dar intrebarea ramane..de unde iau foaia ???
KIT GUPPY
0

#12 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2007 - 04:14 PM

cand te-ai inscris primesti si foaia.ia da un telefon sa vezi...ca s-ar putea sa mergi de anul asta.
0

#13 Useril este offline   evrikus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 28-January 07

Postat 06 February 2007 - 06:12 PM

Red baiete, inscrie-te ca poti face planorism de la 15 ani. Desigur daca stai bine cu sanatatea si iti place o sa reusesti..sa zbori..poate ajungi si la "simpla", cine stie?
Dar ai grija, de platit nu o sa platesti in bani (daca treci examenele si esti intrat in limita locurilor disponibile gratuit) ci in timpul petrecut pe aerodrom...
Vezi ca asta e un sport care nu se face in 2 ore de antrenament dupa orele de scoala, ci in zile intregi petrecute pe aerodrom.. In vacante nu ar fi o problema dar ce te faci in timpul cursurilor?
Asa ca gandeste-te bine ce vrei sa faci.
Eu zic ca merita sa incerci.. pentru inceput sa ajungi tu la zbor cu planorul si apoi vezi cum te descurci in aer la pilotaj... abia atunci o sa-ti dai seama daca merita efortul de timp petrecut pe aerodrom si uneori chiul de la scoala desi nu te-as sfatui s-o faci prea des ... anii de scoala trec si nu ii mai gasesti dar aerodromul ramane tot acolo...

Totul depinde de tine...
Paratroopers never died..they go to hell to regroup and strike again...
0

#14 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 06 February 2007 - 07:36 PM

am 16 ani ....deci am cum ..:lol:
problema cu chiulu nu e o problema am acoperire:P
problema cu mersul e dar se rezolva fara mari probleme....
frica mea e cu medicalu...sper sa o rezolv sapt asta.....

MESAJUL ERA DE LA REDBARON :D

Aceasta postare a fost editata de nicajohn: 06 February 2007 - 07:36 PM

pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#15 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 06 February 2007 - 09:23 PM

Hmmm.....ce sa zic de medical...in 2005 cand mi-am facut eu vizita medicala am avut un coleg care a picat, nu stiu de ce.Eu stiam ca o sa trec pt ca sunt sanatos tun din toate punctele de vedere. singurul lucru care imi dadea emotii era cicatricea de pe antebratul drept(are vreo 10 cm).La chirurgie m-au luat la intrebari.......le-am spus ca am avut un accident cu vreo 2 ani in urma, eram vindecat complet asa ca m-au dat apt de zbor. Anu`asta trebuie sa-mi fac iarasi vizita medicala.Din pacate vara trecuta am avut un accident de motor si am trecut prin vreo 6 operatii. Nu am ramas cu sechele dar semnele sunt mari si multe. O sa va spun daca trec sau nu.
take care
0

#16 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2007 - 12:31 PM

am luat azi examenu' teoretic:D ....tre sa merg sa fac medicalul de care imi e frica si apoi zborr:D
KIT GUPPY
0

#17 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 05:36 PM

am fost la spitalul militr vineri si mi-am facut analizele..toate bune si frumoase doar ca la urina doc-ul a spus sa nu le mai fac ca ma costa in plus si nu are rost...ca cica la aviatie aia nu e necesara...fiind doc. am zis ca stie ce vorbeste...
am fost sambata si duminica la camp am scos planoarele+wilga din hangar , le-am dus la start...m-am uitat cum zboara alti , le-am bagat la loc in hangar si spre sfarsit am spus ca eu nu am aia..si mi s-a spus ca e obligatorie...
am fost si am dus azi dimineata urina la un alt cabinet...sper sa fie rezultatele OK sa pot lua aprobarea de zbor sa pot face si altceva in afara de impins planoare...
sper sa nu fi trimis comandantul fisele medicale....
KIT GUPPY
0

#18 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2007 - 01:50 PM

gata am dus-o ..m-am scapat de o grija..sper sa nu fie fo problema la medicul haeroclubului...daca aveti careva o pila buna:)) zice-ti:D
KIT GUPPY
0

#19 Useril este offline   alexei14 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 03-August 05

Postat 25 April 2007 - 02:05 PM

din cate am auzit cei de la aeroclubul romaniei nu mai dau licenta de pilot -zbor motor ci doar pilot -zbor planor + cica nu o sa mai fie lasati sa instruiasca pt zbor motor :angry:(( ceea ce este super nasol.Este adevarat ??

Aceasta postare a fost editata de alexei14: 25 April 2007 - 10:42 PM

Alexei.14
0

#20 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 April 2007 - 05:03 PM

ce iti pot confirma e ca anul asta nu sa dat aprobare la motor..adik elevi care au vrut sa dea la motor au facut cursul degeaba ei nedand examenul ... nu stiu daca e doar anu asta sau e definitiv.... si cum adik nu se da aprobare la zbor ci doar la planor..planoru nu zboara:) ?
KIT GUPPY
0

#21 Useril este offline   alexei14 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 03-August 05

Postat 25 April 2007 - 10:47 PM

ba da planorul zboara.La motor se pune problema ( cursurile au fost dar numai cei de la planor au dat examen ) restul nu se stie ce si cum cica 90% sambata asta dar numai daca au primit aprobarea pt zbor-motor(acele 45 de ore ) inapoi ( din cate am inteles de anul acesta licenta PPL nu mai poate fi data de aeroclub ei pot doar sa iti pregateasca acele 45 de ore inainte de examenul PPL )

PPL-ul se da la autoritate de anul asta <_<(( ceea ce este foarte nasol pt din cate am inteles acolo se pica in draci la meteorologie ( este o tanti draguta care ii pica pe toti )
Alexei.14
0

#22 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 April 2007 - 12:08 AM

nicajohn, la 6 Feb 2007, 19:36, a spus:

am 16 ani ....deci am cum ..<_<  
problema cu chiulu nu e o problema am acoperire:P
problema cu mersul e dar se rezolva fara mari probleme....
frica mea e cu medicalu...sper sa o rezolv sapt asta.....

