Modelism - RHC Forum: FOTO & VIDEO Album! Fara comentarii si intrebari! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

FOTO & VIDEO Album! Fara comentarii si intrebari! Automodelele dvs, fara poze/filme de pe net ... comentariile pe privat

#121 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 13 October 2006 - 03:30 PM

poza

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-3-1160746203.jpg

0

#122 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 13 October 2006 - 03:45 PM

in schimb asta e mai puternica

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-3-1160747129.jpg

0

#123 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 13 October 2006 - 05:42 PM

Sir_Vaska, la 13 Oct 2006, 15:06, a spus:

E perfect identic cu cel de la comenzi.ro (Tiger 1). Am si io unu de acolo , numa ca nu e tunat (inca !?).
Totusi , ce piesa e intre reductoare ? Pare sa fie ceva motorash (chestia aia incadrata in ceva negru) ? La al meu nu am ....
Tancu merge bine chiar la noroi , insa la rumegus are probleme mari.
Inca un dezavantaj este ca trage cam slab. Bila nu gaureste o hartie A4.
La chestia asta as vrea sa-l tunez cumva, sa traga macar cat pistoalele cu aer comprimat.

Chiar ala si e.
Statia originala e prin ... debara. Am facut una prop cu 9 ch, pentru toate functiile pe care le-am descris.
Chestia aia neagra e ... reductoru' de la turela ... demontat si ... uitat acolo. Pentru actionarea celor doo motoare de tractiune am pus doo controller-e si un v-mixer, sa le pot comanda prop ca lumea. De mers, merge beton. La noroi inca nu l-am dat si nici nu cred c-o sa-l dau. E prea fain sa-l ... murdaresc ... :D
Sistemu' mecanic de tragere l-am demontat din motive de protectia ... consumatorului :D , care mai are si copil, si copilu' mai are si ochi ... :huh: si am inlocuit toata sandramaua aia cu un LASER si un amplif de 10 W, care are la intrare un chipan dashtep, care inregistreaza static mesaje sonore timp de maxim 20 secunde, cu o rezolutie foarte buna si la iesire 4 difuzoare, care valorifica interioru' tankului ca si ... incinta acustica ... si pot inregistra pe el sunetu' original de tun, de pe ... Descopery, numa' sa-l ... prind ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif Daca nu, las pe el reclama cu: Antonioooo, ... fa ceva ... ....... Stiam iooooo !!! :D

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#124 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2006 - 05:45 PM

Sir_Vaska, la 13 Oct 2006, 15:45, a spus:

Ce motor are ?
0

#125 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2006 - 07:45 PM

domnu_doctor, la 13 Oct 2006, 17:45, a spus:

Sir_Vaska, la 13 Oct 2006, 15:45, a spus:

Ce motor are ?

seria 540 - masina 4x4 (nu e jucarie , are statie proportionala. La tanc tre sa-i fac una).

Ma refeream ca e mai tare ca tancu , ca se ezixta si motoare mai tari decat ce am io.
Da in schimb are aderenta buna acolo unde tancu nu are (scandura, beton ) ,
dar nu are acolo unde tancu are (noroi , rumegus) :huh:
Pe asfalt face driffting

La tanc imi place detalierea , ca macheta e perfect

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 13 October 2006 - 07:50 PM

0

#126 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2006 - 09:11 PM

Sir_Vaska, la 13 Oct 2006, 19:45, a spus:

... La tanc imi place detalierea , ca macheta e perfect

Eu am detaliat mitraliera, dupa ce i-am ... rupt teava originala de plastic. Am facut una din tub de alama de pix, la care i-am facut gauri de racire :D :huh: In tub am bagat un fel de fibra optica si al capatu' din interior am pus un LED verde high_light la care cda de aprindere/stingere am sincronizat-o cu sunetu' pacanitor, simulator de sunet de mitraliera ... Efectu' e ... mitralior ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D

Stima,
0

#127 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2006 - 09:03 AM

Cam asa arata Tx-u' ... tunat. :D Atack 2ch ---> 9 ch ! :huh: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif PROP !
http://img216.imageshack.us/img216/3137/txtunatui6.th.jpg

Stima,
0

#128 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2006 - 04:50 PM

Sir_Vaska, la 13 Oct 2006, 15:06, a spus:

... La chestia asta as vrea sa-l tunez cumva, sa traga macar cat pistoalele cu aer comprimat.

Pai, ... solutia e ff simpla ! :lol:
Iei un pistol cu aere si ii pui ansamblu' ala de lansare al bilei in interior ... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wub.gif Da' cu ... grija maaaaaaaaaaaaaaaare ! B) Loc este berechet. Treaba mai delicata, e ca tre' sa faci un locas de acces pentru schimbarea buteliei de aere !!! :)

Stima,
0

#129 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 22-February 06

Postat 15 October 2006 - 12:07 PM

Pfuai da tare mai e tancu asta doctore pe care-l prezinti. A iesit trasnet vad dintr-o jucarie dupa cum spui.

Sir Vaska

Parerea mea este ca a pune un mecanism de tras cu diaboluri este f riscant. O mica greseala si ramai chior sau raman altii chiori.
Iar daca doctor care sa faca dintr-un tanc jucarie unul model avem, doctor care sa puna alti ochi nu prea avem :angry:))))))))))))))))))).
Cum a facut doctorul si anume punand simulator sonor de tun, este cel mai bine si de efect ca doar si asa nu vezi bila care trage, mai mult sonorul este efectul, dar mai ales nu este riscant.
Desigur tu faci cum crezi acum, daca-ti place a pune mecanism din ala, pune.

Pentur sonor tun si mitraliera va dau mai jos 2 linkuri sa vedeti:

http://www.youtube.c...h?v=VMAmQ9jQudU
http://www.youtube.c...h?v=C4KBZaORApo

Apropo doctore, uite aici de unde-ti iei sonoru de tun si ce doresti, probabil si mitraliere au:

http://www.findsound...SAPI/search.dll

aici gasesti tot felu de sonoruri, eu am scris "Tank cannon" si mi-a dat o gramada, vezi si tu ce faci p-acolo, se pot downloada ca wav deci mult mai bine decat sa inreg de la discovery.
Ca sa downloadezi fisierul nu dai click pe el ci te duci cu mausul pe linku ala, apoi apesi buton dreapta maus si dai Save target As, apoi spui unde vrei sa se down pe hdd si aia e, le ai acolo.
Succes.

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 15 October 2006 - 12:15 PM

0

#130 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2006 - 12:44 PM

domnu_doctor, la 14 Oct 2006, 16:50, a spus:

.......
Iei un pistol cu aere si ii pui ansamblu' ala de lansare al bilei in interior ... :angry:  Da' cu ... grija maaaaaaaaaaaaaaaare !  :wub:   Loc este berechet. Treaba mai delicata, e ca tre' sa faci un locas de acces pentru schimbarea buteliei de aere !!! :huh:
....

Nu prea este loc , am analizat problema.
Ar fi o solutie dupa cum am vazut si pe net , cu compresor electric.

@doctore , nu deschizi un subiect legat de modificarile acestui tanc , la tehnice ?
Poate inspira mai multa lume ...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 15 October 2006 - 12:53 PM

0

#131 Useril este offline   adyz_4u 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 29-August 06

Postat 15 October 2006 - 02:36 PM

:angry: abis faza la primul filmulet ... se aude de la tank cum trage cu tunu si unu de la distanta cade pe jos :wub: super faza mia placut
0

#132 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2006 - 05:20 PM

DjGenove, la 15 Oct 2006, 12:07, a spus:

Pfuai da tare mai e tancu asta doctore pe care-l prezinti. A iesit trasnet vad dintr-o jucarie dupa cum spui.

Pentur sonor tun si mitraliera va dau mai jos 2 linkuri sa vedeti:

http://www.youtube.c...h?v=VMAmQ9jQudU
http://www.youtube.c...h?v=C4KBZaORApo

Apropo doctore, uite aici de unde-ti iei sonoru de tun si ce doresti, probabil si mitraliere au:

http://www.findsound...SAPI/search.dll

Multumesc de aprecieri ... ! Si multumesc fain de ... linkuri ... ! Da' sistemu' de inregistrare e ... instantaneu ... adica apesi pe un butonel si gata, s-a inregistrat ... ! Via ... microfon ! Deci nu tre' fire si alte cele ... Doar sursa sonora ! :huh: :angry: Si accesu' la inregistrare, idem, adicatelea apesi pe bumbu' din Tx si ... iasa zvuku' de tun, de cate ori apesi pe el ... ! Are doo optiuni:
1. sa redea tot ciclu inregistrat la o apasare scurta (declasatoare) :wub:
2. sa redea din ciclu inregistrat, doar atata cat tii apasat bumbu' de tun, ... la alegere ... B)

Stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 15 October 2006 - 05:20 PM

0

#133 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2006 - 05:36 PM

Sir_Vaska, la 15 Oct 2006, 12:44, a spus:

domnu_doctor, la 14 Oct 2006, 16:50, a spus:

.......
Iei un pistol cu aere si ii pui ansamblu' ala de lansare al bilei in interior ... :angry:  Da' cu ... grija maaaaaaaaaaaaaaaare !  :wub:   Loc este berechet. Treaba mai delicata, e ca tre' sa faci un locas de acces pentru schimbarea buteliei de aere !!! B)
....

Nu prea este loc , am analizat problema.
Ar fi o solutie dupa cum am vazut si pe net , cu compresor electric.

@doctore , nu deschizi un subiect legat de modificarile acestui tanc , la tehnice ?
Poate inspira mai multa lume ...

Poate-i o idee ...
Depinde ce ai vrea sa pun acolo ...
Ceea ce am facut acolo, presupune renuntarea la tot ce are original tanku' in el, adica: Tx, Rx, decoder si tot ce tine de elementele de comanda.
Deci, am inlocuit Tx-u', Rx-u' comanda motoarelor cu 2 cotroller-e prop si am facut 9 swich-uri prop, 7 on/off si 2 stg/stop/dr cu doo punti H aferente, pentru comanda motoarelor de la turela si teava. Motoarele originale sunt destul de ciudate. Le-am inlocuit cu altele, mai putin ... ciudate si care la comanda electrica scot un ... sunet care gadila intr-un mod placut la ... ureke ! :o
Sa stii ca totusi, locu' disponibil din turela e destul de mare, daca scoti afara toata ... sandramaua aia originala. Sper ca nu ai pretentia sa pui acolo tot pistolu' cu aer comprimat ? :huh: Pui doar mecanismu' de ... lansare din ... pistol. Fara teava lui. Teava o ai, ca are pe interior o parte metalica destul de consistenta !! Si e buna .... suficient !

Stima,
0

#134 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 October 2006 - 06:59 PM

cred totusi ca teava are o importanta mai mare decat se vede la prima vedere. Am observat aproape de mijlocul ei o gaura care nu am reusit sa inteleg in ce scop a fost pusa , dar precis nu e intamplatoare. Din pacate am observat-o numai la montare si nu sunt convins ca am pus partea scurta unde a trebuit. Eu banuiesc ca are scop de a compensa aspiratia creata de bila dupa ce parcurge o parte din teava. Deci si cantitatea de aer data de pistonash trebuie corelata cu volumul tevii , ca altfel s-ar putea ca la iesire bila sa fie franata. Asta inseamna ca si teava tre' schimbata...

Ideea cu tehnice e pentru a nu discuta off topic aici.
De ex s-ar putea prezenta acolo "chipan dashtep, care inregistreaza static mesaje sonore timp de maxim 20 secunde, cu o rezolutie foarte buna "

Apropo , ce sa inteleg prin "9 swich-uri prop" ?

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 15 October 2006 - 07:22 PM

0

#135 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 October 2006 - 08:53 PM

Sir Vaska, o fi vrand sa zica ca a facut 2 canale proportionale si 7 secventiale adica alea on/off.
Oricum este o chestie in a face din jucarii modele, acum nu stiu daca de ex Tiger 1 modelul are tot greutatea la Tiger 1 jucaria. In filmuletul al doilea de ex de la youtube era Tiger 1 modelul si parea ca se comporta altfel ca jucaria, parea ca si cum era mult mai greu decat jucaria :).

Oricum la magazinul domnului Craciunoiu de la etajul 3 din magazinul Cocoru acest tanc Tiger 1 jucarie costa in Niro 250 lei noi la standul 254, dar la el este 500 lei asta asa ca magarie sa pui adaos de 100 %.

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 15 October 2006 - 08:58 PM

0

#136 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 06:31 AM

Sir_Vaska, la 15 Oct 2006, 18:59, a spus:

...
Ideea cu tehnice e pentru a nu discuta off topic aici.
De ex s-ar putea prezenta acolo "chipan dashtep, care inregistreaza static mesaje sonore timp de maxim 20 secunde, cu o rezolutie foarte buna "

Apropo , ce sa inteleg prin "9 swich-uri prop" ?

Sigur, cu placere ! :)

1. E vorba de un chip din seria isd_14(20), ultimele, reprezentand durata maxima a inregistrarii sonore. E un ... carabush cu fro 28 de pini, si o schema de utilizare destul de simpla, la care insa tre' respectate niste politici de masa, datorita faptului ca in el se afla si o parte analogica si o partye digitala si cand astea doo se intalnesc, e bine sa fi precaut. Daca dai o cautare pe gugal, osa gasesti multe referinte la el. Nu pun acu' nika, ca-s la birou, si n-am timp sa caut ...

2. Swich-uri prop, sunt ... niste comuntatoare statice, care stiu sa converteasca durata unui impuls prop, cu valoare cuprinsa intre 1,5 ms+/-0,5 ms, in palier de tensiune cvasicontinua, care, cu ajutorul unui condensator poate fi integrat si transformat in tensiune continua de comanda a unui etaj in comutatie, cheie, on/off cu un simplu tranzistor saturat/blocat. Daca pui un tranzistor ca lumea poti comuta si curenti de ordinu' amperilor in regim on/off, ... unde se potriveste, evident. Faptul ca sunt prop, rezulta din utilizarea semnalului prop, generat de Tx, adica e un fel de terminal comptaibil cu ieisirea prop a oricarei statii (Rx) prop. Are un element de reglaj, care permite sa faca comutarea cu pricina, la orice valoare a duratei impulsului de comanda si poate fi folosit la orice aplicatii, care au nevoie de detectarea unei anumite valori a impulsului de comanda din Tx, in intervalul tipizat de semnal.

Stima,
0

#137 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 06:36 AM

DjGenove, la 15 Oct 2006, 20:53, a spus:

...
Oricum la magazinul domnului Craciunoiu de la etajul 3 din magazinul Cocoru acest tanc Tiger 1 jucarie costa in Niro 250 lei noi la standul 254, dar la el este 500 lei asta asa ca magarie sa pui adaos de 100 %.

O fi avand ... ceva in plus ... Ma refer la ... fonctii ... ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Daca sunt identice, atunci chiar ca e ... magarie ... :D
Norocu' e ca nu te obliga nime' sa-l iei de acolo ... :D

Stima, :)
0

#138 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 16 October 2006 - 07:42 AM

DjGenove, tancurile (mic si mare) din filmele pe care ni le-ai indicat tu sint originalele Tamiya (de fapt si scrie pe undeva pe acolo) care au un modul de sunet proprietar Tamiya, cit si o mecanica de tractiune de sta mitzul in coada.

De la domnul Craciunoiu il iei in perfecta stare de functionare (cel putin asa ar trebui) si il probezi dupa pofta inimii, din Niro il iei pe principiul "-Ce garantie domn'e? Noi aici mergem pe incredere" si dupa ce vezi acasa ca sar piese din el te intorci la taraba lui ala si mai tragi un loz (daca il mai gasesti sau daca mai are cu ce sa ti-l schimbe). Dar cum unii il cumpara ca sa-l modifice, se poate trece peste un amanunt nesemnificativ cum ar fi ca nu functioneaza unele comenzi sau nu "bate" telecomanda decit 4-5 metri. :)

Si inca ceva: s-au apucat niste chinezoi sa copieze pina si replicile la Tamiya, dar nu le-a prea reusit. Asta am vazut-o la tancurile 1/24. La astea mai mari de 1/16 nu stiu daca s-au bagat dar nu-i exclus.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 16 October 2006 - 08:00 AM

0

#139 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 08:23 AM

domnu_doctor, la 16 Oct 2006, 06:31, a spus:

2. Swich-uri prop, sunt ... niste comuntatoare statice, care stiu sa converteasca durata unui impuls prop, cu valoare cuprinsa intre 1,5 ms+/-0,5 ms, in palier de tensiune cvasicontinua, care, cu ajutorul unui condensator poate fi integrat si transformat in tensiune continua de comanda a unui etaj in comutatie, cheie, on/off cu un simplu tranzistor saturat/blocat. Daca pui un tranzistor ca lumea poti comuta si curenti de ordinu' amperilor in regim on/off, ... unde se potriveste, evident. Faptul ca sunt prop, rezulta din utilizarea semnalului prop, generat de Tx, adica e un fel de terminal comptaibil cu ieisirea prop a oricarei statii (Rx) prop. Are un element de reglaj, care permite sa faca comutarea cu pricina, la orice valoare a duratei impulsului de comanda si poate fi folosit la orice aplicatii, care au nevoie de detectarea unei anumite valori a impulsului de comanda din Tx, in intervalul tipizat de semnal.

Stima,

Deci este folosit un singur canal si cu valori diferite la rezistente pentru cele 7 comenzi (in loc de potentiometru ) , sau sunt chiar 9 canale simultane. Cu alte cuvinte , din cele 7 comenzi se poate apasa toate comenzile simultan sau alternativ cate una singura??
In primu caz este suficienta o statie cu 3 canale , in al doilea musai sa aibe 9 canale.

Cat derspre cip'u ala destept , cred ca o sa incerc si io sa faca putina harmalaie in timp ce trage cu bila.
Mai demult am inregistrat melodii in ceva cip'uri , da mai trebuia o kotarka de CDB-uri pe langa.

In legatura cu tancurile Tamiya , setul standard e de plastic , dar optional se poate alege senile metalice. Dar fiind la aceeasi scara , io banuiesc ca acele senile se pot pune si pe astea 'nitel' mai ieftine. Tamiya are motoare mai puternice si reductoare mai robuste , dar se pare ca tot din plastic. Piesele metalice se iau separat de kit. Si ar mai fi calitatea plasticului. Din cate am vazut la masina mea (cea din avatar - Tamiya) , plasticul este foarte rezistent si ...elastic. Pana la electronica , cred ca asta e singura diferenta.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 16 October 2006 - 08:45 AM

0

#140 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 08:33 AM

Sir_Vaska, la 16 Oct 2006, 08:23, a spus:

...Deci este folosit un singur canal si cu valori diferite la rezistente pentru cele 7 comenzi (in loc de potentiometru ) , sau sunt chiar 9 canale simultane. Cu alte cuvinte , din cele 7 comenzi se poate apasa toate comenzile simultan sau alternativ cate una singura??
In primu caz este suficienta o statie cu 3 canale , in al doilea musai sa aibe 9 canale.

Cat derspre cip'u ala destept , cred ca o sa incerc si io sa faca putina harmalaie in timp ce trage cu bila.
Mai demult am inregistrat melodii in ceva cip'uri , da mai trebuia o kotarka de CDB-uri pe langa.

Da, sunt doo solutii !
1. Un canal si 7 valori de impuls, aferente celor 7 comutatoare mecanice + 7 swich-uri on/off simple si 2 stg/stop/dr, pentru turela si unghiu' tevii, asa cum am zis mai sus ...
2. ... sau fiecare canal cu rolul lui ...
La solutiamea, comenzile sunt simultane, pt ca fiecare canal e independent ...
La varianta propusa de tine, se simplifica intr-adevar la partea de coder, da' se pierde la simultaneitate ... :)
Chipanu' dashtept, e ... unu' singur si mai si consuma taaare putin ... In standby, sta pe la cativa uA ... Daca apelezi la cedebe-uri, tre' sa ai in vedere reducerea autonomiei packului, ca alea-s hotarate cand e vorba de consum ...

Stima,
0

#141 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 09:45 AM

Sir_Vaska, la 16 Oct 2006, 08:23, a spus:

...
In legatura cu tancurile Tamiya , setul standard e de plastic , dar optional se poate alege senile metalice. Dar fiind la aceeasi scara , io banuiesc ca acele senile se pot pune si pe astea 'nitel' mai ieftine. Tamiya are motoare mai puternice si reductoare mai robuste , dar se pare ca tot din plastic. Piesele metalice se iau separat de kit. Si ar mai fi calitatea plasticului. Din cate am vazut la masina mea (cea din avatar - Tamiya) , plasticul este foarte rezistent si  ...elastic.  Pana la electronica , cred ca asta e singura diferenta.

Notiunea de plastic, pentru materialul pinioanelor e ff generala ... Ele sunt facute de fapt din policarbonat, care e destul de rezistent si la grosimea de 6 mm, pe care o au, sunt destul de robuste, pentru greutatea ... masinii ... :)
Pacat :D , ca nu-s incapsulate putin roatele alea dintate, sa le poti pune ceva ... smacolina, ca se reduce taaare mult si uzura si zgomotu' aferent mecanismului de rulare. Eu le-am dat din belsug, ceva vaselina, si am pus niste diguri de polistiren in spatele reductoarelor, sa nu stropeasca tot interioru' ...

Stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 16 October 2006 - 09:46 AM

0

#142 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 09:56 AM

ma refeream la 'body' , nu al pinioane. Pinioanele se mai pot face sa arate asa:

O chestiune in legatura cu pinioanele , io nu am inteles-o. De ce oare urmeaza la final o multiplicare ?!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-3-1160985407.jpg

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 16 October 2006 - 09:58 AM

0

#143 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 10:00 AM

tre' sa incerc schema asta pt sunet. Sper sa gasesc cipanu la noi in tara

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-3-1160985602.jpg

0

#144 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 10:00 AM

Da, ... @sire ! Alea-s adevarate ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif
Numa' ca se mareste substantial dezechilibru' fata/spate ... :)
Si ... daca mai pui si senile metalice se coboara si mai mult CG-u' si se mareste si mai muuult stabilitatea care si asa e ... buna ! :D

Stima,
0

#145 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 10:03 AM

Sir_Vaska, la 16 Oct 2006, 09:56, a spus:

...
O chestiune in legatura cu pinioanele , io nu am inteles-o. De ce oare urmeaza la final o multiplicare ?!

Mi-am pus si io intrebare asta ... :) !
Poate ... frun specialist in mecanica (reductoare, cutii de viteza... ), ca ... sunt destui p-acilea, sa ne lamureasca ...

Stima,
0

#146 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 10:08 AM

Sir_Vaska, la 16 Oct 2006, 10:00, a spus:

tre' sa incerc schema asta pt sunet. Sper sa gasesc cipanu la noi in tara

Este la Capodimonte.
Daca te grabesti il mai gasesti ca mai sunt in stoc doar 5. Acu' am verificat ... :) :D

Stima,
0

#147 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 07:56 PM

Doctore, tancul de la Craciunoiul nu are nici o modificare in plus fata de cel din Niro, este idem acela, iar probabilitatea ca cel din Niro sa nu mearga este mica deoarece poti testa si acolo daca vrei fara nici un fel de problema. Iar Tiger 1 la 1/16 nu prea au reusit chinezii sa-l clonareasca exact cum spune navigator.
Singura "modificare" este adaosul de 100 % in Cocorul.
Intr-adevar tancurile Leopard de 1/24 erau defecte in Niro deoarece erau clone facute de chinezi la chinezarii. M-am dus cu el inapoi, am testat pe celelalte care erau si alea defecte, dupa care mi s-a dat milionul inapoi si aia a fost.

De apreciat ca domnul doctor pune accent si pe calitatea a ceea ce lucreaza. Firmele in general nu prea mai au treaba cu acest cuvant numit "calitate".

In legatura cu Tamiya nu pricep ceva eu: dupa ce ca un tanc costa cam 700 Euro cu tot cu statie, mai ne da si plastice ? Asta este chiar opinca in loc de obraz.
Ca sa nu mai vorbesc de Tamiya Tir-uri, costa peste 1500 Dolari dar tot plastic, la banii aia aveam pretentii de carcasa si totul de metal ca in realitate.
Numa capul tractor cu rotile, motorul 540 (ala de 15 Euro), cutia de viteze costa 330 Euro deci enorm.

Va da tata aici scule de scule metal 100 % dar....pentru pungi graaase, un asa Tir RTR ar costa cam 3500 Euro minim.

http://www.gardentrucking.com/peterbilt.tp...159655612273925
0

#148 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 08:10 PM

tir-urile Tamiya nu sunt totusi de plastic , si sunt ceva mai ieftine daca sunt luate din est. Au sasiu, puntile cu diferentiale,directia , toate din Al.
De aici poti descarca manuale de la toate tir-urile Tamiya :
www.etamiya.com
Preturile de care ai zis , le practica in general nemtii (exz Wedico , Leimbach - pt hidraulice, ...). Dar si calitatea este ireprosabila , din cate stiu eu sunt din metale dure.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 16 October 2006 - 08:14 PM

0

#149 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2006 - 08:15 PM

Sir Vaska pretul care l-am zis era de la towerhobbis din SUA. Nemtii dau capu tractor cu 440 Euro in loc de 330 ca americanii :huh:.

Doctore pai cipanele alea sunt mistoace pentru rec si playback dar sunt 3 vad:

ISD1420G - 61,64 lei
ISD1420P - 48,18 lei
ISD1420S - 4,57 lei

Daca ultimu e ala de rec si playbak este chiar pomana la doar 46 mii lei :)), daca e unu din primele..e cam scumpisor desigur.
0

#150 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 16 October 2006 - 08:19 PM

sirvaska

Citeaza

io nu am inteles-o. De ce oare urmeaza la final o multiplicare ?!

Parerea mea este ca din lipsa de spatiu.
Daca lasa pe ultimul ax o roata dintata mare, aceasta depasea carcasa "tomobilului"
asa ca au facut un reductor cu raportul mult mai mare decat a fost nevoie pentru ca la finalul transmisiei sa poata beneficia de o roata dintata cu putin mai mare decat diametrul axuli. Astfel senila iese in afara caroseriei.
Asta este parerea mea, dar sigur situatia se poate analiza mai bine cu ansamblul in mana.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

6 useri citesc topicul