COLTUL INCEPATORULUI DACA ESTI INCEPATOR, CLICK AICI
Postat 04 January 2009 - 12:16 AM
Postat 04 January 2009 - 01:52 AM
Postat 14 January 2009 - 06:22 PM
Postat 19 March 2009 - 06:42 PM
Postat 21 March 2009 - 12:37 AM
acum la intrebarile puse de tine: lipici poti folosi tot ceea ce este resistent la apa. in general din BALSA se fac aceste barcute, dar se poate folosi si un plastic pe numele sau ABS, si una si alta se gasesc la botosani. in principiu dupa ce se termina constructia navomodelului de aplica niscaiva fibra de sticla, tot de la bt, dupa care se trece la partea hard si soft, iar de aici incepe aventura. cea mai buna treaba e sa iei acest forum si sa il citesti cat poti de mult. o sa fii uimit de cate lucruri afli, si la cate intrebari o sa gasesti raspuns. iti urez multa bafta si toate cele bune
Postat 21 March 2009 - 06:15 PM
Va multumesc.
Postat 24 June 2009 - 10:32 AM
http://www.john-tom....hip/RCship.html
Postat 24 June 2009 - 10:38 AM
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 24 June 2009 - 10:40 AM
Postat 30 June 2009 - 08:41 AM
Sunt nou nout aici pe la voi, dar in ultimul timp am devenit din ce in ce mai atras de navomodele de epoca, corabii mari si frumoase cu 3 sau mai multe catarge dar si de alte "barcute" mici si interesante (machete statice)
Ieri am stat vreo 8 ore sa caut pe internet diverse informatii despre acest domeniu, tipuri de machete, kituri de plastic si lemn, etc, scule, etc.
Trebuie sa recunosc ca kiturile de plastic nu m-au atras pana acum (in copilarie am facut vreo 20-30 de machete de avioane si vehicule militare), dar trebuie sa recunosc ca si acestea daca au velatura frumoasa si pictata asa cum trebuie au toate sansele sa arate minunat. Daca m-ati putea indruma catre un astfel de model, care sa merite investitia anuntati-ma.
Dar trebuie sa va marturisesc ca ceea ce m-a atras cel mai mult sunt acele minunate modele de lemn.
Credeti ca ar fi mai bine totusi sa incep cu un model de plastic? Daca da indrumati-ma si spre ceva modele care se gasesc la noi sau pot fi cumparate online de prin europa.
Revin; Cele de lemn ma atrag, dar aici e alta poveste kit sau built from scratch. Am inteles ca kiturile cu adevarat frumoase sunt si scumpe; si am vazut si eu ceva preturi pe ici pe colo. As vrea si aici sa incep cu un kit care sa vina complet la inceput cu vopsele si alte scule cred, pt a nu ma avanta sa cumpar tot felul de scule de la inceput si sa constat ca de fapt nu asa imi place sa lucrez sau ca nu le voi folosi inca.
Acum vine si subiectul ultim: Built from scratch models. Deosebite si sincer as vrea sa fac si eu asta. V-am spus ca am cautat si eu pe net si pe forumul aici de fata, planuri de toate felurile. Intrebarea mea este : unde o sa gasesc toate maruntisurile (butoaie, scripeti, etc) daca o sa fac o astfel de nava? O sa trebuiasca sa le contruiesc eu singur, sau pot fi cumparate la scala la care e si modelul de pe vreun site de specialitate? Unde gasesc toate celelalte materiale? Iar dca le cumpar pe toate ies la pret mult mi bine decat daca as fi cumparat un kit ?
Trebuie sa ma ajutati cu aceste informatii, pentru a ma putea decide in ce directie s-o apuc si cu ce bani.
Oricum pentru inceput, daca e vorba de lemn, vreau sa fac ceva cu 1-2 catarge max si nu foarte incarcat.
Va salut
Aceasta postare a fost editata de MrJapan: 30 June 2009 - 08:42 AM
Postat 30 June 2009 - 12:47 PM
Postat 30 June 2009 - 03:20 PM
navigator, la Jun 30 2009, 01:47 PM, a spus:
Ti-am urmat sfatul si cred ca "Dana" de la Billing Boats e "suficient" pentru prima macheta. Ceea ce urmeaza acum este sa iau si vopsele si pensule si scule.
In ceea ce priveste vopseaua, cei de la site-ul respectiv nu vand si vopsele de la aceeasi firma ca macheta. Asadar am o problema cu doua culori: Clear Poly si Mahogany Stain. De asemenea trebuie sa ma ajutati sa aleg un adeziv ca sunt 1000 si nu stiu exact de care imi trebuie transparent sau netransparent, pe baza de nu stiu ce, etc. Si bineinteles sculele care imi trebuie. Am vazut eu o lista destul de cuprinzatoare mai sus undeva , dar as vrea sa stiu doar cele necesare acestei machete.
Thanks
Postat 25 November 2009 - 02:05 PM
Postat 07 May 2010 - 10:53 AM
Oare a mai incercat cineva sa si faca ax transmisie de la motor la elice flexibil home made ?? Sigur ca da .
Voiam sa stiu daca a incercat cineva cu miezul acela flexibil de la cablul de km de la dacie sau orice alta masina .
Pare bun si ma gandeam ca as putea sa l utilizez . La un capat are o parte metalica solida forma de patrat ..acolo merge rotunjit sau filet ma rog , in partea unde il tai cum as putea sa fac ??? Oare se desira firele din el ??
Sau ce altceva as putea folosi flexibil ??
Stima
Postat 08 May 2010 - 08:34 AM
Am bricolat ceva fix deocamdata sa vedem daca merge . rulmenti de clopot auto la capete , teava de aerconditionat de cupru bercuita 10mm la interior si ax de la brico de M4 . Am facut niste probe si cam vibreaza ....mai incerc ceva imbunatatiri .( cred ca din cauza ca la capete am lasat mai lung ) Probabil la capetele axului trebuie sa ma cuplez cat mai aproape de rulmenti , iar motorul e seria 450 deci destul de slab dar merge.
Stima
Postat 02 September 2010 - 01:54 PM
Am si eu nevoie de sfaturi in ceeace priveste constructia de navomodele ( ma intereseaza navomodele machete ). Daca poate cineva sa imi trimita ceva site-uri pe unde as gasi modele ( mai vechi: corabii, crucisatoare, fregate, etc ) as fi recunoscator. Eventual si ceva doumentatie despre machete.
Mentionez ca am exp 0 in domeniu, dar as vrea sa incerc.
Merci apriori.
Postat 02 September 2010 - 02:39 PM
calinutzu1, la Sep 2 2010, 02:54 PM, a spus:
Am si eu nevoie de sfaturi in ceeace priveste constructia de navomodele ( ma intereseaza navomodele machete ). Daca poate cineva sa imi trimita ceva site-uri pe unde as gasi modele ( mai vechi: corabii, crucisatoare, fregate, etc ) as fi recunoscator. Eventual si ceva doumentatie despre machete.
Mentionez ca am exp 0 in domeniu, dar as vrea sa incerc.
Merci apriori.
......si poate totusi
Postat 27 September 2010 - 11:51 AM
Bun gasit!Sunt si eu incepator si as vrea mai intai sa stabilesc contacte cu alti membrii.Nu prea ma descurc cu modul de postare al mesajelor pe forum.
Postat 27 September 2010 - 07:09 PM
nicval, la Sep 27 2010, 12:51 PM, a spus:
Bun gasit!Sunt si eu incepator si as vrea mai intai sa stabilesc contacte cu alti membrii.Nu prea ma descurc cu modul de postare al mesajelor pe forum.
Salutare si bine ai venit. Incearca tavi_2031 ID de mess.
......si poate totusi
Postat 25 March 2011 - 02:24 PM