MESAJUL ERA DE LA REDBARON http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Sa stii ca si cursurile de la scoala te vor ajuta din punct de vedere al cunostintelor necesare zborului. Nu cred ca e o idee prea buna sa lipsesti de la scoala... poate reusesti sa faci cursurile peste o vacanta de vara si apoi in timpul scolii (pana termini scoala) sa reduci frecventa "zborurilor". Iar la facultate poti alege o specializare in aeronautica si astfel imbini scoala cu ce-ti place :)

Cat despre costurile de 180 euro pe ora de zbor; eu cred ca sunt exagerate in raport cu puterea de cumparare a romanilor. Nu zic ca nu exista salarii de 10.000 euro pe luna in Romania dar cam sunt o exceptie! Si daca in USA oricine poate zbura cu sub 100 dolari pe ora de zbor (un Cessna il gasesti la 60-70 dolari pe ora de zbor si un Warrior PA-28 il gasesti la 90 dolari ora de zbor) nu cred ca in Romania este justificata ora de 180 euro...
Unul dintre motive este probabil diferenta de piata; exista o piata mai extinsa in USA decat in Romania. Dar acest lucru se poate rezolva in timp daca cineva sus din Romania pune la punct o strategie de dezvoltare pe termen lung a aviatiei sportive/agrement. Daca cineva acolo sus incepe sa faca anumite acorduri, sa aduca echipamente. De unde bani? Se pot obtine chiar finantari externe sub forma de proiecte... daca un aeroclub din Louisiana/USA poate sa obtina bani europeni pentru dezvoltare eu zic ca poate si un aeroclub din Romania sa faca asa ceva; voi ce ziceti?

Un alt motiv este diferenta de pret la benzina...DAR sa fie chiar asa de mult mai scumpa? Sunt convins ca s-ar putea ajunge la un acord la nivel national intre diferitele cluburi/organizatii astfel incat sa se poata zbura si mai ieftin. Dar tare mi-e frica (si sunt constient ca nu-mi voi face multi prieteni zicand asta...) ca avem si in aviatie o adunatura (nu zic ca toti sunt asa; doar o buna parte din ei...!) de mici jmekerashi pusi pe luat cu japca bani... sa ma insel?
In plus o ora de zbor nu implica DOAR BENZINA! Si cred ca celelalte costuri sunt mai reduse in Romania decat in USA. Macar costurile legate de infrastructura si salarizare...

Pentru a obtine un brevet de pilot cu calificare pentru zbor VFR ai nevoie cam de 5000 dolari in USA. Este posibil sa te ajunga si mai putin de 5000 dolari; am dat o suma estimativa "incarcata".

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 26 April 2007 - 12:18 AM

0

#23 Useril este offline   andei 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 07 May 2007 - 10:12 PM

Salut,
din fericire, am cam prins ultimul tren.. Adica curs gratuit, la varsta nu limita, dar care e aproape de limita, in sensul ca in iulie fac 20.. Din cate am inteles, daca se vor face cursuri cu plata, ora de zbor va fi 80 de euro, iar un singur tur de pista (~5 min) 14 euro + remorcajul de automosor inca 4 euro = 18 euro. Sa speram ca nu va fi introdus de anul viitor, am multi prieteni care sunt tentati sa se apuce si nu si-ar permite.

Avand in vedere ca asta e si primul meu post aici, bine v-am gasit. :lol:
0

#24 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2007 - 11:17 PM

pai ...sub 22 parca era faza cu platitul...
si da mig in romania sunt multi jmecheri d-aia...

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 13 May 2007 - 02:51 PM

KIT GUPPY
0

#25 Useril este offline   andei 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 07-May 07

Postat 08 May 2007 - 12:01 AM

RedBaron, la 7 May 2007, 23:17, a spus:

pai ...sub 22 parca era faza cu platitul...
si da mig in romania sunt multi jmecheri d-aia...

nu stiu cine cunosc io pe cineva , care merge si impinge week-end de week-end la planoare..si daca cere sa faca o tura cu wilga i se spune ca nu are cum in decolare ca decoleaza mai greu....si nu e benziah sa ii zboare numa asa de agrement...

si daca vin 2 parasute( nu d-alea in ghiozdan) imediat se dau cu wilga...

intr-o zi la camp , a venit un pilot si a intrebat unde-s parasutele si tipul(impingaretul din povestea de mai sus) a raspuns " pe banca"...si don'soarele binevoitoare au auzit si au plecat stiind ca daca mai faceau un zbor si impingaretii nu, urma sa isi ia o mama de bataie..
:lol:

adik e chiar stresant ca tu sa stai de dimineata pana seara in soare , sa te coci, sa nu ai voie nici macar sa joci carti, si sa vina straini si sa zboare....

asta era o poveste scoasa dintr-un basm...sau.... ?

E posibil sa se introduca taxa indiferent de varsta.. cat despre zburatul "cu pila".. asta e.. Trebuie sa fim multumiti ca zburam pe banii statului.. atat cat zburam
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro