Pagina 1 din 1
CARTI... Despre pilotii avioanelor
Postat 08 February 2007 - 11:58 AM
Zilele trecute ma aflam printr-un targ de vechituri....si am gasit o carte ,o carte a copilariei ce-a fost citita si rascitita...inainte de Doru Davidovici...sau altii : Povestea unui om adevarat scrisa de Boris Polevoi si publicata la Editura Tineretului in anul 1959.
Ideea este ca la vremea copilariei m-a fascinat povestea in sine, lasand la o parte ideologia si partea politica si vroiam sa stiu daca o are cineva de vanzare in stare buna.Aceasta am cumparat-o dar din pacate este varza.
Stiu de asemenea ca prin anii '80 s-au publicat 2 carti interesante: una parca era Bader Invingatorul Cerului...si se asemana din multe puncte de vedere cu cea scrisa de rus...cealalta era scrisa de-un roman si avea titlul:Inimi cat cerul Patriei...inca le caut.
Ideea este ca la vremea copilariei m-a fascinat povestea in sine, lasand la o parte ideologia si partea politica si vroiam sa stiu daca o are cineva de vanzare in stare buna.Aceasta am cumparat-o dar din pacate este varza.
Stiu de asemenea ca prin anii '80 s-au publicat 2 carti interesante: una parca era Bader Invingatorul Cerului...si se asemana din multe puncte de vedere cu cea scrisa de rus...cealalta era scrisa de-un roman si avea titlul:Inimi cat cerul Patriei...inca le caut.
Postat 08 February 2007 - 03:04 PM
Un Bader este pe okazii:
http://www.okazii.ro/catalog/2680575/antic...ul-cerului.html
Inimile:
http://www.edituradacia.ro/index.php?page=...detalii&id=2945
Daca dai un google cred ca gasesti surse.
http://www.okazii.ro/catalog/2680575/antic...ul-cerului.html
Inimile:
http://www.edituradacia.ro/index.php?page=...detalii&id=2945
Daca dai un google cred ca gasesti surse.
Postat 10 February 2007 - 01:52 PM
Povestea unui om adevarat este CHIAR adevarata!....numai ca in carte eroul este MERESIEV, in realitate se numea MARESIEV.......a zburat pe I-16 cand a fost doborat, iar cu proteze pe La-5FN.......a murit de inima la inceputul anilor '50......in floarea varstei :lol:
No brain, no headache.....
Postat 10 February 2007 - 05:44 PM
Nu chiar la inceputul anilor '50. Am un interviu al lui dat revistei "Aripile Patriei" din octombrie 1956.
Noi l-am avut pe Gheorghe Banciulescu, englezii pe Douglas Bader, rusii pe Alexei Petrovici Maresiev (20.05.1916 - 19.05.2001).
Noi l-am avut pe Gheorghe Banciulescu, englezii pe Douglas Bader, rusii pe Alexei Petrovici Maresiev (20.05.1916 - 19.05.2001).
Aceasta postare a fost editata de MRX: 10 February 2007 - 06:00 PM
Marius-Dan Morcov
Postat 10 February 2007 - 07:29 PM
si eu am citit-o, o avea bunicul, veteran de razboi; o s-o caut in casa veche(s-a vindut intre timp...)poate o mai gasesc!
bafta si minuni!
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 12 February 2007 - 04:36 PM
MRX, la 10 Feb 2007, 17:44, a spus:
Nu chiar la inceputul anilor '50. Am un interviu al lui dat revistei "Aripile Patriei" din octombrie 1956.
Sincer sa fiu....am crezut tot timpul ca este o poveste, asta scrisa de rus, mai ales ca are si limbajul epocii.
In orice caz , jos palaria pentru asemenea oameni, o sa dau cartea la o legatorie....
Cineva scria despre aerodromul din focsani....
Acolo copil fiind, impreuna cu alti doi ,m-am strecurat prin gard si taras am incercat sa ne apropiem de locul unde se desprindeau avioanele de sol....la un moment dat ne-am oprit,si in iarba aia scurta am ramas intinsi pe spate, privind la , la....figurile celor din aer.
Va dau cuvantul meu, ceea ce faceau acei oameni cu avioanele imi parea ceva imposibil, sufletul nostru de copil oscila intre agonie,groaza ca se prabusesc si extazul cand redresau bazaitorile lor, si nici pana azi cu toate ca s-au dus peste 30 ani, amintirile nu s-au sters, au ramas vii.
Poate doar copii pilotilor erau la fel de fericiti cum ne simtean noi.....
Arata acest topic
Pagina 1 din 1